ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 756
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Момичета, с удоволствие ще се включа от утре, че мъжът ми е Георги.
Emigrantka, няма защо да се извиняваш. Просто не сме се разбрали, така че явно и аз не съм се изказала точно. Идеята ми е да пробвам да ям повече в зелено и оранжево, а също и да сваля блоковете - реално двете неща са свързани. И тъй като ще започна два дни след вас - доколкото разбрах, началото е било вчера, просто няма да ме отчиташ наравно с другите и няма да се състезавам за първото място. Важното е взаимно да се поддържаме и стимулираме. А иначе обещавам да съм максимално стриктна! Wink
За статистиката уточнявам по-актуални мерки - 166 см, 57.3 кг. Иска ми се да сваля 3-4 килца. Мисля, че най-удачно е да си фиксирам 10 блока. Не че съм лакома, но доколкото си познавам работния режим, не смея да се заблуждавам, че винаги ще успявам да съм с нисък ГИ. Това ми е резерв - в случай, че хапна някоя филийка или блокчета шоколад и така, притисната от обстоятелствата, си "надуя" блокчетата по не най-удачния начин Embarassed
Иначе съм много "за" здравословното хранене и именно затова съм се спряла на Зоната.
Благодаря, че ме приехте с отворени обятия! Прекрасен/-на ден/нощ, в зависимост от пояса! Hug

# 601
Krissie Krust , да ти е жив и здрав мъжа и много любов ви желая! Нека бъде силен и непобедим като св. Георги!

# 602
  • София
Момичета, ако всички сте съгласни, нека да отложим старта на състезанието да е от утре 07.05. Така ще има равен старт и ще е честно за всички  Hug
Пък може и Baroness да реши да се включи  Hug

# 603
Аз съм ЗА. И без това не се отчитам, защото имах фалстарт  Rolling Eyes (до вечерта бях режимна, но вечерта имахме гости и ...). Чаках по-изпълнителните да започнат с отчетите, че да не повлека крак.

# 604
Krissie Krust Много се радвам, че ще участваш  Hug

И аз съм съгласна да се брои от утре, макар че аз вече почнах, като примерна ученичка, и всичко си записвам. Тъкмо ще съм с едни гърди пред другите  Sunglasses

# 605
  • Chicago/Varna
Хайде момичетааа, ок, ще дадем нов старт  от 7ми май Simple Smile
и Krissie Krust е в списъка вече. А за Баронес... няма какво да питам, не можахме да я излъжем да се включи в първото състезание, и сега предполагам няма да изяви желание Simple Smile) Но поне доказахме, че който участва, смъкна Simple Smile Ако и Баронес се беше съгласила  да участва, по сериозно, и тя щеше да е на минус Simple Smile
Имате време до 7ми да казвате какво искате да се промени,и  да уточнявате  правилата. Ако ли не, продължаваме в същия дух, както до сега Simple Smile

# 606
Emigrantка и аз влизам със записаното меню на листче от вчера и да се докладвам,то какво се случило ,ама айде  - два плътни Зонови дни - Два хубави дни   Hug
И да се похваля - който днес беше за рибка - ще си хапва вкусна, прясна за вечеря  Grinning

# 607
И аз имам два хубави дни, от днес даже тръгнах на фитнес  newsm39

# 608
  • Chicago/Varna
 Айде, кой каквото ще съгрешава, да е днес, че от утре няма тънга мънга  цели 15 дена Simple Smile На състезание сте Simple Smile

И за малко стимул преди състезанието, да ви цитирам дословно стр. 37 от книгата "Овладяване на Зоната":

"През първите две седмици, през които се храните в "Зоната", най-добре би било да консумирате само благоприятни въглехидрати(плодове и зеленчуци).В края на първите две седмици може да си позволите отново някой от неблагоприятните въглехидрати (тестени и макаронени изделия,скорбяла, зърнени храни),ако желаете.Това не означава, че не може да ядете неблагоприятни въглехидрати, но те трябва да се консумират във възможно най-малки количества, поради високата им плътност...."
И понеже нашето състезание е точно 2 седмици, мисля че този откъс от книгата е добър за целта  Mr. Green

