Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 641
  • 387
  •   1
Отговори
# 135
  • нейде там, където ....
Да се отчета и тук с началото на учебната година. Вчера едва влезе в класната стая, днес едва дочака да стане време за училище. Не знам колко деца ще са днес, вчера бяха само три - пробно, за адаптация преди учебната година. Другата седмица пак ще ходим, макар че нещо закъсняват с ремонтите и може да се наложи да са в друга стая, а даже може и да е сам. Поне се е поотпуснал и е отговарял на въпросите на госпожата и е сметнал вярно задачките, които му е дала. После - волна програма и всеки се е занимавал с това, което иска. Митко беше нарисувал Томас и няколко от неговите приятели, а под последната госпожата написа с червен молив "Отлично!". Беше много щастлив и после показва бележката на почти всеки срещнат. Цял следобяд планира какво да прави днес, за да получи два пъти отлично  Laughing Хапнахме сладолед и правих сладкиш, за който ме врънка от няколко дни. Сега светът и училището, в частност, изглеждат едно доста приятно местенце. В добавка - ще бъдат 15 деца в клас   Party

# 136
jd, браво на Митко за старта в училище, все така с желание да ходи Peace
Ние се завърнахме от 10-дневна почивка - изкарахме си супер - бяхме в Боженци, разходихме се до пещерата Бачо Киро, до Дряновския манастир, до Етъра, после малко в Добрич, отскочихме до делфинариума, след това в едно селце близо до Трявна, разходихме се из гората малко, в Трявна. Много зареждащо ми подейства на мен. Децата също бяха доволни.
От утре ще дадем началото на "учебната" година - един на ясла, друг на градина ... а ние се надявам да успеем да довършим малко неща по детскта стая.

Раче, и Кало от време на време приспива Дамян с приказки, но той му разказва Wink

# 137
  • Boston, MA
Нуни, каква прекрасна (вече доста отдавна) новина! Да ти е леко и приятно очакването!

Днес реших да влезна да честитя първия учебен ден на новите ученици! Не знам кои са (освен Митко на jd, браво на него), но нека все по вода да им върви!

Дани вече е трета седмица първокласник, но то почти не се усети след предучилищната му. От вчера тръгна и на руско училище по математика веднъж седмично, да слагаме основите отсега, че тук е малко странно как учат (всичко зависи от учителката на класа). Първи клас, както и предучилищната, наблягат на четене и формиране на навици за учене, иначе си е все игра.

Лятото беше прекрасно, почернели са и двамата като същи циганета, накрая към август и аз се оказах без работа, та ходихме планина, море, какво ли не. Дани много е пораснал на акъл, Бобката сега е влезнал в дива фаза, та почивка още няма.  Laughing

Бъдете здрави! Най-специални мисли за здраве към Маги и Ели!

# 138
  • нейде там, където ....
Честит празник на всички!
Тържеството мина, в две части - на двора, с всички и в класната стая, с родителите. Супер беше, но без малко да забравя да увековеча великия момент. Ще отидем сега да се почерпим и да си направим една семейна фотосесия.
А за да усетите част от емоцията, вижте какво ги чакаше на катедрата  Laughing

# 139
Честит двоен днешен празник!
Честито на всички първокласници, ученици и предученици! Да са здрави и упорити, да носят само поводи за гордост на родителите си!
Честито на всички именници днес! В здраве и много обич да носят красивите си имена!
На именичката Нуни - от сърце желая красива втора бременост!
Heart Eyes Hug Heart Eyes

Ние сме добре, но е много интензивно ежедневието ни, та отвикнах някак си да пиша тук, но чета редовно и съпреживявам всяка априлска радост и тревога... Blush

# 140
Честит първи учебен ден на Реа и Митко! Да йм върви по вода!   bouquet

Честит имен ден на Вяра   bouquet и Нуни   bouquet   и честит празник на всички софиянци!   bouquet

Бубка, стискам палци в най-скоро време да си намериш много по-хубава и по-доходоносна работа  Hug

Енви, недей така, драсни по един ред по-често, липсваш!  Hug

# 141
На добър час и от мен на Митко, Реа, Дани и  Яна  Hug.

Честит празник  на Вяра и Нуни      bouquet.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 18:39 от Mayflower

# 142
  • София
Честито на всички първолаци! Ех, кога излетя това време...
Честит имен ден на всички празнували вчера!

Нунка, честитооо! Лека и безпроблемна да е! Хайде, чакаме и другите последователи на плана за 2012 Wink

При нас обичайното - младежите растат, пакостят и така. Вальо си е още в градината и нещо изведнъж от около месец насам стана много непослушен. Дребния се очертава да е един малък нинджа, вече 20 пъти поне пада на глава, въпреки всички опити от наша страна да го обезопасим.

Една есенна сБирка да направим, а?

# 143
Много, много благодаря за милите думи, момичета  Hug Да ви се връщат хубавите пожелания  Hug

Честит първи учебен ден на Митко и на Реа (въпреки че мисля, че тя е в предучилищна)

Нашият първи учебен ден беше адски емоционален - ревеше ми се, докато я гледах как ококорена и притеснена опознава деца и обстановка. И сякаш за една нощ се промени това дете - днес стана рано-рано, направи си сандвич, и бодро тръгна на училище. Вчера беше и първият учебен ден и по англисйки в Алианса, та и там аха да ревна....  след като ни казаха да дойдем след два часа да си ги приберем, защото те започват да учат сериозно. В училище ни изненадаха, че няма места за всички в занималнята, ние разбира се не сме сред избраните. И сега всеки ден ще мислим планове кой и как ще я вземе на обяд, после кой ще я гледа  Crazy Лудница! Но всичко друго е наред. Потвърдиха ни, че и писан номер две ще е момиче - женското ни царство ще е пълно.

Татянко, кажи как е Милена в училище, не си писала от доста време.

Ели, как сте с Маги?  Hug

Енви, душа, ти много телеграфно го раздаваш, я по-обстойно, моля  Grinning

# 144
Съвсем изключих че Писанчето е първолаче  ooooh!  Да й върви по вода!  Heart Eyes 

И при Милена беше точно така, сякаш изведнъж е станала много голяма и някак ...зряла, самостоятелна. Много тъпо за занималнята, още повече, че ви го сервираха в последен момент  Tired  Добре, че скоро ще излизаш в майчинство! Яна вълнува ли се, че ще има сестричка?  Grinning

Ренка, някоя снимка на екстремния спортист няма ли да покажеш?  Crossing Arms

Нуни, добре върви при нас, още й е интересно като нова обстановка и т.н., но откъм материал....скука, но това се очакваше. Важното е че това за сега не влияе нито на желанието й да ходи, нито на поведението й.

Но имаме тревоги от друго естество в у-ще. В класа имат едно момче, което още от детската е известно че е....да кажем трудно контрилуемо. И така, всеки ден наново има проблеми с него, но вчерашната случка премина всякакви граници. В автобуса за вкъщи е искал да се целуват с приятелката на Милена (от същия клас), тя му отказала, след което той я накарал да се съблече  Shocked  което тя пак отказала, при което той се опитал да я съблича  #Crazy  Блузката й е скъсана, сериозно е било. Тя е отишла няколко реда по на пред, той я последил, катерейки се по седалките  #Crazy  Едно момиче от 4ти клас е информирала шофьора за случилото се, той не реагирал  ooooh!  Накрая едно момче от 4ти клас се намесило и я спасила.

Родителите на момичето (приятели сме с тях) веднага писали мейл до майката на момчето, директорката и обществения транспорт.
Днес сутринта директорката беше много шокирана и се обадила на майката и била изпуснала нервите си пред нея  Crazy  След обяд така или иначе имали разговор с родителите и другите учители относно поведението на това момче. А върхът беше, че днес след училище в съседното село (след нашето, там слизат приятелката на Милена и въпросното момче), полицаи спирали автобуса, 3ма полицаи говорили със шофьора  Crazy  А тук из селата никога, ама никога не патрулират полицаи, идват само когато има нещо....та, има нещо гнило  Thinking
Та, да видим какво ще стане с момчето......  Thinking

# 145
  • София
Привет и от нас.  Hug

Успех на всички първолачета през учебната година и здраве за всичките ни дечица.

Моите са на градина. Баща им ги води и ги взима, защото новата ми работа е по-далече и тръгвам сутрин преди тях. Чакам родителските срещи да видим какво ще занимават децата в предучилищната в градината.

Кажете на какви странични дейности извън градината/училището ще водите децата?
Ние сме в чудене дали Соня да продължи с пеенето. За мен идеалният варинат е и на пеене и на спорт, но няма кой да я води четири дни в седмицата на нещо.

# 146
Рени, 4 дни за мен лично е много, аз искам детето ми да има време за игра и срещи с приятели. Максимума за мен е 3х седмично да има нещо.
Милена продължава да пее в хор, сега почват да подготвят един мюзикъл, който ще представят догодина, даже след 10 дена ще имат кастинг  Laughing  Хорът е всеки понеделник от 16.50 до 17.35ч, така че преди това има време да играе - репетициите са в нашето село, вървим 5 минути до там.
В четвъртък ходи на балет, то е от 15.30 до 16.15ч и като сложим и обличането..... Там определено след обеда е разкъсан.
В петък ходи на уроци по испански, намерихме една нова учителка от Чили, голям късмет извадихме с нея, много е добра.

Определено на Милена й липсва спорт. Усеща се че вече не ходи на градина, където вървяха с километри и бяха всеки ден на вън, а сега стои седнала половин ден. Гледаме да компенсираме през уикенда с колоездане и/или плуване, но кое по-напред?  Crazy

# 147
Здравейте!

Успех на сладките ни първокласничета! Hug

Нуничка, чудя се как си успяла да преглътнеш сълзите, аз хем нямам хормонален бум и пак пуснах по някоя и друга сълза, хем имам още една година. Simple Smile
Някак вълнуващо-тъжно е, когато си спомня, че до неотдавна други теми ни вълнуваха, сега преминахме в по-сериозен етап от живота на децата ни и нашия.
При нас нещата са по старому, единият в 3та, другият в 4та група, предучилищници Laughing

# 148
Здравейте и от мен,
Успех на всички първокласници!!! Heart Eyes  bouquet

Не помня откога не съм писала, но ви чета редовно. Добре сме ние, малкият щурчо е пред прохождане и се сещате как всичкото внимание е върху него. Баткото е най-страхотният такъв! Много е внимателен към него, иначе си остава непослушен. Да са живи и здрави, но ми стопяват лагерите  Crazy Особено в 11-12 вечерта и двамата като са будни, а аз умирам за сън.

Рени, как е новата работа?   bouquet
Детето много иска английски извън градината (защото в градината за съжаление се изложиха миналата година и нивото падна много), но логистиката е трудна и сложна, та ще видим. Другата седмица ще потърся евентуално близък вариант.

Хубав уикенд и ще се постарая следващия път да пиша по-скоро  Blush

# 149
Смин, не помниш, защото беше много отдавна  . Радвам се , че всичко е ОК при вас. 
Енви, и ти липсваш  Hug .

Моите деца са вече болни, след три дена на ДГ  ooooh!. Направо не ми се мисли , ако се повтори миналогодишната история - една седмица на градина и три вкъщи  Close.

Ема ще ходи пак съботите на плуване и ще пробваме танци два пъти седмично, не знам още как ще се организираме. Чудим се за езика - школа или с частен учител , английски или немски, от тази , следващата или по-следващата година  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт