толкова ли съм лоша

• 24 067
  • 452
  •   1
Отговори
# 60
Не си лоша, той има изкривена представа за обич. След като е толкова материалистично настроен и иска второ дете, няма да е зле да се замисли за по-добре платена работа или някакъв собствен доходен бизнес.
Аз на твое място сериозно бих говорила с него как си представя живота с второ дете. По-добре да знаеш предварително нагласата му, отколкото после да съжаляваш.

Относно глезотиите, ако продължава в този дух, в скоро време дъщеря му ще се превърне в един прекрасен манипулатор, за чието присъствие всеки път ще се налага да си плащате солено, щом вече й е ясно и без това, че баща й предпочита да се бръкне в джоба, вместо да прекара известно време с нея.

# 61
майката на дъщеричката чудесно е дресирала бившия си мъж Wink

Точно това си мислех и аз. Без да ставам гадна, ще допълня списъка си от неща, които мъжът ти трябва да научи. А именно - как да бъде мъж. Оставил се е на манипулациите на бившата си жена и е по-мек от пластелин и безкрайно елементарен за манипулация. Щом една жена може да си играе по този начин с него, какво ли могат да направят други хора от подобен податлив елемент.
Винаги ще предпочета мъжкар пред пластелинчо с парички. Избери МЪЖ за баща на детето си, а от пластелинчо вземи каквото можеш и бягай....с бърза скорост.

Peace

# 62
  • bulgaria

От известно време работим за дете,направо не ми стига акъла и ако аз родя какво ще правим.
[/quote]
Тогава ще се избиете - дъщеря му ще иска нов телефон, ти ще ревеш за количка и скъпи памперси на бебето, ще смяташ колко на кое дете е дал, ще се карате постоянно и ще се разделите. Накрая ще останеш самотна майка като бившата му.
[/quote]

Право в десятката Peace

# 63
  • В.Търново
Смятам,че не си лоша и си в пълното си право да се тревожиш,че не може да си платите сметките,щом прителя ти дава от общите ви пари за щяло и нещяло за дъщеря си.Трябва да проумее,че има и друго семейство,макар и да нямате общо дете все още и не може с подаръци да купува вниманието и обичта на дъщеря си.Трябва да поговориш с него и да се намалят харчовете.Според мен имаш право да се бъркаш щом става въпрос за общите ви доходи.Това е хубаво,че се разбираш с дъщерята,но не означава,че трябва да й се купува лаптоп,фотоапарат и т.н.Ако имахте ваше дете дали и на него щеше да купи лаптол и фотоапарат и да изплащате сумати камара пари на банките и кредиторите....

# 64
Предполагам,че и за нашето дете ще е същият и тогава ще затънем още повече  ooooh! Мисля,че и на нашето дете не би отказал нищо.Това беше една от причините да се влюбя в него-че е толкова добър,но ме е яд,че неговата доброта граничи с глупост.Той сам казва "докато работя дъщеря ми и ти няма да сте лишени от нищо" но не озъзнава,че с такива големи покупки,така или  иначе се лишаваме от други неща  ooooh!

# 65
Човека просто не желае да поеме отговорност, а замазва положението със скъпи подаръци и играе по свирката на бившата си жена.
А защо вместо телефон за 400лв, не каже, че ще плати примерно за някакъв спорт за една година на детето? Или някакво друго смислено занимание? Може и да е за екскурзия някъде за 2-3дни заедно с детето си.
Пак да дава тези пари, но да не са за поредната глезотия.

# 66
И аз съм му предлагала да отидат само двамата за 2-3 дни лятото примерно на море,отговора винаги е "имам работа,ще пътувам" и с това приключва всичко.До колкото знам едно време са ходили двамата на море,но от както сме заедно не е водил малката никъде и уверявам ви не е защото аз не го пускам  Peace

# 67
ако имате собствено дете, проблемите ви ще се утроят.
Проблемът не е нито в първото му дете, нито в бившата му жена, а в него самия

# 68
Не ти си лошата, а лошото е че си м/у чукът и наковалнята.За мен в момента приятелят ти и бившата му жена се надпреварват кой да купи по-скъп и голям подарък за да покажат на дъщеря си кой я обича повече.Лошото е ,че така страдаш и ти и детето докато те се доказват кой е по по най.

# 69
Ето за това си мисля, че двайсетина год. момичета не бива да се обвързват с мъже с деца. Разбирам, да си на 35-40, тогава изборът е малък и е много вероятно да налетиш на мъж с бивше семейство. Ама на 23...пълно е с необвързани млади момчета, не си съсипвай живота така, защото е явно, че ситуацията те измъчва.

# 70
  • София
Когато си се загаджила с приятеля си, предполагам си била наясно, че има дете и съответно, че ще си го гледа по един или друг начин. Рядко са гадовете като моя биологичен баща, които с приключване на отношенията си с бившата съпруга, приключват и връзката си с детето.  Peace

Вариантите са или да приемеш ситуацията, или да се ориентираш към мъж, който няма деца.

# 71
  • София
Тук въпросът не е дали да гледа, а дали да глези толкова.

# 72
Предполагам,че и за нашето дете ще е същият и тогава ще затънем още повече  ooooh! Мисля,че и на нашето дете не би отказал нищо.Това беше една от причините да се влюбя в него-че е толкова добър,но ме е яд,че неговата доброта граничи с глупост.Той сам казва "докато работя дъщеря ми и ти няма да сте лишени от нищо" но не озъзнава,че с такива големи покупки,така или  иначе се лишаваме от други неща  ooooh!

Нямам предвид така описаната от теб доброта, а това, че не обръща внимание на детето. Дразниш се за чуждото, за твоето как ще се чувстваш, ако не иска да отиде да го гледа как танцува.

# 73
  • София
Тук въпросът не е дали да гледа, а дали да глези толкова.
Не знам какво означава прекомерно глезене. Евала на човека, че си гледа и глези детето.  Peace
А авторката да си направи добре сметката. Че ако си родят общо дете, тогава ще пуска тема след тема във форума.

# 74
Защо евала? Любовта и грижата само с пари, лаптопи, телефони и други материални блага ли се изразява? То девойчето расте - евала му - днес иска лаптоп, утре кола, после какво яхта, хеликоптер, уголемяване на бюста, маркови дрехи. Ако да купуваш всичко, което ти поиска детето е грижа за него то господ да ни пази от такова разглезено, неосъзнаващо стойностните неща в живота поколение.
И много от тук списващите щяха друга песен да пеят, ако те бяха в положението на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт