Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 730
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
  • на североизток
Добра идея, ако може и със снимки да я подкрепиш, че нали знаете на майстори как се обяснява Mr. Green

# 331
  • Варна
Добра идея, ако може и със снимки да я подкрепиш, че нали знаете на майстори как се обяснява Mr. Green
Ок като се прибера ще щракам Simple Smile

# 332
  • на североизток
А как минава шнурчето за дърпане от вътрешната страна? През стената ли влиза? Ще чакам снимките  bouquet

# 333
  • Варна
А как минава шнурчето за дърпане от вътрешната страна? През стената ли влиза? Ще чакам снимките  bouquet
Не успях снощи да щракам, шнурчето минава през стената, пробиха ми я и поставиха нещо като тръбичка-пружина, с много намотки за да се движи гладко.

# 334
  • на североизток
Ok, ще чакам снимките.

# 335
  • На един клон
Защо се притеснявате за глупости? Усложнявате си абсолютно безсмислено живота.Какъв е проблема,като пробият няколко дупки по ПВЦ-то?

# 336
  • Варна
Защо се притеснявате за глупости? Усложнявате си абсолютно безсмислено живота.Какъв е проблема,като пробият няколко дупки по ПВЦ-то?
Единия проблем е в разхерметезирането на вътрешните камери, а другия е, че през профилите минава желязо, което е най-важното за стабилността на дограмата, винаги има вероятност да се пробие точно стоманения елемент. Другия ми довод да се занимавам с глупости е, че не съм сигурна докога ще реша да съм с външна щора, не желая след демонтирането дограмата ми да е с дупки. Все пак ще кача снимка с изнесения монтаж (самите фирми за дограми го предлагат като услуга) и спирам, че оспамих пак темата Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 12:13 от Doris

# 337

И тук има разни типове  щори - информативно.

http://www.lt-group.net/sennitsi%20i%20shtori.htmhttp://www.lt-group.net/sennitsi%20i%20shtori.htm
  И интересни статии за дограми:
http://www.ka6tata.com/za-ka6tata/dograma?page=1

Doris,  това е полезна  информация - не е спам.

Скрит текст:
Ако знаеш колко близо съм до Варна- на Шкорпиловци:)

# 338
  cook Първо една почерпка защото имам РД.
Сега въпросчето:
Нивиана, това е детската ми стая, довършила съм я по твой съвет горе-долу.
http://ketito.multiply.com/photos/album/82#photo=23 Тези сивите картини, ще са над жълтото легло.
Сега въпросчето ми е.....беше ме посъветвала да направя стената при белия шкаф жълта. Според теб, още ли ще е подходящо или ще стане претрупано. Като се има в предвид, че сложих оранжеви перденца  Wink

Сладко е станало. Може да е бледо оранжева.Не помня защо  съм казала жълта. Ще  контрастира с белия  шкаф , ако е оранжева, и все едно светлината  е минала и е останала на стената.

# 339
Здравейте, Нивиана! Моля Ви за съвет...Необходимо ми е изображение на ъглова тв. секция с размери 100 на 100 см.  за детска стая. Предстои ни обзавеждане на детската стая за 2 деца и съм наяснои долу горе какво искам, но не мога да измисля проект на тв секцията, която трябва да е ъглова. Благодарности, че помагате на хората с полезните Ви съвети.

Телевизорът ли е толкова голям?

Не може ли да е на стойка на стената.
Трябва да видя поне другите мебели, или нещо, иначе  нямам репер , за който да се закача  за стила на стойката.
Аз харесвам тези:

http://www.platan.bg/bg/furnitures/view/tv-маса-tv-094

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 13:55 от Нивиана

# 340
Нивиана, може още малко помощ Praynig Нуждая се от вътрешното Ви око, моето е леко кьораво  Crazy
На първият етаж сме се спряли на паркет "светъл дъб" - класика в жанра. Вграденият гардероб и вратата на хола (голяма плъзгаща) - също ще са светъл дъб.  Натам следва голямо дневно помещение в което има три други врати (към две стаи и тоалетна), които са събрани една до друга и мисля да са бели, както и стените. Има открита стълба към втория етаж, която съм решила също да е в бяло и паркета на целият втожи етаж да е бял. Е, не съвсем, нещо такова- една идея по-кремав, а не сивеещ.
Вторият етаж ще бъде с бял под, бели врати (с прозиращ дървен фладер) и бели стени. Целта на бялото упражнение е да се компенсира ниската височина. В антрето пред спалнята и детските стаи тавана ще е висок 2.20 см. - смъкнахме го за да оформим таванско помещение. Само в антрето е така - стаите са си с нормална височина.
Въпросите са ми - ще има ли ефект от бялото, или само си въобразявам? Според мен бялата стълба ще стои леко, а белият под ще тушира притискащото усещане на по-ниския таван в преддверието. В детската белият под ще контрастира на цветните мебели, шарени килимчета и кошове за играчки, а в спалнята ще пасва на избраният тъмен тапет. Но това е според мен, а както казах вътрешното ми око кьоравее, а за капак не се справям и с компютърните визуализации. Имам само тази :
долу
горе
 help
Принципно белия под  изглежда леко излетял. Докато тъмният потъва.
За увеличаване на пространството  направете таваните  лъскави - полирана мазилка или нещо с огледален ефект. За бялата стълба не знам. Може и да е сива. Плътно сиво.
Вратите - как ще  ги улучваме-  стените  ще  бъдат  друг цвят ли?

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 14:19 от Нивиана

# 341
  • хасково
Видях че Самурайка говори за големи плъзгащи врати на хола.Давайте съвет къде да ги търся тези врати.ЗАПЕЦНАЛА СЪМ ДО ТАМ. Оказа се проблем да намеря фирма ,която малко да промени стандарта си.Искам да няма праг долу на пода и когато се затворят двете врати едно към друга,между тях да не се процежда светлина.Т.е поне едната от тях да има допълнителна лайсна или не знам как се казва това-да покрива процепа-по цялата височина.
ЍИска ми са да е скрито плъзгане,но се оказа че вратата била по-голяма от системите за скрито плъзгане. Как да я реша тази врата ....!
Това е старата врата преди началото на ремонта.Сега дограмата е орех,пода също,стените бели и около вратата искам да сложа красив тапет в интелигентното кафяво Wink Иска ми се самата врата да е като бижу

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 10:06 от tanyaviolin

# 342
  • Варна
Видях че Самурайка говори за големи плъзгащи врати на хола.Давайте съвет къде да ги търся тези врати.ЗАПЕЦНАЛА СЪМ ДО ТАМ. Оказа се проблем да намеря фирма ,която малко да промени стандарта си.Искам да няма праг долу на пода и когато се затворят двете врати едно към друга,между тях да не се процежда светлина.Т.е поне едната от тях да има допълнителна лайсна или не знам как се казва това-да покрива процепа-по цялата височина.
ЍИска ми са да е скрито плъзгане,но се оказа че вратата била по-голяма от системите за скрито плъзгане. Как да я реша тази врата ....!
Какви размери?

# 343
  • хасково
Дорис 2 м е вратата -всяко крило по метър

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 10:18 от tanyaviolin

# 344
  • Варна
Дорис 2 м е вратата -всяко крило по метър
На първо четене се сещам за една врата в дома на приятелка, поръчана е във Варна както виждаш е с нестандартен размер без праг, в случая е една врата, но доколкото си спомням когато говорихме с фирмата имаше предложение и за две крила, което се "щракват" помежду си с магнит. 

Общи условия

Активация на акаунт