НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 227
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
silvanchence, опитай пак. На бебетата им е трудно понякога да усвоят новия начин на хранене с лъжичка, както и новия вкус. В началото (първите 3-4 пъти) слагах малко захар в пюрето от картоф, после спрях, а Ники се научи да си гълта.

# 541
Fio, ами не знам, сигурно за да се презастрахова. Каза ми, че съм попрекалила с белтъците и ми изреди тези храни за изключване.

# 542
за Дентокинд - казаха ми да го разтварям във вода,например в една лъжичка и така да го давам или в шише с вода и да го изпие.

# 543
Здравейте, аз още не мога да разбера за какво реве бебчо. Сополките ли го мъчат, зъби ли никнат. От тази смяна на времето, детето направо се побърка. Не иска и нощем да спи. Буди се непрекъснато. Само мойто педи ли е обратно на всичките? Аз първо давах сок от ябълка или морков, но понеже моркова не му се услади и ги смесвах. Та така 2 седмици, след което захраних с плодови пюрета и сега вече е на зеленчукови. Като марки какво използвате? Аз предимно ХИП и Ганчев. Взех едно пробно на Бебевита, но не му хареса. Тия на ХИП са мнооооого гъсти-визирам био тиква с картоф и тиква с картоф. Иначе на Ганчев поне тия с картоф ми се струват мн добри и на вкус и като цена. Не съдържат Глутен, захар и сол, както някой писаха. Правят се по нови технологии вече. Всеки сам преценява. Искам да питам по колко мляко давате вече и на какъв интервал, че съвсем се обърках напоследък. И месото от кога мислите да го вкарвате  newsm78.
Вигантол давам от самото начало по 2 капки, но понякога падат и 3. Не мисля, че ще навреди.
За радост не съм купувала излишни неща, понеже ме предупредиха а и докато не се роди бебе не бяхме купували нищо от суеверие. После бебе се роди и таткото каквото успя да купи, понеже аз нямах възможност да се разхождам. Сега постепенно си набавям неща, от които мисля че ще имам нужда. Сега съм на тема столче за хранене и за кола. Паяк вече си имаме и се надявам скоро да го подкараме:))) С 20 копчета, които издават ужасни звуци, но бебчо им се кефи. Всичко що е шарено, дрънчи и звъни го кефи. Незнам при вас така ли е. По принцип на коя дата ви изплащат обезщетенията?

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 15:57 от Kkali

# 544
Kkali - аз давам от една седмица пюрета,пробвала съм и на Хипп и на Sunval,ама още не може да свикне и някой път чак и се гади,яд ме е чак че ги почнах,ама няма да я насилвам,лека по лека и по колкото иска ще и давам.Иначе и на Ганчев мисля да взема по нататък.

От скоро се храним на 3 часа и половина,оставих я да видя дали ще издържи или ще огладнее,но не огладня по-рано,само и увеличих малко млякото с 10мл. т.е 130мл-140мл

# 545
Здравейте, аз давам пюретата на обед и по малко, сам си отваря устата и иска повече, но мен пък ме е страх да заместя цяло хранен с пюре все още  Thinking Купувам на Хип серията био, но мисля че писах вече,че от картофа не съм доволна мн е на едри парченца вътре, до тук минахме морков, тиква с картоф, само тиква и круши. Мисля да включа и каша в менюто но не съм сигурно още по кое време!?  newsm78

Сори за двойното писане, пак не е било нарочно!!!

По принцип на коя дата ви изплащат обезщетенията?

Обезщетението ми идва към 5-6-то число всеки месец, имате ли проблем?

# 546
Fio, ами не знам, сигурно за да се презастрахова. Каза ми, че съм попрекалила с белтъците и ми изреди тези храни за изключване.

Помислих, че са ти обяснили защо, затова питах  Peace

Просто АБКМ си е алергия към животинския белтък и не виждам логика да се спират растителни продукти.

