При изписването от болницата?

• 8 127
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
Накрая реших,типично по БАЛКАНСКИ манталитет всеки да си прави каквото иска, като му е на душа и ИМА как да си позволи, сърце да му е широко, да си черпи, пък да му е жива и здрава челядта, та и тя един ден като него Stuck Out Tongue Мъжа и брат му /близнаци/ като имат в повече дават на другите без повод, така им е кеф, пък и дано нашите деца да са такива "Като имаш две ризи дай едната на ближния си"!
Аз имах предвид чистата корупция, която спокойно си пуска корени.
А това за зъболекарите сте много прави-до навършване на 1 год на детето мамчета в Англия имат право на безплатен зъболекар, но аз не ща и да чувам за това тук Twisted Evil

# 61
Цитат на: Adriana
.... Е естествено,че повече ще те интересува как си ти и бебчето, а не останалите-това е правилно, редно и нормално, но пък пълната ти незаинтересованост към БГ като държава не е похвална. Това ни доведе на такъв хал,защото само себе си гледеме. А тъпо е да мислиш, че си мижитурка и не можеш да постигнеш нещо, камо ли да промениш нещо в държавата си. Ако всички мислихме така човечествето нямаше да постигне никакъв напредък.

Що, теб кое те интересува повече, семейството ти или  като цяло държавата. Мойто отношение към БГ едва ли е незаинтересованост, защото аз сама не образувам държавата. Мога ли изобщо да направя нещо. Дори да променя мнението на 5 или 10 човека или дори 100 - какво постигам, ще спра корупцията може би. Ако ти можеш да промениш нещо, я някой закон, я мнението на гражданите, браво щом знаеш как, аз не знам. И според теб, трябва да стоя и гледам как на останалите им е добре, а аз да се мъча, само защото мисля, че човечеството трябва да напредне.  
Един ден може да се променят нещата, някой ден, но едва ли аз или убедените от мен 100 човека, че държавата ни трябва да се изчисти от всичко пошло, ще сме спомогнали за това подобрение.
Също така мисля, че тук не става въпрос за корупция, а просто за една благодарност, която идва от сърцето. Но не е задължително да е винаги, само когато я има!

# 62
Цитат на: Adriana
Накрая реших,типично по БАЛКАНСКИ манталитет всеки да си прави каквото иска, като му е на душа и ИМА как да си позволи, сърце да му е широко, да си черпи, пък да му е жива и здрава челядта, та и тя един ден като него Stuck Out Tongue Мъжа и брат му /близнаци/ като имат в повече дават на другите без повод, така им е кеф, пък и дано нашите деца да са такива "Като имаш две ризи дай едната на ближния си"!
Аз имах предвид чистата корупция, която спокойно си пуска корени.
А това за зъболекарите сте много прави-до навършване на 1 год на детето мамчета в Англия имат право на безплатен зъболекар, но аз не ща и да чувам за това тук Twisted Evil

Тук вече съм съгласна. Всеки да прави каквото му е по душа и сърце.

# 63
Цитат на: Тайна
Цитат на: pat
Само за протокола-почти всичко от "блгодароностите в торбички" се продава от лекарите и акушерките после.Някои от тях дори имат договорки със малки магазини да дават алкохола за продажба там.
 Преди години имах колежка със съпруг лекар,която редовно(разбирайте поне 2 пъти седмично ни предлагаше алкохол за продажба).

Е има нещо вярно,но ми е интересно как ще продадат тортите и цветята ,които занесох при изписването на внучето? Shocked  Confused

Аз съм написала "почти всичко" Simple Smile

# 64
Честно да си призная, да, има някаква връзка с корупцията това даване на почерпки за свършена работа, но и в моята работа (подчертавам, че става въпрос за немска фирма с шефове немци) съм получавала бонуси и парични и във вид на фирмени подаръци за успешна реализирана сделка и т.н. От благодарни клиенти (в това число и чужденци) пък съм получавала по някоя скъпа писалка или нещо подобно...Често с надеждата, че ако свърша работата си добре ще получа нещо отгоре, съм се старала да бъда перфектна. Не ми се струва, че е лошо да бъде поощрен някой за извънредния си труд, защото съм давала всичко от себе си...

Платих си на екипа за раждането, но занесох и почерпка, защото без да ги карам или да им обещавам нещо, хората искрено се грижеха за мен и когато плачех, че още не ми дават бебето, се чудеха как да ме успокоят, а това не влиза в служебните им задължения, нали? Когато гърдите ми щяха да се пръснат, акушерките ми помагаха с изцеждането, а можеха просто да ми дадат напътствия и да ме оставят да се мъча цяла нощ и после лекарите да ме оправят. Когато най-после ми донесоха бебето всички дойдоха да го видят, да ми покажат за кърменето или просто за да ми кажат колко е красив и да му пожелаят здраве и късмет Grinning  

Виновна съм, че дадох пари под масата, а не за болницата, ето с това допринесох за корупцията, а не с почерпката Sad , но макар и тромаво нещата и в този сектор се развиват (ето вижте Св. София) и скоро и това няма да го има, бъдете сигурни, иначе темата нямаше да стане толкова обширна!

# 65
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте!
Аз по принцип съм против даването на пари на лекарите, особено когато ти кажат "тарифата е ........"
Ако съм доволна от отношението и имам възможност аз сама ще преценя какво и колко мога да им дам, дали ще бъде кутия бонбони или друга почерпка.
Затова съм много притеснена за самото раждане. С парите които искат за раждане мога да си гледам бебето поне месец или да му купя нещо по-голямо.
Моят термин е 31.12. /01.01.2005/ кагото ще бъде студено и в къщи ще дойдат родителите и може би някои по-близки роднини за малко. Почерпката ще бъде кафе и сладки, ако майка ми не се е побъркала от притеснение /ние живеем през един етаж от моите родители/.

# 66
Цитат на: dezyg
Здравейте!
Аз по принцип съм против даването на пари на лекарите, особено когато ти кажат "тарифата е ........"
Ако съм доволна от отношението и имам възможност аз сама ще преценя какво и колко мога да им дам, дали ще бъде кутия бонбони или друга почерпка.
Затова съм много притеснена за самото раждане. С парите които искат за раждане мога да си гледам бебето поне месец или да му купя нещо по-голямо.
Моят термин е 31.12. /01.01.2005/ кагото ще бъде студено и в къщи ще дойдат родителите и може би някои по-близки роднини за малко. Почерпката ще бъде кафе и сладки, ако майка ми не се е побъркала от притеснение /ние живеем през един етаж от моите родители/.

Ти май ще получиш най- прекрасния новогодишен подарък.
Да си жива и здрава!

Това беше далеч от темата, но не се сдържах да не го напиша!

# 67
  • Бургас
А след самото изписване ще имате ли "помагач" у вас? Моята свекърва има намерение да идва да спи у нас, за да помага. Как мислите разумно ли е това?
Поне нощно време ми е чудно! То детето ще е при нас в стаята. Надявам се че няма всеки път като реши да поплаче да идва да го гледа, а пък ние да сме се опнали да спим.  Rolling Eyes  Някак си никомфортно ми се струва. Но пък знам ли ако я закъсаме за помощ. Аз лично бих се чувствала по - добре ако майка ми е при нас. Ако имам и аз някакви проблеми /след раждането/ по лесно се споделя с МАМА  Rolling Eyes  Няма свекървата да ми гледа.... пораженията и да ми прави промивки ако се наложи я  Stuck Out Tongue

# 68
Цитат на: Sesana
А след самото изписване ще имате ли "помагач" у вас? Моята свекърва има намерение да идва да спи у нас, за да помага. Как мислите разумно ли е това?
Поне нощно време ми е чудно! То детето ще е при нас в стаята. Надявам се че няма всеки път като реши да поплаче да идва да го гледа, а пък ние да сме се опнали да спим.  Rolling Eyes  Някак си никомфортно ми се струва. Но пък знам ли ако я закъсаме за помощ. Аз лично бих се чувствала по - добре ако майка ми е при нас. Ако имам и аз някакви проблеми /след раждането/ по лесно се споделя с МАМА  Rolling Eyes  Няма свекървата да ми гледа.... пораженията и да ми прави промивки ако се наложи я  Stuck Out Tongue

Как така свекървата  Shocked  Друго е с мама. Особено веднага след раждане. Ти си тази, която ще каже кой да помага.

# 69
  • София
Цитат на: Sesana

и моята е опита да каже - ама вие ще си спите в спалнята, то бабата ще е при тях нощем Shocked  Shocked  Shocked , интересно как ще стане като трябва да ги кърмя / храня през 2 часа (поне 1 месец), та я отрязах нацяла като й казах, че който си е правил и раждал деца да си ги гледа, денем ако иска да идва да готви , чисти и т.н, аз с децата мисля, че ще се справя, майката е една идея по-добре, ама и нея намя да изтрая нощем  Sad  Sad  Sad , ама и аз съм едно редко и миризливо-о-о-о-о Embarassed

# 70
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз съм говорила с мъжа ми да си вземе няколко дни отпуска след като ни изпишат от родилното, за да помага и той. Според мен би трябвало да видите как ще се справите двамата първите няколко дни, а ако има проблем тогава да искате помощ от родителите. Свеки може да идва в началото да помага за къпането, но мисля че ще ти бъде трудно да се съобразяваш с чуждо мнение в периода на следродилна депресия.
Братовчедка ми роди на 19.07. и при изписването акушерката /приятелка и е/ и казала, че бебета не ги хранят през нощта /между 12 и 6/ в родилния дом и тя да не учи бебето да яде през нощта. Първите 2-3 седмици имаше проблеми да събуди бебето на часа за хранене, независимо че той беше непрекъснато гладен.
При това положение си спестяваш "неприятна" чужда намеса.
Ти от притеснение как е бебето ще ставаш сигурно по няколко пъти на нощ да го проверяваш, но това е нормално.

# 71
  • Кори Селести
Цитат на: dezyg
Първите 2-3 седмици имаше проблеми да събуди бебето на часа за хранене, независимо че той беше непрекъснато гладен.

??? защо го е будила, когато си е спял и как е спял, като е бил гладен???

според мен бебето не бива да се буди за хранене.

# 72
[quote="Irena80[/quote]

Що, теб кое те интересува повече, семейството ти или  като цяло държавата. Мойто отношение към БГ едва ли е незаинтересованост, защото аз сама не образувам държавата. [/quote]

За протокола - семейството, но далеч съм от мисълта, че обществото е нещо, което трябва да ненавиждам и по всякакъв начин да се стремя да прецакам.

# 73
  • Там,където се събуждам щастлива.
Кики27, нещата, които си написала, че не влизат в задълженията на лекари и санитарки- влизат и то всеки един добър специалист , трябва да ги прави. В крайна сметка, всеки един от тях се е заклел да помага на хората- помага- означава не само да реже, шие и промива, но и да изслушва, да дава съвети, да успокоява, да бърше сълзи, да показва, да насърчава и т.н.

# 74
Цитат на: Калинка
Кики27, нещата, които си написала, че не влизат в задълженията на лекари и санитарки- влизат и то всеки един добър специалист , трябва да ги прави. В крайна сметка, всеки един от тях се е заклел да помага на хората- помага- означава не само да реже, шие и промива, но и да изслушва, да дава съвети, да успокоява, да бърше сълзи, да показва, да насърчава и т.н.

И аз така мисля. Лекарската професия не е само професионализъм, а и призвание - който не го усеща така, може да отиде да работи в друг сектор...

Общи условия

Активация на акаунт