ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 775
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Един мой познат преди няколко години си докара беля на бъбреците с тоя Аткинс. А тук има аткинсови барчета в един магазин за здравословни храни и съм си взимала от тях, не са лоши.

# 631
Момичетата са дали инфо за кълновете ,ама и аз да се отчета  Blush
ДА СИ НАПРАВИМ КЪЛНОВЕ:
1)Избираме хубави семена,около шепа и ги измиваме добре. ( да бъдат предназначени за покълване ,а не за сеене,защото са с пестициди обработвани).
2)Слагаме ги в подходящ съд (бурканче) и покриваме с вода за 24 часа.Поставяме на тъмно на стайна температура.
3)Отцеждаме водата,оставяме да покълнат,но измиваме сутрин и вечер и отцеждаме добре излишната вода.
Съдът се държи на тъмно,докато кълнът е малък,като порасне може да се сложи на светло,без пряка светлина ,така ще се появят и листенца.
Важно е да се знае,че има така наречени - слузообразуващи семена,които покълват най-лесно върху марля или почва ,като след това с ножичка се изрязват в основата.Такива са :ленено семе,крес,рукола,синапено семе и др.
ЗАЩО са полезни кълновете?  - Те са жива храна ,която съдържа високи нива на аминокиселини.
-Количеството витамини се увеличава многократно;
-Нискокалорична храна ,която се смила лесно,ускорява обмяната на веществата и спомага изхвърлянето на токсините.
-Забавя стареенето.
Всеки вид кълнове е със специфично съдържание на витамини и минерали и е интересно да се прочете и за това.А иначе това което ни вълнува и съм си записала -
съдържание на П    В   М
грах            8.8 -  27.1 -  0.7
леща          8.9 -   22.1 - 0.5
пшеница    7.5 -  42.5 - 1.3
соя            13.1 -   9.5   - 6.7   
  bouquet Адаптирано от http://www.zemianazaem.com/archives/159  Heart Eyes

# 632
 Здавеите , успешно състезание , имам въпрос , ще ми препоръчате ли лекарство за болки в ставите , някое мазило  Simple Smile

# 633
Аз пък ще се докладвам вече!  Flutter
1. Ini`, 07.05 - понеделник; 9 блока
2. 5 хранения - Стриктна пчеличка 
8:00 -   2  1/2 блока
13:00 - 2 блока
16:00 - 1 блок
20:00 - 2 1/2 блока
22:00 - 1 блок

3. Нямах изкушения днес - Инатиста пчеличка
4. Ден на зелени храни - Зелена пчеличка
5. Измерих си храната - Мерителна пчеличка
6. Днес си засякох,колко вода изпивам - 3 1/2 л до сега  Laughing - Водна пчеличка

7.Пчеличка поет:
Закуска -  1П яйце,1/2П шунка,1/2П извара ,1/2В микс зеленчуци и 1/2П+В прясно  мляко  - на омлет и  1 1/2В плодова салатка.
Обяд -  2П - пилешки гърди със 1В спанак и салата  и  1В ябълка.
Следобед - кисело мляко с фъстъчки
Вечеря - 2 1/2свинско със 1В зеле , 1/2В салата ,1В ябълка
Късна закуска - 1П извара с 1В консервирани сливи
8. Тенис -тренировка  1 час - Спортната пчеличка

9. Днес мисля ,че съм със 7те пчелички.
10. Според мен днес улових 7 пчелички.

Това е от мен.Коригирайте ме,ако оранжавите храни - свинското ,не попада в графата - зелени храни,че не съм много сигурна как отчитаме тук това.И дали по-подробно да си пишем менютата,не съм си писала точно какви мазнинки добавям;кажете за нас начинаещите в състезанието   Hug

# 634
Емигрантка, Moharet , кажете ми кои са най-вкусните барчета ,за да си поръчам и как ги смятаме 1 барче за два блока. Така ли е ?

Ini аз си правя най-често кълнове от пшеница-лимец. Харесват ми най-много опитай, ако не си си ги пробвала. eat

# 635
  • София
roksi12 аз никога не бях пробвала протеинови барчета преди Емигрантка да ми изпрати наградата. На мен и двата вида много ми харесаха, особено тези с черен шоколад. Сега съм си поръчала от iHerb и други видове на същата марка - ZonePerfect, но още не са дошли. Тези на Аткинс днес ги поръчах и ще докладвам какви са, когато пристигнат. Кармен каза, че й харесват. Ето линкове с барчетата и на двете марки, ако нещо ти допадне:

http://www.iherb.com/ZonePerfect

http://www.iherb.com/Atkins

Барчетата на Zone Perfect са си балансирани по Зоната и всяко е 2 блока, а тези на Аткинс не са по Зоната, но някои от тях (тези с повче фибри) ги сметнах, че са балансирани за 1,5 блок.

# 636
хапнах си и вече спокойно мога да се отчета за деня Laughing

1]roksi12[/b]-07.05-понеделник-9 бл

2 хранения-5-стриктна пчеличка -зак.8ч обяд 12.30ч сл.з.16.30ч веч.19.30ч к.в.22.30ч
3 без прегрешения-инатеста пчеличка
4 само зелени храни-зелена пчеличка
5 всичко премерено-мерителна пчеличка
6 вода около 1.800-водна пчеличка
7 пчеличка поет-зак.за 2бл-кр.+домати+сал.ай.+1/2ч.л сусам+1бл ягоди+56гр.риба тон консерва
 обяд[/b]-праз лук+домати+печени чушки+2белтъка+28гр. пуешко филе+зехтин/всичко бъркано/за2бл
сл.з.-1бл-ягоди 1бл-домати 2бл-сирене котаджи 6-кашута
веч.пил пържола+тиквички+домати+6кашута
к.з.1ч.ч кисело мл.+3 бадима   :
спортна пчеличка-карах колело 1ч
май хванах 7 пчелички Laughing

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 23:23 от roksi12

# 637
Moharet Тези аткинсовите, които съм опитвала, не изглеждаха съвсем същите, ами някаква вариация на тези в айхърб. Но би трябвало да са ок на вкус. Иначе съм си поръчала от другите на ZonePerfect за състезанието  Embarassed но още не са пристигнали от айхърб.

v68 За болки в ставите съм пила добавка на хапчета с глюкозамин, хондроитин и колаген, и има ефект, но трябва да се пие поне 3 месеца. Ефектът е дълготраен, доволна съм засега. Ето това са хапчетата, има и мазила, но не съм ги пробвала. На Витабиотикс съм виждала някои от продуктите в България, но тогава гледах само за витамините, и не знам дали има тези за ставите. Каквото съм пила от тази фирма, ми е харесало.

За $5 отстъпка при първа покупка от iherb.com, който иска може да се ползва кода, даден в блога - GIK440.

# 638
Moharet  :hug  :Благодаря ти ! Още  се колебая от кои да си поръчам тези на Аткинс не са ли по малко на бр.Май са 5 бр. Голяма глезотия стига да си стриктен със всичко останало-само зелено  имам предвид постояно като Емигрантка си заслужава .

V68взимала съм HYALURGEN -хранителна добавка и съм много доволна -помага за оток и болка в ставите подвижността и забавя стареенето на хрущялната тъкан-пие се  м/у 3 и 6 месеца

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 00:09 от roksi12

# 639
Хайде и аз на отчет :

1 - Дани1712, 07.05.,понеделник, 10 блока  bowuu
2 - стриктна пчекичка - 5 хранения  - 7ч -2Б, 10,30ч-1Б, 14ч-3Б, 17,30ч-1Б и 21ч-3Б  Peace
3 - инатеста пчеличка - не се поддадох на никакви изкушения  Sunglasses
4 - може би зелена пчеличка  newsm78 (в закуската имаше овесени трици и малко брашно, но нека съдията прецени)
5 - мерителна пчеличка - всичко строго изчислено и претеглено  Simple Smile
6 - водна пчеличка - вода над 2 л и бях още жадна  help
7 - пчеличка поет:  bowuu
     закуска - ябълков сладкиш (от рецептите)-2Б
     2-ра закуска - ябълков сладкиш - 1Б
     обяд - огретен с тиквички + таратор (от рецептите) + ягоди - 3Б
     сл. закуска - ягодово "парфе" - 1Б (от рецептите)
     вечеря - същото като обяда
8 - спортна пчеличка - 2 часа ходене на бърз ход
9 - Брой неизвестен  newsm78
10 - ?

