Бродирана красота - Гоблени 94

• 103 207
  • 770
  •   1
Отговори
# 195
  • sf
 Crossing Arms пфууу, разпечатах си Пумата, ама и двата ми варианта са мътни . Принтера на тия ли нещо, някои знаци едва ги различавам и то с въображение  ooooh!
ще я мисля тия дни , пък ще видим

# 196
  • София
И аз да се наредя на опашката за схема на летният вариант . Embarassed
nadezhda.georgieva@abv.bg

# 197
  • София
И аз да се наредя на опашката за схема на летният вариант . Embarassed
nadezhda.georgieva@abv.bg

# 198
Ето воденицата и в PDF формат
 Активиран е линк за публичен достъп:
http://dox.bg/files/dw?a=510b843ec5
Това не е ли летния вариант?

# 199
https://plus.google.com/u/0/photos/103733889986564737250/albums/ … 10048794537950162
ето нещо много старо, което все още си е в този вид - шила съм го 1:2 това са:
//
като едната / покрива две кутийки от панамата

# 200
  • София

Май да  Thinking аз си го дръпнах .  Peace

delfin4e не става ли по-грубо когато се шие 1/2 . До сега не съм виждала наживо ушит така гоблен .

# 201

delfin4e не става ли по-грубо когато се шие 1/2 . До сега не съм виждала наживо ушит така гоблен .

Приятелката ми, която ми подари този (Пътят към църквата) беше ушила 2 по този начин и каза ,че върви по бързо. Да си кажа право малко бях скептична и си мислех, че ще е грубичко, но определено като го видиш завършен и от далече си е добре! Наистина докато шиеш ти се струва грубоватичко, но крайния резултат е важен. Лично аз бих го препоръчала за по-големи размери пейзажи! Peace

# 202
  • Ловеч
Цитат на: nadezhda96 в Вт., 20 Март 2012, 14:49

Ако се вгледаш в каталог на вилер дори "Тайната вечеря" е шита така, само частите дадени 1:1 се шият petit point /малка точка/. Ушитите така гоблени са доста по красиви и реалистични след завършване.Аз съм шила доста така и в интерес на истината ,,Запустялата воденица" сме сравнявали ушита 1:4 и 1:2. печели втория. И за да не съм голословна ето я:
https://picasaweb.google.com/105151836672099002304/Darinaia#5536088286355710978

# 203
        Много красиви неща имат тази фирма Лука !
   Този бод 1:2 съм го ползвала преди години за една икона на "Солария" - "Благославящият Христос".       Ето:

Наистина по този начин гоблена върви бързичко, но имам някакъв мътен спомен,че с 2 нишки прозира на бг разграфена панама и сякаш го ших с 3 нишки. Мога да проверя  , защото гоблена е подарен отдавна. Елементите на тази икона са си с обикновен гобленов бод 1:1. Но при положение,че открих кръстчето и Аида-та вече не ползвам тези бодове.

# 204
  • Балчик

Това е вилеров бод, не става грубо. Ето моите ушите с този бод:

Воденицата на Буше
Хитлеровата Зима
Мостар
Пътят към храма
Коне на водопой
Фрегата
Щастливото завръщане

Гръб при бод 1:2

Ето и отблизо:

Гобленът стои като "на пътечки". На мен лично този бод много ми харесва за шиене. Шие се с 3 нишки. А нали ви се похвалих с комплектовката на Милена стил, подарък от приятели за РД. Та продавачката им казала: "Сега има нов бод 1:2, ако жената,за която взимате гоблена иска да дойде да и го покажа" Joy Нов, нов, колко да е нов. Сега в наше село явно разбират за него, а аз така си шия от 97 година (всъщност от тогава шия и гоблени). Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 16:23 от Джемма

# 205
  • Враца
Този гоблен беше 1;4,но аз си го преправих на 1;2с 3 нишки и стана супер.. ето

# 206

Не е летния вариант,есенният е.Схемата я имам в ПМ и я направих в PDF защото знам че много от вас нямат инсталирана тази програма.Нямам схема на летния вариант но ще се радвам да имам Simple Smile

# 207
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
А нали ви се похвалих с комплектовката на Милена стил, подарък от приятели за РД. Та продавачката им казала: "Сега има нов бод 1:2, ако жената,за която взимате гоблена иска да дойде да и го покажа" Joy

Ех, Джемма, и ти  ooooh! Не си в час с "новите" неща!  Joy hahaha Joy hahaha
То за нея може да е ново!
То и аз не съм шила 1:2, но поне съм чувала за него!

Няма да забравя нещо прочетено по повод основа за бродиране 14 каунт - продавачката в магазина е обяснила на търсещата, че ".....такава няма. Има само разграфена и неразграфена."
Просто не помня дали тук или в друг форум съм го чела.
Така забелязвам, че в "наше село" масово се шия Вилерови гоблени, големи, тежки, гоблени. Нямам много досег с гобленарки, но веднъж една ми каза "Аз не обичам да шия такива малки гоблени - това са картички." Прекланям се пред труда на всеки - независимо дали шие голям, малък гоблен или на кръстчета или с друга техника - нова техника - 1:2.
А в интернет е пълно със схеми и не бива да сме като коне с капаци и да виждаме само определени неща.

# 208
  • Балчик
Да, и в наше село беше така през 90-те, само големи вилерови се шиеха и от тогава са ми тези. Сега вилерови не ми се шият и без това тези, които ми харесваха съм ги ушила вече. Може би още 1-2 ми харесват, но засега приключих с Вилер.  Simple Smile При тия красоти в нета, моите уважения към Вилер, ама не ми се шият негови модели.

# 209
  • София
Понеже сте по-опитни в гобленовия бод, ще се получи ли, ако шия "Есента" 1:1  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт