Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 150 330
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Нещо такова:

# 181
Предстои ми ремонт на кухнята. Тя е много мъничка, а всички мебели, които виждам в мебелните магазини са за просторни помещения. Нямам голям усет към интериора, признавам си и затова вероятно ще се обърна към всички тук за помощ. Моля! (Това вместо запис засега)

За  кухнята има стандартни размери -  60 см дълбочина.
Дайте на някоя мебелна фирма да ви направи проект, те ще ви обяснят преимущества и недостатъци. Вече след като имате проект, можем да мислим.

Няма  невъзможни неща!

# 182
Нивиана

И аз тук за съвети. Купуваме си къща и ни предстои цялостното и декориране.
Това е наша аматьорска скица на кое къде мислим да бъде

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=377995348887362&set=a … ype=3&theater
Първо имам нужда от съвети за хола. Той ще е обединен с кухнята и трапезарията. Като за мебели за кухнята сме си харесали една серия Абстракт от Икеа като стъкло стоят вратичките, има ги в червено и сиво. Искаше ни се да е в зелено, но имат вратички в само за горните шкафове. Долния ред тогава трябва да е в друг цвят. За дивана с лежанката пък ми хареса едно графитено сиво.
Нямам идея си какви да са стените цветово, нито пък имам утвърдена идея за цветове на шкафовете както се видя по горе.
Така погледната картинката отгоре е юг, долу север. Дясно запад, ляво изток.
Приемам всякакви съвети   Hug

Нивиана и аз да напомня за себе си. Praynig  Промяната при нас е че може би камината отпада, поне за сега.
Тази скица си я държа на десктопа ) и не мога да се сетя на кой клиент  е, ако знаете  от колко време  )  А то било оттук   )

Опитайте се след като няма да имате камина, да  обърнете дивана  в ъгъла,  а между  него и  трапезарната маса да сложите  стойка за тв, която се върти.
Няма да изглежда пресечено пространството.
Макар че и тази схема не  е лоша.

ЗА  цветовете-  ако правилно съм разбрала -  можете да  направите  сив долен ред на кухнята, и сив  диван. Което е добре.
Може би черна маса, сив  бетонен под, бели стени, сиви сребърни завеси. И КАРТИНИ!  

,

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 13:32 от Нивиана

# 183
Нивиана мерси за отговора  Hug
изнамерих снимки на това, което сме харесали горе долу цветово
това са вратичките на кухненските шкафове-  според мъжа ми каза, че можело и горните и долните да ни ги направят
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=392586460761584&set=a … ype=3&theater

това е дивана сниман в каталога -  цвета го дават да е сиво син
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=392586530761577&set=a … ype=3&theater

но на моята снимка излиза по различен цвета, може би от светлината в залата

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=392586490761581&set=a … ype=3&theater

Плот ни хареса да е естествено дърво бреза - страхотна топлина ми се стори, че дава този плот, а мен много ме притеснява тези сиви шкафове да не лъхат студенина  newsm78. там беше комбиниран обаче с бели шкафове.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=392593497427547&set=a … ype=3&theater

Ние пак се върнахме на варианта с камина, голям мерак ни е и сега чакаме нова оферта от други майстори.

А това сиво само с червено и ли мога да го комбинирам, искам да стои топло в стаята, уютно. Слънцето така приятно напича при вечер  Simple Smile

# 184
Сиво и дърво. Брезата  е хубава. Ако има такива масички. Не ми прилича на бреза, обикновено  по бяла я дават.
Червените  вратички може ли да са бели?

Диванът наистина е син. Потърсете и други. ПО ленени, по-домашни, по-заоблени.

например:

Покажете проекта за камината.

# 185
Нивиана благодаря за отговора.Мисля като взема дивана да го врътн насам натам и да видя как най-много ми харесва:)
А какви цветове препоръчваш за северна стая с много прозорци?

# 186
Добър вечер , обръщам се за идеи към теб , защото тотално зациклих.  Обзавеждаме с любимия апартамента и ми останаха трапезарията и антрето.  Трапезарията се намира в огромно помещение, в което ми е кухнята (решена в червено и бяло) с бар плот към трапезарията и хола решен в черно и червено, като към него се минава чрез арка, покрай бар плота и трапезарията. Ако си представим дори може да се счита за отделно помещение. Та идеята ми е, че за трапезарията ми трябва цветова гама.  Както казахме хола е червено черен, кухнята бяло и червено, а трапезарията?!?!? Не може да е черно бяла, защото спалнята ни е такава. Иска ми се да комбинирам с два цвята, които да са преходни и към червено- черното и към червено- бялото Някак си цветовете да обособяват отделните части на помещението, въпреки че то е open space. .... Същото се отнася и за антрето, което е самостоятелно помещение, но също ми се иска да е в два цвята И те да не са изброените, но пак да е преходно към останалото. Ааа забравих, детската стая я мисля в бяло и светло лилаво, за госпожици. Предварително благодаря Simple Smile

# 187
И аз се присъединявам към хубавата ви темичка с предложения за червено-черно-бялото.Simple Smile

# 188
Аз имам спешен въпрос!
Както съм писала и преди,при нас няма стени т.е. кухнята и хола са на един етаж.Искам в кухненската част да сложа продълговати плочки,а във холовата част дюшеме със същите размери.Аз искам плочите да са надлъжно наредени,а дюшемето да се яви един вид продължение на тях.Обаче ме хвърлиха в размисъл-така нямало да е красиво!Трябвало плочите да са наредени на ширина,а дюшемето по дължина!Помещението е правоъгълно,като  от вратата започва кухнята и прелива във хола.Дано съм обяснила правилно!Ще съм благодарна за всички мнения Hug

# 189
Здравейте,
Някой знае ли какъв цвят пердета ще отиват на спалнята ми, тя е в бяло и всички друго е дървено. Благодаря! Sunglasses

# 190
Аз имам спешен въпрос!
Както съм писала и преди,при нас няма стени т.е. кухнята и хола са на един етаж.Искам в кухненската част да сложа продълговати плочки,а във холовата част дюшеме със същите размери.Аз искам плочите да са надлъжно наредени,а дюшемето да се яви един вид продължение на тях.Обаче ме хвърлиха в размисъл-така нямало да е красиво!Трябвало плочите да са наредени на ширина,а дюшемето по дължина!Помещението е правоъгълно,като  от вратата започва кухнята и прелива във хола.Дано съм обяснила правилно!Ще съм благодарна за всички мнения Hug
Няма правило.
Освен едно -  фугите перпендикулярно на прозореца/светлината/ ,  за да не изпъкват видимо.

# 191
Благодаря,Нивиана HugВ кухненската част има само един прозорец,малък,и по всяка вероятност или ще го махна,или ще го скрия.Просто е сложен на възможно най-неподходящото място Crazy

# 192
  • хасково
http://tanyaviolin.snimka.bg/children/dreshki-i-remont.552123.26993472
Моля искам мнение за този полилей! За хол става въпрос -бели стени,тъмно кафяв ламинат и мебели в този дух.Иска ми се нещо по-лъскаво за разкош Rolling Eyes

# 193
tanyaviolin, прекрасен е полилея. Моят съвет е първо да го видите на живо.
Второ  -  за да не стои самотен, му трябват или аплици  в неговата серия, или още нещо лъскаво.
Тоест трябва  интериорът да  има от този дух, за да не е самоцел, прибавено, като подарено и така нататък.
И внимателно с неокласиката.

# 194
Здравейте,
Някой знае ли какъв цвят пердета ще отиват на спалнята ми, тя е в бяло и всички друго е дървено. Благодаря! Sunglasses

Прекалено малко информация.
Дървеното бива различни цветове. Или снимка, или по-подробна информация.
Така мога да  ви отговоря  - зелени  Simple Smile))

Или сини Simple Smile)

А  и при  завесите  материята  е важна колкото  цвета.
А може и бели.

Общи условия

Активация на акаунт