Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 854
  • 387
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Добро утро!

И моите са болнички. Нищо сериозно, но пък бавно минават тия гадни сополи. Влади и той след третия ден на градина се разболя. Изтощавам се от мисли кой да ги гледа, как да ги прибирам и т.н.

Смин, добре е работата, още навлизам и ми е малко неспокойно, но определено се радвам на промяната.

Утре Соня има родителска среща. Опънали са един списък за купуване на помагала за учебния процес, като ги искат за утре, ама аз ще изчакам р.среща.

# 151
А започнахте ли с имуностимулантите - мисля, че сега им е времето, за който ги дава.
Нашите традиционно ще пият Имунобор за 3 месеца, после малко почивка и пак - по актуален съвет на док. Wink

Извънкласните дейности - от това което предлага ДГ - англ.ез. във всички случаи, а за танците се колебае/м, т.к. тези дейности отнемат от времето за преду-щната подготовка, а и нещо не съм впечатлена вече от танците - някакси за по-малките е сякаш.
За нещо извън ДГ - нямаме време, да я водим Confused, когато порасне - ще си ходи сама Rolling Eyes.

Татянка, големи екшъни в автобуса ви! Shocked

# 152
  • София
Много се радвам, че темата се пораздвижи  Grinning
Много хубави емоции покрай първолаците. Да им върви по вода и да ходят с желание на училище!

И ние ще се ограничим с градинските занимания само - футбол и инглиш. Тази година пак им пускат басейна в ДГ, но Вальо не иска да ходи на плуване. Въобще от месец-два насам не иска нищо да прави, само да виси на компютъра - един такъв нервен и гневен е, и няма никакъв живец в него. Какво му стана на това дете, не знам  newsm78  Единствено към дребния е внимателен и мил.

Имуностимуланти по принцип не давам, но ме подсещате, че не е лошо да взема да заредя аптечката с някакви лекарства, че вирусите тръгват вече.

Рени, честита ти нова работа!

Смин, и при нас е същия купон. Сладури са ни страшни, обаче вечер се чувствам спаружена като стафида. Twisted Evil

Татянка, нещо съм станала много несериозна със снимането, но обещавам тея дни да кача нещо да го видите хубостника. А Миленка и испански ще учи, леле супер!

# 153
Здравейте!

Новини от нашия фронт - Ивчо тръгна на предучилищна в училище. Аз не бях с някакви големи очаквания, все пак си е държавно училище, но съм изключително приятно изненадана. Снощи ме посрещна в 8 вечерта на вратата с думите - "много ми харесва да ходя на училище!" На мен пък много ми харесва да чувам такива неща Simple Smile Хранят ги хубаво на обяд, занимават ги с интересни неща, вече си е харесал една девойка ("ако Мария от градината не иска да се ожени за мен, а се ожени за Николай, аз тогава ще се оженя за Ивана"), сприятелил се е с всички деца и още нещо  - за 1 седмица е научил толкова думички на английски, колкото не е научил за една година в градината. Сега, аз не държа детето ми да проговори на английски близките 5 години. Нито съм очаквала кой знае какво от 2 пъти седмично по 30 минути в градината. Ама все пак по 1 дума да беше научавал, все щеше да знае 20 думи за цялата година. Сега учат 4 пъти седмично по 20-30 минутки и всяка вечер ме изпитва знам ли новата дума, която е научил.

Данката си е все в същата градина. Нещо не сме доволни от учителките обаче. Децата били показали на изходно ниво миналата година по-слаби резултати, отколкого на междинното. Той не че е особено активен ученик, в смисъл - ако с нещо не му се занимава, няма как да го накараш. Но от друга страна, при условие, че е толкова умен, това е просто изключителна загуба на ресурси, ако не могат да го научат на нищо. Така че догодина и него ще го записваме на същата предучилищна в училище.

# 154
  • София
Браво на Ивчо! Това, че повече му харесва в уч-ще е по-добрия вариант.

Ние пък се очертава да имаме големи проблеми с кандидатстването за училище. Кварталното ни е доста, как да кажа... циганско, а в двете прилични в района е голям наплив и нямаме почти никакъв шанс, щом нямаме регистрация в близост. Та така... пак ще ни се повторят гадните емоции както когато кандидатствахме за ясла  Rolling Eyes

Ето снимки на младежите ми:
след първото сериозно падане
а ето ги и двамата - голяма любов са: 1, 2, 3.
Сори, че са във ФБ, ама нещо снимката.бг не ще да качва, пък за пикасата не си спомням юзърнейма Embarassed

# 155
Ренка, нямате ли временна регистрация? Ще свърши работа. Като дойде  време ходете и се бутайте и настоявайте, защото ако разчитате само на класирането, може и да не се доредите. Много са ти сладки мъниците  Hug Мишо е такъв усмивчо  Laughing

Имуностимуланти не съм започвала, на фрешове караме, надявам се сега в училище да понамалим боледуванията. Писан е много доволен до този момент, мъкне супер тежката раница нагоре по стълбите, следобед пише домашни, два пъти в седмицата ходи в Алианса (където напредват доста бързо и докато в училище пишат разни малоумни чертички и ченгели, там вече са на буквата J, взимат думи, диалози репетират - препоръчвам го). Иска ми се да я запиша на рисуване и на спорт...  обаче не остава време за всичко. Въртележката е страшна  Laughing

Тина, да се оправят бъзро Нора и Ема Hug

# 156
И ние се разболяхме, че да мога да видя, че тук има движение.
Нуни, здраво и хубаво второ писанче, и лека бременност!
Успех на всички ученици!
Ренка, страхотни са двамата!
Нуни, а на мен това не ми хареса на Алианса, много писане, много домашни, вместо с игри да учат. Симона пожела да я отпишем, а аз не измислих заместител. Пак започва с миналогодишните занимания. Като тръгне на училище ще ги намалим, сега има енергия - плуване и народни танци от градината, гимнастика в НСА и рисуване в читалището. Само логопедката отпада, Р-то й според нея е за цял живот. Не знам да пробваме ли при друга, или да се отказваме.
Енви, аз не давам имуностимулатори. Тя се храни уж здравословно и чук-чук почти не боледува. Днес педиатърката констатира, че не сме ходили от януари.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 13:23 от Черепахова

# 157
  • 2 етажа над тавана
Хайде и аз да се разпиша.
Че и аз съм болна. То иначе време ми остава само да ви чета Rolling Eyes

Маги от 10 септември е на градина,а миналата седмица вече беше болна. Родителска среща правиха много рано тази година, сега чакаме денят на християнското семейство, че да отидем на тържество и да видим какво учат децата. Голямо мислене хвърлям за избора на училище, с всеки изминал ден ми е все по-голяма каша в главата. Rolling Eyes А фактът, че от 1 юни до 15 септември ще се чудим как да се въртим да я гледаме, след като приключи с ходенето на детска градина, пък съвсем ме обърква.

Допълнителните занимания ще са йога и танци засега в детската, като почне отоплителният сезон вероятно и на плуване ще я пусна. Отделно от събота ще тръгва на испански в Сервантес, надявам се да й хареса. Английски иска да учи, но не и в детската, а в Британика, че там ходи едно нейно приятелче. Отделно иска на карате или друг подобен спорт, на балет, на народни танци, изобщо - на каквото се сети човек. Само дето времето и финансите не са неограничен ресурс.

За имуностимулантите изобщо не ми се говори - след лятната ни одисея с пневмонията, възпалените лимфни възли, коксаки вируса не знам вече какво да давам. Като почти не съм спирала да давам коластра, пчелен прашец, започнах инфлуцид, който й предписаха да пие 1 месец сега и после февруари 1 месец, но като гледам май изобщо няма да го спирам. Препоръчаха ми и Зелената енергия, но се чудя да давам ли изобщо пари за нея. Фактът, че се храни доколкото е възможно здравословно, изобщо не й се отразява да не боледува. Ако и тази година не се справи вече организмът да го израсте това нещо, не знам как ще я кара в училище.

С Маги си спретнахме едно ходене до Пловдив само двете, хем на разходка, хем да се видим с една виртуална приятелка, срещата с която беше просто страхотна. Забавлявахме се, изкарахме чудесно и за пореден път се удивих колко енергия имат децата. Понеже пътувахме с влака, станахме в 5,30 сутринта, цял ден бяхме по улиците на Пловдив, като изключил час и половина в хотела, а Маги заспа едва към 11 часа вечерта. И на другия ден естествено в 7,30 вече беше станала.

В работата - много работа Mr. Green Имаме 2 нови колеги от няколко дни, едната от които трябва да поеме част от моите и на другата секретарка задължения, та се надявам в един момент мааааааалко по-леко да стане и да не се прибирам като изстискан лимон Whistling

Такива неща при нас.

Татянка,как се развиват при вас нещата? Сериозни ми се виждат тези случки в автобуса ив училище?

