Заспиване с шише.....докога?

• 5 404
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • планетата Земя
Вилинка,в яслата няма кой да се занимава с вашето шише,така е.Затова майките разкарват шишето за през деня и остава вечер.

# 31
...
А и друго установих с разговори навън с мамите,има много деца,които заспиват с шише,но освен това и се будят нощем и си го искат...сънят им става неспокоен както на децата,така и на родителите,днес говорех точно с една майка,която казва "направо е ад...събужда се по няколко пъти през нощта...и ясно ме разбира като кажа ,че го няма шишето,че няма вода...а той пищи ли пищи и накрая му го давам"....затова и това е причина да се махне шишето,добре че моят само заспива с него не се събужда да го иска...

Съвпадение е, според мен.
Моето дете спеше доста дълбоко и по цяла нощ. Но пък кърмачето на моя приятелка, което никога не е хранено на поискване, камо ли нощем, по цяла нощ се будеше и ревеше (за мляко, което така и не получаваше). Чак след 3.5 г. спря.
А и при голямо дете, какво има да му се дава шише, да стои до него - буди се, пие и пак си заспива. Пък и нищо странно не виждам човек да се събуди нощем и да пие вода  Rolling Eyes

# 32
Вилинка, в яслите ги отучват от шишета и това не бива да те притеснява.

Милена, заблуда е, че млечните зъби дори и да развият кариес или пулпит ще се сменят и това не е фатално. Кариес на млечен зъб би могъл да увреди и постоянният зъб, който е на изчакване под венеца. Освен това лечението на зъбите при малки деца е много усложнено, от гледна точка на възрастта им и евентуалният страх от зъболекарската турбина.
Така или иначе познавам дете, което е на 4+ и още се приспива с шише с прясно подсладено мляко с мед. Зъбките му са здрави.

# 33
  • планетата Земя
Кариес на млечен зъб би могъл да увреди и постоянният зъб, който е на изчакване под венеца.

Да,това го четох,но някакси не го вярвам много,много.Разбира се мога и да греша.

Нашите млечни зъби не са правени изобщо /моите и на брат ми/.Вече за постоянните ни водиха на зъболекар и ни работеха с машинката.Ще видим как ще станат нещата при нас

# 34
Аз пък го вярвам, пък и всеки стоматолог ще го потвърди.
Истината е една - за млечните зъби трябва да се полагат сериозни грижи, важно е да са здрави и по възможност да не се допуска развитие на кариес или зъбен камък.

# 35
...Аз пък го вярвам, пък и всеки стоматолог ще го потвърди...

Peace
Това каза и нашата стоматоложка, която е и майка на 2 деца.

# 36
  • планетата Земя
Е,какво очаквате да ви кажат-не ги правете,да си стоят развалени.Не може така да кажат-първо са зъболекари,после губят пари.
Пак казвам,че не съм 100 процентово убедена в нищо.Просто разсъждавам

# 37
Милена, всеки стоматолог ще ти каже, че за млечните зъби трябва да се полагат грижи, като тези грижи започват от пробиването на първото зъбче.
Ако имаха интерес да лекуват вече болните зъбки, нямаше да дават съвети за профилактика, стига да поискаш тази информация.
Това, че детето ми е с млечните си зъби, не ме освобождава от това да не полагам грижи за оралната му хигиена, да следя състоянието им и да го водя на профилактични прегледи минимум 2 пъти годишно, като това не ми струва абсолютно нищо.

Здравите млечни зъби са реална гаранция за здрави постоянни зъби. А за да бъдат здрави и постоянните зъби, освен начина на хранене, поставянето на силанти при нужда, огромна роля играе и създадената вече култура на орална хигиена, начините за постигането й и честите профилактични прегледи при специалист.

# 38
Е,какво очаквате да ви кажат-не ги правете,да си стоят развалени.Не може така да кажат-първо са зъболекари,после губят пари...

Говоря не за случаен стоматолог, а за моя приятелка. Отказвала ми е процедури като избелване например, можеше да ми вземе парите, но не го направи, а ми  разясни рисковете. Така че й имам доверие.
И опитът ми го доказа - вече е с 9 постоянни, никога не имала кариес или др. проблем.

# 39
Човече, а силанти ще поставяте ли на София или не се налага?

# 40
  • планетата Земя
Нашата зъболекарка е и против силантите.Семеен приятел е на нашите от години.Ще трябва да се интересувам повече и аз

# 41
А обяснила ли е защо е против?
Ако е заради ецването, за закрепване на силанта, то по никакъв начин не се променя структурата на зъба.

# 42
  • планетата Земя

Ако е заради ецването, за закрепване на силанта.

Да,заради това.Слагало се неща,за да разяде повърхността и да се сложи силанта на това място.Знам,че това място изцяло се покрива от силанта.Но не било хубаво-нейни думи
На мен въпреки всичко ми харесват силантите като идея.А и докато ни дойде ред ще добият по-голяма попурялност надявам се

# 43
Аз доста съм изчела за силантите, обработването с киселина не достига до дентина и дори не уврежда емайла, просто намесата е суперминимална, а ползите големи.

# 44
Човече, а силанти ще поставяте ли на София или не се налага?

Сложихме вече. Нашата зъболекарка беше на кантар, по-скоро против, но в крайна сметка сложихме. Дано не е грешка  Tired има случаи с кариес под силанта, който прикрива проблема, непочистен зъб и т.н.

Почиства се зъбчето и се слага, не знам да са й надирали нещо  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт