ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 766
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Emigrantka, имам едно питане към теб  Hug
Намерих ето тези барчета, които са на много добра цена:

http://www.iherb.com/Atkins-Advantage-Dark-Chocolate-Decadence-B … 4-g-Per-Bar/29612

Съдържат въглехидрати 23, фибри 10 и протеини 10. Нали по принцип от въглехидратите вадим фибрите, т.е. тези барчета съдържат 13 въглехидрат и 10 протеин. Това по мои сметки е блок и половина. Как мислиш дали може да го смятаме така и да ги хапваме в Зоната newsm78

# 616
  • Chicago/Varna
Moharet тези барчета са ок за зоната Simple Smile Въпреки че са на Аткинс. Ако си чувала за диетата на аткинс, това е много подобна като на Дюкян. Ниско въглехидратна диета. Потърсих из нета за материал на Български,( за по лесно, че не ми се разказва цялата диета Simple Smile)  и ще дам този сайт, който честно казва какво всъщност става с тези НВД диети  #2gunfire. Всъщност, за любителите на болниците, това е идеалната диета Simple Smile Тук можеш да се запознаеш грубо с тази Диета на Аткинс Но този вид барчета е е ок за зоната, така че можеш да си ги хапваш в извънредни случаи Simple Smile И колкото повече се замислям,и ровя из нета, не мога да намеря диета, която да те кара да слабееш, като в същото време да си подобряваш здравето. Колкото повече време минава, толкова повече се убеждавам, че зоната е нещо велико. Praynig

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 07:56 от Emigrantка

# 617
  • Chicago/Varna
А между другото, аз забравих, т.е много бързах, и не можах за да  се похваля, че днес  с мъжо официално излязохме  от зоната. Бяхме канени на гости, не разбрах дали беше курбан, дали просто гости, или заради Гергьов ден,ама си беше гости, и се предполагаше преди да тръгнем да се похваля с тези картинки :  newsm44 newsm68  че ще излизам от зоната Simple Smile Нали знаете, че за мен това си е празник, щом съм извън зоната.  Laughing И както и да е, хапнахме, пийнахме, без да мерим и теглим, на спокойствие и веселба, и като си тръгвахме виках на мъжо че се чувствам учудващо добре, и той така каза, и се успокоявахме в колата, че сме пили алкохола с достатъчно протеин, за да се чувстваме толкова добре. Обачееее....като се прибрахме, след около 20 мин.... ooooh! онова супер неприятното чувство дойде....  Cry Викам на мъжо: нещо ми стана инсулиново гадно...не можах да мина между капките.... а той вика: да бе, и на мен сега изведнъж ми стана така, искам да отида и да изповръщам всичко, като по часовник сме.....И пак се заговорихме какво нещо е организма, как е като компютър, и от там се заговорихме, че сега ако ни слуша някой как си говорим, как използваме фразата " инсулиново гадно" и че ще кажат "ей тия пък вече как се превземат"....и добре че си бяхме сами като си коментираме. Но това чувство не може да се обясни, няма и дума за него, и за това го кръстихме така. И това се случва всеки път. Мъжо преди малко ми вика: "вече ми се отщява да ходя и по гостита, заради тва супер гадно чувство сега" И това е Зоната, поне за такива като нас, които са плътно и на дълбоко вече една година и един месец  в зоната,само на зелени храни с тук- таме излизане на няколко месеца веднъж ... всяко излизане е много сладко в първите няколко часа, след което започва много неприятното чувство, и нито така , нито иначе, нито да си вътре, нито да си вън... И коментирахме с мъжо, че ако искаш наистина да се наслаждаваш да си извън зоната, трябва поне 2-3 дена да си изцяло извън зоната, да свикне организма  с високия инсулин, и на третия ден да можеш да се напиеш с кеф, без да те е страх, че после ще ти стане инсулиново гадно. И всеки път се оплаквам май тук, след всяко алкохолно излизане от зоната, ама .....така като се оплача и ми олеква  Laughing Айй, много идиотско чувство, няма друго такова. В живота си не бях изпитвала такова нещо, до преди да вляза в зоната де. Но след няколко часа ще сме ок Simple Smile Аз разбирам да се оплаквам от махмурлук, от алкохол, от главоболие, или квото и да е там, след-алкохолно,ама тва чувство засенчва всички други.......Че така де, аз докладвах моя алкохолен, т.е инсулинов ден....Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 07:54 от Emigrantка

# 618
Carmen , ами то виното е "зелено"  Wink

# 619
Аха, червеното вино е зелено  Laughing Но моето беше "балансирано" само с шоколад, и то два броя (от малките, де)  ooooh!

