МАЙските бебенца сладки, имат си вече шапчици и чорапки!

• 39 455
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Drina, темичката е супер  както винаги, много пролетна и лилава  Hug

pisana yana, още малко остава, бебка ще е добре и после ще може да обикаляш магазините

ferarra, бързо оздравяване

asselina, добре дошла   bouquet, като не се притесняваш от отношението в болницата ще бъдеш по  - добре и по - спокойна в къщи.

krisi72, стискай зъби малко остана и на мен ми писна и искам да раждам, но като че ли  и мен ме  е  страх повече  от първия път, но  без  черни мисли всичко ще бъде наред!

Приятна и усмихната вечер!

# 76
Арлина, jo_anna за линка за сайта ,,първите7,, не ми се отваря вече нещо и на мен.

за многократните пелени аз си порчах също от тези http://ecolina-bg.com/product.html?product_id=249 ,но мисля че бяха подобрената версия,искрено се надявам да ми вършат работа и да са ми в полза,но с времето ще разберем.
поне ще знам и кой да питам от вас за въпроси впоследствие  Simple Smile

# 77
Здравейте и от мен...Дрина темата е страхотна.
 Момичета да ви се оплача. След един прекрасен уикенд  последва една ужасна новина за нас. Гонят ни от квартирата ни. Искали да си продадат апартамента и ни казаха да се ориентираме кън търсене. Сега ли точно. Очите ми са подути от рев. Не знам каакво ще правим. Милото ми казва да не се тормозя,а на мен ми е супер кофти. Кога ще търсим,ще се местим, ще ремонтираме....уф...ето излях си мъката..съжалявам за тормоза...

# 78
Здравейте и от мен...Дрина темата е страхотна.
 Момичета да ви се оплача. След един прекрасен уикенд  последва една ужасна новина за нас. Гонят ни от квартирата ни. Искали да си продадат апартамента и ни казаха да се ориентираме кън търсене. Сега ли точно. Очите ми са подути от рев. Не знам каакво ще правим. Милото ми казва да не се тормозя,а на мен ми е супер кофти. Кога ще търсим,ще се местим, ще ремонтираме....уф...ето излях си мъката..съжалявам за тормоза...
Не се притеснявай - всяко зло за добро!!! Ако си от София мога да ти дам номера на агенцията, с която ние си намерихме квартирата- работят в полза на клиента - не се опитват само да ти вземат парите. Ние сме много доволни от тях и като отношение и като качество на свършената работа. Ако имаш нужда пиши ми ЛС, да не се получи реклама тук  Hug

# 79
Drina, темата е страхотна! Отново! СУпер си!   bouquet  bouquet  bouquet
Шмати, новината е доста неприятна, но не напрягай бебето! Престани да плачеш и се стегни! Винаги, когато съм разстроена мъжът ми така ми казва! Не забравяй, че вече не си сама и всичко това се отразява на бебето!  Hug Hug Hug
Аз тази седмица отскочих до Враца, малко на разходка... Да ви кажа, прави ми впечатление, че много лесно се уморявам... Не знам само при мен ли е така Simple Smile

# 80
Drina, темата е страхотна! Отново! СУпер си!   bouquet  bouquet  bouquet
Шмати, новината е доста неприятна, но не напрягай бебето! Престани да плачеш и се стегни! Винаги, когато съм разстроена мъжът ми така ми казва! Не забравяй, че вече не си сама и всичко това се отразява на бебето!  Hug Hug Hug
Аз тази седмица отскочих до Враца, малко на разходка... Да ви кажа, прави ми впечатление, че много лесно се уморявам... Не знам само при мен ли е така Simple Smile
Определено не е само при теб така, аз даже се и задъхвам - мисля че това до някъде се дължи и на зимният застои  cold На мен даже ми се доспива, и изпитвам физическа необходимост да полегна поне за 10- 15 мин.  Confused

# 81
Асе, добре че си се прибрала! При такова отношение няма смисъл да стоиш там. По-добре да си платиш за прегледите, но да знаеш, че ще се държат добре с теб. Все пак това е за здравето ни, не е за някоя лигавщина. Дано всичко да е наред! Hug
Криси и аз искам да се "вкарам в ред" вече. Ония ден бях до мола, XL дрехи не ми стават, нещо страшно беше...Е, не бяха за бременни, но се надявах, че ще ми стане нещо, преди носех XS и S. Май ще се наложи да си купя дрехи за бременни за летния сезон. Доста топло стана изведнъж и нямам нищо, което да ми става. А за секса- ние си правим. Не сме спирали. Мъжът ми се притеснява да не му направим нещо, да не съм върху него...не знам дали има пози, които са забранени, срам ме е да питам лекарката Blush
[color=red]zvun4e[/size][/size] [/size][/size][/color]и аз нещо доста често почнах да се задъхвам и по-трудно да дишам. Изморявам се докато чистя...ама сигурно е нормално, като си представя, че бебо е към 2кг, водите и те там някъде...не е лесно. Ама още малко! Simple Smile
Ели, аз нищо не разбирам от астрология, нямам и интерес. Просто имам позната, която ми каза да го имам предвид...Не знам защо, но си мисля, че всичко е до внушение. На мен 1-ви и 3-ти май са ми много "симпатични" дати. Не е много рано (на 9-ти ми е термина), не е и прекалено до датата, така че мисля, че тогава ще е ок. Естествено и лекарката трябва да си каже мнението. Аз съм с -3,5 диоптъра, не ми се рискува много за естествено рждане, затова предпочитам психически да си се настроя за секцио и да приключват по-бързо нещата.
В събота капарирахме количка. Утре ще ходим да я вземем, че нямаше в магазина. Избрахме тази най-накрая: http://www.novobebe.com/navington-cadet-black-sea-bebeshka-kolichka-bg-1219.html
То голямо чудене, голямо нещо...ще кажеш, че кола ще си купуваме... Та с количката приключих "разследването". Кошара сме избрали, може би началото на април ще вземем и нея, вана, аксесоарчета някакви и готово.
И да се оплача - нямаме топла вода, поради авария Sad Младост, Студентски, Мусагеница, Витоша...чудна работа! Дано скоро оправят нещата, че нещо почвам да се дразня лекичко...
Жълто_пате нещо се загуби...никаква я няма. Дано всичко да е наред с нея  Praynig
За витамините - аз си ги пия още. Прегнакеър. По 1 през ден, имам още 10-тина и мисля да ги спирам. Магнеротът докога се пие? Има ли ограничение? Че имам доста.
Айде , оставям ви! До скоро! Simple Smile

# 82
Мами имам един такъв въпрос какво мислите за името Габрина, сигурно много от вас не са го чували, но ми се струва различно име и незнам как ще се възприеме от околните, тъй като ми предстои да дам име на дъщеря си, но Габрина е близо до Габриела, а ми се иска да е различна а не да се казва като всяка втора Габриела Wink Кажете ми какво мислите;) Благодаря ви предварително Hug

# 83
Добро утро, момичета! Simple Smile

Благодаря ви за топлите и мили думи, радвам се че получавам подкрепа и разбиране от вас. Вие сте наистина страхотни, какво ли щеше да бъде, ако ви нямаше???  newsm78

Дрина, можем да се разберем за среща с теб, аз ще ходя всяка седмица в ТК на доплер в сряда и мерене на бебчо в четвъртък. От април ще започнем и записи на тоновете. Ох, как искам да идва вече това време и да се раждат нашите съкровища, та да взема да глътна малко въздух и спокойствие. Simple Smile

Желая ви ползотворна нова седмица изпълнена с много усмивки и настроение!   bouquet

# 84
  • София
Шмати, не се измъчвай допълнително. Просто се стегни и започвай да търсиш квартира бързо. Аз си мисля, че може да се намери и квартира, която не се нуждае от сериозни ремонти. Успех и не се напрягай излишно.

CuJlBeTo, без да се обиждаш, но на мен това име някак ми звучи недовършено. Не знам защо. Както и да го кръстите в крайна сметка това дете ще си е ваше и вие ще го обичате с името, което сте му дали. Винаги ще има някой, който не го харесва. На мен ми казаха, че съм си кръстила детето като куче  Laughing Даже имахме случайна среща в Южния парк с едно куче, което се казваше Дара. Всеки път когато викнехме детето идваше кучето, даже стопанката дойде да ни пита от къде го познаваме  ooooh!

Лек ден, момичета! Аз от днес съм си официално вкъщи Sunglasses

# 85
Добро утро, Мамита!  Peace
Относно имената, аз мисля че е важно да не означава нещо гадно, например нещо спряло ( Запрян), #Crazy или такова с което ще се срамува някога. Всяко име си има чар. Мен най- много ме притеснява като сложим някакво име, което ще е хубаво, но пък като го кажат накратко и става мазало, например- Мария- Маре, разваля се цялата идилия, но.... няма как.
Подготвихте ли багажа за родилното?

# 86
  • България, Шумен
Привет, дами!!!

Беки, Drina благодаря за подкрепата! Тоя ден ми беше много мъчно и тежко от постоянните болки, неразположения, чувството, че съм безполезна за семейството си и за себе си. Получих и много лоша новина за една приятелка, която зачена инвитро за пореден път абортира, но този път в 5 месец и може би за това ми дойде и в повече, Много мъчно ми беше и за нея.

Но тези два дни си бяхме с моя скъп и Вики, пазарувахме за бебо, видяхме се с приятели. Станах в неделя изкъпах се, направих си прическа и си казах !!!Днес избирам да се чувствам добре, да съм красива и да се смея!!!! Така и стана, Благодаря на Бог за подкрепата му!!! Разбира се се облякох в лилаво!!!

Взехме количката, която ни бяха обещали, нооо и на двамата с Митко не ни хареса иии сега май ще си купим нова. А аз изобщо не съм гледала или търсила.

Drina - Jane Rider Matrix има една моя приятелка, каза, че е много лека и лесно се управлява, но и е трудно по стъпалата с големите гуми, също и коша е умалял много бързо на бебо.
Аз сега ще разглеждам на chipolino, че ми ги похвалиха. някой има ли наблюдения?

choki-koki - питай в районното ти подразделение на Социоално подпомагане, там се подават документите.

Asselina - наистина се учудих от отношението, все си мислех, че щом е София е по-различно. Аз докато бях в болницата тук в Шумен, но следяха тоновете сутрин и следобед. раздавам се, че си си у дома, направо всеки ден те мислех как ли ще изкараш в болницата до раждането.

elliee стриите си личат още като се появят като тънки червени линии, после избледняват. мажи се редовно и дано не се появяват.

ЛЛ - благодаря

CuJlBeTo - Габрина, много ми хареса. И ние сме избрали нестандартно име, но искаме да означава нещо.

Аз избягвам всякакви хороскопи, гадатели, астролози и номеролози.  Това си е мое мнение, в Библията пише, че за Него това е мерзост, а и мисля, че по някакъв начин това всичко те ограничава. Вярвам, че когато и да се роди бебо, Бог ще го благославя и пази за да има един чудесен живот!!! Пожелавам го на всичките ни бебчовци и деца!!!

Имам питанка!!! Какви памперси ще купувате? И някой ориентирал ли се е към електрически стерилизатор, аз искам да си купя?

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 13:25 от pisana yana

# 87
                            Добро утро и от мен  Grinning

Лелеее, ама вече е истинаска пролет, топло и приятно, но все пак си е женско време, тааа  newsm78  Laughing
  Коментирате имената,а? Хм, честно казано, този път и на мен ми е трудно за мъжко име, но си имам едно, което си харесвам и така ми е допаднало още от както разбрах, че съм бременна та май ще е то  Simple Smile.

А за развалеяне на имената, когато се изричат накратко си зависи дали вие и детето ще позволяват. Дъщеря ми се казва Нина- Мария, а всички и казваме Нина  Simple Smile

Аз се казвам Вероника, а когато някой ми каже Рони, направо  #2gunfire .Наричат ме Верче, така съм и свикнала.

Приятен, топъл ден от мен, май-чета!   bouquet

# 88
Добро утро мами!

Надявам се да сте изкарали прекрасен слънчев уикенд с любимите същества!

За имената на бебчовците лично аз не съм привърженик на изчанчени такива и съм мнение, че името трябва да се произнася лесно и да се запомня лесно. В крайна сметка изборът на име е отговорност. Всеки си има своя представа, но според мен не бива да забравяме, че не ние ще носим името и то няма да се оценява само от нас.

Дрина, количката много ми харесва!

little_didi4, аз смятам да започна с еднократните пеленки в началото и ще преценя в движение дали да поръчам от другите.

Янче, виж този линк, има описание на най-разпространените видове, с плюсове и минуси
http://papa-bebe.com/pampersi.html
Аз ще пробвам в началото с Либеро.

Не помня дали сме обсъждали бебешка козметика, но бих се радвала някой да сподели. Попаднах на един магазин в събота, много добре зареден, но от толкова голям избор само се обърках. От това което съм чела по форумите съм се спряла на Бюбхен и Веледа (малко скъпички ми идват), но четох, че и българския Бочко бил добър. А и по списъка, който съм си направила трябва да се купят сто неща - шампоанчета, мазила, душ гелове и т.н.  Shocked

Айде мамчета - хубава и слънчева седмица от мен  Hug

# 89
Добро утро момичета!
За козметиката мога да кажа какъв беше моя опит.
В началото ползвах себа мед и съм изключително доволна, после минах на мустела/все пак себа мед повече ми харесва/ Това което мога да кажа е да си вземете всичко от една марка, защото ако се обрине детето няма да знаете от коя марка точно се е обринало.
Знам също че в началните месеци кремчето за подсичане не се препоръчва да съдържа цинк/той много изсушава/ Също така за първите месеци е добре да се ползва олио и след това мляко за тяло.
Бюбхен не съм ползвала, но една акушерка ми беше казала че децата се обривали от нея, не знам може би при по-голямо дете е ок.
Когато сина ми беше на 6 месеца казаха че имал атопичен дерматит, което се оказа че не е вярно.Бях взела А дерма-Екзомега и съм много доволна също.
Сега за бебето пак мисля да стартирам със Себамед.

Общи условия

Активация на акаунт