Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 37 399
  • 985
  •   2
Отговори
# 735
Ника, това в скрития текст направо...  Shocked Shocked Shocked
И колко ще струва това безумие, построяването, плюс заплатите, храната, консумативите (бензин, лекарства, ток)?? И това от нашите данъци, нали, които уж отиват за благоустройство на София!

Това е болна история, да не кажа луда. А пари няма да се построят детски градини, но за кучкарници ще се намерят!

# 736
  • София
Жасмин, това би струвало коментираните по-горе 6 млн. лв. за 500 кучета, дали е така или не, не съм аз човека, който да каже, от Общината така са го изчислили. Кучетата в София са около 10000, ако не се реши проблема чрез евтаназия, а се реши да си ги кътаме в приюти, ще трябва да им построим 21600 квадрата жилищна площ, отделно място за разходка. И поддръжка на всичкото това, разбира се. Много пари има в тия кучета, много. 

# 737
  • Варна
Жасмин, това би струвало коментираните по-горе 6 млн. лв. за 500 кучета, дали е така или не, не съм аз човека, който да каже, от Общината така са го изчислили. Кучетата в София са около 10000, ако не се реши проблема чрез евтаназия, а се реши да си ги кътаме в приюти, ще трябва да им построим 21600 квадрата жилищна площ, отделно място за разходка. И поддръжка на всичкото това, разбира се. Много пари има в тия кучета, много.  

Не забравяйте, че като приберем тези, некастрираните глутници чакат.  Crazy

# 738

Не забравяйте, че като приберем тези, некастрираните глутници чакат.  Crazy

И аз това не мога да разбера. Ок, ще приберат 500-1000-2000 кучета. И? Популацията ще се възстанови за няколко месеца. Ще се строят нови приюти всяка година или как?

# 739
Кучетата в София са около 10000, ако не се реши проблема чрез евтаназия, а се реши да си ги кътаме в приюти, ще трябва да им построим 21600 квадрата жилищна площ, отделно място за разходка. И поддръжка на всичкото това, разбира се. Много пари има в тия кучета, много.  

Ами да са ни честити кучкарниците, софиянци! И управниците, защото ние ги избираме. Кучетата на царски условия, обгрижени, лекувани, хранени, на топличко и проветриво, а пенсионерите - на тяхно място, по контейнерите за боклук!  Sad

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 16:05 от Анонимен

# 740
  • София
На мен изискванията за приютите не ми изглеждат налудни. Ясно е, че ще има карантинно, кухня, изолатор, морга, отделения за бебета, болни, здрави, за персонала и т.н. Но от постнатото е ясно, че поетапна евтаназияа пак не се предвижда, което за мен вече е пълна лудост. Това от променената наредба ли е извадка или от старата?

# 741
  • София
Не оспорвам твоя приоритет, но моят е друг.
о, не, не ми е това приоритет. Приоритет ми е набавянето на храна за детето ми, т.е. да ходя на работа, а то междувременно на ДГ. Това, често се усложнява от наличната ситуация. Тъй като съм абсолютна катастрофа зад волана с никакъв опит и самочувствие не мога да ходя с кола, застрашавайки живота си и този на околните. Та физическото ми оцеляване всеки ден и психическото ми здраве са на челно място, да.

# 742
 Sunglasses та по въпроса за днешният протест - http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/46205/300-zashtitn … estiraha-v-sofiya.........ще умиргам "Не съм виновен, че съм куче", "Имам право на живот".......

# 743
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ника, въпросът е, че някой може да е искал тези пари, но приютът изобщо да не струва толкова. Аз поне залагам точно на това. Но постът ми беше по повод, че нито ти можеш да намериш старите н.а., нито другите могат да ти пуснат новите и никой тук не може да каже реално колко струва един приют. Оттам нататък, всеки коментар колко пари ще отидат е стрелба напосоки.

Имаш глава на раменете си, време е да я използваш. Колкото и да струва 1 приют, построяването на нови такива е абсолютно безсмислено! За какво ще служат тези нови приюти в последствие, ако се предприеме масова евтаназия на кучетата? Да се купува или наема земя, да се наемат строителни фирми, да се изготвят планове за строеж, да се узаконяват, да се строят постройки, да се прекарва ток, вода, канализация (за всичко това се изискват разрешителни), да се наема персонал и цялото това нещо да се ползва 2-3 седмици, или 2-3-5 месеца максимум, докато се евтаназират кучетата в София? И за какво цялата тази безсмислена инвестиция? За какво да се ползват после празните постройки?
И сегашните кучкарници са достатъчни, плюс 1 екарисаж. Дори една общинска земя е достатъчна, само да се загради с телена ограда. Като се евтаназират масово кучетата, 1 кучкарник в София ще е предостатъчен в последствие за новопоявилите се кучета, за да се прибират и евтаназират след 2 седмици, ако никой не ги осинови. Сгради ще им строим - те хора ядат, ние ще ги глезим...
Или твоята идея е да се строят кучкарници и да се гледат кучета вътре? Напиши ясно, щото нещо хич не ти разбирам идеята. Кучкарници за отглеждане ли искаш, или кучкарници за евтаназия?

Аз съм за приюти в които се евтанназират само агресивни и болни животни, на останалите се търсят осиновители. Като този на АРС и както е сега по закон, който обаче не се спазва от общинската служба. Обаче съм най- вече и на първо място за масово и поголовно кастриране на домашните любимци и на тези от строежи, автокъщи, складове и пр., както и редовни проверки, особено на последните изброени. Само след такава мярка ще има силен спад в уличната популация. Пиша го за пореден път, специално за теб.

А за сградите на приютите не се грижи, винаги ще се ползват по предназначение, дори едно куче да не остане на улицата. В Зап. Европа като няма улични кучета да не би приютите да са празни? Напротив, там се оставят дом. любимци на починалите, когато няма кой да ги гледа, на хора, които вече нямат фин. възможност, на емигриращи и пр., и пр. , има десетки житейски ситуации. Плюс това, при нас тепърва ще дойде ред на котките и те да се прибират в приюти.

бъръльо-бъръльо , пирамидата на Маслоу е за друга тема, поне според мен.

# 744

Аз съм за приюти в които се евтанназират само агресивни и болни животни, на останалите се търсят осиновители. Като този на АРС и както е сега по закон, който обаче не се спазва от общинската служба. Обаче съм най- вече и на първо място за масово и поголовно кастриране на домашните любимци и на тези от строежи, автокъщи, складове и пр., както и редовни проверки, особено на последните изброени. Само след такава мярка ще има силен спад в уличната популация. Пиша го за пореден път, специално за теб.

А за сградите на приютите не се грижи, винаги ще се ползват по предназначение, дори едно куче да не остане на улицата. В Зап. Европа като няма улични кучета да не би приютите да са празни? Напротив, там се оставят дом. любимци на починалите, когато няма кой да ги гледа, на хора, които вече нямат фин. възможност, на емигриращи и пр., и пр. , има десетки житейски ситуации. Плюс това, при нас тепърва ще дойде ред на котките и те да се прибират в приюти.

бъръльо-бъръльо , пирамидата на Маслоу е за друга тема, поне според мен.
[/quote]

Добре, Вселена, а кой ще издържа тези кучета в приютите?

а, ето една "гореща" новина http://www.segabg.com/article.php?id=597642

# 745
Sunglasses та по въпроса за днешният протест - http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/46205/300-zashtitn … estiraha-v-sofiya.........ще умиргам "Не съм виновен, че съм куче", "Имам право на живот".......

Никой не оспорва тук това право! Да приберат кучетата, да дадат гратисен период от 2 седмици, в които кучетата да бъдат осиновени, но както трябва - с чип и паспорт. Другите кучета да се евтаназират, както е европейската практика. На запад, ако те ухапе куче, собственикът се наказва с огромни глоби, хиляди евро, дори и затвор може да отнесе, а кучето се приспива веднага. А тук, със съгласието на властта, по улиците на столицата се развъждат хиляди кучета, които цапат, хапят хора, убиват хора и нищо не се случва да се реши този проблем. Тази сутрин пак 2 бездомни кучета лаеха по хората, които влизаха в парка. Става въпрос за 7.30, точно на входа на Южния парк откъм Нишава - 2 едри кучета лаеха по 2 жени, дори се втурнаха към тях, но охраната излезе от будката и им се скара. И кучетата тръгнаха след него - явно той ги храни и има за "домашни любимци". И те си охраняват територията, имат входа на парка нещо като запазена територия. Точно там, където се засадиха цветя, хубава трева, оправи се всичко... Жалко, че не успях да ги запиша на телефона, щях да го кача в нета и постна тук, да се види как кастрираните и кротки кучета скачат по хората.

Вселена, в момента само в района на София има няколко кучкарника - те са достатъчни за кучетата, които биха останали след евтаназия на основната част. Колко хора трябва да измират ежедневно, за да се пълнят тези кучкарници, че и да се строят нови?
На запад всеки град има по 1 кучкарник и това ти го казвам от собствен опит, защото съм живяла там, дори имахме куче. Писах и напред, но кой да чете... Веднъж избяга и веднага го завели хора при първия ветеринар - той по чипа открил чие е и ни позвъня да го приберем. Ако не го бяхме сторили, самият ветеринар се обажда да го вземат от общинския кучкарник (Perrera Municipal), където кучето стои 13 дни и се евтаназира. Ето ги кучкарниците в Испания: http://www.animalhelp.es/perreras.htm
Много от изброените градове имат числеността на София и имат 1 кучкарник, само Мадрид и околностите му имат 6, като за Мадрид е само 1, а за околните градове са другите 5; но там броят на населението, имам предвид Мадрид с околните градове е около 7 милиона, колкото цяла България! 7 милиона и 6 кучкарника. Така че пак си помисли дали имаме нужда от повече от съществуващите сега кучкарници в София! 1, максимум 2 биха били предостатъчни!

Ето и правилата:
Found a pet in Spain?:
Take the animal to a local vet who will check if it is identified
If it is not identified the finder may keep it or contact the SPA (Sociedad Protectora de Animals) to ask for help.
The last option is to take the animal to the public kennels (Perrera Municipals), where, if nobody wants it and it is unclaimed within 13 days, it will be euthanised.
http://costablanca.angloinfo.com/countries/spain/animals.asp

Нека пак да си говорим за европейски практики!

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 16:56 от Анонимен

# 746
Здравейте!
По въпроса с бездомните кучета напоследък се изписа и изговори много. На мен обаче ми прави впечатление, че почти не се задава въпроса откъде идват тези бездомни кучета? Мисленето, че кучетата са виновни за това, че са на улицата, според мен е неправилно и не бе довело до взимането на правилни решения на проблема. Искам да кажа, че те са там благодарение на хората. И ако сега изловят и избият всички бездомни кучета да едно (идея, на която аз определено не съм привърженик), колко време ще е нужно положението да стане пак същото? Според мен не повече от година.
Така че, когато говорим за този проблем е редно да споменем и хората, като отговорни, за достигането на това положение, а не само като жертви, каквито аз не мисля, че са. Просто нека бъдем обективни и да разглеждаме проблемите от всички страни, а не като коне с капаци да повтаряме, че кучетата имат права, а хората не. Какви права имат? Да скитат гладни, пребити, осакатени от автомобили, да стрелят по тях, да ги тровят???!!!!??? Е честно казано аз не бих искала да имам тези права!

# 747
Естествено, нали вече с дни търкаме клавиатурите си, всеки си сподели мнението и мисля, че точно с теб сме на едно и също.

"той по чипа открил чие е и ни позвъня да го приберем"-ето на, това очаквам и аз от офанзивата за чипиране на домашните любимци, но надали. Още няма изградена система между ветиринари, община и т.н, та по чип-а да се разбере кой е собственика. Пък и на всичкото отгоре нали имали само два четеца за чипове  Shocked

m_mladenova Stopне си чела явно темата

# 748

Аз съм за приюти в които се евтанназират само агресивни и болни животни, на останалите се търсят осиновители. .

Останалите,ако природозащитниците и кучелюбителите,нямаха само големи усти,а притежаваха и мааалко по-големи сърца,може би досега вече отдавна щяха да са осиновени? Thinking

# 749
  • София

Много хубава новина, дано стане и дано не бъде същата "българска работа" като всичко останало досега. Ако е сериозно, веднага ще кандидатствам за работа там.

Останалите,ако природозащитниците и кучелюбителите,нямаха само големи усти,а притежаваха и мааалко по-големи сърца,може би досега вече отдавна щяха да са осиновени? Thinking

Според тебе, по колко кучета може да гледа човек пълноценно? Кучкарите, които познавам, са прибрали по 2-3, чела съм и за хора с повече кучета.

Може би ако народът поголовно кастрира домашните си любимци и ако не искат да се ръсят един тон пари за родословно куче, единственият начин да се сдобият с куче е да го вземат от приют , както е в цивилизованите страни, тогава кучетата няма да седят дълго по приютите и винаги ще има желаещи за тях.

Общи условия

Активация на акаунт