# 620
Дани... мисля че беше?  newsm78 Спеца по кълновете  Laughing Аз питах преди няколко страници, ама както винаги, никой не ми обърна внимание  Blush Днес си купих слънчоглед и искам да си ги сложа да покълнат. Колко семки да сложа да покълват и след това да станат определен брой блокове В?

# 621
А, щом имаме спец, и аз имам въпрос - как ги ядете кълновете? Аз досега съм яла само от люцерна и ги слагам в салатата.

# 622
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483772.150

Има цяла тема посветена на кълновете

# 623
Не съм аз спеца  Laughing Но заради вас  Hug се връщах назад и открих отговора на roksi12 :
За по-едрите кълнове 1 1/2 суп лъж , а от по-дребните - 2 1/2 . И аз друг вариант освен в салатата не се сещам или евентуално към някоя супа, но само като добавка, без да завират в нея. Ето една хубава тема, където е обяснено добре и в коментарите след нея има отговори на доста въпроси:
http://www.zemianazaem.com/archives/159

# 624
Значи, доколкото разбрах пресмятаме кълновете, които са вече готови? Може да ги изчакаме да станат по-големи и да ги броим за 1В 1 лъжичка и половина? За по малките - две лъжички и половина?  newsm78 Много ми е объркано, ама да видим  Laughing

# 625
Аз взех да се интересувам също от кълнове преди време,защото разбрах колко ползи имат.Ако ви се чака докато се прибера от работа,с удоволствие ще ви дам малко информация,която съм си подбрала - и за ползи и за съдържание на въглехидрати и протеини.Впрочем има много протеини в тях.  Simple Smile А иначе аз си направих сега соеви кълнове и си ги слагам в салатка или просто така - една-две лъжици да си хапнеш на закуска.

# 626
merito , да когато са покълнали, имам предвид по-дребните зрънца като семки, киноа, амарант и др. подобни  по 2 и 1/2 супена лъжица, по-едрите като боб, леща, соя и др. по 1 и 1/2 за блок въглехидрати и най-лесния начин е в бурканче, като сложиш повече да покълнат, за да имаш за няколко дни и си ги държиш в хладилника. eat

# 627
Аз доколкото знам най-полезни са когато са 2-3 мм, а когато израстат повече се наричат поници и тогава се режат стеблата, а самото семенце не се яде. Така, че най добре е да си приготвяш всеки ден по малко. И мярката е супена лъжица  Wink  Но, както казах не съм спец, а само теоретик. Joy

Ето и цитата на roksi12 как и по колко си приготвя :
Emigrantka,и за другите който незнаят как се приготвят кълновете и имат желание да се научат "обяснявам"-слагаме желаните семенца в стъклен буркан колкото искаме 2,3 лъжици,измиваме хубаво в няколко води като последнатане я изхвърляме -водата да бъде 2,3 пъти повече от семенцата,захлупваме с капачка и слагаме на тъмно примерно в шкафа след 24ч изплакваме отново като не трябва да има изобщо вода в буркана ,поставяме отново в шкафа и на следващия ден вече имаме покълнали семенца -кълнове ,ако не ги изядем за деня ги съхраняваме в хладилник.много са приятни от киноа,семки ,елда Laughing

Ето, че и тя се появи  Hug

# 628
Благодаря ви за информацията!  Hug
А получените кълнове се ядат заедно със семенцата, нали? Laughing
И след като буркана е затворен, как растат тези чудеса (кислород?!)?  Shocked

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 19:09 от MeRiTo`

# 629
  • София
MeRiTo` аз не слагам капачката на буркана, а вместо това слагам една марличка с ластик и така през марлята мия семенцата. Така ми е по-удобно, за да не изпадат, когато се мият.

Emigrantка мерси много за отговора, мила  Hug Ще ги пробвам барчетата, но определено нямам намерение да я пробвам тази диета Аткинс.

Общи условия

Активация на акаунт