Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 631
  • 387
  •   1
Отговори
# 210
За много години, милички! Бъдете много здрави и щастливи, вие и вашите близки!  Hug  Hug  Hug

Нуни, честито бебе Жана! Да расте много здрава, красива, умна и щастлива! На теб леко и бързо възстановяване!  Hug Hug Hug Hug

Ние сме добре, днес е 1вия учебен ден след 3седмичната ваканция. Трудно ми е да влизам в крак, да ставам рано, хубаво се наспях и тотално си обърках ритъма  Whistling Милена започна да чете МНОГО, ама много. Над 100 страници на ден за нищо ги няма  ooooh!  Бяхме й подарили няколко книги за Коледа, в момента чете последната от тях, прочела е и една друга, която й купихме допълнително след Коледа.

Иначе аз имам ново хоби: шев и кройка  Laughing  Пълен лаик съм, но пък с голям мерак  Laughing

Малее, 2 чужди езика в 1ви клас?  Shocked  Доста амбициозно. Тук няма нито един  Laughing - в 3ти почват да учат английски. Стискам ви палци да намерите подходящото у-ще за децата и да случите на добри класни, това е много важно. Ние в това отношение извадихме късмет, слава богу! След 2 седмици имам разговор с класната по случай края на срока, да видим какво ще каже  Wink

# 211
Нуни, честитоооооооооооооооооооо Hug  bouquet Two Hearts
Да ви е жива и здрава Жана и много, много да ви радва!
Бързо възстановяване на теб Hug

Татянка, много хубаво си се захванала с шев и кройка Simple Smile
Аз напоследък искам да се занимавам с много, ама много неща Simple Smile ама пусто време ... затова захващам 2-3, после минавам на други, голям кеф ми е Simple Smile

# 212
  • Boston, MA
Честита да е Жана! Много, много, много щастие и усмивки на цялото семейство!

Дани има испански веднъж седмично, да кажем, че знае няколко думи и песни. Ходи на математическо училище, горе-долу добре се справя. Но то първи клас си е още майтап де.

# 213
Честита втора дъщеричка Жана на Нуни!  Heart Eyes Да е здрава, обичана и щастлива! На мама - бързо възстановяванеHug

Относно у-щето и занималнята - мнението ми е като на БютиPeace Дори малко ме притеснява това, непременно да е задължителна занималнята  Rolling Eyes Насърчавам самостоятелността. Нямаме баби и дядовци на разположение, но пък имаме батко  Wink Тепърва да пишем и учим след работа и то ежедневно е абсурд.  Naughty

Чужд език - от втори клас сериозно. В първи клас е по желание в нашето у-ще и като обучение е нещо подобно на това в ДГ.

Велина също вече чете по-гладко, но думички. Чете и изречения, но докато стигне до края, забравя за какво се е разказвало в началото му.

Ренка, много са ти готини момчетата и много си приличат. Heart Eyes

Татянка, шевът и кройката са мое старо хоби, вече изоставено. Успех в начинанието!
Hug

# 214
  • София
Добре дошла на Жана! Нуни, поздравления за новото чудо в семейството ви!  bouquet

Хайде някой да поема щафетата....... Whistling

# 215
Нуни, честито  Hug, да е здрава и кротичка малката Жана. Чакаме скоро включване с повече подробности за малката принцеса и кака й.

Татянка, направо ме изуми с четенето на Милена, супер. Ема мъчи нещо  Rolling Eyes.

Ние изкарахме празниците с варицела и продължваме - първо Нора , сега кака й.

Училището
мислим да е най-близкото, за което чувам добри отзиви. Занималнята - ще опитаме без.
Тази година я записахме на спортни танци , другата смятам на английски и това ще ми е достатъчно - 4 пъти седмично тичане, затова  смятам да си го спестя  с училището.

# 216
Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания!!! Вече сме си у дома, Жана е божествена. 4 кила се роди, толкова по-различна и голяма е от Яна. Не спираме да я гледаме и гушкаме, а Писан е влюбен в сестра си  Heart Eyes Така нежна и блага е към нея, много мила гледка са двете  Simple Smile Аз съм добре, въпреки секциото, което ми правиха, защото тя беше седалищно разположена и нямаше шанс да я родя нормално. Отвратително нещо е тази операция, никога е бих си го избрала, ако нямаше належащи причини. Но сега леко, леко се съвземам и започвам да забравям  ooooh!
Гледам, че коментирате занималнята в училище - за нас тя е спасение, няма кой да гледа Яна следобед, а там, колкото и да се оплаквам, че не й обръщат внимание и че 30 деца в една стая е пълна лудост, тя си седи, пише домашни и играе с приятелите. Но се уморява много. От 8.30 до 5 следобед в училище е тегаво. А два пъти ходи и на английски след занималнята.... ужас...май леко й стопявам лагерите  Laughing В събота е на рисуване, на което обожава да ходи, и това са й заниманията. Искам на спорт също...ама май много искам  Laughing
Татянкооо, щерка ти съм я признала за гения сред априлчетата, уникална ни е Миленка  Hug

# 217
Нуни, честита ви радост в къщи   bouquet , да сте здрави и щастливи цялото семейство и бързо възстановяване на теб!

Браво на умната Миленка!
Мария още не може да чете добре, засега се справя с отделни думи само и някое кратко изречение.

# 218
Наде, страхотно звучиш, а каквото разправяш от двете сестрички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Дано и ти се възстановяваш бързо  Hug

Ееее, чак пък гений  Stop  Laughing  Просто е по-напред с четенето.  Wink Сега е отмяната на класната  Laughing - тя йм чете една книга по време на закуската, и сега дава на Милена да чете за да може и учителката да си хапва  Laughing

Сега я записах на ръкоделие от 2рия срок - в този ден ще обядва в у-ще и ще се прибира след 15.30ч. Направо не мога да повярвам на късмета си  Laughing Ще си имам почивен ден  Party

Бубс, и при нас 1ви клас си е майтап. Да видим как ще е догодина, дано застягат малко темпото.