Я ми кажете вашето мнение  Hug . Вчера с обяда ми и вечерята се хрърлих в размисъл. Понеже ядох ягоди за десерт, но не ми идват на място, ако ги ям веднага след таратора (че има малко чесън в него) и затова изчаках около 30 мин и ги хапнах след това. И сега тия ягоди като отделно хранене ли се броят или са си към основното?  newsm78  Вижте човек докъде се докарва в старанието си да бъде стриктен Joy

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 06:37 от dani1712

# 640
  • Chicago/Varna
Охоо, почнаха пчеличките да се трудят и да докладват Simple Smile
Ini` Браво Браво Simple Smile Обаче за съжаление всичко което не е в зелената графа е търтей Simple Smile За състезанието де Simple Smile Така че завършваш деня със 6 пчелички и 1 червен търтей. Но това да не те отчайва Simple Smile Справила си се изключително като за нова състезателка и за първи ден. Супер си Simple Smile А мазнинките.. и тях трябва да ги докладваш  Hug
roksi12 ах,roksi12 , нещо тръгваш много заплашително, направо с един удар 7 пчелички + 1 герой, което прави 8 бр. Shocked Явно ще се гониш с Мохарет от сега  running Чакам и другите  wait Нали знаеш, при последователни 5 геройчета хващаш една пчела гигант Simple Smile А за барчетата, аз си хапвам само зоновите, и тези на Balance Тези на Balance  са супер балансирани, точно съотношение 40:30:30. Потърси някъде  и из другите сайтове, може да ги има и в Iherb  Hug
А останалите....да не се изплашите сега от силния старт, и да почнете да послъгвате   Wink Умната ей  Wink

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 06:51 от Emigrantка

# 641
  • Chicago/Varna
ОхоХооХоо,:) dani1712 newsm10, брависимооо Simple Smile Триците и ядките ще ги смятаме в зелено Simple SmileПонеже нали казахме, че почти не се намират на БГ пазара от бавно-готвещите....така че са зелени Simple Smile И брашното също,когато е в рецепта Simple Smile Така че и ти днес направо изби рибата Simple SmileКак си личат ветеранките, с лекота напред Simple Smile)) Имаш цели 7 пчелички+ 1 герой....т.е =8бр Shocked  Simple Smile Тоя път Мохарет ще май ще види зор с първото място Simple Smile
А за ягодките..не се притеснявай, половин час не е много време, така че се смята към храненето Simple Smile
Аз почвам да се стресирам, става напечено от началото...чак не е за вярване Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 01:42 от Emigrantка

# 642
Стараем се стараем yes нали сме ветеранки трябва да даваме добър пример на новите състезателки Naughty да няма издънки Joy

Дани  каква е тази вкусотия-парфе звучи ми много сладкоооооооо eat

# 643

Дани  каква е тази вкусотия-парфе звучи ми много сладкоооооооо eat
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=646439.msg21900744#msg21900744
Дали ще стане с ябълки?  newsm78

# 644
 Парфето съм го правила с добре изцедени праскови от компот и със ананас от консерва. Става сполучливо и в тези варианти. Но нали съдията не дава да сме "червени" и затова вчера се прежалих да си купя ягоди. За ябълките и аз си мислех, но според мен трябва да са леко задушени, да омекнат малко. Ще пробвам и този вариант   chef . А, ако някоя от вас го направи преди мен да докладва -как е . Аз днес ще правя нов вид сладолед за следобедна закуска и утре ще пиша повече за него, но е с банани  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт