Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 642
  • 387
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Деси, стискам палци всичко да мине леко, ако се стигне до поставяне на макарички. А сливиците третирате ли ги с нещо за смаляване? Влади също е проблемен в това отношение и лекарката ни кара да пием Лимфомиозот, но аз като е здрав все забравям да му давам.  Blush

Ние ще почиваме първата седмица на юли за една седмица в Турция. После може би в края на август.

Децата засега ходят на градина, въпреки, че вече започнаха сборните групи. Но поне и да ги смесват ще са си двамата заедно пък госпожите си се сменят, че вече им започнаха отпуските.

В събота водих Соня на едно арт студио да рисува. Много и е мерак, въпреки, че не рисува добре. Много беше доволна. Дали са и една тениска, на която първо с молив си е нарисувала нещо, после го оцветява с бои. Другия път ще си я завърши блузката. Може да се правят всякакви неща - чаши, катрички, шишета и т.н. Има вариант и за целодневна занималня през летните месеци.

# 106
  • 2 етажа над тавана
Привет, момичета.

Ние пак сме в серия Close
Маги изкара миналата седмица с много висока Т, избиха налепи по гърлото, главоболие, резултатите от кръвната картина не са добри - утайката й е ускорена и то супер много, чакаме да излязат резултатите от гърления секрет и да видим какво ще предприемаме.
Като мине тази седмица ще е време вече да правим изследване за лаймска болест, заради кърлежа, дето я хапа, а как ще даде да й вземат венозно кръв изобщо не ми е ясно. в квартала ни се оказа, че никъде не взимали венозно кръв на деца, та трябва да издиря и лаборатория, в която да й вземат. Tired
Просто вече тотално ми писна тая поредица от болести.
И за капак откраднаха колелото на Спас.

Аз от днес съм на работа, Маги и Спас ще се гледат, в градината и при нас почнаха сборните групи, но нямаме особен избор - ще ходи на градина като се стабилизира, че Спас да може да ходи да помага на кума и да изкарва някой лев.

Хич не ми е да мисля сега отпуски и морета Tired

Деско, нали знаеш - стискам ви палци,мила Hug

Лека седмица от мен и се пазете, че пак върлуват някакви вируси - около мен всеки втори се оплаква, че някой в семейството му е болен Rolling Eyes

# 107
Здравейте! Отдавна не съм писала, ама имах много тежък месец - работила съм с едно изключение всяка събота и не ми остава време да се усмихна. Полека-лека напредваме с новия апартамент, вече имаме напълно готова баня. Останалото все още е в насипен вид обаче и някак си не му виждам края. За капак май имаме теч от покрива - на последен етаж сме. Прахът е невъобразим и аз гледам да не ходя там, че почвам да кашлям лошо.
Поради ремонта не сме си планирали и лятната почивка още.

Ивчо го записахме на предучилищна в училище. Той нещо се поразболя, явно някакъв вирус и му се възпалиха ушите - вече втори път тази година. Вчера ги водихме на Витоша, оказа се, че и двамата са по-добри туристи от нас, защото тичат по пътеката нагоре, надолу и на зиг-заг, докато ние пълзим, оплезили езици. Дани имаше и първото си рафтинг - преживяване, само че без плавателен съд и затова после вадихме кал от ушите и рибки от обувките и го прибрахме гол в София.

Деси, късмет!

# 108
Рени, какво ли не опитахме за сливиците, за съжаление безуспешно, огромни са и 3-те Sad
И лимфомиозот пи. Но явно при него не се повлияват от нищо Sad
Кало беше също с проблеми с третата сливица, но той се повлия от лечението и вече (да чукам на дърво) го израстна сякаш.
ЕлиHug да минава всичко и да се оправя Маги. До вас някъде нямаше ли Цибалаб? Там взимат венозно на деца.
Ние днес уж планирахме операцията и взимайки си Дамян от ясла, хоп - имат варицела в групата  Cry и сега трябва да чакаме 3 седмици сигурно ... утре ще говоря пак с лекаря да видим какво ще каже. Иначе го спираме от ясла, но ... то след дъжд качулка Sad но поне ако и друго дете се разболее да не чакаме още ... с това спиране сега мислим някакви варианти кой да го гледа, че 3 седмици не са малко време, отделно около операцията трябва да си стои у дома, а за капак и целия август месец почиват яслата и градината ... ама здраве да е, ще се оправим някак.

# 109
Леле, голяма тишина пак тук! Къде сте всички, плажувате ли?

Деси, пиши какво става при вас  Praynig Ели, а вие как сте? Дано сте излезли вече от тази серия  Hug

Ние бяхме 2 седмици в Турция и сега ближим рани - мъчно ни е, че свърши  Cry  Изкарахме повече от чудесно с изключение на един инцидент на Милена: Беше на ръба на басейна, искаше да хвърли нещо във водата за да го вади след това, при което падна на шпагат точно върху ръба на басейна. Вече знам, че не само родилки могат да имат разкъсвания..... Tired  За щастие в хотела имаше лекар, който й прочистваше раната всеки ден, в началото сложи и крем АБ и зарастна сравнително бързо, но тежкото беше когато не можеше да влиза във водата. Утре отиваме на контролен преглед при нашия си педиатър тук.

Вчера пък й вадиха още един млечен зъб. Този път избраха упойка без адреналин и за щастие, тя беше пушка и нищо й нямаше. Отдъхнахме си и двете!

В момента е последната изобщо седмица в ДГ, доста странно чувство е. Утре имат прощално тържество за първолачетата. Следват 6 седмици ваканция  ooooh!

В понеделник имаха пробен ден в училището, научиха кой в кой клас ще бъде и се запознаха с класната. Тя е на 25 години  Laughing но изглежда много симпатична, та очаквам децата да я харесват. Това в първите години играе голяма роля, ако обичат учителката, ходят с кеф  Wink В класа ще бъдат 22 деца, от които 15 момчета  Crazy Имахме и род. среща, получихме списък какво трябва да йм купим - 2 страници, и то без учебници  Crazy

Пожелавам незабравими дни на всички, които ще са отпускари!  Hug

# 110
Татянка, много неприятен инцидент сте имали Sad дано всичко е наред и да нямате вече място за притеснения Peace
Много добре ми звучи това с училището. На мен ми се струва супер далечно ...

При нас сагата продължава, ако всичко е наред другата седмица ще го оперират ... няма да ви казвам какво ми е ... всичко ми се е свило ...

# 111
хайде пак аз Wink напоследък доста съм се разписала Wink
ама да ви почерпя за здравето на малчо

# 112
  • нейде там, където ....
Деси, да ви е жив и здрав малкия юнак! Много късмет и слънчево детство!

Да почерпя и за нашия батко

Ние вече си планирахме лятото ... горе-долу. Готвим се за първия учебен ден, който неофициално ще е на 03.09. В училището организират нещо малко предварително, като запознаване с госпожата и обстановката. Предполагам и да преценят силните и слаби страни на децата. На входящия тест за първи клас казаха, че в писмената част е не просто перфектен, а перфекционист. Но устно пожелал да отговори само на два въпроса. Да не сме се притеснявали, ще мине. Освен класна, ще си имат учителка за занималнята само за техния клас, логопед и педагогически съветник (много готина кака). Всички са готови да помагат на децата и са страшно мили. Харесва ми.

# 113
Деси, да ти е жив и здрав Дамян  Hug Хубав празник днес  bouquet И успех с операцията, всичко ще бъде наред  Heart Eyes

jd, честит празник и на вас   bouquet

Татянко, много неприятна случка с Миленката. Бързо да й минава  Rolling Eyes А за морето  - винаги, когато пишеш за Турция, се надъхвам следващата година да отидем там на море, ще го направим някой ден  Crazy

Ели, пиши как сте с Маги  Hug

При нас ново ново...няма ново. Яна е на градина до края на юли, през това време обаче ще скокнем до морето. После малко ваканция и ще я стягаме за училище, родителската среща мина добре, запознахме се с евентуалните учителки, защото още не ги бяха разпределили. Вълнуващо е и за нас и за писан, и още не мога да повярвам, че преминава в следващото ниво и че така бързо расте  Grinning

# 114
Здравейте момичета, ние се прибрахме от болницата, всичко мина наред - махнаха му третата сливица, размина се с макаричките, сега се надявам да се възстанови всичко и да няма повече проблеми.
Дамян иначе е фурия, все едно нищо не му е правено Simple Smile

# 115
  • София
как сте мили мили дами... липсвате ми  Heart Eyes
повечето редовно информирам във facebook, защото там съм далеч по-активна
новото около нас е, че записахме Реа в музикалното училище след като тя успешно взе изпита,
затова сега ще ходи на градина до края на юли
виждали ли сте се скоро...хайде август да организираме нещо, много ми се иска да ви видя  Hug

# 116
  • 2 етажа над тавана
Да се разпиша набързичко и аз Embarassed

Дес, и тук - надявам се да сте приключили с посещенията по доктори. Hug

jd, на голяма патерица - да ви е жив и здрав баткото Hug  bouquet

Татянка, много болезнено ми звучи това с Миленка, надявам се, че е добре Hug

Рали, радвам се да те видя тук Hug

Юлче, как върви ремонта? Като ходите да планинарствате - свиркайте, че аз сама с детето не се навивам да тръгна, а обичаме и двете да ходим   Hug

Взехме кръв на Маги за изследване за Лаймска болест, сега чакаме резултати към края на следващата седмица, надяваме се всичко да е наред. Иначе дето се оплаках, че кръвната утайка й беше много ускорена, се оказа, че са оплескали изследването в лабораторията и бях, меко казано, бясна. В гърления секрет излязоха стрептококи, но малко единици и дори несе наложои да пие АБ. Повторихме кръвната картина и резултатите бяха повече от нормални. Само дето тотално изтормозихме детето. За Лаймската болест трима човека едвам я удържахме да й вземат венозно кръв, преди да отида аз беше избягала на баба си и дядо си и те я гонили по улицата.

Дребната в неделя заминава на лагер на Царево с градината и тече подготовка за пътуването. А докато тя е на море, аз съм решила да сменям тапети в спалнята, да видим в тия жеги как ще я свърша тази работа.

Иначе редовните неща - много работа, детска градина, стоене до тъмно навън и така.
Отпуска - живи и здрави - в края на лятото.

Ходихме с Маги на Крушунските водопади, до Вароша и Деветашката пещера, на еднодневна екскурзия - уморително беше, но пък зареждащо. Сега се чудя къде да отидем пак така събота или неделя след като тя се върне от морето, че не ми се стои в София в почивните дни.

Приемам предложения Wink

Оставям ви, че работа ме чака.

Целувки на всички и весело лято на отпускарите Hug

# 117
  • София
Хей, какво правите?

Днес Соня и Влади са за последно на градина и от другата седмица бабите ще имат щастието да се редуват да ги гледат. аз съм на работа целия август и се надявам към каря му да отидем за една седмица до морето.
Друго интересно няма - висим вечер до късно навън, децата са доволни, аз се чудя все какво бързо да сготвя...и така.

Весело лято на всички априлчета Hug

# 118
  • нейде там, където ....
Ние се готвим за училище. Учебната година започва на 03.09., но сега е на село при баба. Не му се стои там, та ще ходя да си го прибирам. И да почнем да пазаруваме, което може, че до сега имаме само ученическа чанта, струваща умопомрачителните 3.50 лв.  Mr. Green

Надявам се, че болните и контузените са добре и нека всички да си изкарат едно чудесно лято!  Hug

# 119
Привет и от мен,

и ние се приготвяме за училище, мисля че приключих с пазаруването  bowuu  След 2 седмици започва учебната година, времето лети.

Тази седмица Милена беше в една "креативна работилница", ваканционна занималния, много й харесва. Днес е последния ден и сега ще ходим на изложба, да видим какво са творили  Heart Eyes

Ели, какво стана с изследванията за Лаймската болест?Приятелката на Милена има - лошото е, че веднъж заразен от кърлеж, не можело да се види от кога е и как се влияе от АБ. В смисъл, пиеш АБ но не можело да се види после дали е помагало - така са й обяснили на нея  Tired  И аз все треперя за кърлежи....

Хайде почиващите, похвалете се и със снимки!

Ваня, разпиши се  Hug  Същото важи и за други, които не са писала отдавна - енви, Фил, Иленка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт