НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 467
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
bubcheto15 Според мене тя има в предвид, че е питала нещо и никой не й е отговорил.И на мен ми се е случвало тук и то не един път.Но пък после получвам отговора от друго място. Mr. Green но пък наистина е кофти, да питаш нещо и никой да не те отрази.Даже и да не ме вълнува проблема на другия, пак бих си казала мнението.Единствено не коментирам,когато не ми се е случвало и няма как да изкажа мнение.Или ако се коментира нещо,което както казваш не ми е интересно - не се включвам.
Иначе мога да споделя сегашния проблем с който се сблъскахме.Не искаше да пие мляко,чак вече като огладнее много пие колкото да напълни малко тумбата.Това продължи около четри дена.Но днеска и сложих малко каша в млякото (колкото да придобие друг вкус) и пи без да се дърпа и да я чакам да прегладнее (което много ме зарадва).Явно това е решението.Даже мисля да пробвам и с плодово пюре,понеже не давам м/у храненията.Поне в млякото да и слагам.Но ще видим дали ще одобри и тази идея

# 121
Аз само искам да кажа,че съм от самото начало тук във форума обаче и на мен не ми отговарят често,(отговарят ми определени хора) ,затова започнах да ставам по малко активна,освен това в момента нямам компютър,а съм с мобилен нет,което е още едно неудобство,освен това детето ми не ми създава никакви проблеми ,просто няма какво да споделя....и след всичко направо се чудя как и мен не са ме махнали-в момента единственото ми забавление е нета,не се познавам с други майки от които да научавам какво предстои да се случи с детето ми и да изключа всички притеснения (ако има такива),затова е полезно да се посещава форума и затворено общество....С това си изказване исках да кажа ,че всеки си има различни причини да пише или да не пише и че щом е между нас,значи имаме общи интереси и ако сега не е достатъчно активен ,може да стане такъв след месец или два,за сметка на някой,който е бил активен а вече не е,примерно защото му е писнало.....Защо са тия маханки и тем подобни глупости.... не мога да разбера..... newsm78

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 23:35 от villsАlex

# 122
  • София

Мамчета, за момент се отклонявам от темата с караниците, защото имам една тревога. От няколко дни сме с нов пакет памперси ( ползваме си от много време Пуфис 3 размер) и след пишкане много мирише бебо, чак през дрешките се усеща Sad Обмислях дали не е дехидратация и му предложих водичка. Обикновено не пие, чак отвратени физьономии прави, а днес изпи 40 мл на едно предлагане. Интересното е, че поема достатъчно кърма ( 850-870 мл )на ден, в стаята не е ставало по-топло , за да се поти и пр. Не виждам от какво да се е обезводнил newsm78
Другата теза ми е пикочна инфекция, мерих Т и няма засега, жизнен е и като изключим редовните кисели моменти си е спокоен и игрив. На 20-ти съм на консултация, чудя се дали да пускам урина до тогава, дали е от памперсите?  newsm78 Ако някой има бележки по въпроса, ще съм благодарна  Peace

Ние от корем по гръб се преобръщахме неколкократно по Коледа, след това не го е правил. От гръб по корем още не е успявал, но пък иска да седи упорито  Shocked

# 123
Според мене, най-добре вече да не се коментира тази група.То се вижда,че няма да се стигне до консенсус.Така са решили, така са направили.На никой нищо,няма да му стане,като е премахнат.Аз даже и не съм знаела, за тази група.Но пък ми стана някак си тъпо, като прочетах поста на момичето дето е премахнато.Наистина не е справедливо спрямо някои, но това да са проблемите. Flutter

Цвети ние в началото бяхме с Пуфис, но не сме имали подобен проблем.При моята се получва този мириз, когато е пишкала доста.Най вече като и сменям сутрешния памперс.Но все пак сподели и на педиатърката.За обезводняването, на мене не ми се вярва.Още повече,че сте на кърма.Може да се получи, при често повръщане или разтройство.

# 124
Цветка,защо мислиш ,че може да е обезводняване?                                                                                                               Малееееее каква активност само........ Simple Smile))))

# 125
И нашия памперс понякога намирисва така, но поне в нашия случай си мирише на урина и амоняк. Случвало ми се е и с Памперс, и с Пуфис, само многократните не ми миришат.

# 126
  • София
PucyHka, имаш отговор на ЛС  Simple Smile

# 127
  • София
Цветка, дъха му как мирише. тургора на кожата как е, фонтанелата хлътнала ли е? При толкова кърма надали се е обезводнил. Опитай го оставши да се изпишка баз памперс и виж дали пак така мирише Hug
Крисанка, Ема също рязко намали сукането, не знам дали кърмаческата стачка е възможна и при АМ, но този месец ще наддаде доста по-малко дано отмине Peace

# 128
Да се очета и аз, че днес много активен форума Simple Smile
Много грозно се заядоха някой мами тук. Надявам се да се спре, защото ни четат и външни хора и ни се смеят.
Не съм писала тук отдавна, защото нямам време и за Фб и за бг мамата и предпочитам да пиша на едно място, но ще почна да взимам участие и тук , за да няма сърдити и да си мислят, че само там се пише  Laughing
Относно отговарянето, това  е основен проблем на целия форум , не само тук и не смятам , че е лично  Peace

Обърнахме се от корем по гръб преди месец и нещо и вече спря Simple Smileно не престава да мята ръце и крака. Викаме му Гинко - Пружинко  smile3504

Забравих да поздравя: Здравей Маги

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 00:16 от orhideq

# 129
  • София
  bouquet Здравейте! Наистина вече темата е интересна. Оставям на страна споровете, но явно и те спомагат за това. Мисля,че всички сме тук, за да се погрижим оптимално добре за рожбите си?!  Аз не пишех защото се дискутираше кърменето предимно, повтаряше се и в един момент дори спрях да чета, но с удоволствие съм си в групата във фейсбук и благодаря! На мен няколко пъти ми се случи да си говоря тук сама и за това спрях да пиша, същото ми се случи и в чата във фейса и за това и там...
 Аз при премеждия също не споделям много, но за сега се преодоляват нещата. Много ще съм благодарна ако някой може да ми даде личен телефон на доц. Божинова или да ми покаже правилният път към нея.
 Искам да ви питам с какви лъжички захранвате?
 Оставяте ли децата да плачат, за да не свикнат на ръка и как им отвличате вниманието от тоя рев?
 Някой ще започне ли захранване с оризова каша и защо?
 Пие ли някое от децата калций и какъв и колко?
 С нашето привикване към храната за три дни има горчив опит, детето започна да оцветява памперса като никога до сега, а ни насочиха към сокове, но те много зле му се отразяват, бяхме само на ябълков, но сега категорично ще си караме по зеленчуково захранване. Незнам с вас как е, но имам усещането,че всяко нещо, което казва който и да е доктор трябва да се провери от още двама, а след това и сам да се образоваш, за да вземеш решение. Много дълго стана и се спирам. Ама наистина искам да похваля октомврийките тяхната тема е страхотна!

# 130
Нашата лъжичка е на МАМ.Захраних с бананова каша.Вече сме доста на пред с храненето и се справяме повече от чудесно от самото начало.Пожелавам при всички да е толкова лесно и приятно храненето Flutter
Не я оставям да плаче и за минута.За мен щом бебчето плаче, значи има защо, и трябва да се разбере къде е проблема и да се реши, за да се успокои самото то.Имахме много кратък период, в който искаше да е постоянно на ръце.Наистина ми идваше в повече, защото е много тежка, а и нищо неможех да свърша в къщи.Накрая я измислих - с кенгуруто.Но тя взе че и мина мерака.

# 131

Сеира е голяма работа обаче, гледам балкона пълен hahaha Фио, с тия темпове скоро трябва да пускаме анкетата и новата тема Mr. Green

Да бе, аз толкова се старах, те сега ще я изпишат за 2 дни   Crossing Arms Laughing

За отговарянето - една мама споделяше, че сменили няколко АМ, но все имали проблеми(май обриви бяха) и ни питаше какво АМ да вземе.....
Е няма как да отговоря на подобна питанка. Ако взема да назова някакво АМ и тя пък вземе да ми се довери..... ако след това състоянието на детето се влоши, кой ще е виновен?
Благодаря! Има си педиатри за тази цел.

Освен това напоследък въпросите са все около захранването - ами аз съм казала, че ще захраня на 6 навършени месеца и не виждам смисъл да го повтарям във всеки свой пост. Тео ще навърши въпросните 6 месеца чак в края на май, т.е. далечно ми е на мен това понятие "захранване".

Още да се оправдавам ли  Mr. Green

Не оставям дете да плаче. Предпочитам да ми е постоянно в ръцете, отколкото да ми се къса сърцето като го слушам да плаче  Peace

Като спомена кенгуру – преди няколко дни реших да тествам нашето. Позиционирах младежа вътре, всички лепенки залепени, всички закопчалки закопчани. Баткото ме следи с поглед през цялото време. Питам го защо ме гледа така като хипнотизиран, а той: "Чакам да започнеш да скачаш, нали сега си кенгуру! Хайде скачай!"  hahaha

# 132
  • София
Бени, с каката ползвах лъжички на НУби и сега също взех такива - с по дълги дръжки са, по-тесни отпред ( влизат в устата ) и да дълбочки - поемат нужното количество храна.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSzrnlaEutUTsuNxOoFco_9Q … n45LNAfy7qTUoJfH2

За реване - Ники рядко реве - само като му се спи вечер и не може и не му дават ( каката ) да заспи. Обикновенно гуш с бибата и на секундата е отнесъл.

Щях да захранвам с оризова каша - но май се отказах. Иначе я избрах, защото четох на сумати места, че е с каша е най-лек прехода между течна и твърда храна. Каката я захраних със зеленчукови пюрета, тя каши отказваше, както и попара по натам...

Калциев глюконат са ни изписвали на два пъти - в началото ни беше много мека главата и 2 седмици мисля беше на ампулки. Сега заради една кашлица от уж заден ринит ( уж защото е съмнителен, другия вариант е просто секретите да се стичат назад - давим се направо от слюнки, лиги и тн ). Та имал противоалергичен ефект и щял да успокои лигавицата. Пихме го 4 дена - пак ампулки.

Фио, закъсала си го  Mr. Green, щом от сега те действат  Hug.

# 133
  • Някъде там

Мамчета, за момент се отклонявам от темата с караниците, защото имам една тревога. От няколко дни сме с нов пакет памперси ( ползваме си от много време Пуфис 3 размер) и след пишкане много мирише бебо, чак през дрешките се усеща Sad Обмислях дали не е дехидратация и му предложих водичка. Обикновено не пие, чак отвратени физьономии прави, а днес изпи 40 мл на едно предлагане. Интересното е, че поема достатъчно кърма ( 850-870 мл )на ден, в стаята не е ставало по-топло , за да се поти и пр. Не виждам от какво да се е обезводнил newsm78
Другата теза ми е пикочна инфекция, мерих Т и няма засега, жизнен е и като изключим редовните кисели моменти си е спокоен и игрив. На 20-ти съм на консултация, чудя се дали да пускам урина до тогава, дали е от памперсите?  newsm78 Ако някой има бележки по въпроса, ще съм благодарна  Peace

Ние от корем по гръб се преобръщахме неколкократно по Коледа, след това не го е правил. От гръб по корем още не е успявал, но пък иска да седи упорито  Shocked

Ако се съмнняваш за пикочната и направи веднага изследвания ! Кажи на педито да ти пусне само изследвания. Но при този проблем се вдига много висока температура.Моята госпожица имаше такъв проблем. Вдигна 40 градуса температура и хоп линейката и в болница. Ако имаш и стерилно пакетче за вземане на урина се опитай да и вземеш за да видиш дали не е мътна.Ако е чиста добре Simple Smile Дано не е това че е много гадно

# 134
  • Някъде там
Искам да ви питам с какви лъжички захранвате?
 Оставяте ли децата да плачат, за да не свикнат на ръка и как им отвличате вниманието от тоя рев?
 Някой ще започне ли захранване с оризова каша и защо?
 Пие ли някое от децата калций и какъв и колко?
 Много дълго стана и се спирам. Ама наистина искам да похваля октомврийките тяхната тема е страхотна!
Определено не си оставям детето да плаче, вземам си я на ръчички и си я разхождам така и отклонявам вниманието и повечето пъти спира да плачка.
 Кой го препоръчва калция? Според мен до 6 месец трябва да се даава само витамин Д нищо друго. Аз лично живот и здраве след 6 месец мисля да и давам и коластра. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт