Тук са най-красивите деца, Майските ни слънчица ! - Тема 16

• 43 785
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Den Haag
Да се запиша и аз, че от отдавна не съм писала, все във фейса ви следя  Hug

Нели мерси за темичката   bouquet

За обличането навън: боди с дълъг ръкав не съм слагала до сега, все с къс ръкав, къси чорапки, панталонки, блузка тънка и яке. Ама вчера я бях издокарала с едни яки розови джинси съм махнала чувала на количката, няма одеяло и като излегнахме един вятър духа, страшна работа. Взехме кухнята и се прибрахме и резултата от разходката кихане,кашляне и прохъркване на носа  Tired. Цяла зима я опазих и сега накрая я втасах  Cry, че и баткото си дойде от градина и подсмърча  Confused

Момичета да питам за Вигантола,до кога се даваше?

Още нещо като гледам вашите бебенца във фейса повечето коси, фиби, диадеми а моето Габурче има малка перушина, хич не и расте косата особено отпред милата едвам се вижда лек мъх  Sad има ли и други бебета без коса още, да се успокоя, че не сме само ние  Laughing

# 121
Привет, привет!
Как сте, момичета и бебета? Аз напоследък по-рядко се включвам, но поне се опитавам да чета редовно.
Вече и ние прекаваме доста време навън, е не винаги в количката...но мама не е чак толкова претенциозна. Обличам я - боди с къс ръкав (никога не съм и слагала с дълъ, дори голямата зима), блуза с дълъг ръкав. Отдолу- тънък чорапогашник и пола или панталон без подплата. С чорапи - понеже не търпи обувки. Тънко яке или жилетка слагам ако духа.
Сладка Моникс и Елинка с обички видях... Heart Eyes Аз няма да пробивам скоро ушите на Алейни, може да не е от моята кръвна група (обичаща обиците)...
Първият РД при нас ще е така(аз май съм споменавала) - наехме вила в Тревненския балкан, събираме се с бабите и дядовците и едната леля (другата не може да присъства) и така съчетаваме приятното с приятното с две нощувки:). Вилата е страхотна- с голям двор и басейн, а моето съзнание рисува Алинка като фея сред цветя и зеленина  Heart Eyes Тортите ще са две, едната за нас http://yoli-www.blogspot.com/2010/03/blog-post_24.html, а другата за нас и Алинка - http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/09/sugar-free-cake-for-kids/...Надявам се да не се изложа hahaha
С деца ми се искаше да празнуваме, но нашият РД се пада втори от общо четири почивни дни и не знам колко от приятелчетата ни ще са в София Rolling Eyes Мм предложи да прануваме следващата седмица, ама на мен не ми се струва удачно newsm78 Вие какво ще ни посъветвате?
Бубче, радвам се че носенето на каската дава резултат Hug
Диана, и моето момиче е с малко коса, слагам ленти, като не може фиби Joy Не винаги ги търпи, обаче Crossing Arms
Геринце, много ти благодаря за комплимента за Алинка  Hug Весело изкарване в Пзк, мама си е мама, сигурна съм че ще си подобаващо поглезена и обгрижена. Лусито също Hug
Друго за сега не се сещам, отивам да глася багаж, че нали утре вечер потегляме  Heart Eyes
Усмихнат ден Hug

# 122
Честита месечинка на всички сладури и сладурковци от тези дни и от днес! baloni baloni baloni Да са много здравички, усмихнати и да слушкат мамите си!  Hug
Луска, много се радвам, че си готова така да се жертваш за мен  Crazy А компютърен спец защо търсиш У темата, като аз си имам един и веднага ти го отстъпвам  Wink Hug
Джуфче и на мен елдата не ми хареса. Ама никак  Naughty за ужас на свеки, защото те в Русия много го тачат туй ти ми нещУ  Sick
Жира, много се надявам това спане по 2 часа и кротуване след това да не е инцидентно, а вече да е ежедневие и Сиянието да стане много послушничко  Heart Eyes Hug
Марте, много ми хареса това, което си написала за темичката ни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много си права! Голямо гуш!  Hug
Гери, хубава почивка ви желая! Дано повече да не вдига температура и да го опазиш!  Hug
Оли, браво на вас!!! Направихте ли прощъпулник?!  Heart Eyes Hug
Нанди, само си я представям Моник-сомнамбулкова!  Joy Много ми е сладка тази толумбичка усмихната  Heart Eyes Това за думите - четох го във ФБ, много е яко  Crazy Hug
Даная, тежка е вашата задача  ooooh! Дано се кротне малко, че да си излизате повече време - на мен страхотно ми се отразява!  Hug
Жуже, честити ви обички! Да си го носите със здраве! А това сладко Ели защо така не наддава - Мариската откакто яде каши и пюрета много дръпна. Ти кашичка даваш ли достатъчно? Hug
Бубе, много се радвам, че има подобрение при вас!  Heart Eyes Hug
Къщи, защо си такъв сънчо  spoko
Бисквитке, страхотен РД планувате  Crazy Сигурна съм, че ще се получи уникално!!! А сега - хубава почивка!!! Hug
Мария, какво е това вашето ядене  Crazy пу-пу да си хапва Валентинчо, щом му се услажда!
Ние сме на следните хранения и количества:
10 h - 150 АМ
12 h - 190 месно пюре/ готвено/ основното от кухнята
16 h - 190-200 кус-кус със сирене/ попара с 3 сухара, чай и сирене/ кисело мляко/ супата от кухнята/ плодово пюре - редувам
20 h - 120 г каша със 90 г плодово пюре
22 h - 150 АМ с 2 бисквитки (което обикновено не се изяжда)
Нелка, нищо не съм пила и имах едно гадно напрежение месеци наред - така и още не съм отишла на лекар да видя дали вс е ок  Whistling За кошарата: люлеем се - това е ЕДИНСТВЕНИЯ начин да се приспим! Hug

Аз също все още обличам Мариската, защото цяла зима не е излизала и не мога да я разголя изведнъж  Naughty Още повече, че това време е много коварно и на мен не ми се рискува - кой каквото иска да ми говори  Crossing Arms
За нас: от събота сме по цял ден навън! Размазвам се от кеф, че съвсем ми се беше свила душицата цяла зима! Така се изморявам по-добре - от хубави емоции, а не само от негативи и спя значително по-спокойно (вече нямам такива ужасни кошмари, които ме преследваха цяла зима  ooooh!). Мариската е много любвеобвилна и общителна (сигурно сте видели във ФБ) - прегръща Луската, Венци, Борката  Crazy Много са ми сладички  Heart Eyes Крива е доста, защото я мъчат 6 зъба наведнъж  ooooh! Whistling Tired Дано по-скоро излязат, че много страда горкото  Praynig Sad
Днес съм се захванала с пране, че от толкова шматкане по улиците, коша прелива вече от дрехи  Embarassed
Хубав ден ви желая!!!  lovekiss

# 123
Здравейте и от нас Hug и Честита ПРОЛЕЕЕЕЕЕТТ!!!! Прекрасно време newsm44
Започнахме разходките  newsm44
Хайде и ние да "цопнем" в прекрасната тема Simple Smile
за кърмата - не съм пила нищо, след като спрях да кърмя (вече около 20 дни).
за вигантола - приема се до навършване на една годинка.
за обличането - ами то си е за чудене newsm62 ... такава дълга зима...Аз обличам боди с дълъг ръкав, анцунг (горнище + долнище) или дънки+блузка, чорапки, обувки и шапка. Нося разбира се за всеки случай блузка и елек.
относно креватчето - нашето е с люлеещ се кош и от този месец го застопорихме, защото Криси се страхува да се изправя  Joy , а и без това той не обича да се люлее...
...е, дано сме били полезни Hug
Хубав, усмихнат и прекрасен ден lovekiss  bouquet
п.с. Мислите ли вече къде и как ще отпразнувате първата годинка на вашите слънчица?

# 124
Много сладка Елинка!
И ние от няколко дни сме навън по половин ден, вечер пък въвеждам данни в една складова програма и всичко вкъщи е на вили и могили  и най-редовно няма нищо за ядене, преди се ядосвах, ама сега вече не. Не мога всичко наведнъж и туй то, най-важното е Гоголино да се наспи.
Ние бяхме на консултация днес, 10 месеца и сме 75 см, 8700 гр, той не е наддал и няколко пъти ми отказва обяда. ММ днес каза, че му се броят ребрата, вярно, че направи си е отслабнал. От петък сме на частната кухня, стискайте ни палци, че много капризен стана, иска домашно, ама няма кой да му прави вече.
За спирането на кърмата, аз навремето питах 2 лекари, казват, няма страшно, няма нужда нищо да пиеш, ама сега имам кистозни изменения на гърдите. Но то при мен всичко вървеше със запушвания още от първите дни.. Май си е на хормонална основа. Сега преди цикъл много ме боли едната гърда.
Нашата кошара не ни служи вече, пък то и неговото легло не става за заспиване. Laughing
Вчера се видях с приятелки, мотахме се из Лагера, там в парка пълно с деца. Цял ден хайманосвах и ми беше много хубаво. Благодаря за пожеланията за месечинката на Гоголинко. Днес пък се мотахме из Дружба. София е необятна.

# 125
Привет, момичета,

Гледам дискутирате обличанията - ами аз от два дни го обличам ето така: Боди с къс ръкав и анцунг, чорапки и обувки - само и единствено това.
В понеделник беше с пролетни панталонки, боди с къс ръкав, блузка пролетна с дълъг ръкав и едно пролетно яке, резултата беше - че се изпоти без да разбера и като го духна ветреца ми вдигна Т.  Tired
Разликата в Т  - Варна и Пзк си оказаха думата. Там (Варна) в събота бяхме със зимното яке, а в понеделник в аПзк сложих пролетното яке, щото ми се струваше, че не е за без яке, но сгреших...
Много е топличко и доста напича тук.  Sunglasses

Такааа, освен Мили - шапки други слагате ли? Че аз до събота слагах, ама ся в тука - не слагам, то над 22- 23 градуса, ква шапка, кви пет лева... трябва да му взема такава с козирка... Rolling Eyes

Едика е вече без Т. Явно се разминахме. Мнооогоо бледо зачервено гърло има и това е. С чайчета, вит. С, имуностимулиращи и оксилококциум ще се оправим.  Peace

Нанди, много яко това с буквите в думите - наистина го прочетох сравнително без затруднения  Mr. Green

Хоуп, Фифо ще ме умори, представям си как вика след всеки на улицата  hahaha, и как дърпа чантите на хората  hahaha

Нелка, за люлеещата кошара - във Варна ни е люляща, обаче с къФ ъкъл накарах ММ преди да замине да я застопори, незнам, тааа ся много ми се искаше да го люлям, като се разбуди, ама нъцки. В Пзк - не се люля...  Tired

Честита месечинка на
и
ЕМИЯН

Честита Пролет, момичета!
Нека има много слънце и топлота във вашите сърца!

# 126

Ето ме и мен  Hug

Бързам да честитя обичките на Ели, голяма кротушка и сладуранка е..много нежно детенце!

Относно моите обици и дърпането им от Ралфи- как иначе, да не е луд да изостане от другите  Laughing

Ако са висящи рискувам да ми откъсне ушичките,  Mr. Greenа като са като камъчета само, ги изчопля с малките си пръстчета и после търся един час къде ми е паднала закопчалката (винтчето)  ooooh!

Напоследък започнах да се притеснявам, защото към момента определям Ралфи като доста палаво дете.. Rolling Eyes Габ не беше такъв и сега се страхувам как и дали ще се справя с това шило  Embarassed

Нандиии, днес купих чорапите с подметката, от Таргет, както ми каза и ти, взех номер 4, точно са му. Обаче 13$..то за толкоз пари цели обувки щях да му взема, бре  Crossing Arms

Оливер, за Страйд райт- под не са марка, имах предвид, че не са Найк или Пума, да речем, но може наистина да са и по-добри даже, особено ако са специално разработени за детските крачета. Но 40-50$ действително са доста пари  Crazy

Ние вчера взехме и столче за колата. Кошницата вече му е като леген, изобщо не се чувстваше комфортно вътре и плачеше за смяна. Взехме ето това:

http://www.albeebaby.com/maxi-cosi-priori-convertible-car-seat-brown-earth.html

Нашата кола е златиста и реших, че повече ще и отива този цвят от черния. Той, пък на живо се оказа с леко зеленеещ оттенък  ooooh! , ама като го сложихме в колата пасна чудесно  bowuu

# 127
Здравей те момичета все се каня да пиша и аз и нали сме от ранобудните
за обичането и аз се чудя как да я обличам и не сваляме много дрехи по цял ден се разхождаме но започва да и омръзва са стои в количката
за кърмата и аз се чудя как ще спре,само вечер суче  newsm78
приятен ден на всички newsm51 newsm51

# 128
Бубе, честито ви столче! Ралфи да стои в него с кеф като в трон!
Софи хич не иска да стои в столчето. Като ще ходим някъде с колата гледам да се снабдя с всевъзможни джунджурии да и отвличат вниманието.

Деси-шиша
, каква ви е количката? Много се зачудих...

Бисквитка, много добре сте замислили празника Hug Весело изкарване в Истанбул!

# 129
# 130
Момичета,какво стана с томболата за рождените дни?

# 131
Може да отворим "Клуб на палавите дечица", ние със сигурност сме в него. Моя син ме млати яко, иска да ми свали или счупи очилата, дърпа ми верижката, май ще трябва да я сваля вече, обици не нося.. туй поне добре. И напоследък даже си бие главичката, опитва се да си търка очичките, но с дясната ръка се бие всъщност. Туй ли какво е? Сигурно супер нервност, но пусто зъби няма. Цяла нощ се въртя...съответно аз едвам си държа очите отворени,май нямам повече от 30 мин. сън. Но пак ще се разхождаме днес, аз като се върнах да прочета назад, видях, че има и по-големи хаймани от нас Wink, ние чак в 22ч не сме се прибирали. Wink
Говори усилено, ма-ма, та-та и други, но то отдавна всъщност, сега просто не млъква малката муцуна. Laughing Новото всъщност е, че изкара някаква привързаност към мен, каквато до скоро нямаше. Току ми висне по крачолите, само съм чувала за това, мислех, че Гоголино няма да е такъв. Той не обичаше да се гуши, нали не го свърта на едно място милия.
За обличането - не го обличам много, с боди, тънка блузка и дебела жилетка /която е откопчана в повечето време/, надолу с чорапогащник и панталонче, крачетата са обути с обувки. Тук беше около 18 С, но има вятър в някои моменти. Купихме една шапка с козирка от H&M, обикалях къде ли не, накрая там намерих, имаше много различни шапчици. Вчера даже бяхме гологлави  в по-ранния час, защото я забравих от бързане, ама като излезе вятър му метнах качулката.
Аз и някакви блузки му купих и съм силно разочарована, че тъмно-синята пусна и то здраво....Може ли детски дрешки от посочения магазин, дето много ми харесва...да пускат. Вие май повечето пазарувате онлайн, доколкото си спомням коментираното. Аз тепърва свиквам с този вид пазаруване, ама за дрехи не мога да се доверя на размери и ми се иска да го видя отблизо. За други работи - става.
Храненето - 08.30 - 100 - 200 гр. плодово пюре / мляко с бисквити му хареса, друго не ще за закуска/, 12.00 - 200-280 пюре, супичка,  зависи колко му харесва, напоследък обяда му е 50-60 гр, не му харесва Ганчев дори и доукрасен вкъщи, 16.00 - 200 гр каша, 20.00 - 200 гр супичка или мляко, редувам ги, нощно хранене - 200 гр. мляко. Имаше период, в който хапваше повече. Особено ако заспи преди да обядва и си откарва два часа сън, прави пауза от 6-7 часа и то след плодово пюре. Сигурно и туй е на мен, ако ми се спи, нищо друго не признавам, ни глад, ни нищо. Чакам кухнята утре да видим как е.
Желая ви ден пълен с усмивки! Hug
Честити месечинки на Митко и Сиянка!

# 132
Честита пролет и от нас!   bouquet Надявам се не сте ни забравили. Ние сме добре, позагубихме се малко ама какво да се прави на това хубаво време не се седи вкъщи. И не остава време за форума.
За кърменето- не съм пила нищо, когато я отбих. Реших, че вече няма да кърмя и спрях. Кърмехме се само през нощта и усетих, че нямам вече кърма и така спрях. Като стисна и аз потичаха няколко капки, но не съм усещала никакво напрежение.
За обличането- боди с къс ръкав, блузка и тънко яке, панталон и чорапки или чорапогащник и рокля.
За обиците- аз много искам да продупчим ушите на Гери ама ММ не  дава. Не знам как да го убедя.
dessi_shisha- томболата я изтеглиха във фейса има резултат.

# 133
Добро утро! Hug
Жужи Честити обички на Ели!
И на мен Марти опорито се опитва да  ми откъсне ушите,та обици вече слагам рядко.
Нанди аз снимки отново не виждам  Crossing Arms
За обличането навън-няма какво да коментирам.Обаче съм впечатлена,че тук в тази жега ги обличат децата често в дълги ръкави,понякога малките бебчета са и с шапки и задължително чорапки! Shocked Вчера оставих след плаж Марти само по помперс и една майка беше изумена и ме пита: Не му ли е студено? (искам само да кажа,че през деня е над 40 градуса)
Вигантол - не съм давала
Шени не виждам нищо лошо да празнувате и по-късно рождения ден.
Инче идеята ви за празника е супер!Тортите също!

И да ви похваля детенцето ми!Като му подам ръка и му кажа "здрасти!",той дава ръка и вика "дати!"  hahaha много е сладък!А сутринта се събудил и ме тупа по гърба и вика "дати"

И една снимка от нас:

# 134
Спестихте ми доста време,така като гледам ако се включвам на 2-3 дни,нищо нЕма да загубя Mr. Green Wink

Нелке,почвам с теб и бързите ти въпроси Wink
1.Нищо не съм пила за спиране на кърмата,просто спрях да кърмя и дет се вика все едно никога не го бях правила...но сега все повече се чудя дали с това не си навлякох някоя беля на едната гърда(нали наскоро ви се оплаках,че имам проблем с нея) Thinking
2.Застопорихме кошарата преди месец някъде,абе когато започна да стои нон-стоп прав в нея,защото то си беше истинско безумие,той се изправи,тя се залюлее и той се просне като пиян моряк и всичко се повтаряше до безкрайност Mr. GreenА, и той се пусна да стои без опора точно когато я застопорихме,иначе си беше направо екстремно преживяване Naughty

Хмм,верно ли сте правили тая втората торта,ам тя мноУ Убава бе...ама и трудна ми изглежда на мен Thinking Муше,кажи как я измайстори,абе кво ли те питам,ти си истинска кулинарка,а аз най-много пак да изхабя продуктите Mr. Green

Жу,и тук да кажа,че много ви отиват обечките и със здраве да се носят Heart Eyes Вие пък ако знаете В. как ми дърпа ушите с обеците,жална им майка направо Crazy Провира си малките пръстчета в дупката на халката(те са малки халки,но точно колкото да му влезне пръстчето Twisted Evil) и опъва без да се церемони Mr. Green

