Подсъзнанието може всичко 48(линкове за всички техники на първа страница)

• 77 892
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • Universe

Лакшми е щедра. с едната ръка тя дава, а с другата благославя. и това е важно! когато даваме, да не забравяме, че и благословяме. в двете си други ръце държи розови лотоси. в митологията пише, че розовото е цветът на любовта. а където е любовта, там е и богатството.

заплеснах се в ровенето и намирането. и така пътят ми ме отведе до една легенда за богатството и късмета, за богинята на богатството Лакшми и за бога на късмета Ганеша.

имало едно време един брахман. той бил много много беден, толкова беден, че не можел дори семейството си да изхрани. не издържал на тежкото бреме и решил да сложи край на живота си, като се удави в близката река.

отишъл той при реката и що да види, богинята Лакшми и бог Ганеша играят на зарове. той ги видял, ама и те него видели. и го питали, кой според него ще спечели. бедният брахман заложил на богинята Лакшми и тя в радостта си му подарила една златна гривна.

щастлив той отложил слагането на край на живота си и се навел да отпие водица от реката, в този миг гривната се изсулила и цопнала във водата, а една риба само това чакала и я глътнала. отново тъжен бедният брахман потеглил към дома. обаче и дума не казал на жената за случките му от деня.

на следващия ден пак отишъл до реката, и пак там играели богинята Лакшми и бога Ганеша. и историята се повторила. питали го те, казал си той. и пак на Лакшми заложил. и тя не го оставила с празни ръце. със златна огърлица го дарила. радост изпълнила сърцето на брахмана, че ще има парици да нахрани децата. и тръгнал той към дома, но по пътя един орел го набелязал, спуснал се и му отмъкнал огърлицата. прибрал се той с потънали гемии, и пак дума не обелил.

трети ден историята пак същата. отива той на реката. там Лакшми и Генеша. той пак на Лакшми залага, но тоз път с не един или два дара си тръгва, а много такива. цял куп. но тоз път разбойници го нападнали и обрали. и пак с празни ръце се прибрал.

но тук вече не издържал и всичко си казал на жената. а тя акъл му дала, на следващия ден на бог Ганеша да заложи. речено, сторено. брахманът заложил на бог Ганеша, а божеството се зачудило, защо на него залага, като то няма богатство, че да му даде. благословил го в замяна, и му дал една жълтица. а за нея му заръчал, да отиде на пазара и първото нещо дето види, да го купи.

отишъл нашият брахман на пазара и купил една риба. както била заръката. прибрал се той с рибата, а жената се ядосала. в яда си метнала рибата на покрива на колибата им. и светнала ми ти онази риба на слъцето, един орел я видял и се стрелнал към нея. бил същият онзи орел. пуснал той огърлицата, че да грабне рибата. понесал я той високо, а от нея изпаднала златната гривна. бедният брахман пак богат станал, с гривна и огърлица.

по това време по пътя минал един просяк, който се помолил на брахмана за малко парици, че хляб да си купи. брахманът нямал пари, но имал накитите, който късметът току-що му бил върнал, и ги дал на просяка.

но пък просякът не бил просяк, а самият бог Ганеша, който дошъл да провери докъде стига добротата в сърцето на брахмана. и когато разбрал, че нашият беден брахман е озарен от светлина, бог Ганеша го благославил и го направил богат.

а поуката. тя е важна! без късмет, няма и богатство. без да даваме, и не получаваме.

http://www.jenite.net/2010/03/boginiata-na-bogatstvoto.html

# 106
  • София
Добро утро и ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ, момичета!

Дочакахме я. Дано с разцъфването на дърветата и цветята да разцъфтят и нашите мечти!!!
Обичам това пробуждане на природата след дългата зима.
Много усмихнат и позитивен ден ви пожелавам!!

Naddya ,  ЧЕСТИТО!!!!! newsm51

Много късмет занапред!!

# 107
  • Стара Загора
 ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!

# 108
  • Под кленовите дървета
Честита първа пролет! Да ви е пролетно в душите цялата година!

# 109
1. прочетох от сайта на Лени, че новолунието започва на  22 март 2012 в 16.40 българско време
искам да попитам:

2.Какво правим със старата карта на желанията?

Може ли някои картинки от старата карта да изрежем и поставим на новата карта?Или всичко старо трябва да си остане там?
Със създаването на новата карта желанията от старата карта престават ли да действат, защото имам от там някои, които още ги чакам?

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 16:22 от viola2003

# 110
  • Русе
За усмихната,слънчева,цветна и здрава Пролет

# 111
Честита Първа пролет, момичета!
Много здраве, щастие, късмет, успех и любов през пролетния сезон!

# 112
Опреснителен курс

Един ден един Ангел се обърнал с молба към Бог:

- Отче, имам проблем.

- Какво те вълнува, Ангел мой? – приветливо се усмихнал Господ.

- Разбираш ли, Създателю, вече ми е трудно да изпълнявам задълженията си на Ангел, защото започнах някак си по-трудно да разбирам хората...  От време на време ми се струва, че още малко и ще започнат да ме дразнят! А нали трябва да проявявам ангелско търпение!

- А какво именно те дразни у хората?

- Те през цялото време са недоволни от това, което са, но често не знаят какво точно искат. Те постоянно се оплакват от нещо. Воюват помежду си и унищожават природата. Ненавиждат тези, които са различни. Зависят от чуждото мнение и често не вярват на мъдреците, а на дърдорковци и демагози. Покайват се в църквата само за да могат отново да грешат. Това ме потиска!

- Да, сине мой, положението е сериозно, - погладил Бог замислено брадата си. – Ти си прав, че нещо трябва да се направи. И то веднага! В теб се е появила оценъчност – а това е признак, че преставаш да бъдеш Ангел... Навярно си се заразил от хората!

- И аз това казвам – подтиснато отговорил Ангела. – Струва ми се, че не ми достига нещо в професионално отношение. Чувал съм, че някои Ангели ходят на курс за повишаване на квалификацията. Мога ли да помоля за такова обучение?

- Можеш, сине мой. Има наистина такива курсове и те са много ефективни. Тези, които се учат добре, като правило, достигат до отлични резултати.

- А по какви предмети се обучават там?

- Различни. По най-различни предмети! Бих казал, многостранно образование! Буквално университет за Ангели. Непременно ще намериш там приятели и единомишленици и няма да скучаеш.

- А каква е формата на обучение? Лекции? Семинари?

- В по-голямата си част е интерактивно. Всичко минава през личния опит, чувства и усещания. Е, ще има и малко теория, макар и от различни гледни точки. И то заради пустия плурализъм и свобода на избор.

- Да, точно това е, което ми трябва. Много искам да отида на такива курсове. Какво е нужно за това?

- Какво е нужно? Само да се запознаеш с условията на прием, сине... Първо, ще получиш тяло, то ти се дава веднъж и завинаги и не може да го сменяш. Може да ти харесва или не, но то ще бъде единственото, с което ще разполагаш до края на обучението. Всичко останало ще получаваш за временно ползване, за един или друг срок. Това ясно ли е?

- Ясно. Няма да има нищо мое, освен тялото. Трябва да го пазя, защото по време на обучението, то ще е едно.

- По-нататък. Ще трябва да се учиш ден и нощ, толкова време, колкото е необходимо за завършване на процеса. Всеки човек и всяко събитие ще станат твои Учители, затова няма смисъл да им се обиждаш.

- А ако те грешат?

- Не съществуват грешки, само Уроци. И Учители. Ти също ще бъдеш Учител за някого. Имай предвид това.

- Аз? Учител??? Но аз не умея! Ами ако не се получи?

- Е, и това може да се случи... Неуспеха е неделима част от успеха. Всеки пропуск може да се проанализира и да се превърне в нов успех.

- А мога ли да се откажа от Урока, ако не се получава?

- Урокът ще бъде повтарян в най-разнообразни форми, докато не го усвоиш напълно. Ако не усвоиш леките уроци, те ще станат по-трудни. Когато ги усвоиш, взимаш изпита и преминаваш към следващия Урок. Извинявай, но такава е програмата.

- А как ще разбера, че Урокът е усвоен?

- Ще разбереш, че Урокът е усвоен по това, че поведението ти и разбирането ти ще се променят. Мъдростта се достига с практика.

- Да, разбрах. Искам по-скоро да достигна до по-голяма Мъдрост!

- Не се лакоми, Ангеле! Понякога малко е по-добре от едно голямо нищо. Ще получиш всичко, което пожелаеш. Подсъзнателно правилно ще определяш колко енергия да изразходваш и какви хора да привлечеш към себе си. Гледай какво имаш и знай, че именно това си и поискал. Твоето „днес” ще е обусловено от твоето „вчера” и твоето „утре” ще е определено от твоето „днес”.

- Но ако сгреша и ако съм избрал не каквото трябва и това създава проблеми?

- Каквото е вътре, това е и отвън. И обратното. Външните проблеми са точно отражение на твоето вътрешно състояние. Когато промениш това, което е вътре, и отвън нещата постепенно ще се променят. Животът ще ти подскаже.

- А как? Как да чуя подсказването?

- Болка – това е начинът, който Вселената използва, за да привлече вниманието ти. Ако на душата или на тялото ти е болно - това е сигнал, че нещо трябва да промениш!

- Нима другите Ангели, обучаващи се в курса, ще ми причинят болка, Отче?

- Помни, че всички сте Ученици при равни условия. Другите - са само твоето отражение. Ти не можеш да обичаш или ненавиждаш това, което е в другите, ако то не отразява твоите собствени качества. Помни, че там има само Ангели, подобни на теб, други същества там просто няма. Така че всяка болка е просто игра, оценка, реакция на твоя ум.

- Трябва ли да зная още нещо, Господи?

- Да. Искам да разбереш, че там където ще попаднеш, няма по-хубаво място от „тук”. „Там” изобщо не е по-добре от „тук”. Миналото трябва да забравяш, а бъдещето не можеш да предвидиш. За теб наистина важен ще е само мига, наречен „сега”.

- Малко ми е трудно да разбера за какво говориш. Но ще се постарая. Но си мисля, че Учителите ще ми разтълкуват всичко, нали?

- Не прехвърляй отговорността върху Учителите или някого другиго. Учителите ще ти зададат програма, но ще се учиш ти. Колкото искаш да усвоиш, толкова и ще остане с теб.

- Ще се постарая да науча всичко, което е възможно!

- Да, Ангеле мой! Прави най-доброто, на което си способен и няма да сбъркаш.

- Но ти, Господи, нали ще ме ръководиш както и досега? Или ще трябва да се уча по книги и конспекти?

- Няма да те оставя нито за миг, сине! Ще бъда с теб и във теб. Но ще бъдем далеч един от друг и ще ти се наложи да се научиш наново да ме чуваш. Но мога да те утеша – всички отговори се намират в теб. Ти знаеш повече, отколкото е написано в книгите и конспектите. Всичко, което трябва да правиш е да се наблюдаваш, да слушаш себе си и да се доверяваш на себе си.  Така че, ако не си размислил, сега ще те транспортирам до мястото на обучение!

- Добре! Благодаря, Отче! Готов съм. Само да не забравя всички тези наставления!

- Е, тук вече те чака изненада, малкия, - засмял се Създателят. – Знаеш ли, същността на преподготовката на Ангели се състои в това, че те наново, от чисто белия лист влизат в програмата. Ти ще забравиш всичко, което ти наговорих досега. И ще си го спомниш тогава, когато бъдеш готов... Е, тръгваме ли?bebe_angel.jpg

- Тръгваме! – решително тръснал с криле Ангелът и съзрял отворилия се пред него тунел, затворил очи и се спуснал в бездната. В пълната неизвестност. Но той се доверявал на Бога и затова и не се замислил. Впрочем полетът му не е бил много дълъг...

..Раздал се вик, и някъде на Земята се родил още един човек.

Превод от руски Таня Т.

Източник: http://elfikarussian.ru/perepodgotovka-skazka-ot-ehlfiki/2249

# 113
Честита първа пролет  Hug Hug

Днес съм толкова щастлива, място не мога да си намеря от щастие. Денят е слънчев, усмихнат, топъл, чудесен. Най-прекрасния ден на света. Всичко около мен е красиво и усмихнато.

Не вървя, а сякаш се нося. Не стъпвам, а сякаш летя.

Благодаря, че съм жива.
Благодаря, че всички около мен са здрави.
Благодаря, че съм здрава.
Благодаря, че съм обичана.
Благодаря, че имам работа.
Благодаря, че ви има  Hug

# 114
Мислех си да направим една анкета колко бързо се сбъдват желанията, писани на Новолуние.

При мен част от нещата се случиха след 1 година, но най-много се изненадах, кога за първи път направих онзи ритуал с парите - буквално след 3 месеца доходите ми се повишиха чувствително. А го направих на майтап, дори не вярвах в това.

А при вас как се случват нещата?

# 115

но най-много се изненадах, кога за първи път направих онзи ритуал с парите - буквално след 3 месеца доходите ми се повишиха чувствително. А го направих на майтап, дори не вярвах в това.

А при вас как се случват нещата?

За кой точно ритуал става на въпрос от всичките? newsm78

# 116
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412790.msg11924108#msg11924108

Ето тук е, постът е на Лени. Първият "ритуал".

# 117
  • Пазарджик
Честита първа пролет красиви и сияйни цветенца.Пожелавам ви една прекрасна година с много усмивки  Hug
Аз малко ви по изтървах тия дни но се връщам назад ад ви чета.
Аз се подгатвям за картата на 22.03 та ще видим.С писането на желания не ми провървя много та да видим с картата.Предстой ми много важно решение в живота и се надявам Вселената да ми подскаже правилният път.Аз все питам и искам знаци но за сега нищо...или аз нищо не виждам.

# 118
  • Под кленовите дървета

Извинявай за глупавият въпрос, но какво се има предвид под копюри? Монети или книжни парички събрани в пачка?

pipilota_85, успех с картата. аз оставям търсенето на снимки за самия ден, дотогава визуализирам какво точно и къде искам да сложа и изяснявам за себе си желанията.

Относно взимането на решение...когато ми предстои някакво сътресение, много сънувам. И колкото и да питам всякакви онлайн гадатели, колкото и карти да тегля и да се опитвам даразгадая бъдещето си, се оказва, че съобщенията, които носи сънят са най-важните Confused Само дето вече не ми се сънува.

# 119
Момичета, нещо се случва.
Само при мене ли взаимоотношения се рушат с лекота?
За трети път някой ме разкарва от живота си.
А аз просто съм себе си.
Какво става?!

Общи условия

Активация на акаунт