ЗОНАТА и ние - 8 Тема

  • 45 766
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 783
Emigrantka, имам едно питане към теб  Hug
Намерих ето тези барчета, които са на много добра цена:

http://www.iherb.com/Atkins-Advantage-Dark-Chocolate-Decadence-B … 4-g-Per-Bar/29612

Съдържат въглехидрати 23, фибри 10 и протеини 10. Нали по принцип от въглехидратите вадим фибрите, т.е. тези барчета съдържат 13 въглехидрат и 10 протеин. Това по мои сметки е блок и половина. Как мислиш дали може да го смятаме така и да ги хапваме в Зоната newsm78

# 616
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Moharet тези барчета са ок за зоната Simple Smile Въпреки че са на Аткинс. Ако си чувала за диетата на аткинс, това е много подобна като на Дюкян. Ниско въглехидратна диета. Потърсих из нета за материал на Български,( за по лесно, че не ми се разказва цялата диета Simple Smile)  и ще дам този сайт, който честно казва какво всъщност става с тези НВД диети  #2gunfire. Всъщност, за любителите на болниците, това е идеалната диета Simple Smile Тук можеш да се запознаеш грубо с тази Диета на Аткинс Но този вид барчета е е ок за зоната, така че можеш да си ги хапваш в извънредни случаи Simple Smile И колкото повече се замислям,и ровя из нета, не мога да намеря диета, която да те кара да слабееш, като в същото време да си подобряваш здравето. Колкото повече време минава, толкова повече се убеждавам, че зоната е нещо велико. Praynig

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 07:56 от Emigrantка

# 617
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
А между другото, аз забравих, т.е много бързах, и не можах за да  се похваля, че днес  с мъжо официално излязохме  от зоната. Бяхме канени на гости, не разбрах дали беше курбан, дали просто гости, или заради Гергьов ден,ама си беше гости, и се предполагаше преди да тръгнем да се похваля с тези картинки :  newsm44 newsm68  че ще излизам от зоната Simple Smile Нали знаете, че за мен това си е празник, щом съм извън зоната.  Laughing И както и да е, хапнахме, пийнахме, без да мерим и теглим, на спокойствие и веселба, и като си тръгвахме виках на мъжо че се чувствам учудващо добре, и той така каза, и се успокоявахме в колата, че сме пили алкохола с достатъчно протеин, за да се чувстваме толкова добре. Обачееее....като се прибрахме, след около 20 мин.... ooooh! онова супер неприятното чувство дойде....  Cry Викам на мъжо: нещо ми стана инсулиново гадно...не можах да мина между капките.... а той вика: да бе, и на мен сега изведнъж ми стана така, искам да отида и да изповръщам всичко, като по часовник сме.....И пак се заговорихме какво нещо е организма, как е като компютър, и от там се заговорихме, че сега ако ни слуша някой как си говорим, как използваме фразата " инсулиново гадно" и че ще кажат "ей тия пък вече как се превземат"....и добре че си бяхме сами като си коментираме. Но това чувство не може да се обясни, няма и дума за него, и за това го кръстихме така. И това се случва всеки път. Мъжо преди малко ми вика: "вече ми се отщява да ходя и по гостита, заради тва супер гадно чувство сега" И това е Зоната, поне за такива като нас, които са плътно и на дълбоко вече една година и един месец  в зоната,само на зелени храни с тук- таме излизане на няколко месеца веднъж ... всяко излизане е много сладко в първите няколко часа, след което започва много неприятното чувство, и нито така , нито иначе, нито да си вътре, нито да си вън... И коментирахме с мъжо, че ако искаш наистина да се наслаждаваш да си извън зоната, трябва поне 2-3 дена да си изцяло извън зоната, да свикне организма  с високия инсулин, и на третия ден да можеш да се напиеш с кеф, без да те е страх, че после ще ти стане инсулиново гадно. И всеки път се оплаквам май тук, след всяко алкохолно излизане от зоната, ама .....така като се оплача и ми олеква  Laughing Айй, много идиотско чувство, няма друго такова. В живота си не бях изпитвала такова нещо, до преди да вляза в зоната де. Но след няколко часа ще сме ок Simple Smile Аз разбирам да се оплаквам от махмурлук, от алкохол, от главоболие, или квото и да е там, след-алкохолно,ама тва чувство засенчва всички други.......Че така де, аз докладвах моя алкохолен, т.е инсулинов ден....Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 07:54 от Emigrantка

# 618
  • Мнения: 496
Carmen , ами то виното е "зелено"  Wink

# 619
  • Мнения: 73
Аха, червеното вино е зелено  Laughing Но моето беше "балансирано" само с шоколад, и то два броя (от малките, де)  ooooh!

# 620
  • Мнения: 5 405
Дани... мисля че беше?  newsm78 Спеца по кълновете  Laughing Аз питах преди няколко страници, ама както винаги, никой не ми обърна внимание  Blush Днес си купих слънчоглед и искам да си ги сложа да покълнат. Колко семки да сложа да покълват и след това да станат определен брой блокове В?

# 621
  • Мнения: 73
А, щом имаме спец, и аз имам въпрос - как ги ядете кълновете? Аз досега съм яла само от люцерна и ги слагам в салатата.

# 622
  • Мнения: 1 273
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483772.150

Има цяла тема посветена на кълновете

# 623
  • Мнения: 496
Не съм аз спеца  Laughing Но заради вас  Hug се връщах назад и открих отговора на roksi12 :
За по-едрите кълнове 1 1/2 суп лъж , а от по-дребните - 2 1/2 . И аз друг вариант освен в салатата не се сещам или евентуално към някоя супа, но само като добавка, без да завират в нея. Ето една хубава тема, където е обяснено добре и в коментарите след нея има отговори на доста въпроси:
http://www.zemianazaem.com/archives/159

# 624
  • Мнения: 5 405
Значи, доколкото разбрах пресмятаме кълновете, които са вече готови? Може да ги изчакаме да станат по-големи и да ги броим за 1В 1 лъжичка и половина? За по малките - две лъжички и половина?  newsm78 Много ми е объркано, ама да видим  Laughing

# 625
  • Мнения: 83
Аз взех да се интересувам също от кълнове преди време,защото разбрах колко ползи имат.Ако ви се чака докато се прибера от работа,с удоволствие ще ви дам малко информация,която съм си подбрала - и за ползи и за съдържание на въглехидрати и протеини.Впрочем има много протеини в тях.  Simple Smile А иначе аз си направих сега соеви кълнове и си ги слагам в салатка или просто така - една-две лъжици да си хапнеш на закуска.

# 626
  • Мнения: 0
merito , да когато са покълнали, имам предвид по-дребните зрънца като семки, киноа, амарант и др. подобни  по 2 и 1/2 супена лъжица, по-едрите като боб, леща, соя и др. по 1 и 1/2 за блок въглехидрати и най-лесния начин е в бурканче, като сложиш повече да покълнат, за да имаш за няколко дни и си ги държиш в хладилника. eat


# 627
  • Мнения: 496
Аз доколкото знам най-полезни са когато са 2-3 мм, а когато израстат повече се наричат поници и тогава се режат стеблата, а самото семенце не се яде. Така, че най добре е да си приготвяш всеки ден по малко. И мярката е супена лъжица  Wink  Но, както казах не съм спец, а само теоретик. Joy

Ето и цитата на roksi12 как и по колко си приготвя :
Emigrantka,и за другите който незнаят как се приготвят кълновете и имат желание да се научат "обяснявам"-слагаме желаните семенца в стъклен буркан колкото искаме 2,3 лъжици,измиваме хубаво в няколко води като последнатане я изхвърляме -водата да бъде 2,3 пъти повече от семенцата,захлупваме с капачка и слагаме на тъмно примерно в шкафа след 24ч изплакваме отново като не трябва да има изобщо вода в буркана ,поставяме отново в шкафа и на следващия ден вече имаме покълнали семенца -кълнове ,ако не ги изядем за деня ги съхраняваме в хладилник.много са приятни от киноа,семки ,елда Laughing

Ето, че и тя се появи  Hug

# 628
  • Мнения: 5 405
Благодаря ви за информацията!  Hug
А получените кълнове се ядат заедно със семенцата, нали? Laughing
И след като буркана е затворен, как растат тези чудеса (кислород?!)?  Shocked

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 19:09 от MeRiTo`

# 629
  • София
  • Мнения: 783
MeRiTo` аз не слагам капачката на буркана, а вместо това слагам една марличка с ластик и така през марлята мия семенцата. Така ми е по-удобно, за да не изпадат, когато се мият.

Emigrantка мерси много за отговора, мила  Hug Ще ги пробвам барчетата, но определено нямам намерение да я пробвам тази диета Аткинс.

Общи условия

Активация на акаунт