Болничките да оздравяват Hug

# 158
  • нейде там, където ....
Да напомня за тези, които са на градина и не могат да намерят вариант за гледане през лятото - имате право да останете в градината през летните месеци, до постъпването в първи клас. Което става на 15.09. Нямат право да ви откажат да подадете молба за това, но не забравяйте да си искате и входящото номерче. Дори градината да затваря през лятото - имате право да ходите в дежурна градина. Препоръчвам и да им направите една истинска ваканция между градината и училището, при възможност - колкото повече, толкова повече.

# 159
Здравословното хранене и в моята лична класация е най-важно за здравето на децата, пък и за нашето. Peace
Имуностимулантите може и по инерция да ги давам или за собствено успокоение. Blush

Това лято нашите деца успешно се гледаха и сами, така че притесненията ми за между ДГ и у-ще отпадат, а и отдавна съм капитулирала пред това, да се боря с ДГ-порядки. И на род.срещи спрях да ходя, поради ред причини - татито е на ход. От тази гледна точка, радвам се, че приключваме с ДГ!
Rolling Eyes

# 160
Супер че темата се раздвижва -  но много жалко че в толкова случаи това се дължи на боледуване  Sad  Бързо да се оправяте всички, и малки, и големи!  Hug

Ренка, мноооого са сладки, пу пу!  Heart Eyes

Ели, един ден живот и здраве, Маги и Милена ще могат да си говорят на испански  Wink

Имуностимуланти не давам, не съм давала никога. Според мен освен здравословна храна, по-важно е да са на вън при всякакво време. За жалост от както вече не ходи на ДГ, Милена е по-малко на вън, но гледаме да компенсираме през почивните дни с дълги разходки или излети с колело.

Иначе нищо ново при нас. Милена е бая изморена, ранното ставане не е за нас  Blush, броим дните до ваканцията (още 2 седмици). Класната е болна от миналата седмица  Rolling Eyes та в момента не учат кой знае колко. За 6те седмици са взели само 3 букви (е, л, а) и цифрите до 10  Confused ....и на Милена й е бая скучно. Гледам да компенсирам вкъщи, в момента учим часовника.

# 161
Здравейте!

За жалост болестите тепърва предстоят... ConfusedНие вчера имахме родителска среща, едната госпожа вече е болнични, а мед.сестрата сподели, че е на АБ...
Ренка, големи сладури! Grinning
Иначе задължителни всекидневни разходки + опитите да се храним здравословно, това като превенция на боледуване.Казвам опити, защото всички знаете какво има по магазините.
Плодове ежедневно искат и това много ме радва.
Миналата зима давах коластра и зелена енергия на Аквасорс, много доволна останах.

# 162
Хайде и аз да се разпиша, че отдавна не се е случвало.

Нуни, с голямо закъснение: честита и лека бременност   bouquet! Показа ли се вече дали е момче, или момиче?

Ние с Мимата от един месец сме "столичанки в повече". Предучилищната засега върви добре. Доволна съм от госпожата - спокойна жена, с много опит. Доволна съм и от ученичката - ходи с желание и сама се сеща да си пише домашното.
Още не съм я записала на никакви знимания. Тя иска плуване, та ще търся в района (дано да не е късно).

А сега и проблема да си кажа. На Мимата алергията и хроничната кашлица вече са официално "бронхиална астма с алергичен компонент". Не си спомням добре кои други дечица имаха проблеми с астма. Моля, пишете ми на лични да обменим опит.

И хайде нещо среща няма ли да заформим преди да е свършило хубавото време Whistling?

# 163
Ивчо е с астма, но неговата не е на алергична основа. Той си покашля сутрин и вечер, аз му давам едно домашно отхрачващо лекарство и освен това пие Сингулер (за който вече почнах сериозно да се съмнявам дали въобще му действа, но поне странични ефекти няма). 

# 164
  • София
Хей, разпишете се малко какво правят априлчетата?

Ние сме добре, отпразнувахме 4тия р. ден на Влади. Соня цял ден брои и сравнява той какво е получил и тя какви подаръци има. Голяма завист я тресеше, хич не обича да не е център на внимание.

Иначе само повтаря, че иска да е ученичка, пише картички на всички роднини и приятели и аз много се забавлявам от правописните и грешки. Пише всичко както го чува , бърка "с" и "з", "в" и "ф".

И да питам нещо: ще силанизирате ли 6тите постоянни зъбки?

Общи условия

Активация на акаунт