и още един дословен цитат от стр. 36 Simple Smile

" Тук са изброени някой от  простите зонови правила за въглехидратите:
  1. Яжте предимно въглехидрати с ниска плътност,каквито са плодовете и повечето богати на растителни влакна зеленчуци.
  2. Консумирайте най-вече въглехидрати с нисък гликемичен индекс
  3. Дръжте сметка за общия брой въглехидратни блокове, които консумирате при всяко хранене. Ще избегнете лесно свръхконсумацията им,като ядете въглехидрати с ниска плътност. "

и да не забравяме и другото ограничение при храненето в Зоната  за протеините Simple Smile:

" протеинови източници, богати на арахидонова киселина - яйчни жълтъци, мазно червено месо и дреболии. "
Но за яйцата както казахме, само който може да си го позволи от финансова гледна точка, като се има предвид цената на яйцата в БГ Simple Smile
Хайде сега Simple Smile Направих ви една словесна загрявка, утре да сте на ринга пресни и свежи Simple Smile  running
Утре на 7 май чакам докладите на следните  пчелички  atwork  wait

1.Moharet – 57 кг.- 9 Блока

2. dani1712 – 74 кг – 10 Блока

3. roksi12 - 67.700  кг- 9 Блока

4. Krissie Krust - 57.3 кг.- 10 блока

5. Ini` -47 кг - 9 блока

6. Carmen- 60.500 кг, 10 блока

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 21:19 от Emigrantка

# 609
Какво трябва да рече въглехидрати с ниска плътност? И зеленчуци, богати на растителни влакна? Някой да даде пример  Laughing Blush Имам чувството, че е на китайски понякога  Joy

# 610
MeRiTo` Зеленчуците и плодовете са въглехидрати с ниска плътност, а пълнозърнестият хляб е с висока. Зеленчуците, богати на растителни влакна (или още фибри), са обикновено тези, с нисък гликемичен индекс - като броколи, спанак, брюкселско зеле, зелен фасул. Всички листни зеленчуци също. Simple Smile От плодовете например - круши, ябълки, ягоди, портокали.

# 611
Или иначе казано ,за да си набавиш 1 блок въглехидрат от дадения продукт,трябва да хапнеш по-голяма количество.Ние и заради това толкова ги харесваме тия храни   Blush

# 612
  • София
О, Баронес! Simple Smile
Кажи, ти отслабна ли преди когато беше в Зоната? Мен ме нямаше и не разбрах, но ми е интересно.   bouquet
В началото, като я започнах отслабнах. После дори и при най-малкото излизане качвах и това ми действаше демотивиращо. След това отново продължавах стриктно, но понеже психически съм настроена да виждам резултати през ден-два и не можах да издържа плътно в Зоната повече от 2 седмици без стимул. Та не само не свалих, а и качих.
В състезанието няма да участвам сега, но по натам може би  Wink Имам още някои вредни навици да отстраня- липсата на търпение например  Rolling Eyes Най-съм доволна, че вече не ми се яде сладко - за мен това е най-голямата мъка  Embarassed Все още се случва да хапвам, защото като се изнервя за друго успокоение не се сещам в първия момент, но като изям нещо нито ми е вкусно, нито ми дийства успокояващо и буквално се чудя какво става  Mr. Green

# 613
  • София
Толкова съм трогната, че ме изчакахте! Даже ми е малко неудобно! Защото аз щях така или иначе да се включа, а и не се надявам на приз... Но наистина благодаря на всички ви - и за топлия прием, и за това, че ще сте с мен в следващите дни! Пожелавам успех на всички! Hug

# 614
Вече е днес, да докладвам  Laughing Като разбрах, че почваме наново, хапнах шоколад и пийнах вино без да се стресирам да балансирам. Така че и аз започвам наново от сутринта  Sunglasses

Баронес, това, че не ти се яде сладко, е голям успех! Simple Smile Поздравления! Хайде, връщай се в редиците Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт