CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 759
  • 757
  •   1
Отговори
# 75

(днес май ми е депресарски ден   33uu)
[/quote]
И при мен денят е такъв
с всеки изминал ден ми  става все по- очайващо

# 76
,,Магазини 123"говори ли ви нещо?
Имам спомен за нещо не приятно,ама не мога да се сетя newsm78

# 77
  • На брега на реката
Работа чрез познат за съжаление в България е един много работещ начин. Чрез агенция, лично аз досега не съм постигала нищо.

Моят трудов път върви все на спад, подем и отначало. Винаги когато искам  позиция отговаряща на последната заемана от мен, не става. Когато приема доста по-ниска, поне година катеря нагоре за да си заема мястото. Мисля, че работодателите се убеждават във времето кой как се справя и дават шанс да растеш. Това също е начин да се докаже човек.

Голяма чужда фирма търсеше преди месец служители за ръководни позиции, а скоро и за по-ниските нива. Кандидатствам и в двата тура. Поканиха ме  за доста ниска длъжност на интервю, което се проведе с работодателите в самата фирма  и като ми прегледаха СВ-то ме попитаха, защо не съм кандидатствала за длъжност, която повече отговаря на опита ми. Осведомих ги ,че съм го направила преди месец, но не съм била одобрена явно, а те категоримно ми заявиха, че ме записват за второ интервю, но за ръководните длъжности.

Е, ако мога да схвана как става това?  newsm78

# 78
,,Магазини 123"говори ли ви нещо?
Имам спомен за нещо не приятно,ама не мога да се сетя newsm78
Провери в нет-а с телефони, мейл, или направо в bgrabotodatel.com, като опитваш името с различни варианти.

# 79
  • София
kloi, личният конктакт играе много важна роля. Друго е да те видят и чуят как говориш, и тн.  Peace

# 80

Ами като ходите по разни гаражи.....

Наистина ходете само в големи агенции. Не са факири, но намират на много хора работа.

# 81
  • Има много детски смях.
Тези дни се замислих дали да не пробвам с Агенции/я за подбор на персонал Wink
Имате ли опит с такива фирми, да препоръчате някоя?

Аз имам опит. За сегашната ми позиция. Хедхънтнаха ме преди 5 години.

Защо не опиташ с агенция, някоя от големите читави? Най- малкото, нищо не губиш Peace

# 82
  • Под кленовите дървета
Аз проверих мненията в бгработодател за компанията, в която ще ходя в понеделник на интервю и много се притесних. Изключително негативни Sad

# 83
  • Бургас
Предполагам и неграмотно написани коментари. Винаги съм се чудела доколко отразяват реалната действителност  Thinking Като съм ги чела, оставам с впечатлението, че едва ли не хората там са репресирани, идеалните професионалисти, НО неоценени. На всичкото отгоре неграмотни.  Peace
Отиди, разговаряйте, харесайте се, пък няма да се жениш за тях я... договор се прекратява с писмено предизвестие, а брака се разтрогва в съда  Wink

# 84
Аз проверих мненията в бгработодател за компанията, в която ще ходя в понеделник на интервю и много се притесних. Изключително негативни Sad
Аз редовно проверявам нет-а за такова инфо.
Но, все пак, не приемам всички мнения (негативни или напротив) за чиста монета.
Шушоната, грамотността не е 100 процентов белег за нищо! Има много грамотни, но страшно некадърни и глупави хора.

Като се заговорихме за негативни мнения в интернет: компанията, за която работи мъжа ми (никак не е малка, напротив), е с изкл. много негативни мнения в бгработодател.ком. И в съдържанието на повечето от тях е споменато като голям минус многото работа. Мда, работата е много и трябва да си скъсаш д-то цял ден, без да седнеш понякога дори. Но във всяко друго отношение е просто...... Освен задължителните осигуровки има и допълнително осигуряване за лекар и зъболекар. Отпуски - да. Карти за намаления в известни вериги миагазини - о,да. Талони с отстъпки - също. Ваучери за храна. Банкети  - всяка година. На страхотни места, с храна в изобилие. Миналата година бяха организирали цирково представление само за децата на служителите си.

Малко дълго излезе, но мисълта ми е- не се доверявайте на 100 % на всичко, написано в нет-а.

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 15:40 от S k i n

# 85
  • Под кленовите дървета
Предполагам и неграмотно написани коментари. Винаги съм се чудела доколко отразяват реалната действителност  Thinking Като съм ги чела, оставам с впечатлението, че едва ли не хората там са репресирани, идеалните професионалисти, НО неоценени. На всичкото отгоре неграмотни.  Peace
Отиди, разговаряйте, харесайте се, пък няма да се жениш за тях я... договор се прекратява с писмено предизвестие, а брака се разтрогва в съда  Wink

Да, права си.
Мисля занапред да не проверявам фирмата в бгработодател. Някак си негативните коментари могат да повлияят на отношението на кандидатстващия също в негативен аспект.
Прочетох за момиче, поканено на интервю, но отказало се, заради писанията Naughty

# 86
не вярвам на бгработодател. Там може да пише всеки каквото си иска.

jasmin_veni, отиди все пак на интервюто и се довери на собствената си преценка.

Клипчето е много смешно.  Laughing
Относно горната картинка ми стана ясно че нямам опит.  Laughing

# 87
  • Бургас
Има много грамотни, но страшно некадърни и глупави хора.
Да, права си. Но как да приемеш за чиста монета мнение пълно с очеизвадни правописни грешки  Wink

jasmin_veni, защо да не ги проверяваш, проверявай ги, но не ги вземай за чиста монета. Мисля че ще ти е от полза по време на интервюто. Най-малкото ще знаеш какво да наблюдаваш, какъв въпрос да зададеш, евентуално.  Peace

# 88
От друга страна - там научих за "тайната дейност" на една подозрителна фирмичка, в която бях поканена на интервю. Всичко в бгработодател, което се случи на итервюто съвпадна 1 към 1 с моето събеседване.  

Има много грамотни, но страшно некадърни и глупави хора.
Да, права си. Но как да приемеш за чиста монета мнение пълно с очеизвадни правописни грешки  Wink

Лесно - просто го чета без предрасъдъци. Ето, на края на твоето изречение липсва въпросителния знак. Simple Smile

# 89
  • Бургас
Липсва, защото не ми е целта да задам въпрос.  Wink Аз имам мнение за подобни изказвания и твърдя, че могат да бъдат много подвеждащи за търсещия информация. Ето, ти самата казваш това и за фирмата на мъжа ти.
Хубаво е кандидата да търси информация за фирмата, но нека не я взема за напълно достоверна, нека си даде възможност за обективна преценка по време на интервюто. От друга страна, подобни изказвания на недоволни служители, могат да помогнат на интервюирания да се представи по-добре на интервюто, да зададе точните въпроси, както и да избяга от неудобните.  Wink Мисълта ми е - четете, но не допускайте да се разколебавате от прочетеното.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт