Жената Козирог 3

• 40 706
  • 637
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен! Честита пролет! Много пишете, не мога да ви изчета. Благодаря за подкрепата Hug
Значи не съм само аз с това трудно запомняне ooooh! Направо се чудя как ще уча за изпити. Точните науки ги мразя Sick И не знам и аз какво точно ме влече, май за сега няма такова нещо newsm78 Езиците са ми голяма мъка.. английския ми е много неприятен, разбирам го горе-долу, но не ща да го говоря Crossing Arms Много ми е мерак да науча испански, ама като не ми се отдава какво да направя...
Относно влюбването - Лесно се влюбвам и привързвам, но много трудно разлюбвам. Обичам ли някой - не мога и да си помисля за друг.

Но пък ако допусна някого близо го оставям да ме прави на маймуна. Дори да го осъзнавам.

Същото важи и за мен.... Tired

# 136
  • Бургас

Хубав ден ви желая!

# 137
Случвало ли ви се е да си навиете нещо на пръста и да не се успокоито докато не го направите? Точно в този момент. Ето днес ми се случи нещо и искам да кажа нещо на някого. Идва ми да взема такси и да отида да си говорим в обедната му почивка, а не да изчакам до довечера. Сякаш ще ми мине до тогава...
Или ако съм планувала нещо за деня и по някаква причина не стане много ме чопли
Интересно ми е дали е от зодията. Откривам много прилики сред вас  Hug

# 138
 Hug
Аз също мразя химията и физиката. Математиката- зависи.
НО пък литература, философия, география, психология- обожавам.
За помненето  ooooh!, гледам да запомням в час най-важното, че после мислите ми ме отвличат през 9 планини в десетата.
Аз имам един въпрос към всички ви. Понеже на мен ми е болна тема- роднинските връзки.
Значи не харесвам родителите ми като хора. Много злоба и завист има в тях /сигурно защото са деца на тоталитаризма/. Някак много точно преценявам близките си и от някои бягам на далече, с други съм в много добри отношения. Но за далечните роднини въобще и не се интересувам, дето се вика не ги познавам.
Как е при вас? /Една козирожка по същия начин не харесва баща си, една друга- майка си.  Thinking/
Докато бях по-малка чувствах този козирожки прословут дълг към семейството, но сега след много разочарование откъм родители не го чувствам.

# 139
М@я, да, и аз съм така Peace Не вярвах,че ще открия толкова много прилики с други представителки на зодията, защото, да си призная не вярвам особено в зодиите. Мисля, че има нещо вярно, но не вярвам напълно в тях.

la vie est belle, има нещо такова... Харесвам родителите си, но много добре знам и преценявам и недостатъците им. С повечето ми близки роднини се разбирам добре, някои не ми допадат и избягвам да общувам с тях, с далечните също като теб, изобщо не ги познавам (в смисъл, не общувам с тях, не ме интересуват, нито те се интересуват от мен)  Peace

# 140
Навия ли си нещо на пръста , особенно ако съм наранена и трябва словесно да си го върна , казвам ви място не мога да си намеря докато не го направя.  #Cussing out Да ви кажа честно , тази черта от нрава ми изобщо не ме кефи , защото по този начин си причинявам доста страдания  Naughty и вече се старая да съм по уравновесена  Wink

# 141
la vie est belle , не знам как да коментирам въпроса с роднинските връзки. Да, отношенията с хората са доста сложни , било то роднини, приятели , колеги......и т н и не можем предварително да си избираме семейството - добри или лоши те са ни родители . Лично аз с напредване на годинките все повече се привързвам към моите родители и гледам повече да им помагам.
Сигурна съм че и твоите не са толкова лоши    bouquet

# 142
М@я - точно казано. И аз съм така...думата търпение май я няма в речника ми.
Ivonche -точно както си го написала с напредване на годините все повече се привързвам към тях.

# 143
  • Kопенхаген
Често съм се спирала, но повече от гордост да потърся конкретен човек, особено ако за последния ни контакт инициативата е била моя. Случвало ми се е да набера номер и после да го откажа, за мен нещата трябва да са взаимни, това е.

Връзката ми с родителите ми и със сестра ми е много силна, дори когато се наложи да замина се разделихме с много мъка. Бих казала, че сме много сплотено семейство. Имам две лели, които много уважавам и братовчеди към които храня добри чувства.  Heart Eyes

Имам си едно правило: На никой не оставам длъжна. Не търпя арогатно отношение особено от случайни хора, дори на приятелите си никога не съм спестявала и не спестявам каквото и да било  Grinning

# 144
За родителите - напоследък виждам по-ясно грешките им от миналото и сега спрямо внуците. Болно ми е, но са от близките ми хора, на които се оставям да ме нараняват. Не мога да ги изолирам или избягвам.
Сестра ми е по-крайна, но аз не мога така  Rolling Eyes
Много ми е странно колко сродни души откривам тук  Hug

# 145
Отговорно е да си родител, аз се надявам всички да се справяме повече от добре  Peace Hug  bouquet

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 14:16 от Ivonche

# 146
Мон... стана отнаво време за кафе  Wink , благодаря!
 М@я, това с внезапното хрумване на нещо май ни е запазена парка  Wink , веднага зарязвам всичко и се втурвам да действам, докато не докарам до край...не спирам....
Ivonche, права си, с годинките всички се научаваме на търпение и от там привързаността се засилва кам родители и близки....
Преди малко прочетох една притча, хареса ми и ако не възразявате ще я споделя....май има нещо общо с темата която обсъждаме...

