Програмата "Личен асистент"

• 101 678
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, обмисляме да пишем до институциите и медиите, да обхванем всичките действащи програми, дейност "Личен асистент".
Не става само да се жалваме тук.
Може и от писанията ни да няма кой знае каква полза, но ако си мълчим, наистина нищо няма да се промени.
Ще ми трябват имената на децата Ви и  вашите, кратко описание на състоянието им и така.
Да видим как ще го оформим, пожар ще внесе писмото.
Надявам се да се включите, защото тази година наистина навсякъде орязали децата.
Разбира се,че ще го направим !

# 451
ajeliya,на pogar ли трябва да си дадем данните?Включвам се моментално.

# 452
Трябва да се измисли така,че да е от всички, защото ще има одобрени макар и малко. Лично аз дори и да бъда одобрена искам да се включа в протесното писмо напр. като солидарна с тези които са отхвърлени. Поддчертавам ако съм одобрена още не зная и не знам кога ще зная. Нотака или иначе бих го направила и всички трябва да го сторим, защото нещата стават от лоши по лоши и не се знае какво ще е догодина. А тези по ЛА юни като им изтече договора? те какво после отделно ли ще се жалват.Не искам да да омаловажавам болните възрастни повярвайте знам го от опит с баща си. Като цяло соц.пол. е за всички и не трябва да се гледа на възраст роднинство и др. трябва да има за всички. между другото искам да изкажа възмущението си по случая който тази вечер коментираха по тв за двамата инвалиди лихвари които на всичкото отгоре са получавали соц.помощи. Ето заради подобни нещата се влошават. Чак се срамувам че са от моят град.

# 453
За последното си вбисих и забравих да спомена, да не търсим вината в соц.институции по места поне така мисля. Оня ден при тях се заговорихме и раб.който ме беше анкетирал каза, че емало 240 и няколко молби и ми каза. че е благодарна че работата и свършва до там да анкетира, защото картинката е страшна. Така каза тя. Социалната ни политика е слаба неизпипана недомислена. И всички се оправдават с кризата, ей защо за измамниците и крадците няма криза бе хора? Говоря за онези в огромен мащаб. Да имат от къде да вземат няма криза а да дават има криза.

# 454
Момичета пише и мен и аз съм с вас !!!!1
Макар и одобрена по националната програма по изключение  -но това са смешни пари направо подигравка Кой нормален човек може да изкара с тази сума на месец и най-вече с човек с увреждане Няма значение дали е дете или възрастен човек с увреждане си остава дете за цял живот !

# 455
Да се похваля,че мен ме взеха.В Понеделник ме викат да си взема договора.На 6ч. сьм ,миналата година бях на 4ч. ,но сега ще бьде малко по-добре.Много се радвам,защото това за мен лично е голяма помощ.

# 456
Момичета не става въпрос за това дали сме одобрени или не.
Аз съм одобрена и какво?
Тези програми нямат ясни критерии за включване.
Нищо не е аргументирано и обосновано.
Помня, че миналата година писах анализ и на трите програми и трите имат по един плюс и 100 минуса.
Аз не мисля да нападам служителите в регионалните дирекции, разбира се, че нямат вина.
Въобще не мисля да обвинявам или нападам когото и да било, искам да опишем реалната ситуация, защото си мисля, че там горе хич не са наясно.
Не спряха да говорят за деинституализация, а полагат нечовешки усилия тя да не се случи.
Пишат стратегии, програми, закони, хабят финансов и човешки ресурс, накрая ние разбираме, че нещата вместо да се подобряват се влошават.
Излизат с твърдението, че имало алтернативни социални услуги, но с какво качество са, кой се интересува?
За децата с ментални увреждания, хич не искам да започвам да пиша, защото няма да мога да спра.
По стечение на обстоятелствата имам представа за около 20 деца, които са в перфектно двигателно състояние, но това не значи, че нямат нужда от асистент.
Когато оформим нещата, ще Ви кажа къде да изпращате данните си.

# 457
И аз се включвам.Не може министъра да се показва един път в годината -да казва че за всички е подсигурено места ,а половината хора отново остават без помощ.Независимо от това дали ще бъда одобрена или не аз съм съгласна с вас.По принцип в петък мъжът ми написа едно заявление в министерството,в което обяснява нашето недоволство към програмата.

# 458
Здравейте майки,вчера разбрахме че отново не сме включени в ЕВРОПЕЙСКАТА програма ЛА, детето ни е със заболяване "Мускулна Дистрофия - Дюшен" вече е на количка и си трябват постоянни грижи.Писах по-рано до Масларова и нищо от министерството прехвърлиха топката на АСП и накрая ми отговориха от ДСП - Козлодуй да търсим не правителствени организации с подобни програми да ни включат.Миналата година ни включиха за 9м.с много ядове и дебели "ВРЪЗКИ". Това си беше, вече мисля че е безнадаеждно в България да се промени нещо и да могат майките спокойно да гледат болните си деца.

# 459
За колко време става готово свидетелството за съдимост.

# 460
   Ами мойто свидетелство за съдимост стана веднага,искаха милична карта и акта за раждане и го написаха намясто за 5 минути Peace

# 461
За колко време става готово свидетелството за съдимост.

зависи къде си родена

Ами мойто свидетелство за съдимост стана веднага,искаха милична карта и акта за раждане и го написаха намясто за 5 минути Peace

това е за родените в София
ако си от провинцията (като мен) е 2-3 работни дни, пак с акта за раждане и ЛК

# 462
Ако си от същото населено място Св.Съд. става веднага, ако си от друг окръг - така го водят, става на следващият ден. Следобяда си дадох данните и на следващия ден около 10.30 ч. си го вземах.

# 463
Здравейте.Днес ходих да си оправя документите.Свидетелството за съдимост за 4-5 часа става готово.На нас в петък от социални ни казаха че най вероятно сме одобрени.Днес отидох с всички документи и ги питам какво става,защото няма все още изкарани никакви списъци.Те ми казаха,че все още уточняват за децата.Оставих им всички документи.Сега все още не могли да ми кажат на какъв договор и на колко часа.Но да ви кажа истината направо ме е страх да не стане така ,че в последния момент да ме врътнат нещо.Едвам ще изчакам до четвъртък да си взема договора.Тогава вече ще се хваля,че съм одобрена.

# 464
Аз преди малко си взех договора.Такава лудница беше в социални,ужас.

Общи условия

Активация на акаунт