Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЗОНАТА и ние - 8 Тема

 • 42 080
 • 734
 •   1
Отговори
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73

Животът в Зоната е нещо повече от хранене. Това е равновесие между хормоналните реакции, които настъпват при всяко наше хранене. Съвършено равновесие-нито прекалено високо,нито прекалено ниско.
1.Ще мислим по-добре,тъй като в Зоната поддържаме стабилни нивата на кръвната си захар.
2.Ще се движим по-добре,защото престоят в Зоната увеличава притока на кислород до мускулните ни клетки.
3.Ще изглеждаме по-добре, тъй като в Зоната изгаряме излишни телесни мазнини по възможно най-бързия начин.
4.Никога няма да огладняваме между храненията,тъй като животът в Зоната означава, че мозъкът ни се захранва постоянно с основното си гориво-кръвната захар
5.Най-голямото преимущество от правилното следване на Зоната е достигането на състояние на свръхздраве
Ефектът от храненето в Зоната много наподобява този на мощните лекарства, с единствената разлика, че те имат много,и вредни странични ефекти, докато при Зоната страничният ефект е само един,и това е загубата на излишни мазнини. Зоната е създадена с една единствена цел-да се постигне максимален здравословен ефект, докато загубата на тегло е от второстепенно значение,но е неизбежно. Въпреки това, всеки с удоволствие може да се възползва от този така желан „страничен ефект”. Когато влезете в Зоната,ще трябва да се лишите и от чувството на глад. Започнете ли да огладнявате,означава,че излизате от Зоната,което не е за препоръчване. Ако смятате, че няма лесен начин за отслабване - помислете отново, защото това, че сте попаднали в тази тема не е случайно, и може би силното ви желание да се чувствате комфортно в тялото си ви е довело  точно на правилното място.


Тази тема е за всички, които се храним така, че след всяко ядене попадаме в Зоната.
А също и за тези, които желаят да се хранят пълноценно, балансирано и хармонично и искат да бъдат в ”Зоната” на физическия и психически комфорт.
Чрез подходящо хранене лесно можем да поддържаме хормоналния си баланс, смята световноизвестният бостънски биохимик - д-р Бари Сиърс. Въз основа на откритието за хормоните айказаноиди отличено с Нобелова награда, авторът разработва ясна и лесна за осъществяване система за хранене, наречена "Зоната"
За да разберете какво всъщност представлява Зоната, е необходимо:
- smile3529  да прочетете поне една "зонова"  книга - списъкът e по-долу /или, най-малко  Wink, началния пост на настоящата тема/;
-  да следвате простите напътствия и препоръки в нея и да им позволите отсега нататък да работят за Вас. Ще останете безкрайно доволни, че сте го направили   Two Hearts  
 
   ЗОНАТА - ДЖОБЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ /с браузъра Mozila Firefox излизат йероглифи, за да отворите страницата, ползвайте Internet Explorer  Peace/

КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИМ, АКО СЕ НАУЧИМ ДА СЕ ХРАНИМ В ЗОНАТА?  
Ще избегнем евентуално бъдещо заболяване, защото тъканните хормони, контролиращи всички основни жизнени функции, са в постоянен баланс. Рязко ще намалее вероятността да развием рискови заболявания с генетичен произход като затлъстяване, сърдечносъдови болести, рак, диабет, депресия, алкохолизъм и др.

"ЗОНАТА Е СЪСТОЯНИЕ НА СУПЕРЗДРАВЕ" - д-р Георги Лулчев

КОИ СА КНИГИТЕ?
Има няколко книги на българския пазар, от които по-подробно можете да се запознаете с режима. Това са "Зоната", "Овладяване на Зоната", "Ние и Зоната" и "Соева Зона".
може да изтеглите   ОТ ТУК , а също  И ОТ ТУК

