ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 763
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
1. Ini`, 08.05 - вторник; 9 блока
2. 5 хранения - Стриктна пчеличка
8:00 -   2  1/2 блока
13:00 - 2 блока
16:30 - 1 блок
19:30 - 2 1/2 блока
21:45 - 1 блок

3. Нямах изкушения днес - Инатиста пчеличка
4. Днес пак съм с лошото свинско месце  - Червен търтей
5. Измерих си храната - Мерителна пчеличка
6. Изпих  около 3 литра пак - Водна пчеличка
8. Крос в парка  -тренировка  45 мин - Спортна пчеличка
9. Днес мисля ,че съм с 5те пчелички.
10. Според мен днес улових 5 пчелички и 1 търтей

# 661
  • София
Добър вечер/ден и от мен! Плюс извинения, че се включвам чак на втория ден! Снощи бях сама с детето и въобще не успях да си включа лаптопа, понеже приспах първо себе си, след това него. hahaha Затова сега се отчитам накуп за двата дни.
Преди това внасям две уточнения. Заявените 10 блока категорично не ми стигат, поне засега. Освен това стартирах от 57.9 кг - оказа се, че леко съм натежала след почерпката на Гергьовден. За сметка на това още след първия ден вече бях вече 57.1, което ме окрили.
Ето го и моят скромен дневник:

1. Krissie Krust, 7 май, понеделник, 12 блока Embarassed
2. 5 хранения за деня - стриктна пчеличка:
8.30 ч - 3 блока
13.00 ч - 3 блока
16.00 ч - 1 блок
20.00 ч - 3 блока
22.00 ч - 2 блока
3. Нямах изкушения днес - инатеста пчеличка
4. Ядох диня - червен търтей
5. Измерих си храната - мерителна пчеличка
6. Пих 2 литра вода - водна пчеличка
7. Пчеличка - поетеса:
Закуска - 3 бл. диня, 3 бл. сирене
Обяд - 3 бл. ябълки, 2 бл. яйца, 1 бл. пиле, 9 бадема
Следобед - 1 бл. салата, 1 бл. пиле, 3 бадема
Вечеря - 3 бл. диня, 2 бл. пиле, 1 бл. сирене, 6 бадема
Късна вечеря - 2 бл. кисело мляко 0.1%, 6 бадема
8. Без спортна пчеличка
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен през този ден улових 5 пчелички и един червен търтей.

1. Кrissie Krust, 8 май, вторник, 11 блока
2. 5 хранения - стриктна пчеличка:
9.30 ч - 3 блока
13.30 ч - блока
16.00 - 2 блока
19.00 - 3 блока
23.30 - 1 блок
3. Позволих си 12 гр черен шоколад - лаком търтей
4. Пак ядох "оранжева" диня - червен търтей
5. Измерих си храната - мерителна пчеличка
6. Изпих 2 литра вода - водна пчеличка
7. Пчеличка - поетеса:
Закуска - 3 бл. диня с 3 бл. сирене
Обяд - 2 бл. диня, 2 бл. извара, 6 бадема
Следобед - 1 1/2 бл. ягоди, 1/2 бл. марули, 2 бл. извара, 6 бадема
Вечеря - 2 бл. кисело мляко 0.1%, 6 бадема, 1 бл. извара, 1 бл. шоколад
Късна вечеря - 1 бл. чушки, 1 яйце, 3 бадема
8. Без спортна пчеличка
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен този ден събрах 4 пчелички и 2 търтея.

Много е забавна, освен полезна, тази игра! Харесва ми да участвам, независимо че не съм отличничка. За сметка на това се чувствам отлично!
Успех, момичета, и огромни, неконтролирани дози добро настроение! Hug

# 662
  • София
1. Moharet, 08.05 - вторник; 9 блока
2. 5 хранения за деня - стриктна пчеличка
09:00  - 1бл; 13:00 - 3 бл; 16:30 - 1 бл; 20:30 - 3 бл; 23:30 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеска:
Закуска - конопен протеин 1П, ленено семе 1М, ягоди 1В
Обяд -  суров миш-маш: извара 3П, домат 1В, п.чушки 1В, зехтин 3М и за десерт ябълка 1В
Следобед - ябълка 1В, пилешка шунка 1М, маслини 3бр.
Вечеря - пилешка кавърма 3П, 1В, 1М, маслини 2М, бяло вино 1В, пъпеш 1В
Късна закуска - парфето на Дани - ммм супер стана  Hug
8. Спортната пчеличка
9. Днес улових 7 пчелички.
10. Според мен днес улових 7 пчелички и една геройска

# 663
  • София
Krissie Krust виждам по подписа ти, че още кърмиш. Мисля, че в предните теми беше обсъждано, че жени, които още кърмят, трябва да ядат повече блокове. А и в книгата на Сиърс май съм чела нещо подобно. Но не мога да ти кажа колко точно. Може някой, който е по-наясно да ти помогне да си определиш блоковете, за да не се окаже, че наистина са ти малко и гладуваш  Hug

# 664
  • Chicago/Varna
Олее, не мога да смогна да записвам Simple Smile Кармен... давай малко по- спортно злобно Simple Smile Имаш време да ги надминеш  running  Wink
За това парфе Дани направо хвърли бомба тук Simple Smile Ако искате, само за парфето да направим изключение, ако в него има малко банан или ананас, да не се наказваме  Hug И без това то не е основно хранене, а предполагам за междинни закуски, така че ако приемате предложението казвайте, докато не е късно Simple Smile Но само ако е в парфето на Дани, иначе наказвам  с търтей Simple Smile Каквото кажете, ама трябва да ми кажете Simple Smile
Krissie Krust Аз изобщо не знаех че кърмиш. Добре, че Мохарет е много забележителна , и ти защо не си казала  smile3555 Това много променя нещата. За кърмещите майки минималните блокове са 13. За да можеш  да осигуриш достатъчно протеин за бебето и най вече за теб. Ако нормално според мерките ти трябва да ядеш 10 блока, значи, че ако кърмиш ти трябват 12 и половина, или 13 евентуално. В никакъв случай не трябва да стигаш до чувство на глад в такова състояние. Така, че на следващото докладване можеш спокойно да ги увеличиш. Пак ще слабееш, не се притеснявай. И по принцип за кърмещи майки е много голям плюс, ако имат смелостта да влязат в зоната, така че твоето бебенце е късметлийче, че има такава мама  Hug И другото много важно, за което Сиърс често говори е за рибеното масло и кърмещите майки. Ако те интересува, ще ти пусна материалче за това. Аз много съжалявам, че като бях бременна, и като кърмех, не знаех нищо по този въпрос- за рибеното масло и бебетата  Hug

# 665
Emigrantка Simple Smile Утре ще се докладвам, че сега умирам за сън. Само да кажа, че на Krissie малкото е колкото мойто - за справка - лентичките в подписите Simple Smile

Да ви кажа, въпреки че може да не повярвате... Като бях бременна пиех от витамините за бременни на Витабиотикс с Омега-3. И пих от самото начало чак до 7-мия месец. То не трябвало толкова дълго, но аз не знаех, светнаха ме чак като си дойдох в Бг да раждам (така си бях решила), че тук в UK никой за нищо не те святка. И не знам дали се дължи на Омега-3, но детето ми (което е на 2г и 2м) вече свободно брои до 100 (от поне 2-3 месеца вече), знае английската и българската азбуки, и може да изчита буквите една по една в думите. Първо научи цифрите, още нямаше 2 години.  И вече може да пише повечето цифри и някои букви. С разкривени линии, естествено, но като каже, че ще напише нещо, точно това излиза на листа, макар и криво, а понякога не е и толкова криво.  Отдавна разпознава точно всички цветове, и много от геометричните форми. Има добре развити асоциативни способности - например, като ме види да държа закачалка в ръка, казва, че това било буквата Y, гребенът с дръжка бил буквата F, а другия с едрите зъби без дръжка бил буквата Е. Тези неща никой не му ги е казвал, сам ги вижда.
Имам снимки и видеоклипове за спомен от тази му възраст, да се гледа като порасне Simple Smile
Предполагам, че Омега-3 е допринесла много за тези ранни способности.

# 666
1 - Дани1712, 08.05., вторник, 10 блока
2 - стриктна пчеличка - 5 хранения - в 8ч -2 Б, в 12ч -3Б, в 16,30ч -1Б, в 19ч - 3Б и в 22ч-1Б
3 - инатеста пчеличка
4 - червен търтей
5 - мерителна пчеличка
6 - водна пчеличка
7 - пчеличка поет:
     закуска - мюсли + извара + сусамов тахан
     обяд - леща яхния + св. бон филе (2Б) + бананов сладолед (1Б)
     сл. закуска - бананов сладолед
     вечеря - същото като обяда
     късна закуска - кисело мляко +лешници
8 - спортна пчеличка (обиколих 1/2 град пеша и още ме болята краката  Laughing)
9, 10 - равносметка - 6 пчелички + 1 търтей

Момичета радвам се, че ви е харесало парфето  bowuu и съжалявам , че така разбуних духовете  Sad. Но аз съм си чревоугодник и искам хем да ми е ползно, но и да ми е вкусно .
Emigrantка , тази рецепта е с ягоди и мисля, че всички я направиха с тях, така че , моля те , не ги наказвай  Praynig

# 667
  • Chicago/Varna
Дании за парфето...айде от вас да мине Simple Smile няма да го смятаме червено, когато е с банан или ананас Simple Smile Но само в парфето, ок Simple Smile)

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 07:24 от Emigrantка

# 668
  • София
Emigrantка, благодаря за разбирането! Ще се възползвам. Аз наистина усещам, че 10 блока са ми малко, но с 11-12 се чувствам идеално. Кърмя си го още моето дете, както е отбелязала наблюдателната пчеличка - герой Moharet. Макар че синът ми е вече на 2 годинки и 3 месеца, а освен това аз си работя по цял ден, и то не от вкъщи. Сутрин, вечер и нощем съм негова. Wink
Carmen, удивително е това, което прави твоето генийче! Поздравления!  Hug
Накрая да се похваля, че съм вече 56.5 кг, което скоростно отслабване е нормално за първите дни. И да ви попитам дали се мерите всеки ден. Аз все се изкушавам сутрин да стъпя на кантара, а вероятно е препоръчително човек да го прави веднъж седмично, за да не се демотивира при застой.
Emigrantка, много ти благодаря за съвета за рибеното масло! Ако ми пуснеш линк на съобщение, ще се задействам! В интерес на истината, снощи рових из темата и намерих калкулатор за него, от който ми излезе 7 единици, каквото и да значи това...
Хубав ден на всички усърдни пчелички!

# 669
1. Carmen, 8 май, вторник, 9.5 блока
2. Нямам стриктна пчеличка - 4 хранения
3. Инатеста пчеличка - вчера геройски устоях на сладолед с ром и стафиди  Rolling Eyes
4. Зелена пчеличка - (гранолата е овес, за състезанието би трябвало да се зачита в зелено)
5. Мерителна пчеличка - мерих всичко
6. Нямам водна пчеличка - (никога май няма да имам, защото не мога да пия над 1л вода поне за сега)
7. Пчеличка поет:
Сутрин - 10:00 - 2б овесени ядки, 1ч прясно мляко, 2б смлени ядки микс = общо 2 Б
Обед - 13:00 - 3б пуешки кюфтенца на скара, 1 1/4 Б салата от домати и краставици, 3Б зехтин, 1 3/4 Б грозде = общо 3 Б
Следобед - 16:45 - 1Б гранола (по етикет) с 1/2 Б кисело мляко, 4 1/2 кашу, 1 Б моцарела = общо 1.5 Б
Вечеря - 22:00 - 3Б пилешки шишчета с чили, 1б броколи и карфиол на пара, 9 кашу, 2 Б сини боровинки = общо 3 Б
Нощна - няма, не ми се ядеше
8. 2 часа шляене из града - не знам зачита ли се за спортна пчеличка?
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен днес улових 4 или 5 пчелички, и нито един търтей  Cry

Вечерях късно и стана утре докато си легна и си помислих, че ако си изям нощната закуска в 1ч сутринта, днес може да ми се съберат 6 хранения. Всъщност, не ми се ядеше по това време. Винаги вечерям късно, и нощната ми е малко трудна. Сега съжалявам, че не я изядох, защото сутринта се събудих и се почувствах гладна. Все пак съм по-добре от вчера  Laughing

# 670
Здравейте на всички! Казвам се Катерина (Кат), на 17 съм и наскоро научих, че има доста голям шанс да страдам от инсулинова резистентност и поликистозни яйчници....
Четох, четох и пак четох диетата, ииии, простете ми, но нещо все ми убягват нещата и не мога да "вляза в час", а много бих искала да я започна, ако наистина се окажа болна от инс. резистентност.
Има ли някой, който би могъл даде отговор на въпросите, по-долу? Много, много се извинявам за глупавите питания, съжалявам, че не съм схванала и се надявам да ме извините, ако съм пропуснала нещо, но наистина ще се радвам, ако ми помогнете. Ето ги въпросите ми:

1 въпрос. Изчислих, че блоковете ми са 11 (в което, впрочем, въобще не съм сигурна  Embarassed Laughing) и въпроса ми е - трябва ли да ги запазя 11 и в случай, че искам да отслабна?

2 въпрос. Разгледах рецептите от линковете. Повечето изглеждаха, например, така:

ЗАКУСКА С ОВЕСЕНИ ТРИЦИ - 1 ½ БЛОКА

1 бр - яйце - 1 ПБ
2 с.л. кисело мляко - ½ ПБ + ½ ВБ
14 гр овесени трици  - 1 ВБ
1 ½ бр орехи - 1 ½  МБ
1 щипка бакпулвер
Подсладител (за сладък вариант) или шарена сол (за солен вариант)

И тук не схванах, как така блоковете пише горе, че са 1 и 1/2, а доло има 1 протеинов, 1/2 белтъчен, още 1/2 протеинов, 1 въглехидратен и т.н., и т.н.? Това излиза доста повече, от зададения горе 1 и 1/2 . Не схващам как стават тези изчисления...

3 въпрос. Пак е за блоковете. В сайта на зоната е даден следния пример за изчисляване на блоковете в различните купени храни:

Например,

Сирене фета (съдържание в 100 гр.):
Белтъчини 14.21
Въглехидрати 4.09
Мазнини 21.28
В сто грама сирене фета има приблизително:
2 блока белтъчини (14 / 7 = 2)
½ блок въглехидрати (4.09 / 9 = 0.45)
14 блока мазнини (21 / 1.5 = 14)

Ако има толкова блокове, по мои изчисления общо 16 и 1/2, сумирайки всички блокове (белтъчни, въглехидрати и мазнинни), то колко би трябвало да изям от това сирене фета, на 1 ядене, да речем  Grinning ? Една - две хапки, че и по-малко, ако не искам да си изхабя блоковете за целия ден? Съжалявам за глупавия въпрос  Sad

4 въпрос: какви са тези пчели и търтеи, момичета?

5 въпрос: защо подреждате винаги по 10 точки в обясненията за дневния отчет?

6 въпрос: Този въпрос го отправям към момичетата с инсулинова резистентност, които страдат от напълняване, заради болестта. Момичета, действа ли наистина тази диета? Има ли надежда?

И последно - като цяло няма да е лошо да ми разясните нещата..виждате, че въобще не "вдявам"  Laughing

Дано не ми се смеете много  Praynig Hug Blush

# 671
Kath , добре си дошла при нас! Тук си на правилното място за това заболяване и има голям шанс да се пребориш с него.
Обещавам да ти отговоря на всички въпроси поотделно и подробно, но ти ми отговори първо на един - Чела ли си блога от 1-ва страница? Там има един раздел -Въпроси и отговори. Прочети го и много неща ще ти се изяснят. Сметни си с калкулатора от блога колко блока са ти необходими, разгледай таблиците с грамажите на храните и питай на воля - което не ти е ясно ще обясняваме. Hug

# 672
Kath Разгледай пак блога за Зоната, в страницата с Линкове има линк към книгата Зоната. Прочети нея или още по-добре - Ние и Зоната от д-р Папазова, в която има и рецепти. В тези книги всичко е обяснено добре и подробно. Ако искаш да практикуваш Зоната, е добре да си наясно с всичко, а от книгата ще ти се изясни цялостно. И ние ще помагаме, но ако разчиташ само на нас и на блога, може да има неща, които ще пропуснеш.
Добре дошла, и успех  Peace

# 673
6 въпрос: Този въпрос го отправям към момичетата с инсулинова резистентност, които страдат от напълняване, заради болестта. Момичета, действа ли наистина тази диета? Има ли надежда?

Диетата е желязна  Peace И ако имаш инсулинова резистентност, е точно за теб. Но си отдели време и търпение да разучиш кое как е. Трябва още да почетеш  Wink

# 674
  • Chicago/Varna
Carmen Simple Smile бравоооо и на теб Simple Smile Звършила си деня с 5 пчелички. Ходенето из града  2 часа си е  ходене... Simple Smile Така че си заслужи спортната пчеличка. И без търтей, което е супер Simple Smile

Здравейте на всички! Казвам се Катерина (Кат), на 17 съм и наскоро научих, че има доста голям шанс да страдам от инсулинова резистентност и поликистозни яйчници....
Четох, четох и пак четох диетата, ииии, простете ми, но нещо все ми убягват нещата и не мога да "вляза в час", а много бих искала да я започна, ако наистина се окажа болна от инс. резистентност.
Kath добре дошла при нас  Hug Относно и двата проблема -инсулинова резистентност и поликистозни яйчници- попаднала си на точното място Simple Smile И двете неща са пряко свързани с инсулина, а Зоната е точно това-контрол върху този хормон. Бари Сиърс казва, че поликистозата на яйчниците е състояние, при което освобождават яйцеклетката от фоликула спорадично(случайно), ако изобщо я освобождават, вместо на всеки 28 дни, както при здравите жени. Тези нередовни цикли могат да бъдат коригирани тогава, когато се намалят повишените нива на инсулин.  Когато това се случи, плодовитостта почти магически отново се появява. За съжаление, при жените страдащи от този синдром, дори и след като забременеят, риска от спонтанен аборт е по голям. Другият важен фактор се оказва дисбалансът на Айкозаноидите, които могат да бъдат лекувани чрез повишената консумация на рибено масло.... и т.н. Ако обичаш да четеш, наистина се спри на книжката Зоната. И ако те интересува, прочети в блога за рибеното масло Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 16:51 от Emigrantка

Общи условия

Активация на акаунт