Програмата "Личен асистент"

• 101 671
  • 749
  •   1
Отговори
# 480

ЧЕСТИТА  БАБА  МАРТА на всички,  и честито назначение на приетите по програмата!!!  bouquet

# 481
На всички парите ще се изплащат в Пощенска банка. И миналата година беше така.

Днес ме увериха че по тази програма децата са с предимство. Бяха изумени как може за възрастни и самотни да дават 8 часа, за тях били само  6 или 4.
И аз подписах договор на 8 часа. Макар че съм ЛА само на едното дете. То другото се самоотглежда. Нали ще стане на 9г в други ден.

# 482
Миналата година като бях ЛА ми откриваха с-ка към Първа Инвестиционна Банка и то от соц.,а аз отидох до банката само за да си взема картата.Днес за свидетелството платих 6лв.,а за медицинското от личния -2.40лв.Той ме попита не ми ли искат от психиатър защото друга жена му е казала че и искат ,а на мен нищо такова не ми казаха.Ще видя като ме извикат.

# 483

В разлините градове е различно.Освен това социалните гледат как да откажат кандидатстващите за програмата и затова отговарят по различен начин .На хора, които се грижат за деца ...казват ,че програмата е за възрастни,самотни хора,  а на тези които се грижат за по-възрастни отговарят....програмата е само за деца!!!Това си е направо подигравка! Подигравка с мъката на хората!Подигравка с болката на хората!Нямам думи. Cry Cry Cry
.

# 484
Здранейте и от мен Честита баба Марта. В неделя ми се обадиха че сам одобрена и вчера носих документите. Не знам нищо друго в четвъртък ще видим. Но не се чувствам по добре.

# 485
Добро утро и ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Ние днес ще подписваме договорите. Оставено е на комисията по райони да преценява кои да са с предимство, затова в различните населени места е различно. Винаги с предимство са тия с връзки, близки на високопоставените или т.нар. силните на деня. След това идва ред на най-тежките случаи, защото те няма как да се прикрият, особенно ако е дадена гласност за проблема. И от там нататък в зависимост колко бройки са останали "милостиво" преценяват кои ще одобрят.
Извинявам се, че съм заядлива, но това са моите наблюдения като цяло за страната. Възможно е да има някъде изключения ....незнам.
Хубаво е тук да се подкрепяме, ако не можем физически, поне морално. Понякога и това и достатъчно, за да му олекне на човек и да види, че не е единствен с проблемите си.
 Hug Hug Hug

# 486
ЧЕРВЕНА РОЗА - 5- относно дейността на системата,напълно съм съгласна с твоето мнение.В нашия град накрая останаха едно-две места и след сумайти разправии ни включиха нас.Направо ходихме и просихме.А другите места много бързо бяха разпределени.Нищо ,че първо ни казаха че ние ще сме от първите,защото сме с предимство за детето.

# 487
anette- какво става с теб.обадиха ли ти се

# 488
anette- какво става с теб.обадиха ли ти се
Не са, утре вече ще отида на място, поне да знам,че няма да я бива моята...
Аз си знам, че няма да ни одобрят, бройките за Варна са изключително малко, а сме голям град.....като набутат "техните" и останат най-тежките т.е. лежащо-болните, защото ако говорим за тежест, средната възраст на нашите деца е 12,5 години, ама не ни личи на пръв поглед.....
Ох,  какво да говоря, няма смисъл, няма управия скапаната ни държава.
Не се оплаквам, ама писнало ми е вече.

# 489
    ЧЕРВЕНА РОЗА-5, напълно си права,точно така стоят нещата ,колкото и да не ни се иска.
Не търся връзки,   не се тръшкам да плача пред тях....да им доставям удоволствие.
 Защото те отдавна ече са си решили кого ще назначат в програмата и кого не.
Мен ме дразни това ,че няма никаква прозрачност. Няма изнесен списък с приетите и отпадналите по програмата,кой колко точки има . Как може да се разбере дали в програмата няма включени и  хора с леки увреждания???  Защото са имали "дебели връзки"...както писа една майка по -горе!?

# 490
Така, писмото е готово, с пожар писахме , трихме и в крайна сметка се получи един сложен ферман от 3 страници.
Такъв батак е с тези асистентски услуги, че мозъка ми не го побира.
Тя днес е на среща, за съжаление аз не можах да си намеря бавач, за да отида, жалко, че нямаме подкрепа, защото честно да Ви кажа ужасно ми е неудобно, че тя се влачи навсякъде, зарязвайки детето си.
Както и да е, като разберем резултата от срещата, ще съберем имена и подкрепящи организации и ще внесем писмото.
Решихме в крайна сметка писмата да са две, защото медиите надали ще схванат за какво говорим в това писмо до институциите.
Последно да кажа, че ако не се съберем поне 100 човека, които да се подпишат под писмото и 10 организации, няма да го внесем, няма да има смисъл.

# 491
Ами ние само имената ли трябва да си дадем-това ще свършили работа или трябва лично да се разпишем-това ще е трудно

# 492
Здравейте, объркана съм,нещо не схващам какво става и имам нужда от разяснение.Синът ми е с 100% с ЧП.Досега все не успявах да се класирам за ЛА заради бюрото по труда.Ние все по болници и като не се подпиша веднъж на борсата губя право за 1 година.Няма на кого да го оставя да ходя да си търся правата и така....Тази година през януари отидох пак да пробвам и ми отказаха,защото мъжът ми работел,т.е. сме богати.Понеже вече и той не е на работа през февруари пак отидох при социалните.И ме изумиха.Без никъкви въпроси,без никъкви документи,само с ТЕЛК ми казаха носи -медицинско,бележка от психиатър,свидетелство за съдимост,автобиография и това е.Занесох всичко,приеха ги без проблем.Казаха ми че тая година няма значение нито доход ,нито да си регистриран в бюрото по труда.В10 дневен срок трябва да дойде комисия у дома.Прекалено лесно ми се вижда за в България.Не разбирам къде е уловката.А като ви чета още повече разбирам че не е така както ми го представиха.

# 493
Таня Велева,тази програма няма нищо общо с националната програма за личен асистент.Тази ,за която са ти приели документите е програма финансирана с европейски средства.Не се изисква доход .Стартира миналата година.Радвай се,че са те приели и че са ти казали за нея  в последния момент.

# 494
Шефче,благодаря ти.А би ли ми дала малко повече информация за тази програма.Да знам какво да очаквам.Или поне къде мога да намеря тази информация.

Общи условия

Активация на акаунт