Бродирана красота - Гоблени 94

• 103 205
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
zhanka, може ли божурите, моля!?!?   bouquet nona_u@mail.bg
Eto тук е оригиналната схема;
http://depositfiles.com/files/c4wp4b9rs
а тук е в Пм с пренабор в ДМЦ в 198 пост:
http://rukodelie.devichnik.ru/index.php?/topic/37438-%d1%80%d0%b … %8f/page__st__180

# 181
  • Балчик
Голям е, но аз мисля да го шия 1:2, когато му дойде реда. Много бързо се шие така. И аз обичам големите гоблени. Само 2 бода в квадратче, а с внушителни размери. Wink

# 182
zhanka, благодаря!   bouquet

# 183
  • UK/София
Дай имейл да ти я пратя, аз я свалям нормално. Аз не мисля, че  ми излез по-скъпо сама да си комплектовам. Но все пак всеки си има предпочитания.

Благодаря! Имейлът ми е bkalanova@yahoo.com

Това означава ли, че ако комплектовам сама, ще се получи абсолютно същата картина като закупен комплект от фирмата производител?Това ме интересува.Много пъти съм чела оплаквания в темите, че цветовете се разминавали от оригинала.Как да се застраховам от това?

# 184
Ето воденицата и в PDF формат
 Активиран е линк за публичен достъп:
http://dox.bg/files/dw?a=510b843ec5

# 185
  • Балчик
Тази схема я свалих от Девичника (не дадох линк към сайта, защото изисква регистрация, а не всички имат ), където момичетата правят пренабор, т.е оригиналната схема с оригиналните номера на конци просто ги пренабират в програмата и си е като оригинала. На мен повече ми допада този формат схеми. Можеш да си я виждаш както ти харесва, освен това има инфо за панамата, за броя чилета, абе за всичко- ако авторката на пренабора е дала това инфо, разбира се. Peace  

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 22:42 от Джемма

# 186
И аз благодаря за схемата на воденицата Simple Smile
Страхотни сте, момичета! Възхищвам ви се - кога намирате време д атворите толкова красоти.

# 187
  • Димитровград
Поздравления за всички!  bouquetВашите гоблени-малки и големи,ме поддържат в тонус през последния месец.Моят господин реши,че е време да се заеме със самостоятелен бизнес и съответно оформянето на документацията,организационни проблеми,срещи с доставчици,адвокати и т.н. се струпаха на моята глава.Време за шиене в къщи-никакво!.Добре че сте вие,да има с какво да изплакна окото.Скришно надничам,да не ме усетят вкъщи,че и за форума време не ми оставят.И всеки път се надявам да видя нещо новичко-я гобленче,я етапче,я някоя дреболийка.Вече съвсем сериозно обмислям възможността да си скрия един гоблен зад казанчето на тоалетната и да ме хване перманентно разстройство.Или запек.Днес пералнята се развали и ме оставиха в къщи да чакам майстор.И веднага използвам момента да се намърдам тук.На работа успявам да открадна по някой час шиене и си завърших русата мацка.

# 188
  • Враца
polinabg..страхотна ти е мацката..  Peace

# 189
Момичета, от всички схеми, които сте дали на тази прекрасна воденица успявам да си дръпна тази в PDF формат. Гледам, че се шие с кръстче, с конци Анхор на Аида 14. Това правилно ли го разчитам? Няма полукръстче и различен брой нишки....всичко е 2ката конец, кръстче.
Джема, какво означава 1:2 newsm78 аз явно съм от тъпичките Blush   1:2кръстче ли е или гобленов бод? И каква е целта - да стане по-голям ли?  1знак=2бода   един върху друг или 1 до друг? Ох,  пак много въпроси.... Rolling Eyes Embarassed

# 190
Момичета, от всички схеми, които сте дали на тази прекрасна воденица успявам да си дръпна тази в PDF формат. Гледам, че се шие с кръстче, с конци Анхор на Аида 14. Това правилно ли го разчитам? Няма полукръстче и различен брой нишки....всичко е 2ката конец, кръстче.
Джема, какво означава 1:2 newsm78 аз явно съм от тъпичките Blush   1:2кръстче ли е или гобленов бод? И каква е целта - да стане по-голям ли?  1знак=2бода   един върху друг или 1 до друг? Ох,  пак много въпроси.... Rolling Eyes Embarassed
по принцип в пренаборите се дава аида 14 но снимката на етапа на воденицата който качих е шит на аида 18 при фирмата Лука до сега не съм видяла полукръсче или друг бод освен гобленов и кръсче и се шие с два ката , ако ключа е точен няма никакъв проблем да си комплектовате и далеч е по евтино ще дам конкретен пример това което в момента започнах е лука 480 комплекта се продава на цена около 80лева аз до тук съм дала 25 лева и ето го началото -
не мисля че ще е по-различно от картината аз го почнах на аида 16 кръсче два ката

# 191
Здравейте! И аз имам въпрос за воденицата никъде в ключа не виждам по колко конец ще е нужен от всеки цвят.  Rolling Eyes  Аз също успях да дръпна само тази схема в PDF формат.

# 192
Благодаря Ви момичета, успях да изтегля схемите. И аз имам същите въпроси. Не обичам да шия кръстчета, а самия размер на гоблена какъв ли е? Щом е 1:2 би трябвало да е по-малък, но нямам идея как се шие, дали само двете бодки на реда, а горните не се шият ли или.....
Няма да откажа и схемите на летния вариант, всеки вариант по-своему си е много хубав.
Желая Ви хубав ден!    bouquet

# 193
Благодаря Ви момичета, успях да изтегля схемите. И аз имам същите въпроси. Не обичам да шия кръстчета, а самия размер на гоблена какъв ли е? Щом е 1:2 би трябвало да е по-малък, но нямам идея как се шие, дали само двете бодки на реда, а горните не се шият ли или.....
Няма да откажа и схемите на летния вариант, всеки вариант по-своему си е много хубав.
Желая Ви хубав ден!    bouquet
за тези който не обичат кръсче е по-добре да се шие 1:1 гобленов бод , отколкото 1:2 ,защото гоблена е голям 370 на 260 бода и аз мисля че 1:2 ще стане груб ,а по-отношение на разхода на конци  при оригиналната схема има скан на конците и от там се вижда че едва ли повече от 1бр.на цвят ще отиде особенно при 1:1 дори ще е много като ушия моя ще ви кажа повече но въпреки че го шия на кръсче може би само един от зелените цветове ще е повече от 1 чиле  bouquet

# 194
  • Пловдив
Брей, и на мен ми харесва много тази есенна красота.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт