CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 033
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
Rain*, следващата седмица трябва да публикуват резултатите на сайта на агенция Митници. Който е издържал, преминава на 3ти етап, интервю.

# 376
  • София
Има програми за 6 месечен стаж от БТ плащат по 300 лева на лице плюс осигуровки и много фирми се възползват от нея като може да увеличат за своя сметка възнаграждението, но не се задължават да осигурят на лицето работа след програмата.

малко по - назад се каза, че това е Старт в кариерата и е за хора до 29 години.
В темата е обсъждано и също, че за фирмите това е твърде голяма бумащина, защото е обвързана с държавната администрация, която изисква твърде много документи. Иначе доколкото помня преди около половин година едно момиче от темата с дете се възползва от нея и си намери рябота.

# 377
  • София
Малко късничко се включвам  Simple Smile
menyanthe, за директно започване от понеделник е..
Аз много си мислих и реших да изчакам нещо друго. За въпросния стаж трябва да подам отново документи, после има тестове, после интервю и чак тогава става ясно дали си одобрен. Но има едно голямо НО. Точно тази работа ми е интересна и я искам наистина, дори и да не се получи. Много важно е човек да е удовлетворен от това, което прави, да вижда резултат от труда си и да се чувства полезен. Още повече, че много се осланям на първото чувство, което изпитам, а в онази сграда не се почувствах добре. Знам, че е малко странно  Embarassed Laughing
И утре рано, рано в БТ Simple Smile

Благодаря ви за подкрепата  Hug

# 378
Такава съм, за мен това е правилното решение и изобщо не е странно. В крайна сметка всеки решава сам за себе си. А и щом не си се чувствала на място там, то това не е твоята работа, поне според мен  Peace .

Човек трябва да харесва работата и да се чувства доволен и щастлив, за да може качествено да изпълнява задълженията си.

# 379
http://www.peticiq.com/20_000

Петиция, която ме помолиха да разпратя до всички, които са заинтересовани, а и не само.   

# 380
  • Пловдив / София
Любопитна статия

http://www.jobs.bg/hc/analytics/2643

# 381
  • БГ
при мен в БТ не са много разговорливи, нито програми ми предложиха, нито нищо.
Аз така се метнах на 1-я влак, че по-добре било на работа отколкото у дома, щяло да ме хване депресията........ама пак ви споделям еми не се чувствам ок нещо, не съм удвлетворена че правя нещо конкретно , незнам даже какво работят точно,никой не обяснява нищооо newsm78
.Няма  конкретни правила на обучение за работата а преди не съм работила това.Верно човек дава шанс, ама и няма мотивация -заплатата е на половина колкото взимах на борсата - малка е и за страната както виждам,а  обезщетението  ми беше платена до края на лятото. Whistling а пък аз се отказах от него .Има го въпроса ако след лятото няма друга работа, а тази поне е сигурна макар да е по заместване .в голяма дилема съм, мисля да изкарам малко време и ако положението е същото срам не срам да напускам , всеки ден го мисля и не намирам решение.Не спирам д атърся и друго.
успех на търсещите !

# 382
  • Под кленовите дървета
Днес бях на интервю и много се харесахме. Очаквам второ с чужденец.

Имам генерален въпрос към специалистите ЧР. В СВ-то съм си писала позициите, такива, каквито са по трудов договор, но те не описват добре характерът на самите позиции. Та днес на интервюто отбелязаха, че от Св-то са останали с впечатление, че позициите ми са повече насочени към продажби и бяха приятно изненадани от факта, че всъщност не.

Какво да направя в този случай? Опитвам се да не пиша фермани в СВ-то и да опиша с две-три изречения, извлечени от трудовата ми характеристика самата длъжност. Обаче явно е грешка.

Как да си преработя СВ-то така, че хем да запазя длъжността по книжка, хем да опиша характеристиката, хем да не пиша  фермани?

# 383
Имам генерален въпрос към специалистите ЧР. В СВ-то съм си писала позициите, такива, каквито са по трудов договор, но те не описват добре характерът на самите позиции. Та днес на интервюто отбелязаха, че от Св-то са останали с впечатление, че позициите ми са повече насочени към продажби и бяха приятно изненадани от факта, че всъщност не.
Какво да направя в този случай? Опитвам се да не пиша фермани в СВ-то и да опиша с две-три изречения, извлечени от трудовата ми характеристика самата длъжност. Обаче явно е грешка.
Как да си преработя СВ-то така, че хем да запазя длъжността по книжка, хем да опиша характеристиката, хем да не пиша  фермани?
Аз не съм специалист ЧР, но да си кажа мнението. Mr. Green
Според мен СВ-то изобщо не трябва да покрива описаното в трудовата книжка, а в него трябва да се наблегне на реалните ти функции и задължения, знания и умения. ЧР и те са хора и трева не пасат. Наясно са, че в настоящата ситуация хората са гъвкави и съвместяват по няколко длъжности. Още повече, че заради високите прагове за осигуряване, масово работодателите избират най-малкото зло, т.е. длъжността от класификатора с възможно най-ниския праг. Така, че давай смело и късмет! Wink

# 384
  • Sofia
Днес бях на интервю и много се харесахме. Очаквам второ с чужденец.

Аз не съм HR, но не я гледай тази трудова книжка според мен. Аз ако си напиша в СВ-то позициите както ги пише в трудовата книжка се съмнявам някой да разбере какво точно съм работила, да не говорим, че за 1 позиция беше сбъркана длъжността и я нямаше в класификатора изобщо с името което бяха написали, някакъв ужас са тези класификатори.
Да не говорим също, че една позиция може да включва различни задължения в различните компании.

# 385
Аз и преди съм казвала--забравете я тази трудова книжка.
Аз ако си пиша длъжността по НКПД..... hahaha няма да вземат никъде.

# 386
  • София
Утре и аз съм на интервю. Ако условията ме устройват, може и да се метна на първия влак.  Wink

# 387
  • Под кленовите дървета
Ще стискам палци Simple Smile
аз сега ще се притеснявам, докато не ми се обадят за второ интервю Laughing
Тооолкова я искам тази позиция, включва всичко, с което искам да се занимавам и ще ме развие страхотно. Да, на другия край на София е, обаче си заслужава пътуването час сутрин, два на обратно Laughing

Досега не съм била на интервю с чужденец. Какво мога да очаквам? Какво е по-различното от интервюто с български работодател?

# 388
  • София
Спокойно! Чужденците не ядат хора.  Wink Веднъж само бях на интервю с чужденец (британец, да бъдем по-точни), не ме избраха за позицията, но честно казано останах с добро впечатление - това беше преди доста време - той всъщност беше единственият човек, който ме е интервюирал и който ми отправи конкретни градивни забележки.

# 389
Да, и аз съм била на интервю с чужденец. Жалко, че човека се отказа изобщо да прави бизнес в България.
Мина доста леко, само че говореше бързо, ирландец беше.
jasmin_veni , чужденците принципно са по необременени, отколкото нас. Гледай да изглеждаш весела, непринудена.

Общи условия

Активация на акаунт