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

1. Определете дневните протеиновите нужди на тялото ви /чрез тях се изчислява и  количеството блокове, които трябва да консумирате ежедневно/:
     - по книгите ;
         - или се консултирайте  с някой от темата.
Ако не Ви се правят всички тези изчисления, доверете се на сайта на д-р Сиърс, който препоръчва дневно 11 блока за дамите и 14 блока за останалата половина от човечеството
Никога не консумирайте повече протеини от необходимото и никога не консумирайте по-малко. /Когато се консумират прекалено много протеини можете да получите кетозис, който в крайна сметка води до напълняване. В обратния случай - протеиновото недохранване води до отслабена имунна система, загуба на мускулна маса и косопад. Т.е. ежедневно и при всяко хранене трябва да се приемат протеини в количество, което поддържа биохимично равновесие и физическия комфорт на организма. /
Каквито и да са протеиновите Ви нужди, никога не консумирайте по-малко от 8 протеинови блока, ако сте възрастен човек!
2. При всяко хранене спазвайте пропорциите 1:1:1 за протеини, мазнини въглехидрати
За улеснение на пресмятанията, докторът въвел мерната единица "блок", така че:
1 протеинов блок = 7 гр. протеини
1 въглехидратен блок = 9 гр. въглехидрати
1 блок мазнини = 1,5 гр. мазнини
!!! Съотношението между протеиновите, въглехидратните и мазните блокове трябва да бъде винаги 1:1:1.

Лесно можете да пресметнете всяка храна на колко блока се равнява - погледнете етикета й и разделете съответно на 7/ако е протеин/, на 9 /ако е въглехидрат/ или на 1,5 /ако е мазнина/.
3. Разпределете дневното количество храна равномерно през деня, на три основни, но необилни, и две леки хранения - общо 5 хранения дневно
4. Интервалът между две хранения да не надхвърля 5 часа. (Най-добрият момент за ядене е тогава, когато все още не сте гладни.)
5. Избирайте бедни на мазнини протеини.
6. Избирайте благоприятни въглехидрати - богати на целулоза зеленчуци и плодове с умерен и нисък гликемичен лоудинг ( Stop  nono без фрешове - премахната е контролиращата бариера (целулозата)от въглехидратите)
7. Избирайте мононенаситени мазнини.
8. Винаги изпивайте поне 200-250 мл вода  тридесетина минути преди всяко хранене - основно или леко.
9. Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
10. Ако сте нарушили диетата, поради пътуване или парти, не се тревожете, а се опитайте при следващото хранене да влезете в посочения ритъм.
11. Отнасяйте се към храната като към лекарство - дозирайте я правилно
.  

ТРЯБВА ЛИ МИ СПЕЦИАЛНО ОБОРУДВАНЕ, ЗА ДА ПРАКТИКУВАМ ЗОНАТА?
Блоковете с основните хранителни съставки са дадени в грамове и в практични мерки /чаши, лъжички, брой/ - публикувани са по-долу  

През 2006г. д-р Сиърс, свършвайки лекцията си на живо, дава на слушателите си солидна част от оборудването за диетата – ДЛАНТА НА РЪКАТА. Може да се използва по всяко време и навсякъде Simple Smile Simple Smile  /Вижте също и видеото с д-р Папазова по-горе/
           
Протеини: с размера и дебелината на дланта си
Благоприятните  въглехидрати /зеленчуци, плодове/ -  с размера на цялата ръка.
Въглехидратите, ако са неблагоприятни,/скорбяла, зърнени храни, плодови сокове/ - в същия обем като протеините
Мазнини: с размера на  възглавничката на дланта при палеца.


"Започнете с протеините, като използвате дланта си за ориентир. Количеството, което можете да поберете в нея, е обикновено равно на четири протеинови блока. То е приблизително равно на едни пилешки гърди или 115 г пуешко месо.Големината на протеините, които побирате в дланта си, ще ви помогнат да прецените и количеството въглехидрати.
Ако консумирате благоприятни въглехидрати тогава размерите на въглехидратната ви порция би трябвало да са около два пъти по-големи от протеиновата. Ако въглехидратите обаче са неблагоприятни, те трябва да бъдат толкова големи, колкото и протеините. Ако възнамерявате да хапнете нещо за десерт - повечето десерти са почти само от въглехидрати - просто намалете въглехидратите, които ще изядете преди това.
Ако протеиновият ви източник е беден на мазнини - а той би трябвало да е такъв - тогава можете да си набавите останалите мазнини, като подправите с някакво растително олио салатата си, с малко майонеза или като изядете няколко маслини."  - "Зоната"

Ако, все пак, искате да сте по-прецизни и не ви се прави голяма инвестиция, може да обиколите някои търговски вериги /"ТСМ", "Карфур", "Кауфланд"/ и, със сигурност, ще намерите подходяща везна на цена от порядъка на 15-25 лв.
  Полезни линкове  за любителите на точните изчисления:
Помагало за Зоната от_Echo_     Химичен състав на храните     Гликемичен лоудинг в храните   Балансатор   COOKING BOOK на български
 
Ако искате да отслабвате, трябва да разчитате на продуктите, оцветени в зелено   . Ако искате просто да задържате теглото - може да хапвате и от жълтите , и от червените /по-рядко/, но трябва да спазвате грамажите. Това условие е задължително! И винаги - ред протеини + ред въглехидрати + ред мазнини!
1. ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ - 1ПБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 7 ГР. ПРОТЕИНИ НА БЛОК/
 Sign Exclamation Протеиновите блокове са в несготвена порция
"Предлагам на вниманието Ви една тънкост - винаги яжте първо протеиновата си порция. Протеините стимулират глюкагона, който от своя страна ще накара черният дроб да пусне складираните въглехидрати. По този начин мозъкът ще бъде задоволен и ще улесни контролирането на обема на въгл. порция. Нещо повече, глюкагонът потиска отделянето на инсулин и по този начин превръща протеините в най-мощното оръжие за контрол на нивото на инсулина" - "Ние и зоната"  
2. ВЪГЛЕХИДРАТНИ БЛОКОВЕ - 1ВБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 9 ГР. ВЪГЛЕХИДРАТИ НА БЛОК/    
Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно, при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
3. МАЗНИНИ - 1МБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 1,5 ГР. МАЗНИНИ НА БЛОК/  
 Защо 1 блок мазнини е само 1,5 г.?
Всеки блок ниско маслени протеини съдържат приблизително 1,5 г. " скрити" мазнини. Следователно, като прибавим още 1 блок мазнини( определен като 1,5г. мазнини) на всеки протеинов блок ние всъщност изяждаме  3г. или два блока мазнини( един вътре в протеините и един- извън тях) на всеки протеинов блок. Ако използвате обезмаслени протеинови източници, като протеини на прах например, тогава би трябвало да добавите по два блока мазнини на всеки блок протеин, за да се достигне същото съотношение. Съответно ако консумирате мазни протеинови източници, не би трябвало да прибавяте никакви мазнини към съответното хранене. Запомнете: желателно е винаги, когато добавяте към храната си мазнини, те да бъдат предимно мононенаситени - "Овладяване на Зоната"

от addi999-Аделина Куруиванова-един от авторите на бг варианта -"НИЕ И ЗОНАТА "
 ДА ПРЕПОРЪЧАМ СПАЗВАНЕТО НА ЛУННАТА ДИЕТА С АЙРЯН ,мин. вода и чай - 24 ЧАСА - СТРАХОТНО ПРЕЧИСТВАНЕ И СЕ СВАЛЯТ ДО 2кг,аз го правя вече 5 години.  успех  Peace Още нещо за лунната - без прием на кисело мляко- айран не се издържа, пада кръвната захар, вие се свят и не е комфортно -пийте до 2-3 литра айран /може до 5 -6 кофички ниско маслено 2% кисело мляко - съобразно блоковете, които трябва да се консумират за деня/

