Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 36 120
  • 985
  •   1
Отговори
# 795
malko_mishlence, нека има приюти, но какви са тези безумия за 6 млн. или пък да са с капацитет, да приютят всички бездомни кучета за 100 години напред.Защо? Нека следваме точно масовата европейската и явно работеща практика-животното в приют за определен период, ако не бъде взето-евтаназия.Къде е драмата?

Тези 6 милиона, които се подмятат от не знам колко страници, са пари, които са ПОИСКАНИ и изчислени от хората от държавата. И аз да съм на държавната ясла и няма кой да ме контролира, не 6, ами 26 ще поискам.

Хексе, този доклад съм го чела много пъти. Зоо полиция има всяка нормална държава, след като си е решила другите проблеми - кастрация, глоби, приюти, осиновяване, евтаназия и т.н. Тук слагаме каруцата пред коня, особено когато медиите ни помагат да си заметем следите от бездействието. За какво плащаме чипове и глоби за непоставени чипове /в редките случаи, в които някой провери из парка/?! Къде отиват тези пари? Къде е регистърът? Зоо полицията като обиколи блоковете и установи, че има незаконни животни, ще ги накара да ги регистрират. Къде? В нещо неработещо, в което всички съвестни собственици ще налеем пари? Още едно звено към Екоравновесие на заплати, което след 1-2 години лапане ще създаде още някоя паралелна структура, да свърши работата на предната.

# 796
Е, то явно освен Румъния, цял свят живее няколко века назад.
Не ви ли е неудобно да пишете такива глупости, като в почти всяка европейска страна, след определен срок, животното се евтаназира? Те в кой век живеят?

Не във всички приюти. В много необщински,  като АРС, не се евтанизират масово, а само отделни кучета. Те работят с холандски и немски такива, където това също не се прави. Сега разбирам, че Холандия и Германия не са в Европа.  Laughing

Май четеш и коментираш каквото ти изнася.Изрично написах в "почти всяка европейска страна".Да не говорим, че самата ти споменаваш, че и в тези приюти има евтаназия, но не масова.Но щом говорим за България, всичките вие, които споменавате за различни приюти и практики /и то само тези, в които евтаназията не е масова, разбира се/, скачате.

А да не говорим, че и в посочените страни, животните не са по улиците, но тук било много добре да се въведе "кастрирай и върни".Що?

п.п. плюс, че дори в посочените от теб страни, а и не само, могат да си позволят да държат кучетата в приюти, защото бройката им отдавна е редуцирана-не само с кастриране...

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 21:41 от sorsha_

# 797
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не ви ли е неудобно да пишете такива глупости, като в почти всяка европейска страна, след определен срок, животното се евтаназира? Те в кой век живеят?

Не във всички приюти. В много необщински,  като АРС, не се евтанизират масово, а само отделни кучета. Те работят с холандски и немски такива, където това също не се прави. Сега разбирам, че Холандия и Германия не са в Европа.  Laughing

Май четеш и коментираш каквото ти изнася.Изрично написах в "почти всяка европейска страна".Да не говорим, че самата ти споменаваш, че и в тези приюти има евтаназия, но не масова.Но щом говорим за България, всичките вие, които споменавате за различни приюти и практики /и то само тези, в които евтаназията не е масова, разбира се/, скачате.

А да не говорим, че и в посочените страни, животните не са по улиците, но тук било много добре да се въведе "кастрирай и върни".Що?

п.п. плюс, че дори в посочените от теб страни, а и не само, могат да си позволят да държат кучетата в приюти, защото бройката им отдавна е редуцирана-не само с кастриране...

Къде съм казвала, че трябва да се връщат на улицата? Знаеш ли, това, че непрекъснато ми приписваш някакви думи, които не съм казвала, е много идиотско.  ooooh! Просто искаш да си водиш спора, без оглед мнението ми, нали?

# 798
Не във всички приюти. В много необщински,  като АРС, не се евтанизират масово, а само отделни кучета. Те работят с холандски и немски такива, където това също не се прави. Сега разбирам, че Холандия и Германия не са в Европа.  Laughing

Явно за такива приюти не сте чували и като гледам хич не ви е неудобно.

Ти сега за необщинските приюти ли пишеш, или общинските такива? Защото разликата е огромна - в единия случай природозащитници на доброволни начала и с дарения създават и издържат тези приюти, а за другите се бърка в джоба на данъкоплатеца.
Много ясно, че в необщинските приюти, които принадлежат на анимал-рескю и подобни организации няма да има евтаназии - нали точно за това са създадени - да спасяват животни, не да ги убиват. Такива са в цял свят - и в Щатите в приютите на анимал-рескю организациите не се прави евтаназия, но във всички общински - да, след 14 дни. В Испания същото. Да не се окаже така и за Германия?
Сигурна си, че в немските общински приюти гледат кучетата до естествената им смърт, по 10-15 години и немците, дето цепят стотинката на 2, плащат за това с данъците си?

# 799

Къде съм казвала, че трябва да се връщат на улицата? Знаеш ли, това, че непрекъснато ми приписваш някакви думи, които не съм казвала, е много идиотско.  ooooh! Просто искаш да си водиш спора, без оглед мнението ми, нали?

Бих казала, че е точно обратното.Дори и в момента го правиш-от цяло изречение или изказване, вадиш само определна част.

Не разбрах или по-скоро никъде не прочетох, страните, които евтаназират животните, в кой век са, според всички вас? И от началото на темата, този въпрос-че евтаназията е масово прилагана в почти всички европейски страни, се избягва от защитниците на уличните кучета.

# 800

Явно за такива приюти не сте чували и като гледам хич не ви е неудобно.

Ти сега за необщинските приюти ли пишеш, или общинските такива? Защото разликата е огромна - в единия случай природозащитници на доброволни начала и с дарения създават и издържат тези приюти, а за другите се бърка в джоба на данъкоплатеца.
Много ясно, че в необщинските приюти, които принадлежат на анимал-рескю и подобни организации няма да има евтаназии - нали точно за това са създадени - да спасяват животни, не да ги убиват. Такива са в цял свят - и в Щатите в приютите на анимал-рескю организациите не се прави евтаназия, но във всички общински - да, след 14 дни. В Испания същото. Да не се окаже така и за Германия?
Сигурна си, че в немските общински приюти гледат кучетата до естествената им смърт, по 10-15 години и немците, дето цепят стотинката на 2, плащат за това с данъците си?

Просто се хващат за всяка сламка.Една Румъния-в която проблемът е редуциран в някаква степен /може би, защото и това го пишат само защитници на уличните кучета/, но не решен и сега се появиха няколко необщински приюти, в които не евтаназирали всички, а само болни или агресивни животни.

# 801
Аз навсякъде и няколко пъти тук, в тази тема, вкл. в предишен пост до теб, щото те мързеше да търсиш какво съм написала, съм посочила, че за мен приютите трябва да се правят от неправителствени организации. Общината може да участва като предложи общински терени напр. Или да предоставя приютите си за стопанисване на такива организации. Така че е ясно за какви приюти пиша.

Хайде да ви разваля вечерта. Четете и лейте сълзи:

http://arsofia.com/bg/items/news-bg

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 22:54 от Вселена

# 802

Просто се хващат за всяка сламка.Една Румъния-в която проблемът е редуциран в някаква степен /може би, защото и това го пишат само защитници на уличните кучета/, но не решен и сега се появиха няколко необщински приюти, в които не евтаназирали всички, а само болни или агресивни животни.

Не е Румъния, а е един 200-хиляден град там. Това е символ-веруюто на защитниците на "кастрирай и върни".

# 803
Аз навсякъде и няколко пъти тук, в тази тема, вкл. в предишен пост до теб, щото те мързеше да търсиш какво съм написала, съм посочила, че за мен приютите трябва да се правят от неправителствени организации. Общината може да участва като предложи общински терени напр. Или да предоставя приютите си за стопанисване на такива организации. Така че е ясно за какви приюти пиша.

А, виж това е брилянтна идея! Трябва! И хоп - става. Орди кучезащитници се събират, правят приюти за всичките, сигурно 50 хиляди улични кучета в България (ако не са и повече), вадят 100 милиона лева и решават проблема. Супер звучи, как ти хрумна просто!
Само дето нещата не се случват така - основното го отнасяме ние, като данъкоплатци, а кучезащитните организации покриват някаква мижава част от проблема. Екоравновесие, дето източи всички тези средства и нищо не направи за 10-те години съществуване, е общинска фирма, нали? От общината чакаме решаване на проблема за София, нали? Тя ще строи, тя ще храни, с чии пари - сещаш се.
Или пък не, да седим и да чакаме анимал-рескю да ни оправят?  Mr. Green Колкото ни оправиха досега, толкова и ще ги дочакаме...