"....По време на ледниковата епоха много животни измрели от студ.
Таралежите като видяли това решили да се обединят в групи.
По този начин щели да се топлят взаимно, но бодлите на всеки един наранявали най-близките им другари, тези, чиято топлина била най-близко. Тогава решили да се отдалечат един от друг и започнали малко по малко да умират от измръзване.
Така се стигнало до взимането на решение - да приемат бодлите на другарчетата си или да изчезнат от лицето на Земята. Мъдростта надделяла и решили да останат заедно.
По този начин се научили да живеят с малките рани, нанесени им от общуването с най-близките до тях същества, защото най-важното било топлината на близкия до тях.
По този начин са успели и да просъществуват....."

Изводът от тази история е,че най-добрата връзка не е тази,която свързва перфектните хора, а онази при която всеки индивид се научава да живее с дефектите на другите и да признае техните качества.

# 147
  • В близката далечина...
Често съм се спирала, но повече от гордост да потърся конкретен човек, особено ако за последния ни контакт инициативата е била моя. Случвало ми се е да набера номер и после да го откажа, за мен нещата трябва да са взаимни, това е.
И аз така правя, ако няма отклик от другата страна...не си струва.Не обичам лицемери, аз самата трудно лицемернича (понякога се налага обаче Sad  човек да прави комромиси).
Мразя да ми се влиза агресивно в личното пространство и да се изказват мнения без аз изрично да съм попитала.Аз самата също не генерализирам, ако не ми е зададен ребром върпоса.Идеята ми е че ако ме интересува мнението на даден човек го питам (съответно той мен), ако ли не ...да си го държи за себе си.Пресен пример...идва една персона некакена в къщи (мразя натрапвенето и малко хора могат да си позволят в къщи да идват неканени) вкл.води и една втора себеподобна.Издразних се, но близка роднина (разбирайте не на мен) и стиснах зъби.Тъкмо бях направила едно малко разместване на мебелите в хола.Пием си кафето и ни в клин ни в ръкав ..."да ти кажа, така подредено не ми харесва"...Е кой я е питал нея дали и харесва или не.Директно я слязах, с усмивка и тон нетърпящ възражение..."на мен пък ми харесва, аз живея тук и ще е подредено както на мен ми е комфортно".После се оплаквала , че съм и възразявала...ми естествено, аз съм човек с мнение, а не някаква мижатурка.Да не говорим , че тя далеч не се покрива с идеала ми за човек естет Grinning

Имам щастието да имам прекрасни родители и в семействата на двамата ми родители цареше хармония.До ден днешен има голяма привързаност на майка ми с брат и, на баща ми със сестра му,с техните семейства (винаги по празници сме заедно) към родителите сащо.Обичам много родителите си, брат ми .Особено с него сме голяма комбина въпреки, че имаме 6г.разлика.Истина е това , че колкото повече израствам , толкова повече осъзнавам значимостта на родителите си и късмета който имам с тях.Винаги са ме подкрепяли, дори да не са съгласни с мен и когато не съм успявала са ме окуражавали.
Аз съм същата с нетърпението (бях писала по-назад за приключението с многото боядисване за един ден).
За влюбването...не .Винаги когато съм осъзнавала , че нещата отиват натам съм бягала като дявол от тамян.В много от случаите съм реагирала грубо и съм наранявала с появилата се студенина , само и само да не наранят мен.Обяснявам си го като силно чувство за самосъхранение.Спомням си, как приятелките ми редовно въздишаха и плачеха за разни момчета ...Така на 23 се влюбих за първи път и се омъжих Grinning

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 14:15 от lllora

# 148
А може ли да споделите - търпеливи ли сте ? Май ни е присъщо  newsm78
Аз лично - да и това си качество оценявам като добро и лошо.

# 149
На мен също ми е неприатно вмешателстовото в личното ми пространство. "Моите"  си хора (роднини, приятели) си ме познават и се обаждат преди да дойдат, нооо свеки не ме познаваше..Да не изпадам в подробности, но добре, че имам мъж на място и разбра жената, че не може да идва, когато на нея и кефне  Laughing Примери подобни многоо...А такива, които си мислят, че мнението им е ценно за всички, с липса на такт и деликатност бързо ги смразявам...Ледената кралица ми викаха  Laughing.
Но сега едно малко диване на 3 години ме върти на малкия пръст.. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт