При изписването от болницата?

• 8 127
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
На мен съпругът ми донесе за докторите и акушерките по един натурален сок, шоколодови бомбони, сладки и кафе, а отделно се оставя пита и мед и каквото искаш там на акушерките, които се грижат за бебето. Значи на екипа, който е присъствал при раждането ти подаряваш, каквото искаш, а на екипа, който се грижи за бебето се подарява нещо, когато ви изписват - дава се на акушерката, която изнася бебето.

# 31
Ira80 написа "В едно съм се убедила: "За да получиш, трябва и да дадеш". Аз на всяка една консултация нося по бомбониера например. И не защото се чудя къде да си хвърлям парите, а честно казано се надявам тези жестове да вземат отношение и когато отида да раждам. А после, живот и здраве всичко да е минало успешно, защо отново да не почерпи човек. Дали от благодарност, дали да си остави една отворена вратичка, подбуди всякакви. " АБСОЛЮТНО СЪМ ПРОТИВ,ТОВА СИ Е ПОДМАЗВАЧЕСТВО -Тези хора са там,за да помагат, а не за да чакат подаръци. Дайте тогава всички да искаме пари-аз на първата ми работа тук бях в Паричния салон на един хипермаркет-ринали сме се в пачки по цял ден, средно £450 000 кеш и какво-трябва ли да застана отпред пред магазина и да искам пари на хората, за да им заредя cash машините с банкноти Twisted Evil Супер идея нали Twisted Evil Просто ако всички мислат като тази майка държавата ни ще си остане на същия хал както сега, а корупцията ще си се вихри със същата сила Twisted Evil Слава тебе български народе,че винаги ще си плащаш за безплатните неща

# 32
Пак съм аз-съжалявам, но се ядосах на това с почерпките Imp Lilita пита как е в чужбина-е в UK ПЛАЩАШ такива данъци, че дори и няма да си помисля да нося нещо в болницата-между другото всички акушерки и лекари явно им е кеф работата с бебоци,защото само ти се радват като отидеш на преглед. Имала съм случай да чакам 6 часа да ме види лекар, но през това време ще ти направят изследвания или поне ще те успокояват. Е малко ме е шубе,че на раждането присъства само една акушерка, ама да не дава Господ и лекар да идва /пу,пу/ дано всичко е наред. Не твърдя,че здравеопазването им е Топ 10,естествено че си има и недостатъци-спешната им помощ патки да пасе пред нашта Twisted Evil ,но поне никой не ти иска подкупи и не се чувстваш задължен към тях, защото заплатите им са доста тлъсти, пък и не биха си рискували работата

# 33
  • Кори Селести
майка ми е акушерка в Германия. Случва се, някой много щастлив татко да остави дребни пари за кафе-касата на отделението...друг да донесе цветя....но е общо взето рядкост. Най-често го правели арабите...Simple Smile

# 34
Цитат на: asa
Ами те си стоят пред болницата. И искаш - не искаш те си свирят. Направо купон. Grinning   Grinning  Grinning

Е, ние точно по тая причина се изнесохме през страничния вход.Така че им се измъкнахме на тумба-лембата  Flutter  Party

# 35
Цитат на: Reza
Цитат на: Irena80
голяма разлика в отношението.

ти при избран от теб лекар ли ще раждаш?
ако да - защо се притесняваш? ако не.....никога не може да си сигурна, че този, на който си давала бонбони на консултацията ще е този, който ще е до теб по време на раждането...

Може би трябваше да спомена още отначало, че ще раждам при избран лекар. Тази, която ви води консултациите сега, тя ще ме изражда. Затова се влияя от нещата, за които споменах.

# 36
# 37
  • Кори Селести
Цитат на: sunny_zt

Не е нужно да ставаме студени, мрачни и да приличаме на чужденците!!!

не е....
но нали за това става дума...всеки може вече да избира как да подходи по въпроса. На мен ми е неудобно да давам пликчета с армагани,  и  варианта за узаконеното плащане ме устройва чудесно.

Irena80, ти щом ще си плащаш за раждането....не битрябвало да се притесняваш...достатъчно пари ще им дадеш. Все пак, да не забравяме, че това им е работата на докторите и би трябвало да я вършат съвестно без допълнителни побутвания.

Все пак...рабирам, че те е страх и ти в притеснено...ако това те прави по-спокойна - ок.
На мен просто ми се иска да дойде ден, в който всеки ще си гледа работата както трябва и ще получава добри пари за това и тия дребни "задължителни" рушветчета ще бъдат забравени.

Пък, ако толкова много си доволна, че ти се прииска да ги почерпиш чак....няма лошо:) но не и по схемата
"задължително по желание"

# 38
  • Sofia
майка ми е акушерка в Германия. Случва се, някой много щастлив татко да остави дребни пари за кафе-касата на отделението...друг да донесе цветя....но е общо взето рядкост. Най-често го правели арабите...Simple Smile

Те затова са и такива сухари немците. Ние българите сме балканджии хора, на мен ми е кеф да черпя душата ми се отваря. То затова и като родих мъжа ми освен, че сърдечно им благодари( аз бях в реанимацията) изкупи целия магазин до болницата. Да, нормално е да благодариш, но пък е адцки тъпо да не почерпиш извинявай...все пак дете ти се е родило. Не раждаш всеки ден...

# 39
Мнение от чужбина...

Не им носим нищо. Плащаме си данъците и престоя в болницата, което покрива хубавите заплати на персонала... Освен това и персонала, колкото и мил да е, гледа да не ти се навира много в лицето, така и до ден днешен не знам кой изроди сина ми... Моето задължение е да си платя сметката от болницата, задължението на персонала там е да се грижат за мен и за болестта/детето ми.

# 40
  • Кори Селести
Цитат на: DEianaZ
Те затова са и такива сухари немците. ...

но пък е адцки тъпо да не почерпиш извинявай...все пак дете ти се е родило. Не раждаш всеки ден...

ти колко немци познаваш?
защото аз познавам такива, които не бих нарекла сухари....пък доста българи сухари съм срещала, въобще такива заключения са меко казано доста смели.

а колкото до черпенето...да, не раждам всеки ден, но това не означава, че трябва да тръгна по улиците да черпя.
има достатъчно хора около нас, които бяха солидно (да не кажа наприлично) почерпени.

# 41
  • Кори Селести
Цитат на: Мама от Финландия
Мнение от чужбина...

Не им носим нищо. Плащаме си данъците и престоя в болницата, което покрива хубавите заплати на персонала... Освен това и персонала, колкото и мил да е, гледа да не ти се навира много в лицето, така и до ден днешен не знам кой изроди сина ми... Моето задължение е да си платя сметката от болницата, задължението на персонала там е да се грижат за мен и за болестта/детето ми.

202uu    202uu     202uu

е, за това ми е думата...и тук така да стане дано!:)

# 42
Цитат на: Adriana
Ira80 написа "В едно съм се убедила: "За да получиш, трябва и да дадеш". Аз на всяка една консултация нося по бомбониера например. И не защото се чудя къде да си хвърлям парите, а честно казано се надявам тези жестове да вземат отношение и когато отида да раждам. А после, живот и здраве всичко да е минало успешно, защо отново да не почерпи човек. Дали от благодарност, дали да си остави една отворена вратичка, подбуди всякакви. " АБСОЛЮТНО СЪМ ПРОТИВ,ТОВА СИ Е ПОДМАЗВАЧЕСТВО -Тези хора са там,за да помагат, а не за да чакат подаръци. Дайте тогава всички да искаме пари-аз на първата ми работа тук бях в Паричния салон на един хипермаркет-ринали сме се в пачки по цял ден, средно £450 000 кеш и какво-трябва ли да застана отпред пред магазина и да искам пари на хората, за да им заредя cash машините с банкноти Twisted Evil Супер идея нали Twisted Evil Просто ако всички мислат като тази майка държавата ни ще си остане на същия хал както сега, а корупцията ще си се вихри със същата сила Twisted Evil Слава тебе български народе,че винаги ще си плащаш за безплатните неща

Това няма нищо общо с твоя хипермаркет. Тук става въпрос, че искаш най- доброто за теб и детето ти, докато си там. И когато тук в България повечето го правят, ти също си готов, само и само и при теб нещата да са така. Когато гледаш (както една приятелка каза), че към някои жени е по- различно отношението, тогава започваш да мислиш по- другояче. Като не си доволен и не искаш - никой не те кара на сила.
За добро или лошо, тук нещата стоят така, ако иска човек го приема, ако не иска - не.
Мен ме интересува положението, докато съм в болницата, а не на какъв хал е държавата, защото не съм никоя, за да го променя.

# 43
Цитат на: sunny_zt
Питайте лекарите и акушерките - на тях им е писнало от уискита, бонбони и кафе!!! Много е стандартно, ама те са се задръстили хората от такива неща. Ако имате познати лекари те ще ви кажат.

Имам доста познати в сферата на здравеопазването - наистина е така! Даже някои се уговарят да дават бутилки и бонбониери в близки магазини срещу пари, защото "с уиски и бонбони децата си няма да нахраня".

Аз лично предпочетох да си платя всичко по официалната тарифа на болницата (раждах в "Св. София"). Единствено на акушерката, която беше до мен през ЦЯЛОТО време, освен ОГРОМНИТЕ си благодарности, поднесох букет цветя и сума пари (направих го на 2-рия ден след раждането, жената дойде да ме види, макар че вече не бях в нейния "ресор"). Зарадва се много, а аз отново й благодарих. Надявам се да не пропусна Бабинден, искам да й поднеса букет цветя отново тогава.  Grinning

На изписването нищо друго не сме носили. Дойдоха повечето от най-близките ни роднини. След това - вкъщи за 1-2 часа, за да разкажа преживяванията си от последните дни и да се почерпим с каквото бяха приготвили Simple Smile На мен ми беше много приятно!
За разлика от предния път, когато се чувствах много изморена след раждането и нямах сили и настроение за гости, прибрах се и - направо в леглото... Явно състоянието на родилката определя как ще протече "изписването".  Simple Smile

# 44

На мен просто ми се иска да дойде ден, в който всеки ще си гледа работата както трябва и ще получава добри пари за това и тия дребни "задължителни" рушветчета ще бъдат забравени.

Пък, ако толкова много си доволна, че ти се прииска да ги почерпиш чак....няма лошо:) но не и по схемата
"задължително по желание"

Съгласна съм, но едва ли ще дойде скоро този ден.
И аз съм против схемата "задължително по желание". Ако си доволен почерпваш, ако не си, или пък не искаш - не. Важното е да е от сърце, няма ли го отвътре, защо да се насилва човек?!

Общи условия

Активация на акаунт