ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 771
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Аз като видях рецептата и се прежалих и отидох да купя ягоди. В момента е в хладилника и мръзне, да видим какво ще стане  Laughing
А като го направих и се замислих за ябълките, но май ще трябва да им се сложи и вода, защото ягодите са по-сочни и изварата се поизгуби, а при ябълките няма да е така. Мислех и с банани да направя, но там пък още по-зле Grinning Сложих и малко стевия, че от тая гадната извара се губи вкуса на ягодите.
А от компота колко слагаш за 1В? 100гр ли беше за такива консервирани неща?  newsm78

# 646
1. Carmen, 7 май, понеделник - 7.5+ блока (нали тук се пишат блоковете, изядени за деня, а не колко трябва да бъдат по принцип?)
2. Няма стриктна пчеличка - 4 хранения (едно изпуснато): 10:30 - 2Б, 14:30 - 3Б, 20:30 - ?, 00:00 - 1Б
3. Лаком търтей -  "заместих" следобедното хранене с три редчета шоколад  Embarassed
4. Червен търтей заради тестени изделия (ама един търтей ли се присъжда за целия ден или по един за всяко хранене?)
5. Имам мерителна пчеличка - мерих всичките, но от вечерята не знам колко можах да изям.
6. Нямам водна пчеличка - изпита вода под литър и половина
7. Имам пчеличка поет  Hug
Сутрин 10:30 - 1б филийка с 2б моцарела - на грил, 3 маслини, 1 мандарина, 3 кашу
Обед - 14:00 - 3б тортила, 3б крехък бекон и 3б лека майонеза
Следобед - малко шоколад  Embarassed (Шоколадов търтей?)  Simple Smile
Вечеря - 21:00 - пуешко кюфте около 1.5б и малко зеленчуци - нямах апетит и не знам колко изядох
Нощна - 00:00 - 1б кисело мляко
8. Нямам спортна пчеличка
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен днес улових 2 пчелички и два дебели търтея  ooooh! Да си правят компания.

Вчера ми беше трудно да спазя часовете и блоковете. А вечерта ми се случи едно голямо притеснение, от което ми се сви стомаха, и не можах да си изям цялата вечеря. Не знам колко точно изядох от нея, и плода и ядките ги пропуснах. Днес засега съм стриктна, пък да видим.

# 647
И от ананаса , и от прасковите е по 1/2 чч за 1В( сега видях, че консервираните праскови са към зелените, а ананаса в нашата таблица е оранжев, а в "Ние и Зоната" е зелен )  Laughing. За ябълките ти писах, че според мен трябва да се задушат с малко водичка,за да омекнат малко и да се разбият добре, но не съм пробвала. Иначе в рецептата точно затова съм сложила желатина, че ягодите като се разбият става доста течно.
Вече написах и рецептата за банановия сладолед и дори го дегустирах за десерт към обяда  eat, ако искаш погледни и него, но е червен !!!

Carmen , всяко начало е трудно, но постепенно ще нагодиш нещата. По-важно, е че вече си направила първата стъпка в правилната посока, а не се оставяш на течението да те влачи.

# 648
dani1712 На 5 и 6 май бях супер-стриктна, даже ходих на фитнес и всичко си записах. Но вчера не ми се получи. На 6 май даже правих оная рецепта с лаврака и стана супер. Аз иначе по принцип винаги се храня около Зоната, затова с малко нагласяне на храните няма да ми е трудно, но никога не спазвам часовете и многото вода, затова не ми се получава отслабването добре. От днес ще гледам да се поправя - отивам да се срамувам в ъгъла  Embarassed Mr. Green

# 649
  • София
1. Moharet, 07.05 - понеделник; 9 блока
2. 5 хранения за деня - стриктна пчеличка
09:00  - 1бл; 13:00 - 3 бл; 16:30 - 1 бл; 20:30 - 3 бл; 23:00 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка (имам чувството, че ще жабясам от толкова вода Simple Smile
7. Пчеличка поетеска:
Закуска - конопен протеин 1П, ленено семе 1М, ягоди 1В
Обяд -  суров миш-маш: извара 3П, домат 1В, п.чушки 1В, зехтин 3М и за десерт ябълка 1В
Следобед - ябълка 1В, пилешка шунка 1М, маслини 3бр.
Вечеря - сготвен миш-маш 3бл.
Късна закуска - кис. мляко и бадеми
8. Спортната пчеличка
9. Вчера улових 7 пчелички.
10. Според мен вчера улових 7 пчелички и една геройска Simple Smile

# 650
  • София
Дани, това ягодово парфе звучи невероятно. Още днес ще го пробвам и ще докладвам.
Ти си безценна за нашия форум  Hug

