При изписването от болницата?

• 8 127
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
Само за протокола-почти всичко от "блгодароностите в торбички" се продава от лекарите и акушерките после.Някои от тях дори имат договорки със малки магазини да дават алкохола за продажба там.
 Преди години имах колежка със съпруг лекар,която редовно(разбирайте поне 2 пъти седмично ни предлагаше алкохол за продажба).

# 46
  • Там,където се събуждам щастлива.
Това, че тук не буташ за щяло и нещяло, не означава, че 16 милиона холандеца са сухари....Просто си плащаш всеки месец и като се наложи раждаш, лекуват те и т.н. Ама не трепериш, че ако не бутнеш няма да ти обърнат внимание или , не дай си Боже, може чак и да те оставят да умреш.  А това в Родината ни се нарича "учтива и благодарствена корупция"'. Я, да подаря нещо или да бутна пачка, че ми се размина някоя глоба, или някое разрешение съм получил, или да си взема изпита или ....Е, до кога? Не си ли даваме сметка, че докато някой дава за нещо, колелото се върти и някой ще ти обърне внимание не, защото се е заклел да ти помага, а защото ще получи уиски, луканка и т.н. Не луд този, който яде баницата, а този който му я дава...
   Много жалко, че хората мислят по този начин и ние ще си тъпчем на едно място. Сега някой може да ми каже, че нямам право на мнение, защото не съм в България и от къде на къде ще съдя така, но след прочетеното много се ядосах . Най-вече защото моето семейство винаги е отказвало да плаща и затова сега.....сме на това дередже. Ако всички спрат има надежда, ама кога ли ще е ??????

# 47
  • София
Цитат на: Irena80
Цитат на: Reza

На мен просто ми се иска да дойде ден, в който всеки ще си гледа работата както трябва и ще получава добри пари за това и тия дребни "задължителни" рушветчета ще бъдат забравени.

Пък, ако толкова много си доволна, че ти се прииска да ги почерпиш чак....няма лошо:) но не и по схемата
"задължително по желание"

Съгласна съм, но едва ли ще дойде скоро този ден.
И аз съм против схемата "задължително по желание". Ако си доволен почерпваш, ако не си, или пък не искаш - не. Важното е да е от сърце, няма ли го отвътре, защо да се насилва човек?!

Подкрепям твоето мнение. Аз лично не съм черпила. Само цветя занесох на акушерката, която беше най-отзивчива към мен и детенце. Така прецених, така направих.
Малко извън темата - има една мисъл /на Чърчил май беше, ама не съм 100% сигурна/ за Съветския съюз, която гласи горе-долу така:
В Съветския съюз всичко е забранено, а това, което е разрешено, е задължително Laughing .

# 48
Цитат на: Kalinka
Това, че тук не буташ за щяло и нещяло, не означава, че 16 милиона холандеца са сухари....Просто си плащаш всеки месец и като се наложи раждаш, лекуват те и т.н. Ама не трепериш, че ако не бутнеш няма да ти обърнат внимание или , не дай си Боже, може чак и да те оставят да умреш.  А това в Родината ни се нарича "учтива и благодарствена корупция"'. Я, да подаря нещо или да бутна пачка, че ми се размина някоя глоба, или някое разрешение съм получил, или да си взема изпита или ....Е, до кога? Не си ли даваме сметка, че докато някой дава за нещо, колелото се върти и някой ще ти обърне внимание не, защото се е заклел да ти помага, а защото ще получи уиски, луканка и т.н. Не луд този, който яде баницата, а този който му я дава...
   Много жалко, че хората мислят по този начин и ние ще си тъпчем на едно място. Сега някой може да ми каже, че нямам право на мнение, защото не съм в България и от къде на къде ще съдя така, но след прочетеното много се ядосах . Най-вече защото моето семейство винаги е отказвало да плаща и затова сега.....сме на това дередже. Ако всички спрат има надежда, ама кога ли ще е ??????

Ох, колко си права само ако знаеш... Пресен пример с мойта свекърва - див балкански манталитет, ама от най-дивите: Правим изследванията за ясла на детето, вече са готови, прибираме се, казвам че всичко е ОК и е записан, а тя вика "Трябва ли нещо на докторките, на лелките, на директорката?"  Shocked  Banghead  Banghead  Banghead ??!!! НЯМА оправия, особено такива закостенели мозъци не можеш да пробиеш... Отива да си вади някаква справка в общината, и в документите пъхнала 5 лв. "За кафенце" bash !!! Как да му обясниш на съществото, че заради такива като него, утре и аз и ти и той, ще трябва да даваме, иначе ще си издухат носа с нас!?

# 49
  • Кори Селести
Цитат на: bobolenta
........пъхнала 5 лв. "За кафенце"

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕ
а на контрольорите в ГТ дава ли бакшиш,  че и късат билетчето?..........малеееее

# 50
# 51
  • София
[и двата пъти тия цигани пред болницата направо ....ужасно са нахални, но нищо не получиха....та най-вероятно никоя от щерките няма да се омъжи за президент (бате дай некой лев за здраве, да е хубаво момичето, за президент да се омъжи)....
[/quote]

абе ама верно ли и пред болниците има цигани -   Shocked  Shocked  Shocked , аз го казах на майтап - мислех си,ч е са само пред ритуалните зали и църквите  Bulb  Bulb  Rolling Eyes

# 52
Цитат на: bibi

абе ама верно ли и пред болниците има цигани -   Shocked  Shocked  Shocked , аз го казах на майтап - мислех си,ч е са само пред ритуалните зали и църквите  Bulb  Bulb  Rolling Eyes

"Ние сме на всеки километъъъър..." та ра та тааааааааа

# 53
Цитат на: Reza
Цитат на: bobolenta
........пъхнала 5 лв. "За кафенце"

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕ
а на контрольорите в ГТ дава ли бакшиш,  че и късат билетчето?..........малеееее

Тц, тя е с карта Wink ! Ама е отврат ти казвам, не знам дали си срещала тая порода. Колкото и да е печена, с тия "навици" ме влудява, ама на 52 години акъл не идва...

# 54
  • Кори Селести
bobolenta....срещала съм я породата и тръпки ме побиват...ужасТ !!:)

# 55
Това няма нищо общо с твоя хипермаркет.

Първо хипермаркета не е мой - в такъв случай и Heathrow е мое-там отчетах фактури за по £250 000 - 300 000 на седмица Stuck Out Tongue

Мен ме интересува положението, докато съм в болницата, а не на какъв хал е държавата, защото не съм никоя, за да го променя.

Е естествено,че повече ще те интересува как си ти и бебчето, а не останалите-това е правилно, редно и нормално, но пък пълната ти незаинтересованост към БГ като държава не е похвална. Това ни доведе на такъв хал,защото само себе си гледеме. А тъпо е да мислиш, че си мижитурка и не можеш да постигнеш нещо, камо ли да промениш нещо в държавата си. Ако всички мислихме така човечествето нямаше да постигне никакъв напредък.

# 56
  • София
Цитат на: Adriana

Първо хипермаркета не е мой - в такъв случай и Heathrow е мое-там отчетах фактури за по £250 000 - 300 000 на седмица Stuck Out Tongue

Мен ме интересува положението, докато съм в болницата, а не на какъв хал е държавата, защото не съм никоя, за да го променя.

Е естествено,че повече ще те интересува как си ти и бебчето, а не останалите-това е правилно, редно и нормално, но пък пълната ти незаинтересованост към БГ като държава не е похвална. Това ни доведе на такъв хал,защото само себе си гледеме. А тъпо е да мислиш, че си мижитурка и не можеш да постигнеш нещо, камо ли да промениш нещо в държавата си. Ако всички мислихме така човечествето нямаше да постигне никакъв напредък.

Това ми е познато Rolling Eyes .
Май пак се почва Wink

# 57
Цитат на: Adriana

202uu   202uu   202uu  cheers

# 58
  • Там,където се събуждам щастлива.
[Чак пък да те оставят да умреш, ако не им дадеш бутилката с уиски, малко преиграваш!

Познавам много жени, които не са дали абсолютно нищо, нито преди, нито след и са много доволни!!! Така че въпрос на желание!!!

Обаче познавате ли някой, който си прави зъбките в чужбина, всички се връщат тук да си ги правят, уж всичко бил криво?[/quote]

Не познаваш подобни хора, които са се разминали на косъм със смъртта /не става дума за родилки в случая/ и то само, защото накрая са се принудили да платят на ръка. Иначе никой не им е обръщал внимание...Или които не смеят да отидат на лекар, защото ги е страх колко ще им поисткат и така си се тътрят със заболяването си /което често довежда до фатален край/

Аз си правя зъбките в чужбина /леле само с каква ирония си го казала/. Всеки месец си плащам  застраховката, която ми покрива 80-90% от стойността на услугата. Излиза същото като да си го направиш в България. Ако е нещо специално и е много по-евтино в България- там ще отида. Но това е като да сравняваш доматите на 2 сергии- ти от коя ще купиш?

Не визирах само родилки- а всички браншове у нас.

# 59
  • София
Цитат на: pat
Само за протокола-почти всичко от "блгодароностите в торбички" се продава от лекарите и акушерките после.Някои от тях дори имат договорки със малки магазини да дават алкохола за продажба там.
 Преди години имах колежка със съпруг лекар,която редовно(разбирайте поне 2 пъти седмично ни предлагаше алкохол за продажба).

Е има нещо вярно,но ми е интересно как ще продадат тортите и цветята ,които занесох при изписването на внучето? Shocked  Confused

А това ,че колата не върви с уиски и бонбони си е мнооого стар лаф.

Имаше един случай,то направо като виц звучи ,но е истински!Някакъв пациент от благодарност към лекаря решил да му поднесе кутия от бонбони ,но запълнена с 3000 лв и запечатана с целофан. Доктора както си бил свикнал я дал в барчето на болницата да я продадат.Може да си представите радостта на този който я е купил! :smilecolros: а и яда на доктора когато разбрал какво е имало в кутията! Sleepy  Sleepy  #Milti

Общи условия

Активация на акаунт