Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 846
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Да се запиша и аз в новата тема

# 31
  • sofia
Толкова много държах да е максимално изчистена, че отказах какъвто и да е камък нагоре, но кой да ми каже, че така ще се опуши над камерата! Лятото ще трябва да я разваля и да слагам камък около стъклото.
Някой, който е ползвал камина  Wink
Майтапа настрана, ако няма да ти дойде в повече, може и целия комин в камък да е (или материала, на който се спреш). Защото и около решетката горе се опушва.
Гледайки стъклото на пода...ако се монтира закалено стъкло до нивото на райетата. В смисъл да се "облече" опушвания сектор. Просто ми хрумна, като цена нямам идея как ще дойде в сравнение с камъни и плочи.

# 32
на пода е камък - мадура голд . Само там сложих заради безопасност - все пак като се отваря камерата се случва да падне жар

# 33
  • sofia
Явно от лъскавината и канта реших, че е стъкло  Laughing
Пусни една търсачка на изображения с камини....няма как някой да не го измислил вече.

# 34
gold__,много ти е хубава кухнята.Чудесна работа сте свършили с Нивиана.Ако ти е удобно,напиши ми от коя фирма закупихте системата за окачване и дали си доволна засега.Ние също мислим тръбите да са без прекъсване,по цялата дължина на гърба на кухнята,само ме притеснява да не им стане нещо от горещината на котлоните.

Ще си позволя да се самоцитирам,надявам се да ми помогнете да разреша дилемата си за цветовете,че другата седмица трябва да поръчам,а постоянно си променям мнението:

Здравей,Нивиана!

И аз се нареждам на опашката за съвети Simple Smile.Избирам цвят на дивани.Обединихме кухнята и хола в едно помещение 6,40 на 3,50 метра,като в частта до прозореца ще са кухнята,трапезната маса и двуместен диван,подобен на този,само че без подлакътници:

Моделът на дивана в холната част ще е такъв:

Всички останали мебели са венге и бял гланц,стените са много светло бежаво,ламинатът също.

Колебая се дали диваните да са в един цвят или в два близки един до друг.От една страна и двете са мека мебел в едно помещение,от друга все пак има някакво обособяване на двете части.Мисля си за тези два цвята:

Не си личи добре на снимката,но и двата са топло кафяво,различават се с няколко нюанса.

Според теб на един цвят ли да заложа или на два?Какво мислиш по принцип за тъмни дивани на светли стени-изпъкват ли прекалено много?

# 35
Почти всичко съм поръчвала по интернет. Ще проверя от къде бяха полиците.
Иначе на тръбите какво да им стане - нищо, нали са метални, друг е въпроса,ч е над котлоните, заради изпаренията и топлината не мога да сложа нищо, така че са там само заради симетрията, ане заради ползата си

# 36
Gold_ не само чудесна кунхя,ами най-важното много удобна.да ти кажа аз какво си заплюх....ей без да се смеете  Joy Joy Joy  торбичката за торбички   ,ми да не съм виждала,защо да не си освободя цяло чекмедже.Иначе го замислих с подръчни материали как ще го измайсторя,ама...какъв е оригинала  newsm78

# 37
  • Варна
на пода е камък - мадура голд . Само там сложих заради безопасност - все пак като се отваря камерата се случва да падне жар
Ето как е решена камината в къщата с гардероба - рамка от врачански камък и тъмен тапет, много плътен.

# 38
ZVEZDA : има и в тук, при прозиводителите на мебели. някъде из темата пишеше, че имало и в икея, но тези са от amazon. Имам и една в банята, в която си държа кърпите, с които бърша.

Doris: това е точно, което искам да постигна - изчистено. И на мен моят тапет ми се видя светличък, но трябваше да го купя буквално за 30  мин и нямаше време. Иначе и аз мисля, че тъмното ще е по-добре, но..Нивиана ще каже за това.  Може ли една снимка по-отблизо на рамката на камината?

# 39
  • Варна
ZVEZDA : има и в тук, при прозиводителите на мебели. някъде из темата пишеше, че имало и в икея, но тези са от amazon. Имам и една в банята, в която си държа кърпите, с които бърша.