И да питам нещо, понеже съм си купила пъпеш, но от 3 дни седи в хладилника, защото не знам колко трябва да ям от него Simple Smile.
В блога пише 1. Това чаша ли е? Някой знае ли колко грама пъпеш са 1 блок, защото с кантарчето ще е най-лесно  newsm78

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 14:51 от Moharet

# 651
Moharet , Мярката е 1 чч за пъпеш нарязан на кубчета, но в "Ние и Зоната" пише за пъпеш "Медена роса" - 1/2 чч. А в сайта за хран. стойности има 3 вида пъпеш, така че погледни и прецени твоя от кои е и си го сметни за грамаж.
 И на мен мярката за грамаж ми е много по-удобна, защото за чаша е много относително, според това колко на едро ще са нарязани продуктите, а и като пазаруваш можеш да си прецениш предварително колко грама да си купиш.

http://www.bb-team.org/hrani/search?for=%D0%BF%D1%8A%D0%BF%D0%B5%D1%88

Emigrantка , имам към теб една голяма молба. Понеже наближаваме нова тема , а пък сега се сетих. Ако е възможно, би ли заковала таблицата от блога в началото на темата, но да не е като линк, а в цял формат. Според мен ще е по-удобно, че сега като потрябва нещо, влизам първо в едната тема, после в другата и т.н. Ох, дано си ме разбрала какво имам в предвид, че съм доста боса с техниката.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 15:18 от dani1712

# 652
dani1712, таблицата не знам ще може ли да се копира тук, но може да се опита по принцип. Иначе директен линк към нея по-добре да не се слага, защото като я обновявам, преобразувам екселския файл в уеб формат и сменям името на файла, за да съдържа датата на обновяване, при което по-предните линкове към нея стават невалидни, освен ако не запазя старите версии (което засега правя, де). Направи си букмарк към таблицата и към темите. Можеш и да си заковеш сайтовете в табове ако ползваш Firefox, като избереш Pin as Tab App от локалното меню, което се появява при десен клик върху таб в браузера.

Можеш, разбира се, да си букмаркнеш самата таблица, но трябва да обновяваш букмарка когато обновяваме таблицата (то вече не се случва често).

# 653
Ммммммм, Дани, прелест, прелест е ягодовото парфе! В момента си го хапвам, направо се разтопих  Laughing Heart Eyes Но тъй като нямах уреди за разбиване и т.н. ги намачках с вилицата.. друго ще рече да е крем със сигурност Simple Smile Но и така се яде  Sunglasses
Ще пробвам и банановия сладолед!  Hug Hug Но като се замисля май няма как да стане да го разбия след като е замръзнал.. би трябвало да стане същото, ако разбъркам всичко и така го сложа да замръзва?  newsm78

# 654
И аз отдавна си мисля за такъв сладолед и сега dani ме амбицира  Hug Аз имам само едно въпросче отностно желатина.Като си бях правила кремче с желатин - то си е протеин и си го смятах.Нали така   chef

# 655
Ini` , много си права  Hug Я кажи едно пакетче от 10 гр. за 1ПБ ли го броиш? В рецептата е 1 чл, което е около 1/3 от пакетчето и значи трябва да намалим изварата с 1/3 и ще компенсираме.
Извинявам се, че съм ви подвела, но просто не се сетих, че и желатина се брои.  Hug

# 656
  • София
Едно пакетче желатин съдържа 5,5 протеини, т.е. в една ч.л. за парфето има 1,8 протеин или 1/4 блок. Трябва да намалим изварата на 42 грама.
Това е по мои сметки, ако бъркам някъде, поправете ме.

# 657
Благодаря ви за помощта , момичета !  bouquet
Вече поправих рецептата и моля ви, ако забележите и други грешки, казвайте ми, за да не подвеждам и другите. Blush

# 658
dani1712    bouquet
Мили момичета,присъединявам се към експеримента със Зонов сладолед.Сега си го сложих да замръзва,ще отчета резултата най-късно утре  Flutter Сложих консервирани вишни,извара и прясно мляко,малко ядки  и станаха 3 блока. Може би няма да е така гъст както трябва заради млякото,ще видим.

# 659
  • София
Момичета, премерих пъпеша - една чаша ми излезна 140 грама. Не знам какъв сорт е и затова си го сметнах на чаша, нарязан на парчета, колкото една хапка.

Понеже не намерих ягоди в квартала, а ми бяха останали само за половин блок в хладилника, та експериментирах и направих парфето с 1/2 бл. ягоди и 1/2 бл. пъпеш; и бадеми, вместо лешници. В момента е в хладилника, мисля да го пробвам за късна закуска и нямам търпение вече Simple Smile

Дани, страшен фурор създаде с твоите рецепти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт