Калории броим, здравето ценим и кила топим!

• 60 080
  • 711
  •   1
Отговори
# 675
записвам си данните за собствен стимул уж  Peace
ето как се движа в см  и кг  бавно, бавно, даже мързеливо Rolling Eyes
височина  178см
              01.01.2012      22.03.2012      27.04.2012       
талия          72см                 69см                68см
ханш         106см               104см           103,5см
бедро         62см                 60см                 60см
тегло          75кг                 72кг                  70кг

# 676
  • MUC
Здравейте и от мен! Simple Smile
Miami_beach , НеПоКоРнА, did_ka, браво, супер сте!

Аз може би също трябва да си взема мерки, освен да гледам кантара.  Thinking За тази цел обаче първо трябва да открия сантиметъра вкъщи...

Вчера финиширах 100 ккал под дневните ми нужди. Искаше ми се да са 200, но пак не стана.
Довечера имам излизане, което значи вероятно и пийване. Бирата и виното (дори по-скоро то) са ми голям проблем и на мен.  Tired
Иначе днес препечена филийка с пуешко филе за закуска, 150 ккал. На обяд още не знам.

# 677
did_ka, rain - биричката и винцето аз ВИНАГИ съм си ги записвал в сметката за деня! Това действа дисциплиниращо като "отнема" място от другите калории. Не че се "лепят" бирата и винцето като са 1-2 максимум за деня - т.е. изглежда не са толко калорични, колкото ги пишат, амааа - това са им данните - 100 мл. бира = 29 ккал; 100 мл. вино = 70 ккал.  Peace

# 678
  • MUC
А да, писането е ясно! Ама проблемът е не само в биричката и винцето, ами и в мезенцата, които така вървят към тях...  Whistling Но ще си мълча, да не развалям дисциплината.
Аз сега и шоколада си записах... То иначе няма смисъл от цялата работа. Знам си колко съм изяла и приблизително какво мога да си позволя на вечеря и това е. То като види човек колко е погълнал, без уж да е изял кой знае какво, и му се отяжда.  Laughing

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 15:05 от spring rain

# 679
и аз днес не започнах добре с 3 палачинки,но как да ги смятам,като 10 палачинки са с 1 яйце 250гр. брашно и почти без олио и една палачинкаа излиза около 50 гр.,излизат ми  по 120 кал. и 3 малки лъжички конфитюр-40к. 20гр.сиренце-60к,1бисквита мираж,след това плюскане обяда ми беше към 2часа-прясно мляко обезмаслено,смляно с 2 кивита това е 120 кал. и сега пия кафе и умът ми не побира какво да ям за вечеря,мисля да е таратор и белтъци,че нещо от тези въглехидрати пак ми изби целулит.Поне успях да направя една тренировка към 1 час.
До тук е към 700,дано удържа до към 1200,че виждате отчетите ми тези дни.
Да попитам ако има някой с повече опит,в правенето на теми може да прояви въображение с новата,че тук имаме още малко за писане,а тази я прави ira_d но тя скоро не е писала.

# 680
Miami, НеПоКоРнА smile3501, наистина стимулиращи, за всички нас, резултати Simple Smile
И сега да се хваля аз малко Flutter.....кантара заби на 60.100 кг тази сутрин newsm68, макар, че съм малко подута / пред МЦ  Sad / и мерките ми са малко странни:
09.04.     27.04.
Т - 70см                          Т- 70см
Х- 85см                           Х- 85см
Б- 58,5                           Б- 57см.
над коляно-41,5          над кол.- 41см.....та цял см от бедро/то си личи и по панталоните/ и половин над коляното, но в талия и ханш няма мърдане Sad
Все пак съм много доволна Simple Smile

П.П. Малко помощ - не откривам пилешка кайма newsm78

# 681
днес:
1 парче тиквеник + кафе - 310кал
20гр шоколад - 100кал
две ябълки - 160кал
1/2 филия козунак - 130 кал
200мл сок - 150кал
до тук - 850 кал от буклучава (въглехидрати) храна  Sad
за вечеря съм на салата и нещо си ...  newsm78 ще го измислим   chef

# 682
Аз няма пак да описвам какво ядох,но го сметнах по калкулатора за здравословно.ком
сл.з малко миш-маш,малко салам и кафе
Вечерята- 80гр. белтък,20гр.жълтък,20гр.кашкавал,50гр.кисело мляко,50гр.зелен лук,100гр.зелена салата-малко стана бъркоч ама ще си го ям
Та калкулатора ми го дава 1130 въпреки палачинките доволна съм от себе си...е то има време да си  hahahaсе разочаровам. А как са ми разпределени Б,М,В нямам думи miami  не чети  hahaha
Б-23   М-30   В-47
НеПоКоРнА,Miami,tesito  smile3501  радвам се за вас!
Забравих да допълня tesito и аз не мърдам в талия и ханш,но на бедрата,над коляното и прасеца имам съществена разлика,така че не се притеснявай...

