ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 737
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
И аз препоръчвам авокадото сурово да си го хапваш.Знам,че му се губят полезните вещества като подлага на термична обработка.Просто си го добави накрая в чинията и пак става Simple Smile

Впрочем наближаваме 50-та станица вече

# 706
Дани, страшна си, ама ти си цял диетолог!
Аз за сега не съм си купила везничка и не тегля нищо. Горе долу се ориентирам по грамажа на етикета. Не знам дали ще имам сили непрекъснато да смятам грамажи...
Иначе от около седмица се храня по зоната (или поне според мен) и кантара ми е -3 кг. Вярно, че преди да започна имах дни с мноооого ядене т.е. бях се натъпкала, така че най- вероятно съм свалила около 1 кг.
В закуската ми почти винаги има извара, овесени ядки,кисело мляко, плодове.
Обяда ми се състои от месо/риба и пресни зеленчуци.
За вечеря- (месо/риба+и пресни зеленчуци) или (извара и пресни зеленчуци).
Още не съм започнала да готвя по рецептите.

# 707
Ех, ама сте ми златни  Party Добре, че ме подсетихте за авокадото  Peace Аз преди време се бях опитвала да го готвя и стана гадно, но бях забравила  Laughing . Ще сложа зехтин  Hug

Тук да вметна една питанка - чайчетата нали не се броят като блокове?

П.С. Някъде има ли списък с леки закуски, подходящи за преди лягане? За сега друго, освен кисело мляко и ядки не ми идва в акъла... а ми се ще да е нещо лесно, бързо и леко  Thinking

# 708
1 roksi12 -9.05 сряда-9бл
2 стриктна пчеличка-5хранения-8ч:13ч:17ч:20ч:23ч
3 инатеста пчеличка
4  зелена пчеличка
5 мерителна пчеличка
6водна пчеличка
7поетекса-зак-2БВ-домати+кр+портокал:2БП-сирене котаджи:2БМ6 маслини
                  обяд-2БП-пуешко месо+2БВ-тиквички+сал.айс+ябълка+2БМ-2ч.лсусамов тахан
                   сл.з.-2БП-пуешко филе+2БВябълка+2БМ6 бадема
                  веч.2 ч.ч.к. мляко+2БМ-6 бадема
                  к.з.-парфето на дани без желатин/или по точно кремче/
8спортна пчеличка-ходих пеш около 1ч
9 мисля че съм отличничка днес 7 +1 Laughing

# 709
  • София
Честно казано, Moharet, малко ме обърка. Тъкмо си бях изградила някаква представа за режима извара- месо - риба.... и ти сега казваш, че е добре да изключа млечните от менюто си. Нещо не ми се вързва още от сутринта да започна с месо, а само белтъци не обичам особено.
Също имам голяма доза съмнения относно качеството на пилешкото месо, което се продава по магазините. Да не говорим за пилешки шунки, които доколкото разбрах също се включват в диетата.
Бихте ли споделили какво вкл. вашите закуски.
Също и от къде/какво месо купувате?

rozali Съвсем правилно си разбрала режима. Това, което аз ти написах е как да се бориш с холестерола и все пак да бъдеш в Зоната. Вярно е, че в Зоната се ядат мляко и млечни продукти, но човешкия организъм спира да произвежда хормона лактаза след детска възраст. Това означава, че ние не можем да преработваме лактозата, която приемаме с млечните продукти и по този начин допълнително затормозяваме черния си дроб и той не се справя достатъчно добре холестерола. Още повече никой не може да гарантира какво всъщност съдържат млечните продукти и с тях приемаме ужасно големи количества наситени мазнини, които повишават нивата на холестерола. Нямам предвид да спреш млечните продукти завинаги, а за месец примерно, докато се пречисти организма ти. Аз самата хапвам извара. И сирене много обичам, но гледам да го ям веднъж седмично. Преди състезанието си направих пролетно пречистване за близо месец. През това време не съм яла изобщо месо и млечни продукти. Само риба и белтъци и честно да ти кажа толкова добре не се бях чувствала никога преди това.
За пилешкото месо съм съгласна, че също не знаем какво купуваме. Обикновено гледам да купувам пилета от познати, които си ги отглеждат, но ако не намеря, взимам бяло месо от магазина. Винаги преди да сготвя пилето го слагам във вряща вода за около 5 мин и така голяма част от гадостите, с които тъпчат пилетата, се разтварят във водата. До колкото знам пилетата на Duc са много хубави и не са блъскани с гняс, но са много по-скъпи от останалите марки на пазара.
Надявам се да съм била полезна. В крайна сметка ти сама ще прецениш как ще се чувстваш най-добре  Hug

# 710
Вижте какво открих http://www.moi-dom.net/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B … D0%B0%D1%82%D0%B0

нещо ми се стори, че има малки несъответствия, какво мислите?

# 711
  • София
1. Moharet, 10.05 - четвъртък; 9 блока
2. 5 хранения за деня- стриктна пчеличка
9:00 - 1бл; 13:00 - 3 бл; 16:30 - 1 бл; 20:30 - 3 бл; 23:30 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеска:
Закуска - конопен протеин, ленено семе и овесени трици
Обяд -  пилешка кавърма 3П и 1В и 1М, маслини 2М, салата от домати 1В, пъпеш 1В
Следобед - ягодово парфе
Вечеря - пъстърва 3П, салата от домати, краставици, лук и зехтин 2В и 3М и чаша вино 1В
Късна закуска - ягодово парфе
8. Спортната пчеличка - от ходене
9. Днес улових 7 пчелички.
10. Според мен днес улових 7 пчелички и една геройска

# 712
  • Chicago/Varna
Ахх, тия търтеи бе Simple Smile Сега сте на състезание, за 15 дена не можете ли малко по инатесто?  smile3511 Само 15 дена е, ко толкоз Simple Smile
Дани, не знам колко често ядеш дроб, и аз много обичам, ама гледай да е възможно много рядко:)
Кармен Напъни се малко с тази вода, пий под формата на чай, или поне опитай половин час преди всяко ядене да изпиваш по една чаша. Когато организма ти тръгва да влиза в подобен режим, тогава нуждата от вода наистина става голяма. С времето ще ти стане навик Simple Smile
Мохарет този път с рокси двете ще ме побъркате Simple Smile Само дебна сега коя от двете ви ще се издъни първа Simple Smile Голяма битка става Simple Smile
А относно коментара на Мохарет за млякото- абсолютно е права Simple Smile И се сетих как се смях, като четох една от книгите на Сиърс, не помня вече коя беше, но имаше доста написано за млякото. Помня, че от книгата  взех няколко реда за отговора на въпрос №20 който сме сложили в блога . Че се смях по начина по който се изразява Сиърс :" За нещастие, това е поредният „хранителен“ мит, в който хората вярват, че прясното мляко е идеалната храна! Е,  това може да бъде само ако сте 140 килограмово теле! Joy  В действителност, за по-голямата част от населението на света е доста трудно да усвояват прясното млякото. Повечето от нас не разполагат с необходимите ензими за да го усвоят, познато като непоносимост към лактозата..."
 Пишеше че не е желателно  да се пие прясно мляко(което природата е създала само за животните), обаче препоръчваше киселото, заради бактериите които съдържа. Като ми остане време, ще се постарая да го изровя от коя книга беше, и ще го преведа цялото. Мисля, че беше в "Токсични мазнини".

# 713
Мили момичета, успях да си изчисля сама блоковете, благодаря на всички newsm44, излезнаха ми 11 блока на ден, ще ги разпределя по 3 за закуска, обяд и вечеря и междинни закуски по1 блок, нали така Praynig
ООООООООО сега продължавам да чета да видя какво трябва да ям за тези блокове, за да стана част от вас, много искам да започна вече, има ли някой от вас с 11 блока на ден, продължавам, искам вече и аз да съм част от вас!!!!!!!
Тъй като имам поликистознизни яйчници(липса на овулация) и инсулинова резистентност, още преди да сме започнали стимулацията към инвитро-то, ми назначиха да пия почти постоянно естрофем, дуфастон и за 1 седмица хормонални пластири, за съжаление те пряко въздействат на апетита ми и вече не мога да го укротя, за съжаление за последния месец съм качила още 5 кг. (към останалите 10), висока съм 156 и тежа 62.5 кг, знам че целта оправдава средствата, както и д-р Персенска ми каза, но постоянно ми се яде и не мога да се спра, а знам че положението ще се влоши като почнем така дългожданните процедури, аз пия метфодиаб, но явно не ми действа както се предполага. Най-важното е наистина да забременея с малко бебче, но успоредно са ми казали, че трябва да внимавам с килограмите, защото имам локсация на тазобедрената става, а ме е страх, че ако сега пълнея така, какво ли ще стане после.
Благодарение на Kath вече имам тренировъчна програма и именно тя ме насочи към вас, вече все по-силно усещам, че Зоната е диетата за мен, надявам се че няма да ви преча с въпросите си, прегръшам ви и ви целувам всички!!! Hug Hug Hug Благодаря на всички предварително!!!

# 714
Момичета, след като търся закуската да ми е 3 блока, това означава 3 БП, 3БВ и 3БМ, това означава 3*1/2 ч.ч кисело мляко, 3* 14гр овесена каша/ това означава варени овесени ядки, а може ли да са сорови или по-добре сварени?/ и 3* 3 броя лешници, така ли е момичета, така ли е, толкова се развълнувах newsm17 newsm12 newsm17 newsm12 smile3506

# 715
  • Chicago/Varna
vitaivan,  много ентусиазъм лъха от твоите писания  Hug И съжалявам за здравословните проблеми които имаш Sad Но за всичко има решение. Имам приятелка с този проблем,  и покрай нея още две  познати. И поради тази причина преди месеци още се хванах да преведа малко материал от Сиърс точно по този въпрос. За сега събирам от всички книги най-интересното, което може да е полезно за хора като теб, защото знам, че когато човек усети ,че губи здравето си, друго не го интересува, освен как да го поправи. И най вече се радвам, че скоро едната позната  се похвали с много добри изследвания, учудващи за нейния доктор. Беше малко трудно да се откаже от хормоните с които я блъскаха, и да повярва в една храна и едно рибено масло, но сега определено е щастлива, и благодарна Simple Smile И до колкото знам, сега на спокойствие работят по въпроса за бебенце.  Прати ми ако искаш на лични имейла ти, да ти пусна специално материалче за безплодието свързано с поликистозата. Да не го пускам тук, да не се отклоняваме от темата, въпреки че то е пряко свързано със зоната де Simple Smile Ти си нова тук, и предполагам не знаеш, но този доктор с неговата пуста зона Simple Smile ме спаси от голям ужас свързан със сърцето ми, както и мъжо от убийствено високо кръвно, и 24 часово главоболие Praynig(другите да ме извинят, че се повтарям Simple Smile) И за една година плътно в зоната мога да заявя, че истински вярвам на този човек. Каквото и да напише, каквото и да каже, после всички симптоми и резултати се оказват верни.(в каквато и посока да са ) Всичките му книги са много интересни, въпреки повторенията с таблиците и обясненията, но това е за хора, които не са чели предните книги, за да знаят как да влязат в зоната от всяка една книга Simple Smile Ако имаш възможност, прочети ги, опитай се да следваш съветите му, и след като ти се нормализират хормоните от самосебе си( защото това ще стане, от опит знам) тогава ще си направите и 3 бебета ако искаш без чужда намеса. Дай време на организма ти да поправи щетите които си му нанесла без да осъзнаваш. За няколко месеца упорито и плътно в зоната няма да познаеш какво става с теб  Hug   bouquet

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 16:34 от Emigrantка

# 716
  • Chicago/Varna
vitaivan,  и забравих да ти отговоря-аз ям 11 блока, но мисля, че на теб са ти много. По скоро започни с 10 или 9. Намали си обеда или вечерята с един блок. По принцип 11 блока е за жени с много голяма физическа активност  Hug И правилно си разбрала-3 блока кисело мляко означава 3 чашки кисело мляко. Всичко в таблицата е по 1 блок, ако искаш 3 блока от един и същи продукт, го умножаваш по 3  Hug. И като за начало, и собено с твоя проблем свързан с инсулина, опитай поне един месец да се придържаш към храните които са в зелено. Знам че е малко неприятно и трудоемко, но го гледай така, че е само за в началото. Здравето е по сладко от чревоугодничеството, не забравяй Simple Smile  Въпреки че аз сама за себе си не мога да си представя, че може да има по голям чревоугодник от мен, смятай, щом аз успях да се преборя с това, какво остава за другите Simple Smile И аз си хапвам понякога червени храни, или биричка, но като цяло сме зелено семейство Simple SmileА и след една плътна година неуморно в зоната, мисля, че мога да си го позволя, без последици за организма ми Simple Smile Вече няма какво да поправяме в телата си, сега ги подмладяваме само  Hug
А и да допълня, видях, че се чудиш нещо дали да не питаш онзи "доктор" в кавички Симеонов Simple Smile Той е доктор, колкото аз съм учила висша математика Simple Smile Само това ще ти кажа Simple Smile Скоро случайно попаднах в един форум и нашия се скрил под ника " диетолог" Joy. Писал,ама писал, копирал дословно различни статии,като например на д-р Атанас Гълъбов, както и разбира се силата му- да цитира дословно Сиърс, и печели овации, защото незнаещите си мислят, че е много начетен. Аз лично, мисля, че ако го хвана на дебат относно Сиърс, ще го победя  argue  Joy без да скромнича Simple Smile Много ме е яд на тоя плагиат,ама много:) Ама във форума го разконспирираха, и въпросния диетолог безследно изчезна от форума, без дори да каже Довиждане  Simple Smile Ето и един два цитата от този форум Simple Smile  на недоволни от този самозванко Simple Smile
"В предишни твои постове забелязах пак подобно поведение.
Въпреки, че това е свободен форум - би било добре да пишеш имената на източниците от които преписваш/копираш информацията. " , "Може, бе разбира се. Само че не ще. Просто иска да клъвнете на въдичката (повече хора) и какво да направите - да идете на скайп DIETOLOG и да платите идни парички за нещо, което д-р Бари Сиърс е измислил и един неучил човек е решил да печели от него! " и т.н Simple Smile Добре че го намерих късно тоя форум, щях и аз да се включа там с неудобно компрометиращи въпроси към въпросния в големи кавички"диетолог"  Sneaky
Ама спирам да  се паля вече,че  да не му изровя цялата автобиография на бившия таксиметров шофьор, и да напиша цяла статия за него, че както обичам да се ровя...  Joy Явно седенето на скайп повече му допада от карането на такси Simple Smile Ама който го може, го можееее Simple Smile И тук да кажа любимата ми поговорка: докато има риба, ще има и рибари Simple Smile Или по скоро- докато има балъци, ще има и измамници Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 07:09 от Emigrantка

# 717
1 - Дани1712, 10.05, четвъртък, 10 блока
2 - стриктна пчеличка - 5 хранения, в 7ч -2Б, 12ч- 3Б, 16,30ч-1Б, 19ч-3Б и 22ч-1Б
3 - инатеста пчеличка
4 - червен търтей
5 - мерителна пчеличка
6 - водна пчеличка
7 - пчеличка поет:
закуска - солен кекс 2Б (от рецептите)
обяд - св. бон филе със зелен боб яхния 3П+3М+2В + ябълка 1В
сл. закуска - бананов сладолед 1Б
вечеря - кашкавалени кюфтета 3П+3М+0,5В + домат 1В + червено вино 1,5В
8 - спортна пчеличка - ходене над 1 час пеш + изкачаване 2 пъти на стълбите до 7 етаж
9 - тцъ
10 - 6 пчелички + 1 търтей

# 718
  • Chicago/Varna
9 - тцъ
10 - 6 пчелички + 1 търтей
Joy Dani, ама се смях Simple Smile Представих си как цъкаш тъжна тъжна на 9та точка Joy  Hug Добре си, един търтей е по малко от 2 търтея, така че имаш Браво от съдията Simple Smile  newsm10и специални поздравления за инатестата пчеличка Simple Smile newsm10

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 08:09 от Emigrantка

# 719
  • София
Krissie Krust, 10-и май, четъртък, 12 блока
2. стриктна пчеличка - 5 хранения:
9.00 - 3 бл.
13.00 - 3 бл.
16.00 - 2 бл.
19.30 - 2 бл.
22.00 - 2 бл.
3. лаком търтей
4. червен търтей
5. мерителна пчеличка
6. водна пчеличка
7. пчеличка поет:
Закуска - 180 г киви, 168 г извара, 9 бадема
Обяд - пъпеш 3В, извара 3П, 9 бадема
Следобедна закуска - 25 г черен шоколад и 100 г извара - по 2 блока В, П и М
Вечеря - нектарини, пуешко филе, 6 бадема - по 2 блока В, П и М
Късна закуска - бира 2В, пуешко филе 2В, ядки 2М
8. спортна пчеличка - прибиране пеша от работа под формата на 1 час интензивно ходене
9. -
10. Този ден събрах 5 пчелички и 2 търтея

Общи условия

Активация на акаунт