Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 629
  • 387
  •   1
Отговори
# 225
  • нейде там, където ....
envi, и в нашето училище бяха обявили, че ще може децата да ходят за по час-два в началото на септември, но поради забавени ремонти - не се получи. Всъщност, само ние си ходехме, заедно с батко. Не съм се заслушвала как се обръщат към госпожата - на ТИ или на ВИЕ ... даже не съм сигурна дали сме го коментирали у дома  newsm78

Нещо доста съществено се оказва занималнята. При нас само там са ни проблемите. На целия клас. Обявиха зелено училище, на което всички деца искаха да ходят само и единствено защото тези, които останат, ще учат с госпожата от занималнята. Тогава някои родители се отнесоха към директорката. Ние - едва вчера, но почти сигурно ще ходим пак. Twisted Evil И чак сега започвам да разбирам какво е да имаш ученик.

# 226
  • София
Хм, това, че всичко е различно в сравнение с преди ме заинтригува  Rolling Eyes

# 227
  • София
Аз съм готова с мисълта, че всичко ще е различно, но тя..... ooooh! понятие си няма какво ще и се случи.
Опитавам се да и разказвам някои неща, да и казвам как ще бъде в училище, но гледам да не прекалявам, за да не си изгради пък от мен някаква плашеща представа. Не мога да преценя дали обясненията ми звучат заплашително или заитригуващо. Mr. Green

# 228
  • София
Ние сме се отдали на спорт и пеене. Емо от месец и нещо е записан на джудо и ходи с голям кеф. Освен това 2 пъти седмично пее в хор, а в събота ходи на шах. Училището все още не го вълнува. Чете всяка вечер приказки на Весето, а сутрин играе 30мин на Старкрафт (другата му мания).  Отскоро започна да рисува и да оцветява (това е нещото, което ненавиждаше - аз съм същата), иначе всички картинки са старателно надписани. От 30то училище са  ходили някакви учителки да им обясняват колко е прекрасно да си ученик в тяхното училище, та си е внушил, че ще го запишем там.  А май само за там не планирам да кандидатства... Братовчедка му, която сега е втори клас много му хвали училището и той няма търпение да стане ученик.
Танче, как ще учи от учебник за 3ти клас? Другите ще учат за първи и ще сричат, а Миленка на индивидуален план ли ще е по литература? Някак си виолончелото не ми се вписва в часа по музика на нормално БГ училище (то не знам нещо различно от пиано дали въобще има в училищата ни). Много се радвам на успехите и, нацелувай я!
Поздравявам те и за хобито, видях красотите, които си сътворила!
Аз съм на вълна канзаши, правя цветя от плат и си лекувам нервите по този начин. Сега правя мартенички на поточна линия Simple Smile
Нуни, честита ти нова красававица! Да ви расте здрава, обичлива и добричка! Много радост да ви носи!

Енви, да вземем да планираме пак един Пленум, да си припомним хубавото старо време  Simple Smile Пораснаха децата и все по-рядко пишем тук и още по-рядко се виждаме...

# 229
Кой каза 'Пленум'  Laughing Надуших веднага. Аз съм 'за', въпреки плановете за май-юни, със сигурност ще дойдем, че ми е много мъчно за вас. Където кажете, не е нужно да е по в средата, може и по към София  Simple Smile
Плановете са да се местим в София  Laughing Тогава се надявам по-често да ви виждам.
Раче, много красиви неща правиш  Hug
За училище - засега трябва да разбере, че няма да ходи в това училище, в което мислеше, а в София даже ще е. Нека свикне с мисълта за местенето и тогава всичко останало. Извън градината ходи само на английски  Peace

Вирусът го минахме, но при мен най-зле - ухото още ми е заглъхнало и понаболява.

# 230
Раче, да, точно така, класната изработи индивидуален план за Милена. По немски разликата с другите деца е огромна, но аз си мисля, или по-скоро се надявам, че ще се изравнят един ден  Rolling Eyes По математика също има индивидуален материал, тя сега решава задачи над 100, докато другите са още при цифрите до 20. Много съм й благодарна на класната, че пое този ангажимент.

А за виолончелото - от музикалното училище (което не е истинско уще, а само допълнително за музика) организират часове в у-щата, на които записахме Милена (преди това посещаваше програмата в ДГ, пак организирана от тях). В 1ви клас запознават децата с най-различните инструменти - китара, барабани, цигулка, пиано, флейта,..... Учителката е ръководителката на детския хор, в който пее Милена. Тя самата свири на виолончело  Mr. Green  и при нея ще ходи Милена на индивидуални часове. Хубавото е не само, че се познават вече, но и тя има добър подход. Освен това живее в нашето село  Laughing

Браво на Емо за шаха! И ние искахме, но не намерихме подходящ клуб, а ние самите не сме на ТИ със шаха  Whistling  А какво стана с немския, останало ли е нещо от него, или е забравил?

# 231
  • София
Ето това ми е мечтата! Индивидуален подход в училищата-да се отчита нивото на всяко едно дете по всеки предмет! Дали някога ще го доживеем  Thinking
Нас пък днес ни тръшна вирус! Тъкмо снощи ми обяснява Давид как на едно дете му станало изведнъж лошо, прималяло му, пожълтяло и извикали родителите му и днес госпожата ми звъни в 10,30. И чувам"Ами Давид се чувства много зле, изведнъж пребледня..." Взех си го. Сега сме вкъщи с 38,5 температура и лека кашлица...тъпча го с Инфлуцид иТонзилотрен за гърлото, пък ще видим!
Много е хубаво, когато можем да ги водим на спорт, език или други занимания в тази възраст, защото в училище времето за подобни занимания се ограничава за съжаление! Party

# 232
Да се отчета и аз. Благодаря, че питаш за нас, Енви  Hug!( Ако не си много против фейсбук може да си направиш профил,  доста априлки сме там. Не е като на живо, но все е нещо да видиш снимки и коментари от време на време  Peace )

Ние свикнахме в София, предучилищната към училище се оказа добро нещо. Мимата може да се каже, че вече е адаптирана за първи клас - класна стая, чинове, учебна програма, дисциплина, подреждане на раницата, сама се сеща за домашните повечето пъти (дай Боже и занапред така да остане). Подадох зявление за 1 клас, ще е с приятелките си от предучилищната при една госпожа.
Моят съвет е (аз поне така направих с Мимата) ако няма предварително организирано нещо от училището, да ги заведете 1-2 пъти лятото (като наближи септември) до училището, за да видят сградата и да се запознаят с госпожата. Тогава е добре, защото няма деца, в училището е спокойно и детето може да го почувства близко и свое.

Иначе Мимата ходи на худ. гимнастика от ноември и само ме кара в къщи да правим шпагати и мостове  Crazy.
Почна да иска да я запиша на уроци по рисуване и сега търся подходящо място, не знам към читалище ли да е, или някаква частна школа. Ровя в интернет, но ако някой може да ми прерпоръча нещо ще съм благодарна.

Смин, чудесно е, че ще се местите насам! Към кой квартал сте се насочили?

Татянка, мина ли вече първия урок?

За пленум съм много "за", а гледам, че има и други желаещи, дано се организираме този път.

# 233
  • София
Заре, попитай за школа по рисуване в най-близкото ви читалище. Със сигурност има в Двореца на децата.

# 234
Дочакахме 7-те РД на Априлчетата ни! Да са ни живи, здрави, умни и обичани, да е успешен стартът им в училище! Hug Heart Eyes Hug

Специални поздрави за днешната ни рожденичка Рая!  Heart Eyes Весел да е денят й!

Зарка, против съм.  Wink

Татянка, да сменим заглавието, ли!?  Grinning

# 235
Честит 7ми рожден ден на Рая!!!
Успешен старт в новия етап от детството!

Зарка, в Дианабад  Peace а ти къде си?  Искрено се надявам в София да се виждаме  Grinning
Сега стискаме палци за ОДЗ за малчо, че там, както знаете, е лек кошмар с местата  Rolling Eyes Неочаквано за мен, Альо е все по-щастлив от идеята за местене и само пита колко остава.

# 236
  • софия
Здравейте момичета,

благодаря ви за пожеланията.
Изпращаме и ние сърдечни поздрави на всички на които им предстои ппорастване  Hug  bouquet

# 237
  • София
Хей, къде сте?
Има ли вълнения покрай р.дни на априлчетата?
Какво си пожелават вашите деца? Моята иска шал с черепи, дълга рокля, черна пола, кецове и разни такива модни неща.  Rolling Eyes

Честито на рождениците досега!   bouquet

Дали да не сменим заглавието на темата? Mr. Green

# 238
  • София
Ехо, здравейте и от мен!

Започна се с рождените дни. Честито на Рая, Маги, Катето, Тони, Вяра, Кало, Ицо, Ани, Мати, Преско и на днешния рожденик Иво ! Да са здрави и щастливи хлапета!

Смин, изненада ме с това преместване. Хайде, чакаме те на наша територия!

Татянка, как беше във Варненско?

Нашият бъдещ рожденик има много желания, както винаги, но най-много иска маска на Дарт Вейдър  със звуци (нали се сещате за специфичното му дишане). Иначе, редовното Лего и книжки. А, иска и микрофон, което направо ме изуми.
Много ме е яд за настолните игри, тъкмо Валката взе много да се зарибява и малчо стана бедствие, та сега на нищо не можем да играем и не мисля да купувам скоро нещо.

Ех, тея мацки - рокли, шалове... Опасни са!

И аз искам Пленум, ама вече съм много скептична, че ще се получи Sad

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 00:33 от Renkata

# 239
Честито на порасналите априлчета  ura  party023 newsm67
Ренка и при нас е така с настолните игри. Кало много му се играе, ама Дамян има свое виждане по въпроса и набързо нарежда нещата, както той ги вижда Mr. Green Понякога един играе с Дамян, другият с Кало, ама и това не винаги се получава, Дамян е много упорит като реши нещо Laughing
Единствено на гаргата играят с батко си и то много.

Мен сега ме тресе треска за ДГ на малчо, че той нали е в ясла и ще трябва да се местим тази година, отделно училището на Кало. Много ми се иска да са близо ДГ и училището, ама като незнам Кало къде ще го приемат ... а иначе и до двете училища, където сме подали заявления има ДГ и в двете ДГ има шансове за влизане, ама класирането за ДГ е края на април, та ще трябва да решавам там и ако имаме късмет и Кало да го приемат  в близкото училище Simple Smile

Между другото, ние планираме да ходим към Усоето 28-30 април, ако има и други желаещи? Wink
то незнам дали има места де, ама тия дни мисля да звъня да резервирам ако има ... и по тоя повод, да питам Енви, вие нали бяхте в т.нар. апартамент? Има ли място за две деца там да спят, че на малчо вече не носим преносимо креватче и трябва и той да се намества някъде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт