CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 035
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Такава съм, не можеш ли да си вържеш косата на опашка?

Аз се включвам с въпрос към Red Velvet и останалите специалисти в темата: каква е разликата между motivatiоn letter, cover letter и  letter of intent? Има ли такава изобщо, или са синоними?

И една интересна обява: http://www.jobs.bg/f1390373 За пръв път виждам да се търсят писачи на дисертации  newsm78

И мен ме шашна тази обява Shocked Какво ли е това атрактивно заплащане, което ще обяват на интервюто, ммм? Интересно какво ще представлява тази работа....може би аспиранти си плащат да им пишат дисертациите.... или нещо като сайт с показни дисетрации ще правят? Rolling Eyes ц ц ц какво ли още ще прочетем?

# 361
  • Перник
И мен ме шашна тази обява Shocked Какво ли е това атрактивно заплащане, което ще обяват на интервюто, ммм? Интересно какво ще представлява тази работа....може би аспиранти си плащат да им пишат дисертациите.... или нещо като сайт с показни дисетрации ще правят? Rolling Eyes ц ц ц какво ли още ще прочетем?

Бая атрактивно трябва да е това заплащане - дисертация не се пише току-така - пробвала съм. Пък и доколкото знам не е много честно аспирантите да плащат на някой да им създаде научния принос.  newsm78
Моето бързо проучване показа, че фирмата е кипърска.
Чудя се дали да не се пробвам, тъкмо ще видя какво е он лайн интервю  Wink

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 16:24 от SvetlaK

# 362
  • София
Да дам отчет  Sunglasses
Добре мина, искат от Понеделник да започна работа. Лошото е, че е чак в Горубляне, което на мен ми е смяна на 2 транспорта (сега се прибрах за 1 час). По-лошото е,че самата работа не ме удовлетворява - разпределяне н аобаждание, посрещане на гости, работа с документация 'при нужда'. Парички.. около 600+. И най-лошото е, че е по заместване, т.е. жената в майчинство се връща септември, когато мен (евентуално) ще ми намерят друга работа. А на мейла са ми изпратили покана за стажантска програма ... във фирма, в която тооолковаа мноооого исках да започна  Rolling Eyes

newsm78 Много съм объркана....
P.S.: В БТ цял ден не си вдигат телефоните!!!!!!!!!!!!!!!!!! #Crazy newsm78 newsm78

# 363
  • София
Такава съм, поканата за интервю ли е или директно за започване? Ако вече са те избрали и това е твоята работа/фирма, защо не почнеш там? Като са ти предложили на другото място и не ти допада, никой не те е вързал Simple Smile

# 364
Такава си, нали ти казах Peace
Да знаете от мене, независимо дали става дума за работа или продажба на имот - винаги, винаги се качвайте на първият влак, който мине!
Съвет от звездите Wink

# 365
  • В Балкана
The Happy One това се казва раздвижване, за един ден.  Simple Smile
Такава съм и аз имах усещане, че ще ти предложат да започнеш там. За стажа нищо не мога да кажа. Той платен ли ще е и всъщност ти вече избрана ли си?
Mirama кога трябва да имаш резултат?

Ред пропуснах да кажа, че имаш много красиви аватар и подпис!   bouquet

п.п. По повод на влака и аз съм на мнение, че първия трябва да се хване, а после винаги може да слезеш на някоя гара и да се качиш на друг.  Heart Eyes

# 366
Не съм много съгласна. Винаги съм била на мнение,че трябва да караш по интуиция--да си преследваш мечтите, а не като ти кажат и йок--да започваш. Един вид да не се мяташ на влака,а да походиш малко пеша и да огледаш гарите... Ама това си важи за мен. Аз така преди 3 години ако не бях отказала една оферта, нямаше сега да съм тук. Ама я отказах така на сляпо без да имам друго, след това ми отказаха една позиция, бях в хипер депресия. Но не спрях да си мисля,че ще стане....и то взе,че стана.

Такава съм, ако стажът е там,където искаш, се мятай. Не се знае...

Rain*, мерси.

# 367
  • Има много детски смях.
Ред Велвет, имам въпрос.
Близка пирятелка е била на интервю при вас /във фирмата/, обаче чака обратна инфо. Въпросът ми е- винаги и при всякакви обстоятелства ли се обаждате? Дори при негативни отговори?
Доколкото знам, такава е практиката на компании като вашата, или бъркам? Просто не смея да я обнадежда напразно, че липсата на фиидбак към момента не значи, че не е одобрена за по- натам, а забавянето е резултат от някакви други фактори... Или греша?

# 368
Umma,писах на лични, но да кажа--принципно се стараем да даваме обратна връзка. В момента аз лично бавя един конкурс по вина на клиента. По-скоро клиента не знае какви са му плановете след известни промени и така...

# 369
Аз за сега го карам на интуиция и така отказах за две места. На едното място заплащането беше изцяло на процент, само първите месеци имаше минимално твърдо възнаграждение. Тъй като си търся работа във Варна, трябва да съм на квартира и няма как да рискувам. Тук става дума за финансов съветник.  Другата работа беше за продавач-консултант на 10 часов работен ден, а заплащането доста малко. На моменти като се замисля съжалявам за пропуснатите възможности, но може да е било за добро.

# 370
  • Има много детски смях.
Ред Велвет, благодаря!

Относно влака- всеки си процедира според чергата. Един може да си позволи да се поразхожда няколко гари, друг гони бързия.

# 371
  • Sofia
Не съм много съгласна. Винаги съм била на мнение,че трябва да караш по интуиция--да си преследваш мечтите, а не като ти кажат и йок--да започваш. Един вид да не се мяташ на влака,а да походиш малко пеша и да огледаш гарите... Ама това си важи за мен. Аз така преди 3 години ако не бях отказала една оферта, нямаше сега да съм тук. Ама я отказах така на сляпо без да имам друго, след това ми отказаха една позиция, бях в хипер депресия. Но не спрях да си мисля,че ще стане....и то взе,че стана.

Rain*, мерси.

Съгласна съм с теб - понякога е по-добре да изчакаш малко, дори и пътя да иззлежда без изход, просъо понякога това е по-добрия избор. Всеки си знае за себе си.

# 372
  • В Балкана
.... Винаги съм била на мнение,че трябва да караш по интуиция--да си преследваш мечтите ...
Стига да си наясно и да чуваш правилно.
И аз имах мечта преди 4 -5  -6 години да работя в ДФ Земеделие ...

Иначе и аз не се метнах на никой от влаковете, позастоях се на гарата. Ама накрай се качих, където можеше да се кача преди две години и половина. Но не съжалявам за загубеното време. Явно сега е трябвало да стане.

Мисълта ми е че който знае, какво иска ок ... но ако греши? Що да не се качи на първия сигурен влак, а когато се появи друг, просто се прикачва.

... къде на горе по стълбичката може да стигнеш после.  Wink

Относно влака- всеки си процедира според чергата. Един може да си позволи да се поразхожда няколко гари, друг гони бързия.
Peace

Всеки си преценява сам и взима решението, което сметне за добре.

# 373
Ами да,всеки си прецинява сам за себе си....

# 374
  • Стара Загора
Има програми за 6 месечен стаж от БТ плащат по 300 лева на лице плюс осигуровки и много фирми се възползват от нея като може да увеличат за своя сметка възнаграждението, но не се задължават да осигурят на лицето работа след програмата.

Общи условия

Активация на акаунт