Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 862
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
  • sofia
Здравейте Нивиана!  bouquet

Вълнува ме следния въпрос и ще се радвам, ако ми отговорите! Simple Smile
Казусът е следния: проектирам си малката спалня, в която искам да набутам гардероб. Спалнята е 4х3м, като леглото е около 2.15м дълго и е разположено почти центрирано на 4м стена. Понеже двете къси стени са ми заети - на едната има прозорци, а на другата бебешко легълце и скрин, се получи така, че единственото свободно място за гардероб е точно срещу леглото на отсрещната дълга стена, т.е. срещу спалнята (наистина няма друга свободна стена! Peace ). И тъй като там остават свободни 85см, ми е малко сложно да преценя предварително някои неща. Избрала съм гардероб от Икеа с плъзгащи врати и общ габарит 43см. При което остават 42см свободни за преминаване. На мен ми се струва доста малко и това ми е въпроса - дали наистина е прекалено малко? Thinking       
Ще се радвам всеки (освен Нивиана) да сподели подобен опит с толкова малко разстояние за преминаване. Hug Другия вариант е да пусна шкафове (служещи за гардероб), които да започват от 50 см височина (за да са с нормални врати и да няма конфликт с леглото). Тъкмо по този начин отдолу ще остава въздух и сякаш визуално ще е по-просторно...Незнам...приемам всякакви препоръки!  bouquet
  Искам да ти кажа,че точно такава ми е спалнята като размери и разположение на мебели и прозорци.Гардероба ние с/у спалнята с плъзгащи врати и разстоянието(сега го измерих) м/у тях е 40 см.НИКАКЪВ проблем за минаване,никакъв.Все пак се изчакваме,ама там не е пешеходна пътека  Joy .Не ми се искаше краката да са с/у вратата,суеверна съм не е хубаво.Има достатъчно пространство на мястото вашето креватче имаме диван(който и ние да заместим с креватче  Praynig Дано съм ти помогнала с решението.

ZVEZDA *, мерси много за поста!!! Hug  bouquet Simple Smile
Ето от такъв коментар имах нужда - човек, който да го е изпробвал! Отново олямо благодаря! Hug
А иначе вратата е на едната къса страна (а на другата къса страна е вратата на терасата + прозорец) и аз не исках краката ни да са срещу вратата, а и спалнята си има едни нощни шкафчета отстрани и нямаше да стане. И така.Много ви благодаря на всички! Grinning

# 76
Момичета, обръщам се към всички вас, защото всяка идея ще ми е от полза Peace
Проблемът е следния-ще правим ремонт на детската. Дотук добре, ама не ми се избистря напълно идеята  #2gunfire
Мебелите са тези http://www.zonacomfort.eu/bg/product/1753/detska-staq-feq Както се вижда са доста шарени, към момента стените са сини и е ок, ама все си мисля дали пък да не променим цвета  Thinking
Дограмата ще бъде кафява, ламинат и врата също кафеви, но още не сме ги избрали конкретни. Роло щори също сини. Стените и тавана пак обмисляме да са сини / поне засега това е идеята/
Стаята е доста светла и тъмните цветове не са проблем-основният проблем са стените и съответно цвета на щорите newsm78
Приемам всякакви идеи и мнения Peace Peace Peace

# 77
ако твърдо си за синьо то нека е бледо небесно иначе ще претовариш зрението а и детенце като гледам е на 7г./не е бебе /

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 78
А мебелите в тези цветове ли са, както са показани на линка? Защото на мен лично ми идва много шарено плюс кафяво и синьо. А изобилните тъмни цветове ми действат подтискащо. Помислете, че детето влиза в пубертета /не се чудете, наистина някои деца ги подхваща още от тази възраст/ и ще стои до късно в една тъмна стая. През деня са на училище, занималня... и слънчевата стая ще се използва предимно вечер.  Защо не попитате детето какво би му харесало?

# 79
Първо попитахме детето и отговора беше червено, след което спряхме с питането Mr. Green
Точно това са цветовете-като на снимката. В момента е синьо и детето се чувства добре, но се замислихме за нещо по-различно.
Обмисляме и вариант бежово, кафяво-стени и съответно щори newsm78 Нещо подобно http://www.benjaminmoore.com/en-us/for-your-home/color-gallery?c … 164-40&col=CP
Мебелите ще се сменят, но не сега, докато дограма, ламинат, щори ....ще си останат, което означава, че трябва да измислим вариант и за сега, и за после #Crazy

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 07:26 от D_e_s_i_t_o

# 80
това с вариянта и сега и после да е цвета не ми се връзва... за 40-50 лв боя след 3-4 години не си струва, пак ще боядисате, поне аз така правя, омръзва ми нещо и боята е най лесно и евтино сменяемата
друг вариянт, които ми хрумна е да боядисате в това прекрасно кафяво което показа и да сложите някакъв тапет или само тапет кант или стикер като лайсна, и нагоре да е по светло кафяво, и тавана да е бял или съвсем съвсем светъл нюанс на цвета които боядисвате
 tetka_the_best, мн правилно каза за пубертета, 7 год и 10 год разликата е мн малка, ако има някои по голям братовчед или приятел с които да контактува децата бързо бързо порастват..... и искат да се чувстват големи, а забелязвам после пък като станат на 17-18 момичетата почват пак да търсят плюшени играчки.... Simple Smile

# 81
Явно не сте ме разбрали добре-избирам цвят освен за стените, които вярно могат да се пребоядисат когато ни омръзнат, така и за щори, които нямам намерение да сменям при всяка смяна на настроенията на синчето. Прозорците заемат едната стена от стаята и съответно те трябва да се връзват със стените.

# 82
  • София
Doris, ламинатите от линка са наистина много интересни, но и скандално скъпи. Бях си харесала 'Ориент" и си направих труда да проуча цената му - 120лв/м2

# 83
  • Варна
Doris, ламинатите от линка са наистина много интересни, но и скандално скъпи. Бях си харесала 'Ориент" и си направих труда да проуча цената му - 120лв/м2
Хаха и на мен ми е любим, за цената не исках да те стряскам, а и за някои може и да не е проблем. За такава цена ще имам прекрасен паркет или дюшаме Simple Smile Но има опция, която съм си мислила - малко количество от този ламинат да имитира малко килимче, а отстрани ламинат с по-приемлива цена.

# 84
аз определено искам нещо на достъпна цена, при нас обикновеният ламинат върви до към 20тина лв
търся нещо с цвят трева за тази ценичка +-

# 85
  • София
 Здравейте, отново. Спряхме се на този вариант за нашата стая
.
Сега имам питане за цветовете- стените са светло прасковено, таванът е няколко тона по- светъл, паркетът е череша, а шкафът на хладилника и този до бокса също са череша. Много ми се иска нещо по- различно от череша за масата и столовете, но не знам какъв да е. Също моля за помощ и за цвета на дивана.
 Много благодаря отново на всички отзовали се   bouquet

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 09:28 от Ева на третия етаж

# 86
Прекрасна си!  Hug

# 87
 И аз отново тук. Моето обзавеждане вече сериозно се проточи. Сега съм на вълна вече холова секция. Нивиана ще съм много благодарна за съвет и насока, към кои от разнообразните дървесни цветове да се насоча за нея. Дали ще е най-разумно да съвпада с кухнята, която е естествен дъб, както и паркета? Или няма проблем да е нещо съвсем различно?
  Това е холовата гарнитура, която си взехме. Последно срещу нея, на дългата стена искаме някаква масивна, като от по-старите холови секции, така че да може да се ползва и като библиотека. Нещо подобно - http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.26608784

Само на чертежа средния горен шкаф да се изравни на съседните. И не е необходимо да са разхвърлени толкова рафтовете. Нека е по стегната.
Като гледам дивана - стига с дъба, нека да е бяла. Прекалено дървено ще стане.
Може гърба да е  тъмнокафяв.
Наистина прилича на секция Траяна.

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 22:42 от Нивиана

# 88
Здравейте, пак съм аз  Mr. Green
Съжалявам, че прекъсвам темата на разговор, но имам малко спешно питане към Нивиана, тъй като тя е специалистът по цветовете! Praynig

Проблемът е следния - исках да боядисам трегера във всекидневната, върху който не пада светлина в тъмно сиво, а останалите стени да са почти бели и какво избирахме, какво гледахме - вчера видях нанесения цвят и е сивосиньо. Вярно, само на една ръка, но за сега спрях майсторите докато реша какво да правя. Нямам време и възможност да махат цвета, ако сега взема друга боя и сложа отгоре много ли зле ще стане?
Или да го оставя така - синьо не синьо - аз си го избрах  Sad

Знам, че ще ми помогнеш, за което благодаря!   bouquet

Какъв е проблема със сивосиньото?  Проблем е ако няма нищо друго такова и стои като наследено.

Ако таваните са бели- да не стои като гилотина един вид- заради контраста.
Сини възглавнички, син диван, син килим, нека има още нещо.

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 20:29 от Нивиана

# 89
  • София
Само на чертежа средния горен шкаф да се изравни на съседните. И не е необходимо да са разхвърлени толкова рафтовете. Нека е по стегната.
Като гледам дивана - стига с дъба, нека да е бяла. Прекалено дървено ще стане.
Може гърба да е  тъмнокафяв.
Наистина прилича на секция Траяна:
[/quote]
  Да права си, че прилича много на тази соц.секция, а аз не искам точно такова излъчване, но пък искам нещо по-голямо и масивно. Идеята за бял цвят много ми допада, само не виждам как ще убедя за това половинката, но пък ще опитам  Mr. Green. Ако е от същият производител на кухнята с еднакви с кухнята дъбови вратички, ще се получи ли? Все още не сме слагали пердета, килими или каквито и да е аксесоари, мога да се опитам с тях да освежа малко дървените неща.
  Нещо друго освен бяло или дъб можеш ли да предложиш. По-тъмно дървено кафяво например?.... Още като го пиша ми изглежда зле, но..
  За чертежа благодаря за забележките. В началото бяха с една височина рафтчетата, но после незнам защо мъжът ми, който я нахвърли е направил по-високи едните.

Общи условия

Активация на акаунт