Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 35 466
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте момичета
Офффф нещо напоследък не мога да ви прочета но от последните две страници:
Калоян не ходи на гърне и не мисля да го слагам преди 1.6г. така съм чела няма смисъл по рано.За зъбите ги мием от доста време той има всички без 4 кътника.Мием ги с паста за зъби на чико дават я от 6+ мисля че не трябва да има проблем
Какче няма да се притесняваш всичко ще е наред Hug Hug Hug

Между другото като сте захванали тази тема един въпрос:
Много се чудя как да ходя на мамолог да си взимам ли направление или да си платя дайте съвет особенно мамите от София кажете къде да отида, признавам си не съм ходила никога и затова се чудя какво да правя споделете ако знаете добър лекар с направление newsm78

Бенджи да си жива и здрава много щастлива и обичана и безброй сбъднати мечти  bouquet

# 631
Бенджи, честито порастване!
Още е 27., нали?  Embarassed

Бъди здрава и усмихната!  Hug

# 632
Бенджи - ЧРД - много здраве и усмивки.
Добре съм си вече, но бая се шашнах... То и напоследък все едни неприятни неща с близки хора и... Cry ми се понасъбра. ММ не ходи на работа, за да ме пази, по-точно, за да се занимава с Рая, че аз ставах, лягах, падах, но до вечерта успях да уцеля вратата и да изкарам края на деня на слънце.
Рая не съм я захранвала педагогически и не е яла с ръце, но вилица ползва много координирано. Слагам парчета в чинийката и си ги уцелва и си яде, ако аз я храня не иска. Тя ме храни. Лъжицата я обръща наляво-надясно и като падне вика "опа".
За миенето на зъбите - тя обича. Аз слагам накрайника на една чесалка, където е като четка и тя търка и върти дупето. А педиатърката ме пита от 6-тия месец дали ги мия - тя нямаше нито един зъб тогава  Mr. Green
Тути, Беренд - аз такава мацаница няма да мога да понеса. Стига ми готвенето, чистенето и прането.. не мога да пера килими всеки ден. Иначе Рая редовно си рисува с айрян по масата. И сама си го бърше с гъбата.
Какче - на мен правиха биопсия по същия повод и то докато бях бременна в  7 месец и все още съм си носител на някакъв вид HPV (те са много) и всеки 6 мес ходя на преглед и правя генетични, както ти е казала Елч.
Мелона - аз си изпусках нервите Рая като не искаше да яде. Разбирам те.

# 633
  • Пазарджик
Добро утро!
Няма да имам ток от 9 до13ч.та да се разпиша рано.
Какче Hug
Пепинка,радвам се ,че си по добре Hug

Само да уточня ,че Нелката не изглежда така на всяко ядене,това е най нацапания вариант Grinning Ако знаете как съм увивала Таня докато аз я храня,милото ми то.Полудявах от едно петънце по дрешките.Бях и ушила ръкавели за да не си цапа ръкавите,лигавник и слагах една пелина върху крачетата.Явно с времето съм разбрала,че няма как без да се нацапа,особено 1г.дете докато се храни.Сега успявам да се насладя на тези моменти,без да се притеснявам,че ще чистя после цапаниците.Изхождайки от тази максима,нещата изглеждат по лесни:
Ако можех да отгледам детето си отново:

Щях да искам по-малко да знам и повече да обичам.
Щях да отделям по-малко внимание на грешките и повече на близостта.
Щях да престана да си играя на сериозно и сериозно да играя.
Щях повече да рисувам с пръсти и по-малко да соча с пръст.
Щях по-честичко да виждам дъба в жълъдчето.
Щях повече да гушкам и по-малко да дърпам и тегля.
Щях по-малко да ратувам за любовта към силата и да се грижа повече за силата на любовта.
Щях да ходя повече на екскурзии и повече да пускам хвърчила.
Щях най-напред да се погрижа то да има самочувствие и след това дом.
Щях да гледам по-малко часа и час по час да си отварям очите.

# 634
Добро утро, момичета!

Надявам се днешния ден да е поне една идея по-добър и усмихнат от предходния! Всички болнички да се чувстват по-добре!

Вчера видях едно такова дръвче, т.е. първо го помирисах, после го визуализирах:

И ми е едно такова прекрасно, че природата се събужда за живот отново. И аз се събуждам с нея.  Flutter

Пепинка, радвам се, че си добре. Дано не е нищо сериозно и да е било единичен случай!  Hug

Какче, и аз съм убедена, че всичко ще е ок.   Peace

Ние пък днес сме на ваксина. Нали я отложихме сума пъти и сега вече няма мърдане. Ще има рев, ноооо.... това да е. Слънчев ден от нас двете със Зори!   Wink

# 635
  • в Надежда-та
Полудявах от едно петънце по дрешките.Бях и ушила ръкавели за да не си цапа ръкавите,лигавник и слагах една пелина върху крачетата.Явно с времето съм разбрала,че няма как без да се нацапа,особено 1г.дете докато се храни.Сега успявам да се насладя на тези моменти,без да се притеснявам,че ще чистя после цапаниците.
Peace  eй Тути това все ено аз съм го писала  Laughing

Уф Ники нещо почна да кашля и днес го оставихме в къщи Tired дано Мартин не се зарази ooooh!

# 636
 Тутинка, хубаво е това което си написала, мисля си, че поглеждайки назад във времето все ще има нещо, свързано с отглеждането и възпитанието на децата, което човек да иска да промени Wink

Пепинка, радвам се, че си по-добре, дано повече не изпадаш в подобни състояния  Hug

Момичета, вие съвсем ме стреснахте, аз си мислех, че вземането на цитонамазка веднъж годишно е достъчна профилактика, но явно не е така...не навсякъде преглеждат с колпоскоп, вие къде ходите?

Мелона, защо не потърсиш още едно мнение за този фиброаденом, последния път една приятелка ме прати при Марков, хирург е от онкологията, преглежда всяка сряда в 23 п-ка в х.димитър. и аз се каня да отида, че и аз май имам, да видя до кога мога да отлагам отбиването. моята приятелка, която ми го препоръча, е имала фиброаденом, който друг лекар се е опитал да отстрани, но се е получило възпаление и той й е помогнал. а, и честно казано и аз останах с добри впечатления от него. Герито, той работи и с здравна каса, талона може да го издаде лл, кода трябва да е за хирург. Ако си без направление, прегледа беше 50лв.

# 637
Привет, дами!

Аз си разделих скоропостижно с мобилния си Интернет и за момента нямам на село. Чакам една оферта от едни доставчици, да видим кога ще се сетят и за нас...

Аз съм си харесала лятната количка на ABC Design - Take off. Основно я избрах защото е много компактна когато се сгъне, става като куфарче. Но първо ми се ще да я видя на живо. Ще трябва да пообиколя варненските магазини. Thinking

Искрен също не си е утроил рожденото тегло - би трябвало да е 11,7 кг, а той е под 10 кг. Хич не си го слагам на сърце. Като цяло теглото хич не го мисля. Дори и от най-ниското тегло да смятам, пак не ги е утроил.

Много съм хепи, мистър най-сетне благоволи да го водим за една ръка да ходи. Скоро ще удари и неговия ходещ час!  Joy

Памперс-гащи взимам на Happy, когато са ми нужни еднократни пелени. Има ги в Кауфланд, много съм доволна и са доста изгодни (ама не си спомням точно колко изгодни  Embarassed). Памперси за плуване не съм ползвала, ползвахме си детски бански с Божидар, а Искрен е с многократните си пелени на плажа или на басейна.

На мен вчера ми вадиха мъдрец. Голямо приключение беше. Даже за малко да се скарам на стоматолога, че искаше да ме праща нам си къде да го вадят, ама аз се запънах... толкова ми беше писнало да се занимавам с тоя зъб... И сега ми е лееееко!  Mr. Green

Микровълнова нямаме много отдавна, опасна или не, не бях доволна как се справя с топленето. Това най-малкото. Simple Smile Наши приятели си я харесаха и им я подарихме.

Валл, "изискването", да е готово едно дете за гърне е да изкачва стълби само.

Къде мога да прочета повече по въпроса? Непрекъснато се споменава това, но от къде идва? Научно доказано ли е, какво ли?  Thinking

На Божидар махнахме бебешката кошара от леглото когато започна сам да слиза от леглата и да ходи без помощ.

Данонино не давам. Много ми е гнусно на мен. Sick Все едно има разтворено степче вътре. Отделно, че силно ме съмнява полезността му. Достатъчно боклуци яде моя и без да му купувам специално.  Stop

Божидар започна да се храни напълно са сам към година и половина с прибори. Искрен и той натам е тръгнал, доста добре успява да си улучи устата с лъжицата, а с вилица борави отдавна. Иначе основно сам си се храни, но без прибори, а с ръце. Не сме ги учили специално, но и не сме спирали поривите им да го правят. Снимки няма да показвам, че може да изплаша някого с омазано с доматен сос бебе.  Joy Joy Joy

Бенджи, честит рожден ден!   bouquet

kakche, надявам се всичко да е наред при теб!

Зъбите на Искрен и аз не ги мия, все забравям.

В Данонино има калций и вит. Д, който е полезен за костите на децата. Не случайно продукта се препоръчва от българска педиатрична асоциация. Аз давам на моите деца, които са над годинка. Мисля, че няма никакъв проблем над такава възраст да се дава.

# 638
  • ул. "Мечтание"
Добро утро!  Hug

Абре, Нощни, днес те видях в някакво издание на "Огледала" по бтв лейди! Нещо спечели май?  newsm78

Март 2010 година мъжа ми участва в един конкурс на "Огледала" и спечелихме кафе-машина за капсули. Peace

Бенджи  action032

Пепинка, сега прочетох за приключенията ти!  action032 Радвам се, че си по-добре!  Hug

sexylita, реклама на Данонино ли правиш!?  Thinking Надявам се поне да ти плащат за услугите, които правиш на Данон. Simple Smile
Въпросните неща ги има и в много други продукти, които по мое мнение са значително по-качествени и най-вече по-вкусни... За мен Данониното си е гнусно на вкус, ако ще вътре и златно фолио да има! Sick

# 639
sexylita, реклама на Данонино ли правиш!?  Thinking Надявам се поне да ти плащат за услугите, които правиш на Данон. Simple Smile
Въпросните неща ги има и в много други продукти, които по мое мнение са значително по-качествени и най-вече по-вкусни... За мен Данониното си е гнусно на вкус, ако ще вътре и златно фолио да има! Sick

Peace Peace Peace

Да бе, всичко им е много полезно на Данон. Активията нали лекуваше болен стомах... хаха! И затова ги осъдиха в Щатите за подвеждаща реклама, понеже нищо лечебно няма в нея. Да не говорим, че приятелката на Мама Зая освен рициново масло друго не беше намерила в нея...  Mr. Green

Бенджи, как е Краси? Как са венците?

# 640
че може да има консерватни, оцветители и т.н. в данониното - ок, ама чак пък да е гнусно.
айде, да не се присингьосваме толкова! Wink

тути, това което си постнала е много хубаво!
сигурна съм, че е така и че с второ детенце човек е много по-осъзнат, нешашнат и разбрал кои са важните неща за едни хлапе.

# 641
Мда, за съжаление почти всички вкусни неща са неполезни, да не кажа и вредни повечето... Примерно аз много обичам Прингълс... Обаче е много далеч от полезното. И сладолед много обичам. Ама като му прочета безкрайния списък с Е- та и ми се отщява...  Tired
За щастие обаче повечето кофти неща не са в списъка на съблазняващите ме храни. А вчера мернах още една статия за "любимата" ми напитка със съмнително кафяв цвят:

http://zhivkozhelev.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0 … %BA-%D1%81%D0%B0/

Имам чувството, че нарочно ни тровят, честно...

# 642
  • ул. "Мечтание"
че може да има консерватни, оцветители и т.н. в данониното - ок, ама чак пък да е гнусно.
айде, да не се присингьосваме толкова! Wink

На мен ми е гусно, както писах и по-назад, на вкус ми го докарва все едно има разтворено степче в нещо като мляко.  Sick Божидар е опитвал и не е особено очарован също...
Ако става въпрос и други храни са ми гнусни, включително и някои много полезни и здравословни. Това са си мои лични вкусови усещания.

На който му харесва да си го хапва, мен не ми пречи!  Wink Peace Не казвам "Не яжте Данонино!", казвам какво ми е личното пристрастно мнение по темата...

# 643
Здравейте!
Нощта също беше кошмарна, кашлицата явно слезе и надолу, това дете кашля и реве, кашля и реве от собствената си кашлица. Не сме спали изобщо. Иначе венците и са добре, кислородната водичка явно и помогна на това, но друго дойде. Направо се чудя какво се обърка и къде сбърках, че вече от 1 месец детето ми не е добре и все нещо и има след онези бактерии Tired, а преди това не ми беше боледувала и тайничко и тихичко бях доволна и горда, а какво стана Cry

Нощни, яка накрада, браво Simple Smile

Пепинка, радвам се, че си по-добре, но няма ли да е хубаво да идеш да видиш на какво се дължи това, обезпокояващо ми звучи.

ВиФрешче, за мен няма торта, покрай тая каръщина  Outta Joint

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 11:51 от Бенджолина

# 644
Нощни, напълно съм съгласна с теб, че Данониното е само химия и нищо друго. Вярно си е отврат!  Sick

Общи условия

Активация на акаунт