Калории броим, здравето ценим и кила топим!

• 60 101
  • 711
  •   1
Отговори
# 600
  • 1st floor
Успех със зелевата супа, после да дойдеш да се похвалиш!!! Peace

# 601
Успех със зелевата супа, после да дойдеш да се похвалиш!!! Peace
Благодаря ти, НеПоКоРнА   bouquet после отново съм си при вас и ще дам отчет Simple Smile

# 602
tesito - преместила си си линийката! Супееер!!!  Flutter Hug

Miami_beach, тези празници направо ни довършват  Mr. Green . Добре, че няма плюсове! Особено пък аз, както винаги рекордьорка във "високо калоричната" дисциплина!!!  hahaha Природата ме е надарила със зверски апетит, на който би завидяло всяко прасе!!! На всичкото отгоре, нямам претенции към храната, само грис не ям!!! Mr. Green

Аммм, то и аз не знам как ще е днес, че ми се заформя пак привечерно "мероприятие".... и ако е така ще си отложа дежурното петъчно мерене за съботата... а там вече какво ще покажат мерките - хич не знам - всичко може да се очаква,,, най-вероятно нито минус, нито плюс, ще видим Wink

# 603
Айде, ползвайки пак повод от Непокорна, да попиша тук относно въглехидратите, захарта и борбата (ми) срещу прекомерната захар...

И мен ме мъчи глад и то яко въглехидратен  Rolling Eyes. Ще видим днес как ще е.....

И при мен е така - просто НЕ мога без порядъчно количество въглехидрати! Затова и трудно ще "сваля" процента им трайно.....  Shocked Това ми е ясно - пробвал съм няколко пъти УЖ сериозно да огранича въглехидратите за сметка (главно) на белтъчините, амаааа... се получава за 1 ден и на втория вече - хич НЕ!  Rolling Eyes Чел съм че е НЕ Е полезно да се приемат изключително повече или само белтъчини! Дори направо си е вредно!!! Това е доказано многократно.... Едно време мореплавателите при дългосрочни експедиции са вземали доста провизии, главно месо и сланина, защото единствено тях са могли да съхраняват с месеци без хладилници. Естествено - осолени. За вредата от соленото писахме в темата вчера и днес по-нагоре... Въпросът е, че след като няколко седмици моряците ядат само месо, то се появявали болести като скорбут и др. с доста неприятни последствия за хората, включително смърт! Те са го отдавали на друго, но е било от въглехидратен глад и прекомерни белтъчини ден след ден! Това е доказано и в днешно време - четох за такъв експеримент в Канада и САЩ, мисля... Групата оставена без плодове и др. въглехидрати не наддала мускулна маса, както се очаквало, а даже - за разлика от групата на балансиран режим Б,М,В - дала фира по здравословни показатели доста бързо - само за 10-15 дни...  Crazy Повечкото въглехидрати, обаче,  за съжаление, са свързани и с повечко захар! "Нормата" е 8% от приетите калории за деня да идват от захар(и)! А има различни видове захари и реално въобще НЕ МОЖЕ да се избегне приемането на захари! Писал съм за това и преди... Обаче, наред с "вредната" захар (напр. бучки и кристалчета рафинирана захар) има и "полезна" захар (напр. плодовата). Не че трябва да се прекалява с последната..... но си мисля, че е доста по-добре човек да приема повечко от "полезната" захар, отколкото от "вредната" (при положение, че приемането на захар по същество е НЕизбежно!). Мога да класифицирам храните (продуктите), доколкото съдържат някаква захар, на три групи - 1-група: такива храни, които дават "добра" захар (плодове, зеленчуци и др. природни и НЕобработени храни, вкл. фрешове); 2-група: такива храни, които дават "лоша" захар, т.е. тази която трябва да се избягва (преработени от хранително-вкусовата промишленост храни и продукти или с такива добавки - "чиста" захар, захарни изделия, плодови сокчета, газирани, негазирани безалкохолни и алкохолни напитки, преработено месо - напр. пушено или под формата на салами, консерви и т.н.) и 3-група: такива храни, които дават "неутрална" захар, т.е. която е приемлива, но е преработена все пак (млечните продукти, зърнени храни и др. което е принципно полезно, но е "пипнато" под някаква форма от хр.-вкусовата промишленост). Чудя се шоколадите и меда към коя категория да ги отнасям - може би е по-правилно (отчитайки тяхната полезност) да са в "неутралната" категория Confused И такааааа.... мисля за себе си да направя преглед за някакъв период назад (1 месец, примерно) и да установя % на трите категории захари. Вероятно това не е много "професионално", но що помогне да определя кое да намаля за следващите периоди за да (1) намаля количеството захар като цяло и (2) да увелича % от категориите на добрата и неутрална захар, а лошата - да намаля! ЕКСЕЛ-а ще помогне решително в това отношение! Simple Smile Засега не знам какви са ми в момента пропорциите на тия проценти, но мисля, че съотношения на добра-неутрална-лоша захар от порядъка на 50-20-30 или 50-30-20% са добре като цел! Wink То че ще превишават 8% от калориите за деня - ми е ясно предварително... Ще гледам да пада тоя %, де....  Twisted Evil Това са ми мерките за борба с захарта! Ииии... се надявам да имат (видим) положителен ефект скоро (до след 2-3 месеца някъде)... Не мисля, че ще е възможно намаляването на лошата захар под 20% от общата, при положение, че буквално сме обкръжени от такава..... Ще видим, де! Ще пиша по-натам пак по тая под-тема - нали трябва да си разнообразяваме времето в диети и броене с цел увеличени резултати! Wink Peace

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 14:49 от Miami_beach

# 604
  • 1st floor
Лелелее!!!  Shocked Точно изядох половин кутия сладолед и ти заговори за захар!!! hahaha
Прочетох внимателно всички цифри и определено не мога да се вмъкна в тях. За себе си открих, че ако няколко дена не ям нищо от лошите захари, откачам на тая тема и съм готова да погълна целия рафт с вафли и шоколади в близкия супер!!!  Naughty За това почти всеки ден си позволявам нещо... Rolling Eyes
Да кажа за любителите на сладолед - вчера изядох един във фунийка с шоколадово покритие отгоре. Ми...200 калории за 73 гр. Днес си разделихме с щерката една кутия шоколадова Фамилия от малките - 155 калории за 100 гр. Демек 139,5 ккал за половината кутия /90 гр./. Цяла кутия /180гр./ излиза 279 ккал. Просто забравям за вафлените корички и допълнителния шоколад /който като е студен е гаден!!! Sick/...

# 605
Лелелее!!!  Shocked Точно изядох половин кутия сладолед и ти заговори за захар!!! hahaha
Прочетох внимателно всички цифри и определено не мога да се вмъкна в тях. За себе си открих, че ако няколко дена не ям нищо от лошите захари, откачам на тая тема и съм готова да погълна целия рафт с вафли и шоколади в близкия супер!!!  Naughty За това почти всеки ден си позволявам нещо... Rolling Eyes
Да кажа за любителите на сладолед - вчера изядох един във фунийка с шоколадово покритие отгоре. Ми...200 калории за 73 гр. Днес си разделихме с щерката една кутия шоколадова Фамилия от малките - 155 калории за 100 гр. Демек 139,5 ккал за половината кутия /90 гр./. Цяла кутия /180гр./ излиза 279 ккал. Просто забравям за вафлените корички и допълнителния шоколад /който като е студен е гаден!!! Sick/...
Може да пробваш с прием на таблетки хром, може да си помогнат за апетита. Peace

# 606
Непокорна - кажи, кажи за сладоледа! Да знаеме!!!  Twisted Evil Със сигурност го броя от страната на "лошата" захар... даже и да има плодчета вътре - пак - за мотивация! Въпреки, че ако са само плодчетата, бих ги смятал откъм "добрата" страна.... Т.е. смес на "лоша" с "добра" ще я отчета като 100% "лоша" - за мотивация да я избягвам. Поне така си представям, че може да "работи" механизъма, който описвах в предния постинг... Ще видя какво ще излезе Rolling Eyes

Но, Непокорнаааа - в доста други неща има т.нар. "скрита" захар. Например в яйцата - сурови, варени, пържени, сухи (т.е. на прах) - е различно съдържанието. Мога да дам по-подробни данни конкретно за яйцата по-после, ако искаш (или други ако искат). В случая с яйцата, мисля, че при варени и печени би трябвало да се отнесат към "добрата" част, а при пържение - към "лошата", т.е. тази за избягване.... Знам, че не е научно... но вярвам, че 1 такъв механизъм ще даде своето добро отражение! Като пробвам - ще се разбере!  Rolling Eyes

# 607
  • 1st floor
kori_1, мислела съм много пъти за хрома. Както и напоследък за Л-карнитина. И аха да прекрача прага на аптеката, нещо ме спира. Не обичам хапечтата... Tired
Маями, аз с "видимата" захар не мога да се справя, вдигам ръце, ти искаш сега и в яйцата да я следя!!! Mr. Green

Отчета за днес:

З: филия със свинско филе
О:зеле със свинско
Сл З: сладолед
В: гъби с елда и масло, таратор

Тотал:989 ккал.

Сутринта времето хич не ставаше за тичане и направих едно Тае Бо Insane Abs  Crazy Който иска да остане без корем и без дъх  Mr. Green - препоръчвам горещо!!! Довечера съм с Джилиан.

# 608
Сутринта времето хич не ставаше за тичане и направих едно Тае Бо Insane Abs  Crazy Който иска да остане без корем и без дъх  Mr. Green - препоръчвам горещо!!!

Значи, ако имаш впредвид да се "сваля" тип "бирено коремче", да знаеш че аз тва мойто, което даже и аз читах че е "бирено" по едно време - вече съм го свалил до плоско Wink И излезе, че НЕ Е било "бирено", защото аз на дело си пия и сега почти толкова бира, а въпросното "коремче" го няма...  #Silly

# 609
  • 1st floor
Аз пък бира не пия, ама пак имах корем преди. Пълен тумбак с ядене, ако ме разбираш какво искам да кажа!!! Mr. Green  И върху него слой мазнина. С намаляването на калориите, намаля храната, намаля и корема. Ама искам да го докарам до положение само кожа върху мускулите. Не е нещо невъзможно, с горната част се справих доста успешно. Сега се боря с долната, като гледам кожната гънка под пъпа, леко в страни - остана още мъничко. Wink Корема по принцип не ми е голямата грижа, ама му обръщам и на него внимание... Laughing

# 610
Да, разбирам какво е "пълен тумбак"...  Mr. Green И при мене явно от това е дошъл добрия ефект - че с броенето на калории няма как да се допусне това положение... То и редовно с вода да е пълен - пак се получава гадния ефект на опуснало коремче. Мускулатурата е слаба да "държи" такава тежест постоянно.... Затова трябва да е плоско и да се заздрави мускулатурата. Ти по отношение на заздравяването си по-напред... Аз трябва да поработя още доста по тоя въпрос!  Thinking

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 08:19 от Miami_beach

# 611
Значиии... поизмерих се набързо тази сутрин, ноооо... спрямо миналата седмица нямам изменение на КГ и СМ. Очакваше се след тия дълги празници....  Rolling Eyes

Дано при останалите да е по-добро положението!  Peace Hug  bouquet

# 612
И аз да се появя тука.Моя любим си дойде и се започнаха едни софри едни торти,както последно писах всичко започна от през нощта вчера и оня ден не съм броила изобщо,защото главата не ми ги побира тея калории,мога да заблудя тялото си,че не съм ги изяла  hahaha и днес гледам да се ограничавам,че довечера съм на сбирка на класа,пък утре пак семейно ще се събираме.Хубавата новина е че след всичко съм вече 66 кг.Смъкнала съм още едно кило.Любимия каза,че страшно ммного съм отслабнала и че и преди ме е харесвал каквато съм,но аз съм си поставила заветните 62кг и няма да се отказвам.Имам си и нови гирички по 4кг винилови е това е от мен,мога да дам отчет за калории чак в понеделник,че няма време да сядам.Прияден ден на всички!

# 613
  • 1st floor
Браво, Кикси, за минусите!!! Ще пребориш и останалите, сигурна съм и честити гирички!!! Вече и любимият е на лице, значи всичко е шест!!! Grinning

Ето го и моят отчет, че нещо напоследък все си затварям без да искам калкулатора  Embarassed и после наново смятам...

З: кисело мляко /цяла кофа  Laughing/ с канела
Втора З: сварено яйце
О: зеле със свинско с ужасно много лют пипер, чак се просълзих  Mr. Green
Сл З: сладък салам, 2 шоколадови пурички
В: гъбите с елда , таратор

Тотал: 1215 ккал.
В - 44%, Б - 29% , М - 27%
 bowuu
Отчитам и 30 минутен крос сутринта, довечера е ясно - Джилиан!!! Sunglasses

# 614
е не мога да не мина от тук Hug все пак, дори и на супичка, пак си броя ккал Simple Smile
Вчера си изкарах "гладен" ден, т.е. на вода и чай с подсладител, само дето съм объркала фазите...лунните Embarassed то днес било....нищо, добре ми подейства Simple Smile
НеПоКоРнА, съотношението В-Б-М е добре, доста балансирано по
здравословните препоръки Peace
Miami, предполагам задържането покрай празници е нормално, то нали знаеш, че повечето хора/за съжаление..../даже имат "+", но и идея си нямат нито колко ккал са погълнали, нито пък им пречат плюсчетата в кг. /то и аз бях от тях де  Embarassed/, та....важното е, че няма "празнични" плюсове newsm10
kiksi007, браво за килцето Peace, сега се радвай на половинката, че то и от щастие се свалят килограми.....знам го от опит Simple Smile
Та....моята супичка излезе на 417ккал /огромна тенджера/, ядох и салата от
зеле и краставица /200гр и 150гр/ - всичко 489ккал и още около 1.700л. вода и чай и сега да ви кажа съм като родилка Sad....ще гръмна!!!

П.П. ами то май само ние четиримата сме тук Laughing....няма лошо, само и вие да не избягате Hug

Общи условия

Активация на акаунт