Октомврийските слънца очакват с нетърпение пролетта!

• 27 554
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
  • Куциндрел
Ахилея, стискам палци мъжа ти да си запази работата и да не се налага да ходите при свекърите.

# 76
  • Sofia
ceca като спомена за срещичките качих 2 снимки в "Ето ни и нас". Simple Smile

# 77
  • Куциндрел
Ау, добре сме излезли. Само дето като се гледам, бая съм се нашошала, един корем съм пуснала, за гърдите няма да споменавам. hahaha

# 78
  • Пловдив
Здравейте,момичета  Hug
Да ви питам - напипах на Благовест нещо като топченце на дясното краче,там където бият ваксините. Възможно ли е 3 седмици след ваксината още да стои  Rolling Eyes
Да се отчета и от днешната консултация - качили сме цели 200гр и 1см   Tired
Сега ще се върна да ви чета и пак ще пиша  Hug

# 79
Бързам да се включа малко и аз докато Никол още спинка.
Ние днес направихме една 2 часова разходка по обяд, търсих в 3 аптеки слънцезащитния крем на Себамед и го нямаха в наличност, накрая купих на Uriage факто 50+, утре ще го пробвам.
elita82 - ние се обличаме така: боди с къс ръкав, отгоре с плюшено комплектче(блуза и ритънки) завивам я с една плетена пеленка, ако задуха слагам покривалото на количката, но ако не духа не го ползвам, понеже е черно и много привлича слънцето.
kisssa - ника ми го измисли брат ми(той е по-малък от мен), преди 2-3 години нещо като исках да му обясня и той все ми казваше че много бърборя и съм барболинда, та от там ми хареса и си го ползвам навсякъде Simple Smile
A_H_I_L_E_A - дано с работата на мъжът ти всичко да е наред, че наистина без пари е ужас. Аз също взимах добра заплата, но ме осигуряваха на малко пари и ето сега си дава отражение това Sad за това и не мога да си позволя да ползвам по-дълго майчинство от 1 година. А разходките и аз все съм сама и горе долу толкова ми се събира - 1 час преди обяд и 1 час след обяд, за жалост съм далеч от твоите квартали, аз съм в южната част на София.
varol - познават си вече мъничетата, и моята принцеса имам чувството че познава, защото като плаче обикновено само аз мога да я успокоя (е разбира се има случаи, в които дори и аз не успявам да се справя Simple Smile )
Ия* - много малко тези грамчета Sad дано наистина има разлика след захранването. При нас нямаше разлика и месеца преди да се захраним и след като се захранихме (аз не съм заместила още ядене) все наддаваше по 400гр.
Честита месечинка на родените на днешната дата   bouquet

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 80
Здравейте,момичета.Ние се прибрахме преди половин час с децата,аз само пуснах пералнята и сложих да готвя и веднага се мятам тук Laughing,докато децата се занимават сами...
Бяхме на разходка с Али днес от 10 и 30 до 18 часа...Ходихме след обяд да вземем Боян от ясла и се разходихме още 1 час,та така...Времето е просто разкошно,много е топло...На мен и по къс ръкав ми беше горещо Laughing
Алина почти не спа,беше й много интересно да гледа какво става около нея...Бяхме и с други бебчета на разходка,та голямо закачане падна... Laughing

За анкетата-да си кажа и аз LaughingАз гласувах за Клоран,защото съм го използвала и с Боян,много съм доволна.Днес мазах и Али с него. Simple SmileВчера забравих и бузите й веднага се чръвнаха Confused

Рени,хайде честито LaughingЩе се опаричиш Sunglasses

Марси,радвам се,че си си изкарала добре на кръчмичката SunglassesХайде,дано по-честичко се случва....Пък покрай теб и на нас Mr. GreenАз бебешки слънчеви очила не мисля да купувам LaughingАлина такова нещо изобщо няма да търпи на очите си Laughing

Силви,една голяяяяма  Hugот мен!Дано скоро се наредят нещата.Дано и Криско бързо да се оправя...Знаеш ли,може да се държи така навън заради хремата Rolling Eyes

За кърменето навън-мен също ми беше неудобно,а и ме беше срам,но накрая се престраших и кърмих веднъж навън,след това започна да ми прави все по-малко впечатление и сега си кърмя навън и изобщо не ми дреме WinkСядаме на някоя пейка,отгоре мятам една тънка пелена и така PeaceВ това време хич нямам желание да се прибираме,за да я кърмя....Яде навън...И пюрето нося навън,и се кърмим навън. Peace

За обличането-вчера беше с боди-потник,блуза,дънкова рокля и чорапогащник...Днес беше с боди-потник,клин,туника и чорапи,мятах й една тънка пелена като заспи....По едно време я оставих и по боси крачета за 10 мин.,защото наистина беше много топло,пък на нея й беше готино Laughing

Ахилеа,ние обикаляме почти целия град LaughingСядаме от време на време на някоя пейка с приятелките,че да си побъбрим,пък и да нахраним децата...Ходим на кафе...и то времето си минава. Wink

Кисса,честита ви датичка за кръщенето! Simple Smile

За ника-всичките ми познати все ми казваха колко слънчево момиче съм,а на първата ни среща ММ каза,че имам много слънчева усмивка...и от там започна да се лигави и все ми викаше "слънчице",а моя много добра приятелка все ме нарича Съншайн,та като се регистрирах се сетих за тях и реших да съм "Слънчево момиче"  Mr. Green

Съни, забравих да благодаря за темата, страхотно пролетно свежарска   bouquet Щях да давам и моето предложение за заглавие: Октомврийче пролетта посреща, Стела не обича леща  Mr. Green

Лоооооша,Стела! Naughty Mr. Green

Сийн,дано не е нищо сериозно! Praynig

# 81
  • Sofia
Seengirl И на нас ни стои от ваксината като топченце и на двете крачета. Когато забелязах и аз се притесних, но сега като казваш, че и при Благовест е така, явно се случва.  newsm78 То и на мен като ми биха инжекции за задържане ми стояха топчета на д*то много време.  ooooh!

За ника Баща ми така ми казва понякога и на мен ми е много приятно. За това се кръстих смехоранка, въпреки, че аз лично не се определям като човек, който много се смее.  Mr. Green

# 82
Сийн, нормално е, на Дани му стоят по месец. Ние бяхме на консултация и за 39 дни сме + 600 гр. И + 4 см:) Вече сме внушителните 6550 гр и 66 см. Ваксини не бихме, че забравих да купя Пентаксим, а при нея имаше само Инфарикс,  другия месец.  Малкият така дивя, че лекарката ми предложи някакви хомеопатични успокоителни капки да му давам hahahaКак пък не! И каза да почваме картофите, щото така като му гледа ината нямало да бъде лесно hahaha Аз обаче ще изчакам да навърши 6 мес, това е - тъпа и упорита майка има детето Joy

# 83
Sally 76, добре дошла  при нас  Hug
Съни, много хубав колаж, сега го разгледах подробно.
Лусин, дано скоро сте у дома. С дъщеря ми сме били в болница за двойна пневмония, но тя беше на година и 4 месеца и пак това са най- стресовите и кошмарни дни в живота ми.
Смехоранка, kърменето е най-естественият начин за хранене на бебетата ни. Не се срамувай.
Силви, имаш ли дрънкалки на количката? За хремата може да опиташ с клеева тинктура и/или сребърна вода.
А сега да почерпя за петата месечинка на Жорчо  Heart Eyes Днес бяхме при педи и е пораснал с 1 см и е наддал 630г. Вече си е удвоил рожденното тегло и започваме със захранването Simple Smile

# 84
  • Някъде там
Благодая много за отговорите момичета  Hug.Най-готините както винаги  yesyes

# 85
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, моето дете заспа в момента, в който я оставих на леглото , дори не цокна за лека нощ Simple Smile
Днес разходката отново я изкарахме на половина на ръце и 3 минути преди да стигна до колата Ая заспа и така откара 2 часа на терасата. Много ми е странно, може би шума в парка подбужда любопитството й и като иде на тихо изморена от многото нова информация заспива веднага  Rolling Eyes Това ми е единственото обяснение за случващите ни се разходки в последно време  Crazy
Днес разпитвах аптекарките за кремовете и се оказа, че Мустела също има препоръка като А-дерма за деца над 3г възраст. Те гледаха съдържанието на кремовете и ми казаха същото ,че пишело така защото не било препоръчително да се извеждат деца под 3г на слънце. Въпреки всичко ми препоръчаха Биодерма, даже сега е на промоция комплект с някакъв измивен гел за около 25 лева  Peace Стори ми се добра цената, някоя от вас използва ли козметика на Биодерма? Споделете отзиви  Flutter
Ники и Кати Ая вече се върти всякак докато се храни, даже веднъж се храни права. Хем беше гладна , хем не я свърташе и най-накрая я хванах и успоредно на мен , изправена се нахрани  Mr. Green Вече започва да се превръща в малък акробат  Heart Eyes
Зелда идеята ти за заглавие е просто потресаваща  Peace Кога разбра, че Стела не обича леща  Joy
Ахилеа, дано мъжа ти си запази работата  Praynig
Сийн, аз съм чувала, че такива топчета са нормални след ваксина  Peace Пожелавам бързо да отминат  Hug
Съни, как няма да я оставиш боса, като слушах Емо Чулаков при вас е било 27 градуса.. Лято направо Simple Smile
И аз като се прибрах днес бях оставила вратата на терасата отворена и погледнах термометъра, а той показваше 26,8  Party Това са ми любимите температури, между 18 и 30 градуса, ако можеше целогодишно да са така щях да съм в рая  Mr. Green Mr. Green Имахме си и муха Simple Smile Сигурен предвестник на топлото време  Mr. Green

# 86
Здравейте, момичета!

Днес най- после успях да взема както трябва урина на Кали и ММ я занесе в лаборатория Кандиларов. За съжаление Кали има повишени левкоцити в урината, 10-11. Сега ще пускаме стерилна урина. Педи каза ,че всичко друго в изследването е в норма, само левкоцитите са леко завишени Sad Sad Sad Каза да не се шашкам, защото можело и да няма причина за притеснение, защото детето е с памерс, но на мен ми е мноооого криво. От къде тези завишени левкоцити ooooh! ooooh! ooooh! Чета из нета, че са признак за някаква бактериална инфекция и ако се докаже със стерилна урина трябва да се пие антибиотик....оф много ми е гадно. Моля, някоя мама, която се е сблъсквала с такъв проблем да сподели опит. Ще съм и много благодарна. Иначе Кали много слуша, днес се разхождахме в парка с една приятелка с бебе на три месеца, тя се храни добре и е весела и усмихната.
Съни  -темата е чудесна както винаги Hug

# 87
  • Някъде там
Тони спокойно нормално е на малката скоро и правих изследвания и бяха 11.3. Може да са завишени ако скоро е яла например. И аз се бях притеснила но ЛЛ каза да не се тревожа Hug

# 88
Тони спокойно нормално е на малката скоро и правих изследвания и бяха 11.3. Може да са завишени ако скоро е яла например. И аз се бях притеснила но ЛЛ каза да не се тревожа Hug
А на час пуснаха л иви стерилна урина? Назначиха ли ви някакво лечение? Нашата педи каза, че нормата била 5 доколкото разбрах, 5 на поле ooooh! тази стойност 10-11 излиза, където са стойностите за седимент.
Добре, че ти ми каза как се слага колектора, че успях тази сутрин да го сложа. Много ти благодаря! Hug

# 89
Момичета Hug Hug Hug, благодаря ви!
Аз с приятелки толкова не споделям, колкото с вас. Имам такива с малки деца, но режимите са ни различни, а и сега като плаче Крис, не искам никой с мен, освен с ММ. Крис вчера беше сърдит, но днес ми се усмихваше от сутринта. Добре, че не са злопаметни децата:). И аз в супер настроение, облякох го с боди с къс ръкав, тънка блузка, едно много леко якенце (което събличахме и обличахме, че на моменти ми подухваше в морската градина) и дънки. Натоварихме се и към морската. Крис беше в настроение, докато не го сложихме в количката. Извадихме го и хоп - в кенгуруто. Е, да, ама и там не пожела. Shocked, после  на ръце - и това не се получи. Спеше му се зверски, но не заспа. Прибрахме се вкъщи, усмихна се, успокои се и в слинга заспа. Утре продължавам:) Бавно, но славно. И се поогледах, поослушах - еми единствените бяхме, които огласяхме морската градина.

Ходихме на лекар и се оказа, че хремата продължава и слава богу кашлицата е от нослето.
elita82 - На Крис му обувам пролетни обувчици, а когато беше студено, му слагах апрески:)

dessy encheva - Как нова количка? Кое да му пречи с нашата Thinking? Аз, ако знам, че ще стои и няма да плаче, веднага я купувам, но съм сигурна, че причината е в близостта. А за днес го отдавам на течащото носле. Инъче като е в количката и се размрънка, спирам, говоря му и се усмихва - после пак отново. А вече сме с летния вариант и оттам вижда.

Ахилеа - Пробвай да почетеш книжка или вестник. На мен като ми е скучно, започвам да звъня на приятелки, майка ми, сестра ми, с които говоря безплатно. Инъче само и само да съм навън, съм съгласна да ми е скучно и да се чудя на къде да ходя:)Simple Smile Дано с мъжа ти всичко е наред. Хора сме, нормално е да грешим.

kisssa - И ние сме мислили за кръщенето и като съберем най-близките приятели и роднини (а те са малко) минават 35 души. А малка сватба не ми се прави. За цитонамазката - аз си правих скоро и само знам, че съм 2-ра група, а 1-ва и 2-ра са ок. Но все още не съм си взела документа. Не се тревожи. Не мисля, че раничката е толкова притеснителна, нали се горят?

varol - Мисля, че е възможно да плаче за теб и при мен се случва да се успокоява само в мен. И ми беше странно, че толкова малки разбират, но се усеща. С всеки ден си го показва Крис. Преди седмица след като го приспахме, отидохме на гости късно, късно. По едно време свекървата звъни, че много плаче. А, за да звънне тя, положението е сериозно. Връщаме се, погледна ме, чу ме, усмихна се и се успокои.

Ники и Кати  - И аз днес кърмих на паркинга в колата за първи път. Минаваха и се позаглеждаха, защото прозореца беше отворен, но не се впечатлих. Важно беше да нахраня детето си.

BLackKisSs™ - Като казах на педиатърката за кърма в окото, защото бях чела, тя ми отговори, че може да се инфектира. Странно ми се стори, но я послушах. Нали от кърмата по-полезно и ценно няма Thinking. Ние в момента сме с капки в оченцето.

zellda -  Grinning Темата за пролетта е страхотна - хихиххихихихи, ако беше малко по-рано споделила само:)

Съни - Да, предполагам, че заради хремата тези дни е бил малко по-нервен Крис, но плача в количката е от около месец вече, ако не и повече.

Флучия - Дрънкалки има, лепенки отвътре има, висящи мартеници има.  Днес купихме още една, която е като тези за кошарите музикални и въртящи се. Ще пробваме и с нея.

Toni77 -  Знам какво е, да се притесняваш за здравето на детето, но предполагам, че не е нещо сериозно и това е важното. Дано бързо се справите с тях.

Към тези, които ползват слинг: моя не е с халки, а ето такъв
 http://www.comparestoreprices.co.uk/baby-carriers/red-castle-tik … ak-baby-sling.asp
е купих го от пордавалника за 20 лв. подобен. Но за лятото е много неподходящ, защото Крис ще се изпотява много. Дайте някакви предложения, моля. Аз се чудих, как Зелда извежда детето в студа със слинг, но на снимките видях, че твоя е много добър. Само не знам, как се увива.

Petkova - радвам се, че се обади днес, да се запознаем. Много си приятна. Аз не съм разглеждала снимки много във фейсбук и в снимка.бг и знам само някои как изглеждат. А Дидко е голям красавец:)

Общи условия

Активация на акаунт