•  Трябва да положите усилия поне основните и важни принципи на ЗОНАТА  да са ясни- а това е правилното комбиниране на всяка ваша хапка - никога не трябва да е само въглехидрат /това е най-опасната за сега грешка ,която обърква деня ,качвайки ви кръвната захар още с началото на деня /Дори сутрешното кафе или чай ,/ако не сте се отказали от подслаждането им /не трябва да се приемат ,без преди това да сте хапнали лъжичка извара ,варено яйчице или някое парченце шунка .
А СЕГА ПЪРВИЯ МИ СЪВЕТ КЪМ ВАС  ЗА ПО ЛЕСНО СПРАВЯНЕ С ОТСЛАБВАНЕТО -ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ 3-ТЕ Б-ТА КАТО НАЙ ВРЕДНИ НЕ САМО ЗА ОТСЛАБВАНЕТО НО И ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА ,А ТЕ СА -БЯЛОТО РАФИНИРАНО БРАШНО,БЯЛАТА РАФИНИРАНА ЗАХАР И БЯЛАТА ТВЪРДА МАЗНИНА /СЛАНИНИ И ЛОЙ /Аз замених захарта и сладкото с подсладител или мед  ,но само временно ,докато се отказах от сладкия вкус на кафето,/ Подсладителят  е не по- малко опасен ако се прекалява /минах на пълно зърнести брашна и напълно изключих бялата мазнина от менюто  си /свинското замених с пуешко ,пилешко,/


ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕТЕ ЛИ В ЗОНАТА ,С 1 ХРАНЕНЕ ИЗВЪН НЕЯ НЕ СЕ ИЗЛИЗА ,НИТО СЕ НАПЪЛНЯВА ,НИТО ВИ УБИВА -СПОКО,СТИГА ДА СИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ЩЕ СИ Е ЗОНОВО Всеки организъм си е индивидуален ,няколко грама разлика не е фатална в блоковете. ,аз лично прибавям мааалко повече въглехидрати към дневното си меню. Стриктно по зоната на 7гр.

•Вечерите -перфектно балансирани ,за си легнете в зоната ,вечерното хранене /съвсем лекичко -чаша айран или плодова салата с извара ,или чаша прясно мляко/,Бари Сиърз обяснява ,че така се отделя хормона на растежа нощем ,който ни помага нощем да се обновяваме .А още по- важно е започването на деня -ако го започнете грешно - примерно чаша подсладено кафе само - ще ви обърка деня  приема на въглехидрат на гладно. И ПОМНЕТЕ,ЧЕ СЕ ОТСЛАБВА КОГАТО ГОРИТЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ПРИЕМАТЕ, ТАКА ЧЕ АКО ВИ ДОЙДЕ ДА ХАПНЕТЕ НЯКОЛКО БЛОКА В ПОВЕЧЕ - ПРОСТО ДОБАВЕТЕ ОЩЕ  НЯКОЛКО ЧАСА СЕДМИЧНО  НАТОВАРВАНЕ - като не забравяйте, че  добра тренировка и най - лесната е носенето на собственото ни тегло -ХОДЕТЕ ПЕША ВИНАГИ ,КОГАТО ИМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ,КАЧВАЙТЕ СТЪЛБИ ВИНАГИ ПЕША . КАКТО КАЗАХМЕ МНОГО ПЪТИ - ЗОНАТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ - НЕ ДИЕТА   .
Днес се теглих и от понеделнишкото ми теглене със смъкнал 1,1 кг. т.е буквално за 3 дена.
позволявам си да дам съвет:
набавяйте си въглехидратите предимно от плодове и зеленчуци, а протеините от чисто месо, варени яйца и обезмаслена извара, а мазнините от маслини и ядки. така поне правя аз и ефекта е страшен. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ХЛЯБА (пък бил той и черен),ЗАБРАВЕТЕ И ЗА СНИКЕРСА И ДРУГИТЕ ШИКЕРИ, АЗ КОНСУМИРАМ ЕДИНСТВЕНО ЧЕРЕН ШОКОЛАД И ТО ПО 8 ГР. НА ДЕН.
Това за мазнините от растителен произход, и по-точно маслини, зехтин, или ядки /сурови/, авокадо и пр. е подробно обяснено в книгата в Б.Сиърс, нямам време да търся за да ви цитирам точно, но беше най-общо казано това, че за да се изгарят натрупаните в тялото мазнини /т.е. за да отслабваме/ са необходими мазнини, но от растителен произход, т.е.полезните моно-ненаситени мазнини!Т.е. няма значение дали сиренето, кашкавала са ни с висока масленост или обезмаслени, важен е приема именно на полезните мазнини винаги да го има Peace.
Моля всички, които публикуват рецепти за хранене в Зоната, да ги оцветяват в зелено!
Това, с което почти всеки "новобранец" в Зоната се сблъсква в началото, са многобройните,постоянно изникващи въпроси Simple Smile и за целта просто трябва да кликнете върху ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ  

И най накрая,ако мислите,че ЗОНАТА трябва да  бъде вашият начин на живот,можете да започнете от този актуализиран  ЛИСТ С ХРАНИТЕЛНИ БЛОКОВЕ, като преди това трябва да изчислите количеството  блокове протеин,които ви се полагат според вашите физически данни. И най-лесният и мързелив начин е да използвате този КАЛКУЛАТОР НА ДНЕВНИТЕ БЛОКОВЕ ПРОТЕИН

Ако всичко това ви хареса,и вече сте в Зоната,но все още мислите, че не сте достигнали пълния й потенциал,остава да разберете  само едно последно нещо-какво казва Бари Сиърс години след издаването на първата си книга "Зоната":
"Хората често ме питат какво бих променил,ако трябваше да пиша отново първата ми книга"Зоната". Единственото нещо, което  бих направил по различно, е усилено да наблегна на критичната нужда от високи дози ултра пречистено фармацевтичен клас РИБЕНО МАСЛО. С годините стигнах до заключението, че това може би е чудотворното лекарство на двадесет и първи век.Според мен, това радикално ще промени практиката на медицината" Това е последната стъпка,която ще ви отнесе в  светът на Здравето, и същевременно ще ви отведе далеч от развитието на болести и хронични заболявания!

А ЕТО ТУК можете да намерите форумен блог за Зоната със събрана информация и рецепти, които  обновяваваме редовно с информация, получена директно от личен инструктор от "Zone labs" с основател д-р Бари Сиърс. В блога събираме изпитани рецепти от съфорумки, както и от други източници.

И само да добавя едно малко уточнение на често задавания въпрос "защо има разлики в хранителните блокове от книгите и листите в този блог? " Отговора е, че Бари Сиърс е направил някои промени с течение на годините. Повечето промени са дошли от това,че всички фибри (целулоза) са извадени от общото съдържание на въглехидратите във всеки въглехидратен блок, което увеличава общото тегло и обем в сравнение с даденото в други списъци с храни и бази от данни за продукти. И това осигурява по-точно определяне на въглехидратното съдържание на храните,за да ви поддържа в зоната. И отделно,съдържанието на протеин във въглехидратите е елиминирано поради ниската бионаличност.
Няколко полезни линка:
http://www.bg-zonata.com/
http://www.drsears.com/
http://www.zonediet.com/

Разяснения и съвети относно Зоната, ползата и приложението й
Диета "Зоната" от д-р Бари Сиърс във форум "БГ Кулинар"

Предишни теми: I   II   1   2   3   4  5  6  7

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 22:27 от Emigrantка

# 1
 • Мнения: 5 404
Честита ни нова темичка.
И аз да се разпиша за днес и да сядам да си дочета "Игрите на глада", че цял ден я гледам как ме гледа милата книжка  Laughing

1.  MeRiTo, 14.03 - сряда; 8 блока.

2. 5 хранения
9:30 - 2 блока
14:30 - 2 блока
17:30 - 1 блок
19:00 - 2 блока
22:00 - 1 блок
Имам си стриктна пчеличка  Hug

3.  Няма пъъъък, имам си инатеста пчеличка.. скараха ми се яко все пак  Laughing

4. Червен търтей Sad

5. Мерителната пчеличка е плътно до мен.

6. Днес отново си имам и водна пчеличка, над литър и половина изпих  Heart Eyes

7. Хайде на пчеличките поети:
Закуска - елда + сирене + 6 маслини.
Обяд - Запържени гъби + лук + яйце + кашкавал + десерт ябълка + 2 ореха. Беше много вкусно.
Вечеря - Сандвич - филийка + 1/2 сирене + 1/2 кашкавал + яйце + ябълка + 2 ореха.

8. Спортната пчеличка не ме изоставя.

9. На косъм от 7те пчелички.

10. Според мен днес улових 6 пчелички и 1 търтей.

# 2
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Ооо,MeRiTo` брависимо newsm10, значи малко или много хокането имало разултат Simple SmileАма и си умирам от кеф с твоето докладване, толкова ми е лесно, така с удебелен шрифт, направо ми се набива на очи, за което много искрено благодаря  Hug
kami_pld, за 13.03 - вторник-извинявам се, правилно си си ги сметнала-имаш 5 пчелички и 2 търтея. Обърках се, но се поправих на време  Hug

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 23:53 от Emigrantка

# 3
 • Мнения: 0
1 пияната вишна-13.03-9 блока newsm47
2 5 храненияза деня стриктна пчеличка Simple Smile
no няма прегрешения-инатеста пчеличка Simple Smile
4 изядох 1 филийка хляб и няма да взема зелената пчеличка Cry
5 всичко е мерено и теглено-мерителна пчеличка Simple Smile
6 над 1,5л. вода водна пчеличка Simple Smile
7 пчеличка-поет Simple Smile
закуска-2 бл-палачинка с овесени трици,сирене,зехтин;
обяд-2 бл.-зонова боб чорба+хляб+пилешко филе
сл.закуска-1 бл-извара +ябълка+канела+сънч.семена;
вечеря-3 бл.-пил.филе+домати+краставици+зехтин+ябълка;
нощна-1 бл.кис.мляко
8 Аз всеки ден ходя и се връщам от работа пеша,което си е половин час ходене.Освен това в дните,когато свършвам по-рано си правя разходка от още поне час.Това прави ли спортна пчеличка и ако да,значи ми я добави и за 12.03 newsm53
9 амии завършвам деня с един туртей и 5-6 пчелички newsm18

# 4
 • Мнения: 0
--------------------------------------------------------------------------------

1 пияната вишна-14.03-9 блока
2 5 хранения за деня стриктна пчеличка
3   няма прегрешения-инатеста пчеличка
4 ядох елдица и няма да взема зелената пчеличка  Embarassed
5 всичко е мерено и теглено-мерителна пчеличка
6 над 1,5л. водаводна пчеличка
7 пчеличка-поет
закуска-2 бл-елда,сирене,фъстъци;
обяд-2 бл.-пилешко филе+ябълка+маслини;
сл.закуска-1 бл-кис.мляко на айрянче;
вечеря-3 бл.-пилешки дюнер-зонов(без сосове и картофи,само месо и питка);
нощна-1 бл.кис.мляко
8 На този въпрос очаквам отговор за спортната пчеличка newsm78
9 амии пак  завършвам деня с един търтей и 5-6 пчелички   bouquet
 

# 5
 • София
 • Мнения: 783
Е хайде и аз да се отчета в новата темичка Simple Smile

1.  Състезателка - Moharet - 14.03 - сряда - 9 блока
2. Хранения на ден - 5 - сутрин 09:00ч, обед 13:00ч, следобед 16ч, вечер 20ч, късна закуска 23:30. Стриктната пчела днес я улових Simple Smile
3. И инатеста пчела си улових Simple Smile
4. Всички храни (без меда) - зелени - зелена пчеличка  Simple Smile
5. Кантарчето ми е пръв приятел - заслужих си мерителна пчеличка  Simple Smile
6. Вода около 3 литра - аква пчеличка  Simple Smile
7. Пчеличка поетеска Simple Smile
Закуска - мед, сусамов тахан, пилешка шунка - 1 блок
Обяд - пиле печено 3П, домат 1В, ягоди 1В, ябълка 1В, кашу 9бр
Сл. закуска - пилешка шунка, киви и 3бр кашу
Вечеря - морски дарове 3П, салата 1В, портокал 2В, зехтин 3М
Преди лягане - айранче и кашу
8. И спортната пчеличка здраво я хванах днес Simple Smile
9. Май успях да уловя цели 7 пчелички за този ден и нито един търтей и не помня как стояха нещата с геройската  Thinking
10. Според мен днес улових 7 пчелички, а за геройската съдията ще каже  Hug

# 6
 • София
 • Мнения: 783
piqna vishna преди време пробвах твоята рецепта за палачинка с овесени трици и доста ми допадна   newsm10
Направих я и с извара вместо сирене и също добре се получава   chef

# 7
 • Мнения: 0
И сега след докладите да споделя чувствата си  girluu
По-стриктна съм от преди,чувствам се прекрасно(както и преди,де),но огладнчвам след закуската.И защо не мога да си обясня.По-рано,когато съгрешавах,винаги е било след обяд.А сега от както съм стриктна,огладнявам към 11.30 Weary и до 12.30 гледам само в часовника eat

# 8
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Ooo, Simple Smile piqnata vishna,  с ходенето си спечелваш спортната пчеличка, която добавям на 12.март, с което ти стават 7 пчелички,което значи,че печелиш 1 герой=8 пчели.  Само имам малко забележка относно 5те хранения, липсва ми в колко часа кое си яла, ама внимавай за напред,че при зачестили пропуски, ще наказвам с търтей Simple Smile И при върпоси защо огладняваш, не можем да видим колко блока в колко часа си яла, за да се чудим заедно защо е така, и дали трябва нещо да се промени Simple Smile
Moharet , днес изби рибата Simple Smile цели 7 пчелички+1 герой= 8 пчели. Сега ако задържиш така още 4 дена, ще пипнеш пчелата-гигант #Crazy, която ще ти махне търтея от 12.3-понеделник Simple Smile
Ох,Ох, взе да става интересно Simple Smile Голямо надпреварване, ще има голям бой накрая за първото място май Simple Smile Ама при равни резултати ще гледаме и килата, и ако има и равен брой търтеи в резултата, който има най малко мързеливи търтей, той ще е победител. Казвам го от сега, да знаете каква напаст са тия мъжките Simple Smile
То хубо се състезавате,и аз тук се състезавам с моя лап топ. Фърча на сам на там,ту ф офиса, ту с клиенти, ту в къщи, и на всяка спирка отварям тук, Simple Smile стресссс Laughing Ама почва да става много интересно Simple Smile Който ходи по 30 мин минимум, било на работа, било в парка, да знаете, че си печелите спортна пчеличка Simple Smile
Аа, и нали знаете, че сте под клетва Simple Smile Да няма тънга-мънга с вашата съвест после Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 03:17 от Emigrantка

# 9
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
И пак да кажа, сега като почва да става опасно, с пчеличките герои, става нажежено, и да не почнете да се изкушавате лекичко да заобикаляте истината, като виждате, че някой изостава Outta Joint Лъженето абсолютно забранено, иначе  smile3513 вън от рояка с пчелички  newsm47

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 04:37 от Emigrantка

# 10
 • Мнения: 493
1 -Dani1712, 14.03, сряда, 10 блока
2 -5 хранения - в 6,30ч -2Б, в 10ч -1Б, в 13ч -3Б, в 17ч -1Б и в 21ч -3Б - стриктна пчеличка
3 -Лаком търтей- 2 соленки и 1 меденка, дошли не на място
4  -Червен търтей по независещи от мен причини
5 -Мерителна пчеличка
6 -Водната пчеличка ми е сигурна винаги
7 -Пчеличката поет също:
1-ва и 2-ра закуска - палачинка с овесени трици и "течен шоколад"
обяд - нямах време да приготвя нещо по-зелено, че ме извикаха спешно в училището на сина ми и за да не си купя по пътя боклуци за обяда, който ям на работа си направих 3 филийки хляб "Вита" запечени с кашкавал и 9 бадема
сл. закуска - 220 гр кисело мляко на айрян и 6 фъстъка
вечеря - 84 гр пил филе на скарата, 250 гр зелена салата с 120 гр домат  и 30 гр авокадо, 1 чаша червено вино, че имах нужда
8 - Спортна пчеличка
9 - Надали ще мога да взема някога пчеличката герой, но докрая има време и не се знае
10 - Равносметка - 5 пчелички и 2 търтея

# 11
 • Мнения: 15
хайде на отчет
1 .kami_pld-14.03-9 блока
2 .5 храненияза деня 8.00 закуска-2 Б,12.30 обяд-2 Б,16.30 сл.закуска-1 Б,18.30 вечеря-3Б,22.30 преди лягане-1 Б
стриктна пчеличка
3 . пих кафе 3 в 1 хванах един търтей  Embarassed
4.ядох хляб и няма да получа пчеличка  още един търтейEmbarassed
5 всичко е мерено и теглено с кантарче-мерителна пчеличка
6 над 1,5л. вода изпита днес -водна пчеличка
7 пчеличка-поет закуска-2 бл-хляб+сирене
обяд-2 бл.-салата+хляб +пил.филе
сл.закуска-1 бл-к.мляко+маслини
вечеря-3 бл.-кисело зеле+крехко свинско+1 ч.л зехтин
преди лягане-1 бл.кис.мляко+маслини
8 .  ходя пеша на работа,което си е половин час ходене.получавам спортна пчеличка

9 .завършвам деня си отново с 5 пчелички и 2 търтея   Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 09:38 от kami_pld

# 12
 • Мнения: 0
1.roksi12-14.03

2.5 хранения-зак.8ч-2бл.об.12ч-2бл.сл.зак.16ч-1бл.в.20ч-2бл.к.зак.-23ч-1бл.-стриктна пчеличка

3.без прегрешения-инатеста пчеличка

4.благоприятни храни-зелена пчеличка

5.всичко премерено с кантарче-мерителна пчеличка

6.вода неуспях да пия достатачно-няма пчеличка

7.пчела поет-зак-сирене+портокал+бадеми:обяд-сирене +шунка+бадем+ябълка:сл.-к.мляко+бадеми:вечеря-пилешка пържола+кит.зеле+зехтин:к.з.-шунка +киви+бадеми

8.спортна пчеличка -нямам

9.мисля че, имам 5 пчелички              

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 20:23 от roksi12

# 13
 • Варна
 • Мнения: 72
piqna vishna преди време пробвах твоята рецепта за палачинка с овесени трици и доста ми допадна   newsm10
Направих я и с извара вместо сирене и също добре се получава   chef

Моля Ви споделете (за такива чели недочели ) рецептата на тази зонова палачинка  Praynig

# 14
 • Мнения: 5 404

Моля Ви споделете (за такива чели недочели ) рецептата на тази зонова палачинка  Praynig
Една рецепта - http://www.bg-zonata.com/recepti/2011/12/6/-4-2-2.html
Втора рецепта - http://www.bg-zonata.com/recepti/2011/12/11/-6.html
Друга не видях дали има, ама аз за по-бързо си я правя направо с 1 яйце (1П) + 28гр сирене (1П) + 14гр овесени трици (1В), ако искам да изям и един плод, ако не - слагам 2В трици, тоест 28гр трици и пържа без мазнина.

Абе аз нещо започнах да огладнявам, когато не трябва и се чудя дали да си увелича блоковете на 9 и сутрин да закусвам 3 блока? Закусих към 9 и половина и сега се чудя какво да правя до 1 и половина  newsm78 През останалото време нямам проблеми, но вчера също огладнях по това време..

Общи условия

Активация на акаунт