Програмата "Личен асистент"

• 101 634
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • в полите на Балкана
]Аз също,при нас е пък още по-смешно положението,че след като не ни одобриха и ходих да вдигна скандал,ми казаха,че вече две бабички били починали,докато се подписват договорите.Не е хубаво да се говори,ама дано и другите ги сполети същото,щом заради тях елиминират децата ни.

Не съм чела по-грозно изказване откакто пиша във форума ooooh! ooooh! ooooh! При подобно мислене от кого очакваш съчувствие и разбиране #Crazy

Настръхнах от това изказване.  Crossing Arms
След година две порасналите ни деца ще са приключили с детството и вече ще бъдат възрастни с увреждане. И тогава какво ще ги захвърлим на улицата или в институциите за да има място за подрастващите с увреждане! Колкото и да роптаем за правата на децата ни  трябва да признаем, че навършат ли пълнолетие отиват в десета глуха. За да не съм голословна ще дам един пример до 16г децата имат право на пътека за рехабилитация в специализирана болница между 12 и 4 пъти годишно за по 10 дни според увреждането си след тази възраст имат право 1 път годишно от 7 дни.

Подкрепям идеята на kreizi1972 да изпратим писмото до ЕП както и да искаме да се въведе професия родител на дете с увреждане, която да продължава докато детето е живо без значение възраста. Много от децата ни са с тежки диагнози и не доживяват пълнолетие, но има и такива, на които състоянието се влошава с възрастта и там положението е най- сложно.

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 16:24 от мамаРаче

# 586
Аз пък имам един друг въпрос!  Днес се разбра, че здр.осигуровки няма да се увеличават, но има ново предложение - всички държ.служители, т.е. работещи в държавните институции, които имат привилегията държавата да им плаща осигуровките, сега сами да си ги плащат.  Та на въпроса -
 Защо ние ЛА сме лишени от тези привилегии? Наш работодател е Д"СП", която е към соц. министерство, защо трябва да ни удържат от така и малкото парички, които ни дават?
По новините говориха, как на "горките" полицаи щели да им паднат заплатите с 9%?  При условие, че те са едни от тия със най-сигурни и добри доходи и отделно имат и доста привилегии!
А  нашите мижави суми падат с приблизително 20%! Да не говорим, че една голяма част от нуждаещите се нямат възможност и за толкова. То било заложено, имало закон!
Добре, но защо не направят поне веднъж един закон, който да защити беззащитните и болните хора?
Мечтая си да дойде правителство на власт, което да изработи закони, защитаващи народа! А не както до сега  - всеки парламент приемат такива закони, че да се нагушат колкото може по-вече и дори и да си заминат да останат недосегаеми.
Срам ме е да ги слушам като започнат да говорят, все едно не живеят в тази държава, как не виждат колко е изстрадал народа и мизерията в която живеят много хора днес.

# 587
Мама Раче и Червена роза, прави сте а ние безсилни. Пък и кой ни гледа нас и болните и старите и бедните. Нали знаете приказката ситият на гладният не вярва и здравият на болният също. Още колко трябва да затънем за да ни чуят  незнам. Ами тя тогава скромната ни заплатка колко ще стане?  Иначе днес ми дадоха дневника само дето забравих да попитам за колко време от денонощието да попълвам. И като сам на 6 ч. кой ще ми определя раб.време Сама да решавам коя смяна ще съм. И ето сетих се като не ме намерят при проверката ще казвам че не сам била на работа и са дошли в свободното ми време. Боже боже де си да видиш простотиите.

# 588
  • варна
 Червена роза, като майка на дете с увреждане, и съпруга на служител от МВР само ще ти кажа, не се настройвай срещу тях и не им завиждай на "привилегиите".
  Нито извънреден труд им се плаща,на разположение са денонощно, работят в мизерия и ежедневни обиди и много други неща, които може да знаеш ,само ако в семейството ти има полицай. Да не говорим, че сън не ме хваща като тръгнат да залавят някой въоръжен без жилетки  иоръжие.
 Един от похватите на управляващите явно действа- Разделяй и владей - да се настройват хората едни срещу други в немотията си.
 Аз не влязох в условията за ЛА ,но със сигурност догодина ще опитам отново и наистина е подигравка на 150лв да ти вземат 20. Но съответните служители нямат общо с това. По-добре сметнете заплата на депутат на колко ЛА се равнява.

# 589
Мили хора ,не е справедливо да се настройваме едни срещи други ,верно е че живота на всички ни стана толкова труден,че до там ни докара да се озлобим един срещу друг.Аз ще кажа друга поговорка пък - " Чуждата кокошка,патка се вижда " .Аз тук се присъединявам към поста на orhid и казвам,че също съм майка на дете с увреждане и съпруга на служител на МВР - не полицай ,пожарникар е .Е , Червена роза аз няма да ти изтъквам какви са отговорностите и задълженията им ,повярвай ми ,за това което вършат заплатите им са ниски,той е шофйор на пожарен камион,но такива като него и огнеборците вършат "мръсната" работа,а офицерите вземат високите заплати,стоейки в канцеларийте си.Истината е ,че почти няма полицай или пожарникар ,който да не се е нагарбил с много висок заем/защото до там ни докараха управниците,да теглим заеми за да преживяваме,да можем да си купим дърва за зимата и т.н./,така че от техните високи заплати,както ги наричаш,не остава почти нищо.Аз съм принудена да работя ,защото от заплатата на съпруга ми след одържане на вноската по заема остават 200 лв.Не ни одобриха за ЛА и свекарва ми я виждам ,че едвам свързват двата края с двете си пенсии,нищо не е казала жената ,но и се иска да се приберат на село пак,да си гледат животни,а сега стои в града при нас да гледа малкия ,за да мога аз да работя/за 300 лв. / и държавата не иска да и дава някой лев за това ,че полага грижи за детето ни,което е с ТЕЛК 90% чужда помощ.
Така ,че пак ви призовавам,нека не се настройваме едни срещу други ,а да обединим усилията си и да се борим за правата си да можем да променим очайващата действителност в държавата ни....Колко от вас се подписаха например?
Желая на всички ви спорен ден и  късмет!

# 590
ORHID,аз също съм съпруга на полицай и напълно те разбирам за какво става на въпрос ,и не мога да разбера защо се мешат в цялата каша и те.Червена роза ти май не си много наясно с проблема си и вадиш от сто кладенци вода.Аз подписах граждански договор на 4ч. работен ден ,което за мен е пълно унижение и прах в очите ми ,след като детето ми е със100% трайни увреждания и е на место,събрали сме 91т. и не бяхме включени в програмата.Трябваше да се карам и да влизам при шефката няколко пъти за да постигна тази смехотворна ситуация в която се намирам в момента,4ч.,156лв.не чисти разбира се,без отпуска ,без трудов стаж,просто нищо.Казах им ,че това изобщо не ме устройва и се стигна дотам че шефката ми каза ,че при първа възможност като умре някой старец ще ме вкарат при другите условия.Не можах да повярвам на нейните думи и на мойте уши,как може да даде такова изказване,няма човечност в тях ,нямат сърца и е недопустимо да дават такива изказвания.Ами защо са ги назначили в такъв случай?Къде е вината в нас родителите на деца с проблеми ,на възрастните хора който в този момент имат нужда от помощ,в соц. който са се окали до шия или в управляващите?Не можем да се включим в програма по която се гледат и доходите на семейството,защото там условията са смехотворни,ние сме 5членно семейство и трябва общо да взимаме около 260лв.,представяте ли си?Не може да се включим и в тази програма ,защото детето ми което е на 4г. и е с недоразвит четвърти вентрикул на малкия мозък и прави по някой път и страшни апнеи,явно не е тежък случай за тях.Подписах се в отвореното писмо ,защото се надявам поне следващата програма да няма такива недорозумения.Трябва да се направи нещо специално и само за родители на деца като нашите,не да ни мешат със съдбите на други категории,като възрастните хора,защото и те са хора все пак,и неможе да кажем ,че и те нямат нужда от помощ,щом са там и кандидатстват значи и те имат нужда ,и да не забравяме ,че на всеки неговото  положение е най сериозно,това си е българския манталитет.Някой беше писал за това да се въведе професия ЛА за родител на дете с увреждане ,страхотно е ,и направо мечта.

# 591
Момичета на всички ни е трудно в момента. Не съм защитник на никого, но се поставям на мястото на соц.работници и си мисля как да разпределя бройките, като те са 60 за средно голям град. Като се има предвид, че отгоре идва разпореждането не само деца а и възрастни да са в програмата. На кого рак на кого крак? Лошото е че нуждаещште са много а местата малко. Бях чула някаде, че за една държава може да се говори след като се види отношението и към децата и възрастните т.е. към най уязвимата част от населението. Е за какво да говорим.  Имам болно дете знам какво е. Гледах баща си с инсулт нямате и понятие за какво става дума. Тези мижави придружителск и пенсията му не стигат почти за нищо. Не мислете че като лежи човек няма нужда от нищо. Идват проблемите айде да не казвам какви . И най после те са нашите родители. А мисля че ние някога не дай боже сме потенциални кандитати за тази категория. Много време ще мине докато се оправят нещата. Мисля че аз няма да го видя при моите 49 тод. Черногледа съм ще каже някой ама как тромаво се развиват нещата при нас бавно. Мисля че и те не са наясно какво да правят. Вижте ги опитват всякакви варианти предлагат отхвърлят друго приемат чудят се какво да правят. Толкова голямо движение май не съм виждала отдавна. За хубаво ли е лошо ли незнам.   А колко майки станахме ако ще сме 30-40 по добре да не си правим труда.

# 592
  • BG
kani, за кое питаш колко сме - подписали петицията ли?!
Ако вярно съм прочела вчера, май бяха над 4900 човека, а колко от тях са майки с деца в неравностойно положение - незнам ....

# 593

Настръхнах от това изказване.  Crossing Arms
След година две порасналите ни деца ще са приключили с детството и вече ще бъдат възрастни с увреждане. И тогава какво ще ги захвърлим на улицата или в институциите за да има място за подрастващите с увреждане! Колкото и да роптаем за правата на децата ни  трябва да признаем, че навършат ли пълнолетие отиват в десета глуха. За да не съм голословна ще дам един пример до 16г децата имат право на пътека за рехабилитация в специализирана болница между 12 и 4 пъти годишно за по 10 дни според увреждането си след тази възраст имат право 1 път годишно от 7 дни.

Подкрепям идеята на kreizi1972 да изпратим писмото до ЕП както и да искаме да се въведе професия родител на дете с увреждане, която да продължава докато детето е живо без значение възраста. Много от децата ни са с тежки диагнози и не доживяват пълнолетие, но има и такива, на които състоянието се влошава с възрастта и там положението е най- сложно

Напълно е права МАМА РАЧИ -независимо годините дете с увреждане  или възрастен си остава дете за цял живот Колкото човека с увреждане е по-голям толкова разходите и грижите са по-големи и правата по-малко
Това го казвам аз
МАЙКА НА СИН С100% УВРЕЖДАНЕ С ЧП
СЪПРУГА НА МЪЖ С 100% УВРЕЖДАНЕ
ДЪЩЕРЯ НА БАЩА С 100% С ЧП
Ако всички ние си оставим близките  с увреждане на държявата -тогава парите който ще се отпуснат за тях ще са мнго повече и ще се стопят по пътя някаде докато стигнат до тях
Ако някой от управляващите сравни състоянието на който и да е болен в институцийте с тези който се грижим ние близките Ще разбере на какво са обречени всички тези изоставени хора с увреждане Там се грижят както изкат и на нас да плащат на 6-8 часово раб време Да не би и те да са с дневници да описват какво правят ????????????

# 594
Питах за писмото подписка

# 595
Очаквам първото посещение и ще задам няколко въпроса за дневниците щото с неговия нарушен не по моя вина режим трябва да пиша  не знам какво и аз , абе шантава работа. За мен това е формалност.

# 596
  • BG

До сега са 4 936човека и ще стават все повече!  Peace

# 597

До сега са 4 936човека и ще стават все повече!  Peace
Hugискам да имам твоя оптимизъм-това са подписите за година и половина,на фона на (неофициални данни,защото си нямаме регистър на децата с увреждания) 20 000 деца с увреждания.
Стефи,направихме подписка конкретно за асистентските програми в страната,до момента сме само 35 майки Tired

# 598
Как човек да стои спокоен като вижда какво се случва?
Какъв ли ще е краят на всичко?
http://politics.actualno.com/news_289600.html

# 599
  • в полите на Балкана

Стефи,направихме подписка конкретно за асистентските програми в страната,до момента сме само 35 майки Tired

Срамно малко на фона на заформилите се оплаквания във форума Thinking

Общи условия

Активация на акаунт