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 20:35 от kiksi007

# 683
tesito - А, така! Бравоооо! Давай все така!!! Давааайй!!! Зарежи СМ сега, гони КГ! Давааайй все така... До понеделник ще си под 59.9! Давааай.....!!!  Peace

kiksi - прочетох  hahaha ама нищо, де!   bouquet

# 684
  • 1st floor
Отчета за днес:

З:вилия на скара с кашкавал, сирене и яйце
Втора З: сладолед
О: мусака, чушки
Сл З:  мляко с нес /броих млякото Mr. Green/
В:  зелена салата с варени яйца

Тотал: 1315 ккал.
В-39%  Crazy, Б- 27%, М- 34%

Отчитам се и с 30- минутен крос сутринта,а сега - то се знае - следва Джилиан.

# 685
Цитат
tesito - А, така! Бравоооо! Давай все така!!! Давааайй!!! Зарежи СМ сега, гони КГ! Давааайй все така... До понеделник ще си под 59.9! Давааай.....!!!  Peace

Miami, "Чул те господ", както казват старите хора  Praynig...от кога се моля да видя 5-чка Simple Smile

Цитат
Забравих да допълня tesito и аз не мърдам в талия и ханш,но на бедрата,над коляното и прасеца имам съществена разлика,така че не се притеснявай...
Е, значи не съм сама, kiksi007 Hug

Искам да споделя с всички вас, че днес става 1 месец, от както броя и въобще спазвам някакъв режим Simple Smile. Имала съм и няколко дни-провал, но пък явно някак ги компенсирам и то успешно, щом има резултат Flutter. Честно казано, мислех, че за 1 месец ще съм се отървала от 6-7 кг., но.... Sad явно ще е по-бавно...остарях...по-бавен метаболизъм...лакомия....абе все решаващи и определящи фактори, но пък и.....инат Crossing Arms....така че с негова и ваша помощ се надявам кото станат 2 месеца да съм стигнала финала на линииката Simple Smile

П.П. Хей, кажете нещо за тази пилешка кайма, нищичко не откривам Thinking

# 686
tesito,според мен ако не намираш пилешка кайма,използвай за пилешко месо и за да си по-спокойна използвай по-високите стойности.Тя каймата си е пилешко месо,вече ако знаеш от коя част на пилето е използвай нейните стойности.Не му се чуди много,сложи си и едно на ум за да си сигурна,че не си занижила нещо. Grinning аз така бих направила.

# 687
tesito - искаш да кажеш, че си "хвърлила зад гърба" си тия 4.7 кг за тоя 1 месец??? Ееее, бравооо! Супер!!! Давай все така!!! И никакви зелеви супи, тц!  Naughty А само инат! Инат, инаттт!!! Simple Smile

Гледам, че по въпроса за пил.кайма kiksi ти е дала отговора, за който и аз тръгнах за пиша... Значи, ползвай данни за пилешко месо с кожа (ако я има в каймата) или за пилешко месо БЕЗ кожа. Нооо.... ползвай данни за печено, ако си мериш кюфтетата СЛЕД печеното.....  Mr. Green Ако нямаш тия данни - да ги напиша тук?  Rolling Eyes

# 688
  • 1st floor
Пилешка кайма не съм ползвала, но предполагам, че не е от бялото месо. Както казва Кикси, смятай за бутчетата по-високите стойности...Всъщност , стана ми интересно - само пилешко ли има в тая кайма, 100%? newsm78 Не идва ли много суха? От чист кулинарен интерес питам. У нас има вето върху всички пилешки продукти, освен чистото месо и дробчетата, и никога не съм купувала такава кайма, че ще ме изселят. Аз наскоро правих кюфтета от някакво дивечово месо /не питах какво, за да не ми стане жал и да гледам тъжно в тигана  Embarassed/, но ми го донесоха прясно на кайма и ми казаха да го смеся с още толкова "нормална" кайма, щото иначе самото месо е много сухо. Кюфтета накрая пак бяха по-сухи от обикновените, но на мен лично много ми харесаха. Както и да е, просто ми стана интересно що за кайма е пилешката. Дали я смесват с нещо, за да не е суха. Или си я оставят суха? newsm78

# 689
Непокорна , tesito - гледал съм в 1 супермаркет готови кюфтета пилешки и вакуумирани. За омазняване им бяха слжили в каймата и пил.кожи. На етикета това (че има и пилешки кожички) откровено си го пишеше и аз съответно НЕ СИ купих от тях, въпреки че не се разбра колко е % на кожичките. Но си бяха доволно мазнички,,,, може да е имало и др. мазнина, де - но пък ТОВА ( за другата мазнина) май-май НЕ ГО пишеше н етикета... Туй то!  Peace

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 22:50 от Miami_beach

Общи условия

Активация на акаунт