Doris: това е точно, което искам да постигна - изчистено. И на мен моят тапет ми се видя светличък, но трябваше да го купя буквално за 30  мин и нямаше време. Иначе и аз мисля, че тъмното ще е по-добре, но..Нивиана ще каже за това.  Може ли една снимка по-отблизо на рамката на камината?
Като отида на гости и ще го снема Simple Smile, но незнам кога ще е, всъщност ще помоля да ми щракнат снимка и да ми пратят. Врачанския камък е поставен точно като рамка на картина с диагонални срезове в ъглите. Тапета нарочно е тъмен, евентуално да поеме непредвидени опушвания.

# 40
gold__,много ти е хубава кухнята.Чудесна работа сте свършили с Нивиана.

Ще си позволя да се самоцитирам,надявам се да ми помогнете да разреша дилемата си за цветовете,че другата седмица трябва да поръчам,а постоянно си променям мнението:

Здравей,Нивиана!

И аз се нареждам на опашката за съвети Simple Smile.Избирам цвят на дивани.Обединихме кухнята и хола в едно помещение 6,40 на 3,50 метра,като в частта до прозореца ще са кухнята,трапезната маса и двуместен диван,подобен на този,само че без подлакътници:
http://s19.postimage.org/7cmjdvm77/162.jpg[/img]
Моделът на дивана в холната част ще е такъв:
http://s19.postimage.org/3k7mbvw2r/top1.jpg[/img]

Всички останали мебели са венге и бял гланц,стените са много светло бежаво,ламинатът също.

Колебая се дали диваните да са в един цвят или в два близки един до друг.От една страна и двете са мека мебел в едно помещение,от друга все пак има някакво обособяване на двете части.Мисля си за тези два цвята:
http://s19.postimage.org/ru7hpiyar/Photo_0726.jpg[/img]
Не си личи добре на снимката,но и двата са топло кафяво,различават се с няколко нюанса.
Според теб на един цвят ли да заложа или на два?Какво мислиш по принцип за тъмни дивани на светли стени-изпъкват ли прекалено много?

gold сама се е справила. Поздравления! Доста  хитра кухня.

Имам забележки  към райетата на камината - не кореспондират  с нищо видимо, самоцел са някак си, ако я облечете с нещо наистина ще стои доста по стабилно.

azals, благодаря!

gebura, защо не сложите по тъмно бежово малко? Ще изпъкне бялото, и венгето.

А диваните ако са различни  - кафяв и зелен например, а не нюанси. Няма да се четат нюансите.

# 41
Признавам си,не смея да направя диваните съвсем различни цветове.Изглежда ми много ексцентрично,а и шарено.Мъча се да постигна подобен изчистен стил,но приспособен към българските по-малки пространства,и последното много ме затруднява:

Планирам диваните да са поръчкови с изцяло сваляща се тапицерия и да купя два цвята дамаски-едните кафяви,другите точно зелени.Като се обзаведа и с още едни пердета ще мога през месец да имам различен хол  Simple Smile.Но явно съм консервативна и ми се иска единия месец да са изцяло зелени,а другия изцяло кафяви.

gebura, защо не сложите по тъмно бежово малко? Ще изпъкне бялото, и венгето.

Извинявай,не те разбрах.По принцип да вкарам тъмно бежовото като цвят в стаята,или да го използвам за диваните?

За да не съм съвсем голословна за хола,това са  снимки от времето на ремонта:
Цветовете на ламината и стените
Една ужасно некачествена снимка на кухнята
Под този прозорец ще е малкия диван (на мястото на претрупания шкаф)
С много лошо качество са,но в момента няма как да направя нови.Пускам ги просто,защото когато се визуализира темата, е по-лесно да се обсъжда.Послушах съвета ти от миналата есен хладилникът и горните вратички на кухнята да са бели.

# 42
  • Русе
И аз тук да не ви изпусна и скоро да питам малко за идеи за пердета, но ще трябва да направя някоя снимка.

bouquet

# 43
Нивиана: абсолютно съм съгласна, че е светъл и за райетата, но както писах по-горе трябваше да го купя буквално за 30  мин и нямаше време.
Сега, в момента съм сложила кафяв тапет до нивото на което са чертите (светлия се зацапа и покафеня от температурата) нагоре остана светлия и е доста по-добре, но така или иначе все са временни решения и лятото ще слагаме камък около камерата. В тази връзка искам съвет, като се има предвид цвета на камъка на пода какъв цвят и в каква форма да слагам камъка около камерата и какво да сложа нагоре?

# 44
Според мен какъвто и тапет да сложиш все си е тапет и все ще се опушва.... не си давай само парите според мен а направо действай с истинско решение на проблема

Общи условия

Активация на акаунт