# 219
  • София
А, Татянка, търсиш съмишленик в новото си хоби?! Wink
Ние с четенето сме добре, сега наблягаме на писането. Идеята ми е да имаме резерви за догодина, когато ще наблегна на самодисциплината. Освен това ходим на тенис вече 2 години и искам да го продължим и догодина. А за да са ни свободни вечерите, трябва да сме ОК с домашните.

# 220
  • София
Здравейте! Хайде на отчет, кажете какво правят априлчетата.

Соня беше болна миналата седмица и едвам издържаше последните дни вкъщи от скука. Днес сутринта скочи от леглото веднага щом влезнахме да я будим. Нямаше търпение да отиде на градина.

Тя също е добре с четенето, но писането никак не я влече. Когато и е скучно и предлагам да седне да пише нещо, аз да и показвам, но тя отказва. В градина също не пишат много. Предпочита задачки някакви да решава.

В градината имахме нещо като родителска среща, дойдоха да ни се представят учителите от трите близки училища. Ще заведат и децата в едно от тях, за да седнат на чиновете и да видят класните стаи. А пък Соня я вълнуват неща като дали ще има пантофи в училище и дали ще й купим телефон. Rolling Eyes
Питах я дали знае да говори на госпожите на Вие, в учтива форма и въобще не ме разбра какво и говоря. вашите деца знаят ли да говорят на Вие, въобще в първите класове пак на ти ли си говорят с госпожите? newsm78

# 221
Хубава тема, Рени. При нас в основното у-ще, което е до 4ти клас вкл., говорят на ТИ на учителите  Shocked  "Госпожо АБВ, можеш ли да ми помогнеш с...."  ooooh!  Намирам го за супер странно, аз като бях 1ви клас със сигурност се говореше в учтива форма. Времената явно се менят....

При нас нищо ново. Зима е  Laughing и вече 2 пъти Милена не беше на у-ще защото нямаше автобуси.  Laughing Другият месец имаме Великденска ваканция и ще ходим до Варна за 10 дни, понеже лятото няма да ходим.

Почна 2ри срок и имаме нова програма, почти всеки ден почва от 8 (което означава, че аз трябва да ставам в 6.30ч   Twisted Evil ), а един ден се прибира още в 11.40ч.  Crazy  Имахме разговор с класната (винаги има преди края на срока/учебната година), нищо ново, нещата вървят добре, Милена е добре интегрирана в класа, което много ме радва и успокоява - това ми бяха големи притеснения. По немски толкова е напреднала, че сега ще ползва учебници за 3ти клас  ooooh! 

А, има нещо ново, и това е че Милена сама си е избрала на какво да свири, а то е виолончело  Crazy 

# 222
  • София
Да, наистина, Рени, не се бях замисляла как ще говори на госпожата... Rolling Eyes Ще го тествам! Simple Smile
А това да ги заведат в училище е много хубава идея. Според мен децата са любопитни, а и що се отнася до адаптацията смятам, че ще им се отрази добре. Аз мисля, през летния сезон, да ходим и връщаме от училище, след като го взема от градина. Смятам поне пътят, сградата да са му познати. Поне това мога да му покажа  Embarassed

# 223
Не съм наясно, дали в у-ще говорят на Вие, не се бях замисляла... Thinking Всъщност на класната си говори на Ти.

За мен първият шок от у-щето беше, че нещата са тотално различни от по наше време  Shocked - всичко, всичко е различно - деца, учители, обстановка, взаимоотношения, изисквания, приоритети...
Така че бих ви посъветвала, да нямате такива очаквания за прилики, както и да съберете информация от родители на настоящи ученици, как стоят нещата. Peace

В нашето у-ще за първокласниците има седмица на отворените врати, т.е. 1 или 2 седмици преди първия уч.ден - първокласниците започват, да ходят на у-ще за по 1-2 часа - изрязвят, лепят неща, пеят, запознават се. Така преходът е по-плавен. И родит.среща е много преди първия уч.ден. Това е хубаво!

Татянка, много интересни неща разказваш!

Нуни, как сте с Жана?

Зарка, как сте на новото място?

Априлки, виждате ли се, срещате ли априлчетата, макар и инцидентно!? На мен нещо ми домъчня за всички ви...
Rolling Eyes

# 224

За мен първият шок от у-щето беше, че нещата са тотално различни от по наше време  Shocked - всичко, всичко е различно - деца, учители, обстановка, взаимоотношения, изисквания, приоритети...
Така че бих ви посъветвала, да нямате такива очаквания за прилики, както и да съберете информация от родители на настоящи ученици, как стоят нещата. Peace

Подкрепям  Peace  При нас примерно йм дават една седмична програма със задачи, които трябва да свършат до края на седмицата. Сами трябва да се погрижат за това кога и къде го правят, кое първо и т.н. Ако в петък не са готови, го носят вкъщи като домашно за уикенда. Ей такова нещо нямаше при нас, дори и в по-горните класове. Наистина много неща са различни, друг пример е писането. В 1ви клас ги учат само на печатни букви. Чак във 2ри клас ги учат на ръкопис  Crazy Странно ми е.

Енви, чудесно е че имат такава седмица, много ми харесва идеята! При нас имаха само 1 ден, даже и цял ден не беше, ами 2 часа. Тогава научиха кой в кой клас ще бъде и се запознаха с класните....пак файда!

Общи условия

Активация на акаунт