# 804
Моето мнение е, че е необходимо кардинално първоначално решение - масова евтаназия, за да се стигне до последващи - хуманни и удовлетворяващи  кучкарите, доколкото могат да бъдат удовлетворени.

# 805
Вселена, какво значи да леем сълзи? Утре всеки може да е потърпевш, тук няма ние и вие.

# 806

А, виж това е брилянтна идея! Трябва! И хоп - става. Орди кучезащитници се събират, правят приюти за всичките, сигурно 50 хиляди улични кучета в България (ако не са и повече), вадят 100 милиона лева и решават проблема. Супер звучи, как ти хрумна просто!
Само дето нещата не се случват така - основното го отнасяме ние, като данъкоплатци, а кучезащитните организации покриват някаква мижава част от проблема. Екоравновесие, дето източи всички тези средства и нищо не направи за 10-те години съществуване, е общинска фирма, нали? От общината чакаме решаване на проблема за София, нали? Тя ще строи, тя ще храни, с чии пари - сещаш се.

Ордите кучезащитници са много по- организирани и дейни от мрънкачите по форумите. Но ти няма как да го знаеш.  В твоите представи няма да има приюти, общината няма да си върши работата, НПО ще лапат големите пари от големия бизнес, който странно как криминалния контингент не е надушил. Но за твое съжаление и масова евтаназия няма да има. Остава ти само тракането по клавиатурата. Сори. Laughing

sorsha_, как вече няма ние и вие? Нали ние /и аз в частност/  сме кучезащитниците, които предпочитаме кучешкия пред човешкия живот. Нали ние сме твърдели, че кучетата са смели , нападат страхливите и т.н. Осиновяваме по много кучета, пари получаваме, трябва да си продадем апартаментите, за да безпокоим. Нееее, ние не сме потърпевши, а сме гадините, които ви прецакват.  Joy
Сега сериозно: имам предвид да леете сълзи, че масовата евтаназия се отлага. Ако общината и министерството проявят добра воля и си свършат задълженията, ако работят с НПО, а не ги хвърлят на масата, нещата ще се получат. Ще видим дали ще го направят.

# 807
А защо приютите трябва да изглеждат като 4-звездни хотели, и на мен ми е интересно, не може ли просто една висока телена ограда, телени мрежи, кучетата там, на всяко по парче от полянката и така....
Защо трябва в приюта да има разни неща, които ги няма на улицата, а в същото време явно се приема, че е съвсем хуманно сегашното положение - да спят на улицата и да ядат от кофите за боклук, но в момента, в който обществото поиска да се преместят някъде, това някъде трябва да е Хилтън?
Не могат ли тези приюти да изглеждат така, както досегашните им улични домове, т.е. нищо особено, без разни 6, 16, 36 милиона?

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 23:51 от нова

# 808

Сега сериозно: имам предвид да леете сълзи, че масовата евтаназия се отлага. Ако общината и министерството проявят добра воля и си свършат задълженията, ако работят с НПО, а не ги хвърлят на масата, нещата ще се получат. Ще видим дали ще го направят.

Няма да се получат. Този метод не работи и мястото на кучетата - кастрирани или не - не е на улицата.

Рано или късно някой ще свърши това, което трябва да се свърши и кучета по улиците няма да има. Нито ще бъдат държани в приютите до безкрай - най-малкото защото не може да си го позволим.

Докато това стане, всеки ще се оправя самосиндикално с каквито средства намери за добре, а противопоставянето кучкари - некучкари ще се задълбочава.

За съжаление, това е картинката към момента и аз не виждам никакъв повод за веселието ти.

Колкото и да хвалиш НПО, аз резултати от техните усилия не виждам. Прибрали няколкостотин кучета някъде и ги хранели. Голяма работа. Какво точно ме грее мен това на фона на 11 хиляди (а вероятно повече) кучета в София? Със същия успех можеха да си направят парите от дарения на купчинка и да си ги запалят - точно толкова полза има от тях за един средностатистически жител на София.

Вярно си е тяхно право да правят, каквото искат с даренията, но айде да няма нужда да съм им благодарна, че са си избрали едно скъпоструващо хоби, за да си осмислят животите.

# 809
  • София
...точно толкова полза има от тях за един средностатистически жител на София.

Оу, ти пък! Те спасяват помиярите от нас.
Средностатистическият жител да си намери дарения и да се спасява.

И мен ме озадачава веселбата. Чакайте поне някой нов случай на изяден, пък тогава пирувайте.

Общи условия

Активация на акаунт