Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 765
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Една от стаите в къщи моят мъж иска да си я направи кабинет, т.е. да има библиотека за много книги, бюро за компютър и това е. Може ли да дадете линкове да поогледам?

# 286
благодаря Нивиана   bouquet!!! Не се и бях замисляла за кожен диван, значи - правилно! На антрето бамбуков тапет  newsm78 ще помисля, но това е много, много не японско, а аз търсех традиционно звучене. Ще го мисля. Ограничена съм в избора си в рамките на един каталог, дето вече ми се повръща от него  Sick И проблемът е, че ако нещо не ми хареса не мога току тъй да го променя - много скъпо и сложно. Както добре си се познавам - накрая всичко ще светне в бяло и готово  Tired А аз се чудех защо всички японци си правят стените едни такива безинтересни и еднообразни, като имат толкова много красиви вариации - ей ся разбрах като ми дойде до главата  Grinning .
Благодаря за бар-столчето, и аз в тази посока си мислех. Но мернах едни бар-столчета тип виенски стол -много ме замислиха. Тъмни са, но ако ги белосам  newsm78 . Те ще са на фона на кожения тапет на гърба на кухненския плот, както и дивана - на една друга стена в дъното на дневната.

Много благодаря, наистина си е дуго като специалист ти каже две-три думи!

# 287
Моето въпросче е към всички, не само Нивиана. Simple Smile Как е най-рационална според вас подредбата на мебелите:

Тук съм направила само един възможен вариант, но ми се ще да чуя/видя и още... Щото това празно място там не ми харесва. А той не иска ТВ-то в ляво пред прозореца и диван с гръб към кухнята... Изяснявам някой неща: Оригиналът на стаята е долният. На горният мъж ми си въобразява как ще избие стената, но аз не се давам  Mr. Green
Най в ляво все още е тераса, която обаче ще обособим към стаята. Затова и горе до т.нар. диван има една колонка 30на30см , която няма как да махнем... Това посредата като вълнообразна линия вероятно ще е повдигнат под, но това само в случай, че няма как да махнем прага на терасата... Аз съм върло против да има подиум, но в краен случай... До барплота има хладилник, после обратно на часовниковата -плот, котлони, плот, мивка, плот.
Паркетът е махнат вече, ще слагаме друг. На вече иззиданата тераса иска да има врата в дясно от   колонката, за да се излиза и на самата тераса... На мен не ми харесва също, но как иначе щяло да се излиза , все едно няма други две стаи, от които може (терасата е към 8метра)... Съжалявам,че нямам размери, но са на служебния компютър. Надявам се придобихте представа.  Grinning

# 288
  • хасково
Samuraika,моля те дай линк за тези кожени тапети. Нямам спомен да съм ги виждала някъде.

# 289
Самоцитирам се от предната страница.

кикимото щом питаш всички, да си кажа и аз  Mr. Green Според мен на половинчо идеята за кухнята е добра. Но не бих усвоявала балкона. Не виждам смисъл в случая (но аз съм с предубеждение към остъклените балкони, така че мнението ми може да се игнорира). Та според мен - подредба #1 Peace

# 290
Ще правим ремонт на спалнята и към момента мислим мебелите да са бял лак, а стените латекс в свят капучино, или малко по-тъмно бежово към кафяво, подобно на този http://www.houzz.com/photos/41947/Master-Bedroom-contemporary-bedroom-dc-metro
Дали е удачно като комбинация. Нивиана, бих те помолила за снимки, ако имаш под ръка на подобен тип обзавеждане за спалня.

Последна редакция: сб, 02 юни 2012, 21:27 от Диамантче

# 291
Намерих тази тема докато търсих варианти за щори в кухнята.

Направихме малък ремонт на терасата и я напрвихме кухня. Все още не е дошло лятото, но слънцето започна да напича доста сутринта (северо-източно изложение). На закуска става топло и на нас и на хладилника.

Спрели сме се на хоризонтални щори, защото ми се струва най-ефективния вариант (като изключим ролетни щори и плътни пердета, които ще излязат по-скъпо) да спрем слънцето.
Но въпросът е в какъв цвят да бъдат?

Чудим се между три варианта за хоризонталните щори:
  • светло бежови (като плочките под прозореца/стената/плота)
  • по-тъмни (като шкафчетата)
  • бели (като дограмата)
Целия светъл отвор е с дължина около 4 метра, а височината му е 1 метър.

Ще се радвам да споделите мнения по въпроса  Peace

# 292
clicker,  бели като дограмата  на мен ми е най-логично, най-ненатрапчиви ще са.
Ако ги направите тъмни - ще звучат като самостоятелен елемент.

# 293
Ще правим ремонт на спалнята и към момента мислим мебелите да са бял лак, а стените латекс в свят капучино, или малко по-тъмно бежово към кафяво, подобно на този http://www.houzz.com/photos/41947/Master-Bedroom-contemporary-bedroom-dc-metro
Дали е удачно като комбинация. Нивиана, бих те помолила за снимки, ако имаш под ръка на подобен тип обзавеждане за спалня.

Дори още по тъмно може да е, с малко синьо-лила стената.
Може да измислите някой по интересен цвят  от чисто бяло за лака.
Подозирам, че след няколко години вече ще ни е омръзнало.

# 294
Моето въпросче е към всички, не само Нивиана. Simple Smile Как е най-рационална според вас подредбата на мебелите: ]http://media.snimka.bg/s1/0569/027381596.jpg?r=0[/img]
http://media.snimka.bg/s1/0569/027381597.jpg?r=0[/img]
]http://media.snimka.bg/s1/0569/027381598.jpg?r=0[/img]
Тук съм направила само един възможен вариант, но ми се ще да чуя/видя и още... Щото това празно място там не ми харесва. А той не иска ТВ-то в ляво пред прозореца и диван с гръб към кухнята... Изяснявам някой неща: Оригиналът на стаята е долният. На горният мъж ми си въобразява как ще избие стената, но аз не се давам  Mr. Green
Най в ляво все още е тераса, която обаче ще обособим към стаята. Затова и горе до т.нар. диван има една колонка 30на30см , която няма как да махнем... Това посредата като вълнообразна линия вероятно ще е повдигнат под, но това само в случай, че няма как да махнем прага на терасата... Аз съм върло против да има подиум, но в краен случай... До барплота има хладилник, после обратно на часовниковата -плот, котлони, плот, мивка, плот.
Паркетът е махнат вече, ще слагаме друг. На вече иззиданата тераса иска да има врата в дясно от   колонката, за да се излиза и на самата тераса... На мен не ми харесва също, но как иначе щяло да се излиза , все едно няма други две стаи, от които може (терасата е към 8метра)... Съжалявам,че нямам размери, но са на служебния компютър. Надявам се придобихте представа.  Grinning

Мисля, че съм правила такова преустройство, подиума беше необходим за да направим  мивката  обърната към прозореца, ако намеря  снимка, ще сложа.
Ако премахнете стенат -  какво се случва  с банята в дъното , зад кухнята/.?
Според мен не се лишавайте  от баня.
Ако дадете размери, мога да  ви преразпределя дневния кът, или да сложа чертеж от моите, наистина беше подобен.
Ако все пак има подиум- не ка бъде ясна права линия, отделен с друг цвят. Непременно.

# 295
И аз с въпрос... Дограмата ни е златен дъб , и въпроса ми е вратите в какъв цвят биха могли да са.
Според мен трябва да са и те златен дъб , мъжа ми иска да са по тъмни вратите , но дограмата е поръчана няма как да я променим

# 296
  • у дома с любимите си хора
И аз се интересувам от същия въпрос като Yanina_ но в посока бели врати или цвят слонова кост.

# 297

Дори още по тъмно може да е, с малко синьо-лила стената.
Може да измислите някой по интересен цвят  от чисто бяло за лака.
Подозирам, че след няколко години вече ще ни е омръзнало.

...

Всъщност не бях съвсем убедена за бялото. Кремаво ще е може би по-удачно.
Идеята към момента е, стените да са в цвят, подобен на този, който показах по-нагоре или дори малко по-тъмен. Понеже дограмата е бяла, вратата на спалнята също ще е бяла и ще продължим с бели первази на пода и тук идва и другата дилема. Ще сложим трислоен паркет. Мислим да е по-тъмен - нещо подобно

Не мога да си представя крайната картинка, честно казано. Има ли някакво правило за това, какъв да е цветът на пода, спрямо този на стените?

# 298
Диамантче,  няма правила.
Като  в модата  - има конфекция има и о кутюр.
Подът и стените са фон за мебелите.
Мебелите са фон за хората.
Дрехите са , за да изпъкват хората.
Никой не е по важен от удобството и красотата на човека.
Ако искаш принципи:)
Тоест  ако пода стане много важен и  интензивен-  е грешка.
Не трябва да помниш нищо от добрия интериор, освен картини.
И чувството за комфорт - или каквото е там предназначението му.
Помните ли интериорите  на магазините?

Тъмния под е добър фон принципно, освен ако стаята  не е много малка, и не се чете  като потъване, или черно квадратче. Добре е стените да са в гама.
Помисли за текстилите  - завеси и шалтета - какви на фона на кремави мебели и капучино стени.

http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1298.html

# 299
И аз с въпрос... Дограмата ни е златен дъб [http://www.vitexplast.com/images/4kZlatenDyb.jpg[/img] , и въпроса ми е вратите в какъв цвят биха могли да са.
Според мен трябва да са и те златен дъб , мъжа ми иска да са по тъмни вратите , но дограмата е поръчана няма как да я променим

Няма нищо  лощо в класическия  дъб за врати.
Сега има  много варианти -  на файнлайн, линийки други, без ярък фладер.
Кажи му , че като са тъмни, ще стоят  като дупки в стените, и  ще се откаже;)))

Не случайно  израза -  дъбова врата  -  е клише. Това  е класика.

,

Общи условия

Активация на акаунт