Програмата "Личен асистент"

• 101 681
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • в полите на Балкана
Ето списък  на дирекциите "Социално подпомагане" и брой потребители на услугата "Личен асистент"по проект "Социална услуга за качествен живот - фаза2"  http://www.asp.government.bg/ASP_Files/ODOBRENI_DIREKCII_SP-FAZA_2.xls

# 316
Сега ходих да подам документите, сега пък ми искат ЛКК, за това, че нямаме чужда помощ, еее аджеба,нали не искат чужда помощ. Взеха ми докуметите, щото вдигнах панаира, ама се опасявам,че искаха да ме разкарат само, и че няма гаранция че ще ме одобрят. Иначе ми казаха, че ще дойдат сряда или петък на анкета и не решавали социланите по места, а отделна комисия. Дадох 5 лв на джипито за документ, да опише състоянието на детето, то пък не го взеха направо бела си взех на главата с тази програма....
Няко знае ли дали наистина трябва да се докаже нуждата от чужда помощ?

# 317
Аз мисля,че няма нужда да доказваш,че трябва чужда помощ.Тогава обаче предимство ще имат хората,които имат нужда от придружител.Така шанса ти да те одобрят е по-мальк.

# 318
Благодаря ви! Утре ще опитам пък каквото сабя покаже   bouquet

# 319
Аз мисля,че няма нужда да доказваш,че трябва чужда помощ.Тогава обаче предимство ще имат хората,които имат нужда от придружител.Така шанса ти да те одобрят е по-мальк.
Божеее, божее, ами ще взема такъв документ,който ще ми бъде издаден от доктори,които изобщо не познават детето, напълно фективно...гледам в заевлението пише ЛКК или ТЕЛК.

# 320
juliadinkova, само доход не искат простаците му мръсни, пууу.

# 321
Ако някой от вас се грижи за двама болни в семейството си, с призната инвалидност - нека ми пише на ЛС.
Момичета не се отчайвайте, сега е времето да се борите. След 1.ІІІ, когато се подпишат Договорите,  няма смисъл.
Тук са телефоните на АСП, може да звъните спокойно и да искате пълно разясневане на вашия случай. Досега колкото пъти съм говорила с тях, винаги са били любезни и учтиви и обясняват всичко с подробности. Това им е работата - това е център за работа с клиенти.
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … tid=7&selid=7
Също можете да искате да се срещете лично с Директора на вашата ДСП. Всеки Директор има приемен ден, няма причина да ви откаже среща.

# 322
Златна си розичке, още утре ще звъня.
Мерси !

# 323
Здравейте, момичета!
Днес сутринта ходих до СП и ми дадоха да попълвам заявления (и аз, и женичката, която ще кандидатства за мястото). Няма да е сложно обаче, защото искат само попълнените заявления, копие от личната карта на женичката, професионална биография, копие от РЕЛК...Казаха, че ако ни одобрят жената ще бъде назначена по договор на 4 часов работен ден и заплата около 150 лв. За срок от една година, което е много добре. Смятам да подам документите, пък ще видим какво ще стане. Пожелавам на всички вас късмет!!! Дано да стане!!!

# 324
А майчета.Може ли някоя от вас да ми каже миналата година на колко часа са ви одобрили.Имали някакво значение дали става дума за дете или възрастен човек.

# 325
Аз миналата година бях на 4ч.Включиха ме в последния момент .Дори не бях чувала за тази програма,но те преглеждали някакви документи и понеже детето ми е с чужда помощ и е 91% ми се обадиха.Тази година се надявам да бьда на 6ч.За трудов договор не отговарям на условията ,детето да не ми е роднина Mr. GreenРедовно се засичах с  момиче ,което беше асистент на една бабка и беше на 8ч.

# 326
Нещо за трудовия договор не разбрах.Когато си асистент не ти ли се води стаж.

# 327
Води се стаж , ако си на трудов договор на 8ч.На граждански само здравните ти плащат.

# 328
Добре де социалните ли преценяват на какъв договор да те пишат.Извинявайте за глупавите въпроси,но от социални нищо не обясняват.А часовете обвързани ли са с вида на договора.

# 329
Изобщо не знам как ги определят и как решават кой на какьв договор ще бьде.И аз само питам като ходя,но отговор не получавам.Някой друг, ако знае да каже.

Общи условия

Активация на акаунт