Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 808
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нивиана, много ти благодаря и моля за отговор на последните си два въпроса. Какъв цвят да бъдат масата и столовете? Шкафовете са в този цвят
 ,а стените са в светло прасковено. Какъв трябва да е размерът на маломерна маса?    bouquet

# 106
Здравей, Нивиана!
Искам да променя изгледа на коридора в къщи и моля за съвет.
Коридорът е дълъг 4,50 м. и широк 1,30 м. Входната врата, както и дограмите и вътрешните витражни врати са елша /червено дърво/. В момента е боядисан в резеда и има шкаф, вдигнат на височина около 1,60 м.  и портманто от същото дърво, както и един гардероб в единия край от МДФ в бордо /само него не мога да махна от съществуващите неща/. Има светъл теракот с леки сиви и зеленикави нишки.
Иска ми се да боядисам стените в млечно светло сиво /като на кошницата/ и да направя рафтове с кутии и кошове и закачалка по цялата дължина на коридора в светло дърво.
Нещо подобно /срещнах го темата/:
http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=62&pid=57793
http://www.myran.snimka.bg/properties/grundriss.627549.25339177
http://myran.snimka.bg/properties/grundriss.627549.25339176
Мисля си с възглавници на шкафа пода закачалката или с текстилни кутии да го свържа с наличния гардероб.
Моля, помогни ми с някакво цветово решение. Пространството е тясно и се притеснявам да не се "захлупим", както е усещането в момента с този червен висящ шкаф.
Пропуснах да спомена, че мястото ни е кът Simple Smile, та се налага тези рафтове да са до тавана.

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 17:11 от sand01bg

# 107
Много благодаря за чудесните отзиви, Аз самата си отчитам доста грешки, но.. ако имах безграничен бюджет нямаше да е така!
Позволявам си да кача синмите от останалата част от стаята , за които ме помолихте на лична, тук за да е удобно на всички, които ми писаха!

# 108
  • Варна

http://myran.snimka.bg/properties/grundriss.627549.25339176
Мисля си с възглавници на шкафа пода закачалката или с текстилни кутии да го свържа с наличния гардероб.
Моля, помогни ми с някакво цветово решение. Пространството е тясно и се притеснявам да не се "захлупим", както е усещането в момента с този червен висящ шкаф.
Пропуснах да спомена, че мястото ни е кът Simple Smile, та се налага тези рафтове да са до тавана.
Шкафа от линка е убиец! Копнах си го веднага Simple Smile
А червения шкаф можеш да боядисаш с латекс, в темата Да преправим старите мебели е описана изпробвана техника.

# 109
Здравейте Нивиана! И аэ като много от момичетата  Ви се въэхищавам и следя тайничко от месеци . Ето , че се реших да попитам . В стая беэ проэорци правя П-обраэна кухня : долен ред черна хасиенда , горен - бяла хасиенда .Техниката , плота и гърба са  бели . Пода е светло бежав гранитогрес . В какъв цвят да боядисам стените ? Благодаря !  

От тази кухня не би трябвало да се вижда много стена?  - най-много над шкафовете ако не е до тавана.
Който и да е интересен цвят, който ви харесва, без ярко оранжево, червено, зелено би  подхождал на черно бяла кухня.
Маслинено сиво-зелено, топло-бежово, каквото и да си  помислите би отивало. Само гледайте да не е основен цвят, а някой по сложен, стои по интелигентно.
Мен ме е хванала синя морска вълна )))) така че ако кажа синьо -  ще е лично.

,,,

# 110
Здравейте, отново. Спряхме се на този вариант за нашата стая
.
Сега имам питане за цветовете- стените са светло прасковено, таванът е няколко тона по- светъл, паркетът е череша, а шкафът на хладилника и този до бокса също са череша. Много ми се иска нещо по- различно от череша за масата и столовете, но не знам какъв да е. Също моля за помощ и за цвета на дивана.
 Много благодаря отново на всички отзовали се   bouquet

Най- безобидното е бяло и зелено - отиват си на череша.
Синьото няма да го казвам, да не досадя.
Например бяла маса - столове със зелена тапицерия. Тъмнокафяв диван - бели и зелени възглавнички.
Мисълта ми е че вече сте го нагорещили с топли цветове, и  ви трябва малко хладно за баланс.
Тъмните мебели изглеждат по- необемни визуално.
Маломерна маса казвам на - не например стандартната  90/160 трапезарна, а някой квадрат 80/80  който се разгъва.

# 111
  • София
 Нивиана,

# 112
  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 16:06 от azals

# 113
Нивяна, като спомена това синьо, тъй като и аз напоследък се увличам по него, да попитам при интериор в бяло /кухнята/, глинено /плот/, светло бежево/плочки/ и венге /дограма/ мога ли да си позволя да вкарам само синьо и някои от изброените цветове в римските щори или ще трябва да въведа и някакъв топъл цвят като коралово примерно. Това синьо ми допада много, но се притеснявам дали няма да стои студено само с него.

# 114
  • Карлово
Нивиана ,благодаря Ви ! Помагате на толкова хора да направят своя дом уютен и красив ! Наистина само предната стена (на която е вратата ) и 50 см над шкафчетата е видимата част . И аз имах маслиновото като идея ,а сега вече боята е в къщи и чака майстора....  newsm10

# 115

Шкафа от линка е убиец! Копнах си го веднага Simple Smile
А червения шкаф можеш да боядисаш с латекс, в темата Да преправим старите мебели е описана изпробвана техника.

Благодаря, Doris! Много интересна тема. Вече две вечери прекарвам в нея, но все още не мога да се спра на конкретно цветово съчетание за коридора.

# 116
  • Стара Загора
  bouquet

# 117
Присъединявам се в най-великата тема   bouquet с доста досаден въпрос  Rolling Eyes

Проблемът е, че в кухнята имаме една ниша, която не исках да затворим, за да не се изгуби пространството. От доста време обаче се чудя как всъщност да го използвам. В момента в нишата има поставено парче плот и на него стои микровълновата (която не ползвам), а мястото между кухненските шкафове и нея е една дупка. Първо мислех да сложа шкаф с подходящи размери, в долната част с вратички, а нагоре рафтове, за да имам достъп (едната вратичка няма да се отваря, но не е проблем). Сега ми хрумна да сложа шкаф на колелца и да го издърпвам напред, когато ми трябва нещо от нишата  Crazy Не съм сигурна дали е много разумно...

Нивиана, ако случайно Simple Smile ти хрумне нещо (не е толкова важно)

Всякакви шкафове по поръчка в нашия случай не си струват инвестицията...

Има и още една подробност, не може да се дупчи по стените - мъжът ми отказва, ронят се и е  доста досадно обработването на всяка дупка.

# 118
Здравей, Нивиана!
Предстои ни ремонт на кухнята и ще те помоля за съвет   bouquet

Кухнята е разширена и има възможност за две врати(идеята е че по този начин дава възможност да се раздели на две стаи). Така или иначе, аз искам да си остане кухня+трапезария. Кухнята е северна и влиза малко светлина.
Нивиана ще те помоля да дадеш съвет за възможно най-рационално разположение на мебелите(с две малки деца сме и апартамента е малък) така че да има повече пространство. Единственото ще останат – хладилника, пералнята и съдомиалната(те са стандартни като размер, но ако трябва ще ги измеря). Последните две мисля да скрия в кухненските шкафове. Ако има възможност за барплот би било добре.

Прилагам схема с размерите на кухнята (правена от мен – извинявам се на предватително, ако не е както трябва пропорциите не са спазени).   Embarassed

Нивиана, благодаря предварително и ще чакам с нетърпение отговора ти.    bouquet

Атти, благодаря редактирах Peace

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 12:33 от tina_

# 119
  • София
tina_, размерите по хоризонталните линии не съвпадат, разминават се с около 80 см. Може би трябва да премериш отново  Peace

Общи условия

Активация на акаунт