Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 741
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Porta Doors също имат решения с няколко размера на крилата...
http://www.501doors.com/bg/doors/interiorni-vrati-portadoors/item:kompakt

# 346
  • Варна
Здравей Нивиана Simple Smile
До сега винаги сме се справяли сами със съпружеското тяло относно дизайна на мебели, цветове и аранжировка на стаите, но този път леко зациклихме. Предполагам се дължи на факта, че харесваме различни неща  Laughing
Купихме ново жилище и предстои да правим кухнята - съпругът ми е мебелист и принципно му се доверявма на 100%, но този път нещо се разминаваме доста.
Холът ни е в наситено жълто и оранжево - диванът е в цвят венге и бежова, леко златиста горна част; масата за хранене и столовете са венге. Кухнята е бокс, слят с хола. Въпросът е, че не можем цветово да я решим, така че да пасва на хола Sad В самият бокс няма пряка светлина. Аз мислех евентуално за бял гланц кухня, с жълт стъклен гръб, но тогава какъв да е плота  newsm78 Мъжът ми се спира все на мноого тъмни цветове - венге, тъмно зебрано....а според мен тези цветове ще "затворят" помещението...
Ще съм благодарна на всякакви идеи  Praynig

# 347
mishelin ,  за да сте различни , и да  е малко нахално, и ако сте готови на експерименти - направете  кухнята  жълта, с  венге плот  и гръб:)
Сериозна съм.
Но няма да е лошо  да видим  снимки.

http://www.google.bg/search?q=yellow+kitchen&hl=bg&clien … =1333&bih=647

# 348
  • Варна
Има все още строителни материали тук таме, но ще се опитам да направя снимчици - иначе и аз обмислях жълта кухня, обаче мъжо не му се чува много Sad

# 349
Нивиана,здравейте,избрали сме такава кухня,но понеже тя е и с трапезария ще бъдат разделени.В кухненската част - плочки,в трапезарията ламинат.Трудно ми е да се ориентирам за цветовете на ламинат,плочки и стени.Помещението е 24 квадрата общо с трапезарията.Ще съм благодарна за напътствия и идеи.  bouquet

# 350
  • БГ
Изключително интересна и полезна тема!    bouquet   Предстои ни основен ремонт на спалнята и скоро ще имам нужда от помощта ви.   Благодаря предварително на Нивиана за отделеното време и внимание!    Peace

# 351
  • хасково
Дорис 2 м е вратата -всяко крило по метър
На първо четене се сещам за една врата в дома на приятелка, поръчана е във Варна както виждаш е с нестандартен размер без праг, в случая е една врата, но доколкото си спомням когато говорихме с фирмата имаше предложение и за две крила, което се "щракват" помежду си с магнит. 

Дорис голямо благодарско.Утре ще пусна запитване да видя какво ще ми предложат и дали работят извън района на градовете ,в които имат магазини.

# 352
  • Пловдив
Здравей Нивиана,

В момента сме на кръстопът относно разположението на кухнята и мебелите в дневната (полу-общо помещение Wink ).
С мъжа ми имахме идея първоначално мивката да бъде под прозореца в кухнята, но така самата кухня става доста голяма и няма възможност да се помести маса в нея. А би било хубаво в дневната да няма специален кът с маса за хранене (просто остава повече пространство).

Ще се радвам на всякакви идеи и помощ, понеже малко изпаднахме в "дупка" откъм идеи Wink. Изпратените схеми са на дневната и кухнята и по-конкретни размери на самата кухня. Основният проблем остава къде да бъде масата и хладилника в кухнята.

Предварително благодаря за помощта!

И втората схема:

# 353
извинявам се, ако досаждам със семплия си въпрос, ама, ак осе сещате къде да търся сгъваеми бар-столове, моля кажете - трябват ми да са удобни, за хранене bouquet

# 354
  • София
Здравейте, Нивиана,

Искам да довърша обзавеждането на спалнята, което съм поизоставила от 2 години (все се оправдавам с бебешката кошарка  Embarassed). Проблема е, че спалнята е страшно малка, около 19 кв.м., има вграден гардороб в ниша с плъзгащи се огледални врати и едно легло, и това е, няма други мебели, стените са бели. Леглото е подобно на това http://www.ted-sofia.com/index.php?section=170, но с големи възглавници на таблата. Обкова на гардероба е светла череша, ако не бъркам. Друго, важно за стаята е, че има френски прозорци, за които трябват плътни завеси, поради голямата близост на съседния блок. Засега имаме едни плътни завеси, в неопределен сивозелен цвят (взехме ги само, защота са blackout и бежаво перде), но искам да ги сменя. Моля ви за идеи какви цветове да добавя, и какви нощни шкафчета биха подхождали на това легло, което между другото е доста високо, поне 80 см? И още един въпрос, искам да променя стената зад спалнята, чудя се между фототапет или вградено нощно осветление в различен цвят  newsm78.

Ще се радвам да посъбера идеи, че наистина имам нужда да я довърша тази стая  Hug

# 355
Здравейте, Нивиана,

Искам да довърша обзавеждането на спалнята, което съм поизоставила от 2 години (все се оправдавам с бебешката кошарка  Embarassed). Проблема е, че спалнята е страшно малка, около 19 кв.м., има вграден гардороб в ниша с плъзгащи се огледални врати и едно легло, и това е, няма други мебели, стените са бели. Леглото е подобно на това http://www.ted-sofia.com/index.php?section=170, но с големи възглавници на таблата. Обкова на гардероба е светла череша, ако не бъркам. Друго, важно за стаята е, че има френски прозорци, за които трябват плътни завеси, поради голямата близост на съседния блок. Засега имаме едни плътни завеси, в неопределен сивозелен цвят (взехме ги само, защота са blackout и бежаво перде), но искам да ги сменя. Моля ви за идеи какви цветове да добавя, и какви нощни шкафчета биха подхождали на това легло, което между другото е доста високо, поне 80 см? И още един въпрос, искам да променя стената зад спалнята, чудя се между фототапет или вградено нощно осветление в различен цвят  newsm78.

Ще се радвам да посъбера идеи, че наистина имам нужда да я довърша тази стая  Hug

1.  19 кв  не е  малко.
2. Интериора  е  психология  - не  ви познавам, трудно е напосоки да дам  идеи.
3. За предпочитане  да не е фототапет като че ли. Хубаво е че стените са бели.Може би  задната стена на спалнята  трябва да е  тапет.
4. Покривката на леглото и завесите  правят  голяма част  от спалнята, добре  е да за  в тон.
5. Предполaгам че леглото е  65- 70 см. За 80 трябва доста  да  скачате. Опитайте такива нощни шкафчета:

6. Пробвайте  като цветoве  - лилаво-синьо.

# 356
извинявам се, ако досаждам със семплия си въпрос, ама, ак осе сещате къде да търся сгъваеми бар-столове, моля кажете - трябват ми да са удобни, за хранене bouquet

Имам  клиент, който мисля, че произвежда за  Калигарис такива , само изчакайте да питам, и да ми покаже модели. Иначе има едно момче, с което се запознах  наскоро, то прави такъв  проект.

http://forum.dibla.com/index.php?topic=7246.msg58058#msg58058

# 357
  • София
Здравейте, Нивиана,

1.  19 кв  не е  малко.
2. Интериора  е  психология  - не  ви познавам, трудно е напосоки да дам  идеи.
3. За предпочитане  да не е фототапет като че ли. Хубаво е че стените са бели.Може би  задната стена на спалнята  трябва да е  тапет.
4. Покривката на леглото и завесите  правят  голяма част  от спалнята, добре  е да за  в тон.
5. Предполaгам че леглото е  65- 70 см. За 80 трябва доста  да  скачате. Опитайте такива нощни шкафчета:

6. Пробвайте  като цветoве  - лилаво-синьо.

Благодаря Ви за бързия отговор. ОБъркала съм размерите на стаята, която е 11, а не 19 кв.м.  Crazy.
Много ми харесват идеите за нощни шкафчета, но може би ще търся нещо не толкова ретро.
И определено ми допада идеята за лилаво- синъо, но се притеснявам да не стане прекалено студено излъчването на стаята.

# 358
еха, футуристично Simple Smile
ще чакам да пишеш, може и на лс  bouquet

# 359
 Сгъваемите столове са страхотни!!! Дали вече се произвеждат? И дали издържат и по-тежички особи?

Общи условия

Активация на акаунт