Нандисима,тФа с разбърканите думи го знам от фейса,яко е и наистина и вярно Naughty Това съм го открила още в ученическите си години,но аз четях много и непрекъснато Peace Единствената дума,която мен ме затрудни тук беше "останалото",не знам защо,но на нея запецнах за първите 2-3 секунди,докато другите си ги четях все едно са написани вярно newsm78

Бижута не мога да нося никакви,освен въпросните обеци Mr. Green И то аз,която съм върла фенка Mr. Green Всичко се дърпа,бута,ръга,чопли Twisted Evil Скоро и мартениците ми ще хвърчат,че нещо мноУ го дразнят Crazy

Вигантола
- не знам точно до кога се дава,но ние дори сега ще го пием по 2 капки,защото фонтанелата ни има още доста преди затваряне Confused И в тази връзка - при вас как стои въпросът с фонтанелата,има ли бебоци на които вече да им е затворена newsm78

Обличането навън - всеки ден различно,но въпреки всичко не съм преценила нещата правилно,защото детето ми от два дни се опитва да се разболее и ми идва да се  #2gunfire Опазих го цяла зима,та сега накрая да се изложим Mr. Green Вчера тук имаше кошмарен вятър,той беше облечен тънко,когато се опитах да му сложа якето,той започна да реве и да се тръшка(може би му стана пък топло с него Thinking) и си откара така гол на този вятър,защото пък майка му от много акъл не беше взела нещо за завиване:ooooh: Та от снощи сме на сироп за кашлица и капки за нос,опитвам се да вадя по нещо със сополарника,а и дадох Панадол превантивно Naughty Дано се разминем,че нямам нерви Praynig Две нощи не е спал и аз покрай него,не иска да си спи в кошарата,абе страшен кошмар,не може да диша от запушения си нос,а пък иска да си лапне пръста за да заспи,но лапне ли пръста,няма свободна дупка откъде да диша Mr. Green УЖАСТ Mr. Green

Уффф,Шени,и аз съм в един такъв омагьосан кръг за РД-то ooooh! И накрая май ще празнуваме на датата с приятелчета,а на другия ден вечерта с баби и дядовци Thinking За вашият случай - смятам, че е по-удачно този път да пропуснете приятелчетата Wink А това,което сте решили за същинския РД,много ми допада Wink

Геринце
,да пазиш Едика,еййй Naughty  Hug Тук е Южна България - нЕма лабаво Mr. Green

Бубе,честит ви стол,много е гот Heart Eyes

И за финал ПАК да се оплача от мойто дЯти Mr. Green (душо,чети,чети Twisted Evil)
Вчера беше неимоверно крив,както винаги де,но поне по едно време се беше кротнал в количката и слушаше,къде взе душата да го похвали и това дете като откачи,тя си би камшиците и си тръгна и останахме аз,Мариетката и още една майка,е,нЕмаше такъв филм,ама то направо истерия бе,няма на крака,няма в количката,няма по гъз,няма на ръце,абе рев и тръшкане,чак със задъхване Twisted Evil и накрая го прибрах и се оправиха нещата Whistling

п.с. Мислите ли вече къде и как ще отпразнувате първата годинка на вашите слънчица?

Това вече го мислихме и премисляхме  Naughty Mr. Green Започвам да се чудя вече аз ли съм най-загубената да чета всички постове и теми от до  Thinking Crossing Arms

П.П.И за финал един смях Joy Днес слизам да взема куФнята и момчето,което ми я носи ми казва следното нещо :"много си красива",при което аз направо се втрещих и измърморих някво "благодаря" и се вчесах на секундата Crazy Хмм,с две думи да считам ли,че още съм вървежна Mr. Green hahaha
Скрит текст:
само аз ли се притеснявам от комплименти Thinking много ми става неудобно Mr. Green да не говорим,че сега ще ми е такъв спек като ходя да си я вземам и се срещам с въпросния господин,абе май има нещо сбъркано в мене Mr. Green

П.П.П.Нелли и Мартето,айде на отчет Naughty Hug

Общи условия

Активация на акаунт