ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 734
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
 Привет, момичета!
Нещо и аз се запалих по тази диета... Обаче се чудя дали няма да си навлека някоя беля на главата. Последните ми кръвни изследвания показаха холестерол на горната граница и триглицериди 2.7 (при максимално допустими 1.7) !? Доколкото знам месото е възможна причина за това, въпреки, че аз до сега не съм прекалявала с месо.

# 676
rozali , добрте дошла и ти при нас!
Преди време и аз имах завишен холестерол и триглицериди(моите бяха 3,2). Но докато триглицеридите зависят от храненето при холестерола изобщо не стои така въпроса. Тъй като майка ми от години поддържа висок общ холестерол (между 8,5 и 9,2) аз изчетох доста материал по този въпрос. И се оказа, че й изписваха статини( с много страшни странични ефекти и доста скъпи) по 2-3 месеца и диети по 2-3 месеца (без нищо животинско) и ефект нулев. Дори след статините се повиши повече. След като се разрових и почетох доста забелязах АЗ, а не докторите, че добрият й холестерол е около 6. Така че няма никакъв проблем от това, че общия е висок, ако и добрия е също висок. Накрая личния вдигна ръце от нея и й каза, че има хора с такъв ген, при които просто холестерола е над общоприетите норми, но това не представлява за тях проблем, но след като пробва върху нея всякакви лекарства с никакъв ефект. А триглицеридите спадат веднага след като намалиш животинските мазнини. 
Така че това е правилната диета, защото тук имаш ограничение в количесвата, които приемаш. На едно хранене нямаш повече от 84 гр месо (3 блока) и се набляга само на полезните мазнини(зехтин, ядки). Ако желаеш пробвай за 1 месец и си направи контролни изследвания да видиш как ти влияе Зоната. При мен нещата се подобриха значително.

Ако искаш погледни тази книга. Има интересни материали.
http://blog.iztok-zapad.eu/?p=484

# 677

сега съм аз на ред с дневния отчет Laughing
1. roksi12-вторник-8 05--9  бл
2. стриктна пчеличка-5 хранения-8ч-2бл:12ч-2бл:17ч-2бл:20ч-2бл:23ч-1бл
3. инатеста пчеличка
4. зелена пчеличка
5. меритилна пчеличка
6. водна пчеличка
7. поетеска-зак.2БП-сирене+пуешко филе .2БМ-1сл тахан 2БВ-домати+кр.+ягоди
                 об.2БП-пуешко месо+2БМ-6 маслини+2БВ-домати+кр-ябълка
                 сл-2БП.сирени+2БМ-6 кашута +2БВ-ябълка
   вечеря-2БВ-домат+чушки+лук( бъркано)+2БП.2белтъка+сирене
късна вечеря 1БП+1БВ-кисело мляко+ 3бадема
8. спортна пчеличка-2по30мин. ходене
9. 7пчелички+1герой Grinning         

# 678
Дами, благодаря ви за топлото посрещане  Hug Сега си изтеглих "Зоната" и я зачетох даже. Има ли линк, от който мога да изтегля и "Ние и Зоната"?
Благодаря за подкрепата, благодаря и на dani1712, че ще отговори подробно на въпросите ми  Hug Отивам да чета  Peace  bouquet

# 679
  • София
rozali Аз също съм минала през драмата с високия холестерол и триглицериди. Според мен Зоната е най-добрия възможен режим за този проблем. Ето и няколко изпитани съвета:

1. От протеините яж само бяло пилешко месо и най-вече риба. Изключи тотално млякото, млечните продукти, червените меса и жълтъците.
2. От въглехидратите яж зелени въглехидрати и най-вече наблягай на тези плодове и зеленчуци, които са богати на фибри. Дори може да си вземеш допълнително фибри да приемаш. От оранжево-червените въглехидрати може да хапваш овесени ядки и трици и елда.
3. От мазнините яж най-вече ядки и маслини. Зехтин може да хапваш, но не повече от 1ч.л. на ден и да е Extra Vergin.
4. Забрави за алкохола, сладкото и бялото брашно.
5. Пий големи количества рибено масло - то понижава нивото на холестерола.
6. Взимай по 1с.л. ленено семе сутрин. Важно е да е смляно точно преди консумация.
7. Пий много вода - поне 3 литра на ден.
8. Ако имаш възможност, спортувай, ако не - прави си дълги разходки.

Повечето неща се знаят, но аз все пак реших да ги синтезирам на едно място, за да е по-лесно.
Успех ти желая и добре дошла сред нас  Hug

# 680
rozali И аз също имах като твоя проблем преди 3-4 години, и дори не бях знаела, че го имам, докато не си направих случайно изследвания. След това започнах Зоната, и спазвах всичко, което Moharet ти е писала (само, че не си мелех лененото семе защото нямах с какво). И при следващото изследване стойностите се бяха нормализирали. Тогава разбрах, че е от диетата, никой не ми беше казвал за това. А тогава я бях правила даже с Оги Симеонов и я правих, за да вляза малко във форма, но ефектът върху здравето ми беше осезаем.
Успех!

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 21:08 от Carmen

# 681
Има ли линк, от който мога да изтегля и "Ние и Зоната"?

Не, нямаме такъв линк. Трябва да я потърсиш да я купиш. Изглежда ето така.

# 682

Ууууух, голямо четене и смятане падна  Laughing

Ето най-важните изчисления, които си направих:

Имам нужда от 13 блока, които ще разделя на 5 хранения, по следния начин:
- 6:30 ЗАКУСКА - 4 блока
- 10:00 ЗАКУСКА 2 - 1 блок
- 14:00 ОБЯД - 4 блока
- 18:00 ВЕЧЕРЯ - 3 блока
- 22:00 КЪСНА ВЕЧЕРЯ - 1 блок
Добре ли съм се справила с подредбата на блоковете?

Сега искам да дам едно примерна закуска, която смятам да хапна утре сутрин. Бих искала да ми кажете дали съм на прав път:

1. Закуска - 2/3 ч.ч. овес. трици (по принцип трябва да са ядки, но нямам в момента), 1 ч.ч. кис мляко, 4 бр. белтъци и 4 с.л. авокадо

Съобразила съм я с продуктите, с които разполагам в момента....дано да е в Зоната ...

И накрая, пак да питам - какви са тези пчелички, мушички и прочие  Crazy

# 683
  • София
Kath страхотен ентусиазъм имаш  Hug Успех ти желая в Зоната:)
Обаче мисля, че 13 блока са ужасно много. Виж в блога има много хубав калкулатор за блокове.

А иначе ние в момента си провеждаме втори кръг на нашето зоново състезание. Затова се отчитаме всеки ден в определен ред и прегрешенията се смятат за търтеи, а при стриктно спазване на правилата на състезанието печелим пчелички. Хайде разучи и ти в Зоната и може да се включиш в следващото състезание  Hug

# 684
Kath страхотен ентусиазъм имаш  Hug Успех ти желая в Зоната:)
Обаче мисля, че 13 блока са ужасно много. Виж в блога има много хубав калкулатор за блокове.

А иначе ние в момента си провеждаме втори кръг на нашето зоново състезание. Затова се отчитаме всеки ден в определен ред и прегрешенията се смятат за търтеи, а при стриктно спазване на правилата на състезанието печелим пчелички. Хайде разучи и ти в Зоната и може да се включиш в следващото състезание  Hug

Тренирам 5 пъти седмично и за това мисля, че ми излизат толкова много. Да намалям ли?  Thinking

# 685
  • София
И аз тренирам 5 пъти седмично поне, но зависи от тренировката. Ако, например, всяка тренировка ти включва кардио и силови упражнения с вдигане на големи тежести, тогава, може би са ти ок 13 блока. Аз тренирам по 30-40 мин на ден - кардио около 10 мин и останалото са силови упражнения с тежести по 2 до 4 килограма. При този режим хапвам 9 блока и са ми ок. Много рядко ми се е случвало да съм гладна и да хапна по 10 блока. Виж това е блога:
http://www.bg-zonata.com/
Горе в дясно излизат три линка с таблици за сваляне. Едната е калкулатор на блокове. Виж там какво ще ти излезе и спазвай него.

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 23:51 от Moharet

# 686
  • София
1. Moharet, 09.05 - сряда; 9 блока
2. 5 хранения за деня- стриктна пчеличка
9:00 - 1бл; 13:00 - 3 бл; 16:30 - 1 бл; 20:30 - 3 бл; 23:30 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеска:
Закуска - ягодово-пъпешово парфе
Обяд -  пилешка кавърма 3П и 1В и 1М, маслини 2М, салата от домати 1В  и за десерт ябълка 1В
Следобед - ягодово-пъпешово парфе
Вечеря - пилешка кавърма, маслини, пъпеш и чаша вино
Късна закуска - ягодово парфе
8. Спортната пчеличка
9. Вчера улових 7 пчелички.
10. Според мен вчера улових 7 пчелички и една геройска  Grinning

# 687
  • Chicago/Varna
Ini`, ти защо така се измързеливи, и не си хвана една пчеличка поет? Simple Smile Можеше да имаш 6 пчелички Simple Smile Иначе за сега голямата битка е между рокси и мохарет, и двете не се дават, и става напечено. Останалите-  колкото повече дни минават, толкова шансовете с такива бегачки намаляват. Давайте по сериозно, и хич не им се давайте Simple SmileИма време, не е късно Simple Smile И при второ състезание вече би трябвало да ставате още по добри, така че нямате оправдание Simple Smile

Дани забравих да ти отговоря за таблицата на заглавната страница... по принцип мисля, че може да се цопне  там, обаче като снимков файл, и трябва да я нацвъкам на няколко части,т.е няколко снимки, че таблицата си е голяма, и още и още расте Simple Smile И отделно страницата ще стане 3 километра дълга Simple Smile И не е за предпочитане. Ако искаш ми прати на лични имейл, или скайп, и ще ти пратя ексел файла, да си го имаш. Добавила съм няколко от разните му там  мазнини и т.н. като какаото, за които питахте преди време, но чакам още няколко от зоната. Ама колкото повече расте таблицата, толкова повече въпросите и лутанките намаляват Simple Smile Като се сетя, в началните теми кво беше .. Simple Smile всеки втори питаше"някой знае ли това колко е, онова колко е" сега е кеф , има мир Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 03:42 от Emigrantка

# 688
  • София
1. Krissie Krust, 9-и май, сряда: 12 блока
2. 5 хранения за деня - стриктна пчеличка:
9.30 - 3 блока
14.00 - 3 блока
17.00 - 1 блок
20.30 - 4 блока
0.30 ч - 1 блок
3. Лаком търтей - шоколад
4. Червен търтей - диня
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеса:
Закуска - ягоди и диня - общо 3 бл., сирене 3 бл.
Обяд - пуешко филе 3 бл., спанак 1 бл., шоколад 2 бл., 3 бадема
Следобедна закуска - кисело мляко 220 г, 3 бадема
Вечеря - диня 4 бл., сирене 3 бл., 1 яйце, 3 бадема
Късна закуска - пуешко филе 1П, спанак 1 П, 3 бадема
8. Нямам спортна пчеличка
9. Нямам пчеличка герой.
10. Този ден се поиздъних - събрах само четири пчелички и цели два търтея Embarassed, но следващите ще съм по-добре.

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 01:11 от Krissie Krust

# 689
  • Chicago/Varna
Дани, понеже се заговорихте и за холестерола и статини. От книгите и статиите на Сиърс разбрах, че основния виновник за холестерола не е месото, и че с напредването на медицината все повече се  разбира, че това е дълбоко насаден мит Simple Smile По скоро инсулина прави големите бели. Относно статините, точно преди два дена превеждах едно от последните изказвания на  Сиърс по този въпрос. Стори ми се много интересно, и ще ти копна само малка част от цялото изказване Simple Smile
".....и как статините могат да доведат до загуба на паметта и диабет? Повече от 20 години е известно, че статините са единственото познато лекарство, което  увеличава нивата на арахидонова киселина, чрез стимулиране на ензима делта 5-дезатураза. Това означава по-голямо клетъчно възпаление, което води до инсулинова резистентност (засилване на диабет) и нарушения в механизмите за сигнализация в нервните клетки (намаляване на паметта). Гарантирам, че няма лекар който да знае тези факти, защото фармацевтичните компании нямат интерес да разкрият тази информация и да понесат загуби от потенциалните продажби. Очевидно администрацията за контрол върху храните и лекарствата няма нищо против това, след като никъде в съответната информация не се споменава за тези странични ефекти...." и т.н  и т.н  много интересни клюкини разказва Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 03:46 от Emigrantка

Общи условия

Активация на акаунт