# 547
Момичета , извинете че сменям темата на разговор , но имам едно питане . Сега като се затопля времето как слагате бебоците да спинкат , в смисъл как ги обличате ? аз лично му слагам едно боди с къс ръкав и едно с дълъг + ританки и завит с олекотено юрганче . но цяла нощ от 3 дни ми се буди и иска да пие нещо . а като го вдигна в 5 сутринта за ам е бая изпотен на гръбчето. та се чудя дали не се буди така , защото му е топло  newsm78 . благодаря ви предварително .

# 548
  • София
Добър ден ден от нас... въпреки че сме мноого кисели. Пак цяла нощ се буди. Легна в 11, събуди се в 1, после в 3. Люшкахме се и си хапвахме до 5, после се отчаях и седнахме да гледаме тв.. заспа в 6.30  Tired Моля ви, кажете ми че това са зъби и като избият ще си върнем спокойния 5-6 часов сън  Praynig

Ние от 2 дни хапваме пюренце от моркови на Хипп. Педи каза да започна с картоф, но никъде не можах да открия чист картоф, а и ни предупреди, че е гъст и бебетата не го приемат. Реших да захраня с морков, после морков и картоф и нататък вече пащърнак и пр.  Ние след 2-та дена с общо половин бурканче 125 гр  починахме от пюрето. След колко време се очаква да заместя цяло хранене? На него му харесва, но ме е страх да дам много. Искам и круша да включа колкото е възможно по-скоро, за да ни регулира стомаха, че се изхождаме рядко.
Кали, Ганчев имат 2 серии пюрета (доколкото знам) - 100% плод, както казваш без захар, сол , глутен и пр (според етикета) и други със: http://ganchev.bg/bg/100_pure_praskovi/ (без захар) и http://ganchev.bg/bg/pure_kaisii/ (със захар  и ориз)
Силванченце, важно е като влючваш нова храна бебо да не е изнервен от глад, защото тогава няма да има търпение да я опита. И според мен опитай пак, разреди я повече с млекце, успех  Hug
Мая, аз за 100-тен път пиша, че съм доволна от Адерма ексомега гуш гел и лосион за тяло. Според мен трябва да опиташ с нещо козметично и ако то повлияе да не се шашкаш за АД. При нас подейства за 2 дни  Peace
Памперс не сменям ако си спинка. Като не спи и реве- пробвам всичко, ядене, люшкане, памперс...
Фио, МагиА, Бубче, да ви се оправят дечицата  Hug
Бебероника, аз именно сега се тревожа да не му е студено на моето момче, защото сме спрели всички отоплителни тела и Т е около 19.5- 20 градуса, а преди беше 20-22. Аз го обличам с боди с дълъг ръкав, ританки, плюшено костюмче и спално чувалче без ръкави.

# 549
Ние спим с боди с дълъг ръкав и гащиризонче също с дълъг ръкав, завита е с одеало, поради което спи почти отвита. Така си спи от както си е родена. Преди работеше радиатор и Т бе около 23, сега без включено отопление е 21-22 градуса.

Още не съм захранила, но понеже доста мисля по въпроса, снощи сънувах как докато ям сандвич щерката се пресегна, взе ми го от ръката и почна сладко, сладко да си го хапва  Joy

Приятна вечер и весели сънища!

# 550
  • София
Ники спи или с боди къс ръкав и тънко гащеризонче или боди с дълъг ръкав и ританки ( супер тънки ). Завит само с чаршафче. Парното го пускам само привечер ( до сутринта ), та стайната Т е около 24-25 гр.

Ние няколко пъти, когато не скиторим Wink ,  си дадохме каша - но не иска с лъжица, да караме редичка в шише.......

# 551
  • гр. Стара Загора
по въпроса с пюренцата - аз първо дадох на ХИП ранни моркови - хареса ѝ много, но последиците бяха 2 дена рев при всяко акане, което бе на 3-4 часа - не бе много твърдо, като засъхнала каша... а сега сме на домашна тиква - аз ѝ я правя и за сега всичко е ОК.... после мисля да включа картоф, пащарнак и каша...
а искам да питам колко дни след захранването на обяд може да дадем пюре/каша на следобедното хранене? това забравих да питам педи...
а за памперсите - сменям ги след всяко ядене... и ако е акала през нощта...

айде лека и от мен Simple Smile

# 552
За съжаление влизам с лоши новини - и двете ми деца са болни, първо каката, а след това и бебето. Че и таткото. Мед. сестрата ме бъзика да си ги изгледам и след това да се тръшкам и аз, но за мен няма време да боледувам, както бе в една реклама.  LaughingИзписаха им АБ, на голямата го почнах, но съжалявам, защото не е чак толкова зле - запушен нос, кашлица и леко я наболява гърло. На бебето не посмях да дам, въпреки че и тя е със запушен нос, лека кашлица, но вдига и Т 2-3 пъти за денонощие.
Не стига, че смяната на времето ни се отрази на що годе изградения ритъм на хранене и т.н., ами сега и тези болести. Не спя почти по цяла нощ, малката вдига Т, запушва и се носа, мята се. Изписаха й Виброцил и Низита, както на някое от вашите бебета, не й помогна много за носа. Отпуши й се носа пак от св. мас. Голям зор докато я науча да пие сиропите от лъжичка. Кърмим се по незнам колко пъти на ден, по-малко, дохранвам я също понякога, когато ми се струва гладна. Сигурно от Т, но мн начесто ака и е зеленикаво, из вътре има мн бели парченца (забравих да кажа на педито), това предполагам е от АМ, нали?
И моето дете спи все по гръб, спим с ританки, боди с дълъг или къс ръкав, блузка с копченца (по-плътна или по-тънк, според Т в стаята - 19-22 градуса.
Памперсите, нощем не ги сменях, но сега с това акане и пишкане, като е болна сменях ги 2-3 пъти.

# 553
Привет!
Бонбонка изглежда да се оправя да чукна на дърво, дано се размине по леката.
За месните пюрета - това което прочетох и приложих (почти) е че се въвеждат около 2 месеца след като са въведени плодовите и зеленчуковите. Тогава може да се въведе и четвърт жълтък, а после започва редуване на зеленчуково, месно, като в деня на зеленчуковото се дава жълтък.

Кашата следобед въведох около месец след като беше захранена, като първо я пробвах на обедно меню, дали ще я хареса и как ще я понесе. Купила съм безмлечна каша от елда на Хип и я смесвам с някакво плодово пюре. Например сварена тиква сгъстявам с една лъжичка каша. Общо взето я използвам за сгъстител Simple Smile ако вземете от млечните те си имат вкус и може да не се добавя пюре.
На Гого му правих каша с намачкан банан, настъргана ябълка (по-късно естествено) и всякакъв плод. Добре е в началото плодовете да са леко термично обработени, като разбира се се използва и водичката, в която са задушени, например.
Аз вчера се изкуших и направих каша с настъргана круша, ама сурова и май й предизвиках дизконфорт на стомахчето, ама ще пробвам след няколко дена с  леко задушена във вода круша и каша и ще кажа как е Simple Smile

# 554
    Привет,момичета! Дано болните съкровищата бързо се оправят !  Praynig Praynig Praynig
  • Тина я обличам само по боди с дълго ръкавче,ританки или клинче,чорапки и одеалце,което сутрин намирам избутано заедно с чорапките. Mr. Green
  • И нас ни мъчат зъбки,май.Доста е неспокойна,мрънкаща и пищяща.Онзи ден даже вдигна температура.Взех това гелче,за което Доди писа - pansoral.Само където го изяжда мигновено.Пръстите и по-точно показалеца,вече е перфориран от дъвкане и смукане. Mr. Green
Желая ви хубав ден и по-малко болни дечица!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт