Програмата "Личен асистент"

• 101 665
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  Червена роза, отговарям ти....Просто статията не е написана достатъчно ясно.Това  е същата програма ...ЕП "Социална услуга за качествен живот-фаза 2"....за която  пишем  във форума.Само че за двата града са определили обща бройка -60 ЛА   и от там нататък как е ставала оценката,един господ знае. newsm78 #2gunfire

# 511
Непримирима - 03.03.2010 г. 21:20:21

При избора за назначаването на личните асистенти няма никаква прозрачност,а напоследък за това най-много се говори. Кой знае как става точно преценката??? Кой извършва оценката, кои са членовете на тази комисия ,която решава кой е по-нуждаещ се ,най-нуждаещ се??? Въпросите са много. Прозрачността НИКАКВА! А тези ,които остават извън програмата и са с малки или никакви доходи... какво да правят с своите болни близки,които също немогат да се обслужват сами??? На някои от тях / за съжаление/ им се налага да подават документи за да ги настанят в социални домове.И питам аз- не е ли по-добре да се включат всички нуждаещи се ,дори и за по-малко часове.

# 512
Скъпи майки на увредени деца сега се обръщам само към вас да ме извинят другите. През целият ли живот ще висим по вратите на соц.учреждения и ще се ослушваме кога и как излиза някаква програмка и ще се надяваме и тази год.да сме включени и ще пишем и подаваме едни и същи молби и ще ни прехвърлят от една на друга програма, че и на борсата от време на време. За пръв път съжелявам, че не съм пенсионерка да ми дадът една социална пенсийка и да не се занимавам с абсурдите в тая държава.

# 513
Кани     Скъпи майки на увредени деца сега се обръщам само към вас да ме извинят другите. ... Не се извинявай, няма защо, всички сме майки разбираме проблема. При усливие, че се грижа за двама възрастни на легло - баща ми и свекърва ми, не мога да си предствавя как бих изживяла целия този ужас - да гледам датето си болно за цял живот. А какво остава и двете ми да са болни, както има много такива случаи. Знам, че моето положение е временно, защото дъртите са си изживели живота, видели са и хубаво и лошо, ами тези невинни дечица?
Определено съм щастлива, че децата са ми добре, и само тава в момента ме крепи. Не мисля, че мога да се справя с вашето тегло - прекалено много е. Разбирам ви напълно!
Преди да се роди малкият ми син имах ужасни проблеми и само плачех, тогава  баба ми, която е вече покойна ми каза нещо, което ми дава сили в най-тежките моменти: Бог благославя майките.  От кого да чакаш помощ или защита...? - Бог да ви благослови и ви дава сили да се справите с трудностите!   В момента друга подкрепа немога да ви дам.  Hug Обичам ви, и съм с вас!  Hug Hug Hug

# 514
Някой може ли да ми даде адрес на който да пиша писмо относно помощни средства. Имам предвид министерствата . Ще бъда много благодарна. Става въпрос за акумулаторни колички които се дават при условия на които много малко хора отговарят.

# 515
kani -за помощните средства ние ходихме и си пуснахме жалба в министерството.Но преди това аз изпратих жалбата по e-maila -те са я завели веднага с номер.Така,че можеш и по е- мейла да си пуснеш.Но вече повече от месец нямаме отговор.Казаха ни,че комисия работи.Ние пуснахме до министерството на труда и соц политика

# 516
  • BG
Здравейте!

Прилагам сайта на Агенцията  … 72;не. Има информация относно програмата "Личен асистент" и "Социален асистент" в раздел "Програми" - НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА “АСИСТЕНТИ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ”. Кой може да стане, как и т.н ...
Намерих го преди малко и реших да го пусна в темата ... дано да не дублирам информацията.

Тук има малко информация относно случаи с отпускане на безплатни помощни средства. kani , не отговаря много на твоя въпрос, но е във връзка с него. 

# 517
Благодаря за разбирането розичке,  аз пак бях чула и друга приказка, че е много хубаво да имаш майка и много трудно да си майка ще допълня трудно и много много хубаво да си майка.  Всички майки са силни убедих се в това лично поне тези които обичат. Самата аз не предполагах че мога да вървя напред след това което се случи но ето то е факт. И за това е виновна пак тя  любовта.  Има и една друга категория майки но те според мен са недоразумение някакво. Ама коя съм аз да съдя пак.   Благодаря и на Нанси.  Да ви кажа на кратко. Такива колички не се полагат на инвалиди соито са с психично увреждане. Да но как да извеждам сина си  на 23г. и който тежи 87 кг. добавени към иначе нормалното му тегло, благодарение на едно лекарство от което така и не видяхме резултат. Трябвало да е психично здрав човека, че се водел участник в движението. Но тогава трябва да им се изисква и книжка за правоспособност за шофьор де а те не искат такава. При положение че има колички с подвижен джойстик май така се казва, се предполага че и придружителя може да я урлавлява. И вместо да ми дават рингова количка а аз досега имам през годините 3 като събереш парите то стават не една ами 2 акумолаторни такива. Просто сме закеркенечени у дома . Не ми е по силите да бутам по равно камоли по наклон ако ще да е и 5 градуса. И се питам за каква интеграция говорим щом не мога да го разходя или да ида до магазина с него. От години съм спряла да ползвам безплатни карти за пътуване защото той продто не може да се качи в автобус да не говорим за влак. За какво  ми са . Та смятам да поканя някой от тях да им дам човека в количката да ходят някъде е да ми го върнат жив и здрав и тогава да ми кажат какъв е закона. Милички ще ви надуя главите лек ден

# 518
здравейте мама много време не съм писала днес ме се наложи да отида до социалните и разбрах че не съм одобрена заЛА на малката с мотива че не е събрала достатачно точки не можах само да разбера как миналата година ги събра  а тази не тя е с ретинопатия 100%сЧП моля ви давай те съвети какво да правя те доже не си направиха труда да се обадят по телефона да ти кажят да или не ако не бях отишла щях да чакам и да се надявам newsm78и всепак честита баба марта на всички  bouquet

# 519
didi_koko1968 и ние сме с очен проблем,но не толкова тежък.Одобрени сме на предпоследно място.Единственото нещо което мога да ти кажа да си пуснете жалба и искайте официално становище-колко точки имате защо другите са преди вас.

# 520
momi4eta zdraveite  kakvo stana s podpiskata za li4en asistent   az otpadnah   6te predpriemem li ne6to  izvinete me za pisaneto   o6te ne sam se nau4ila dobre

# 521

Скъпа розичке,,  благодаря за подкрепата ти,това е много за един разочарован,отчаян човек,  да има някой ,който да му каже няколко топли думи.!!! И ние те обичаме с моята болна 33 годишна дъщеря /която още си играе с куклички/....въпреки , че не се познаваме.Още един път ...благодарим за моралната подкрепа !!!

# 522
Няма защо да ми благодариш Кика , ако знаеш само какви проблеми имам, свят да ти се завие. Болните са най-малкият ми проблем в момента, и не ги мисля. Всичко е много сложно и объркано при мен и никой човек не може да ми помогне. Просто много проблеми наведнъж.
И току що малкият първолак се прибира от у-ще и ми е откъснал 3 тревички - букет за мама и си изхарчил всичките парички 2.30 да ми купи подарък за 8-ми март - ето, това ми е щастието и това само ме крепи в момента - дечицата.  Hug

# 523
   Розичке,желая ти от цялото си сърце да се справиш!  Чувала ли си това.......когато бог затвори една врата ,отваря прозорец ,просто трябва да го намериш.Ти ще го намериш- сигурна съм .

# 524
Това не го знаех-днес като си взех договора ми дадоха една книга,в която всеки час трябва да подпълвам какво правя през тези 6 часа.Каква дейност извършвам с детето.

Общи условия

Активация на акаунт