Октомврийските слънца очакват с нетърпение пролетта!

• 27 620
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
  • Нейде из лудите гори...
Лусин, честита половинка и на Леда Буболеда Simple Smile
А на Беглика бях миналата година с големия корем Simple Smile И от тогава си представям как ще идем с малката Simple Smile Имаше толкова много бебета по поляните, че няма как да го пропусна Simple Smile А за студеното ще й взема един космонавт и посред лято ще я обличам Simple Smile ама така е в гората.. планината и чистия въздух Simple Smile Ах.. размечтах се Wink

# 601
Здравейте, момичета!

Много ви благодаря за честитките за 7 месе4инка на Кали Hug Hug Hug
Тя днес за пръв път си хвана кра4ето като и сменях памерса, мног е сме6на Joy
И аз се 4удя ве4е какви зелен4уци мога да давам, днес ще и дам половин жълтък, 4е ни е втора седмица за яйцата. От петък и давам ка6а от елда на ХИП, тя я яде с удоволствие, по принцип оби4а ка6и-не подбира, то аз съм и давала само ориз на Нестле, ориз и царевица  с банана на Слънчо и Елда с ябълка и банан на Хип.
Ники и Кати- разбира се, че може6 да споделя6 с нас вси4ко което ти тежи, нали за това е форумът HugПожелавам ви скоро6но оздравяване и болницата да ви се размине Hug Praynig
Анси- пробата с урина-  е добре да се занесе до 1 4ас в лабораторията Peace
За сиропа Стодал-аз за себе си съм го ползвала и също съм доволна.
Хариела- стискаме палчета с Кали пащърнакът да и хареса на Изи и да няма реакция Praynig
Аз съм и го въвела на Кали и тя го яде в комбинация с картоф, морков, по-мъничко и слагам. Като казах на педи, че и давам, тя ми се смее и вика " ох тези модерните работи", а ММ го нарича '' пещерняк"
Вчера не сме излизали заради ло6ото време и ще се побъркам у нас. Днес след обед ми се ще да излезя с детето по магазините, да видя да му харесам пижамка и някаква хубава дре6ка, 4е нали ми е именни4ка в края на седмицата Grinning Не ми се ходи в парк, искам малко цивилизация и сред хора Grinning Peace
Деси - мерси за инфото за свекървите Grinning Мойта е един образ... нямам думи, мног ое свикнала да командва и да се меси  и на мен мноого ми идва, пови6их и тон веднъж преди един месец, за което не съжелявам, разбира се, защото детето си е мое, а не нейно и сега стои по надале4е, ама мърмори сре6ту мен, 4е не сме я търсели, 6тото ве4е сме нямали нужда от нея и т.н... абе интригите ги владее. Другият цирко, който очаквам да спретнат е за Цветница, когато Калина има имен ден. Името и го предложи ММ и аз се съгласих. Идеята бе6е, 4е майка му ( свекърва ми се казва Катя) и ние решихме да я уважим и първата сричка да е на нея, пък и името на двамата ни харесва, но тя о6те в родилното докъто  не ми бе6е приклю4ило секциото се цъфнала и в коридора  ( макар, 4е предния ден, изири4нооо двамата я бяхме помолили по време на операцията, никой освен мъжът ми да не идва, да дойдат после, ако исакт )питала ММ как се казва детето ( 6тото не бяхме коментирали името с никой предварително, аз за пръв път на лекарите на операционната го казах) и като разбрала, 4е не се казва Катя или Катерина, или не6то от сорта , казала " мхмм то си е ва6ето да ви е живо и здраво, а здруго о4аквах и излязла" Съоб6тила на аку6ерката колко тежал ММ като го е родила и ММ ве4е не издържал и я изгонил #2gunfire И другата глупост докъто бяхме с Кали в болницата свекърва ми и свекърът ми нито веднж не мисе обадиха по телефона, поне да ми акжат " Честита дъшеря!" Тя дойде само предния ден, когато бях на системи, ама тогава сигурно си е мислела, 4е детото Катя ще се казва. На изписването дойде само тя, от немай къде сигурно, а като се прибрахме в нас ( ние живеем в къща) свекърът ми само ни погледна с детето и каза " добре до6ла" Това още пове4е ме кара да не съжалявам, 4е не се казва детето то4но Кат, или Катерина. Вси4ки, които знаят тя как се казва и ка ксме кръстили Кали, ни казват--" ааа, на баба Катя" и ние -" да, на нея", само тя не разбра #2gunfire
Аз това отдавна се канех да ви го разказвам, ама Деси ме провокира с писането за свекърва си и викма я и аз да си излея ду6ата!
Ох роман написах, спирам, че да не ви досаждам.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ЛЕДА НА ЛУСИН И ИВКО НА ПЕПИ И НА ВСИЧКИ ДУРГИ БЕБОЦИ ( извинявам се, ако пропускам някой) Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 602
Съни и аз ти се вързах за малко ,но видях,че вчера си писала и се осетих.Дано 2013 си имате бебче,а ако са 2 Mr. Green
Завърших с 5,имах една 5-ца и след 4-та още една 5-ца
Марси,аз давам лекарствата с пипета Peace
Все се каня да пиша,че ми е много кофти да чета за алергични реакции при бебета и чуденките на майките им какво да ядат.Имате едно голямо Hug
Ники и Кати и вие ли сте болни?Аман от болести,дано се разминете с болницата
Пепи,честита половин годинка на Ивко.Честита половинка и на Леда

Само баба Катя не разбрала hahaha hahaha hahaha

ВЧера Пламена за пръв път седна-от полулегнало положение в количката се набра и седна.Седнала стои само в мен,не съм я слагала целенасочено на възглавница.

Днес пак ще зачезна,имам един куп работа за вършене и митлосване по улиците,а довечера съм на тържество от английския на баткото.

# 603
  • Варна
Ники и Кати, дано дребчо се оправи по-бърза и да не е нощо притеснително!

Тони, Пепи, Лусин, честити месечинки!

Съни, аз наистина се вързах. И докато се зарадвах на новината и момичетата те заподозряха  Laughing, та и аз се замислих ,че е 1-ви април. Пожелавам ти от цялото си сърце на 1.ви май да ни зарадваш с истинска новина.

Зелда, Звездичке, говорите за жълтък, да разбирам ли, че имам някакъв шанс да хапна яйце по Великден. Laughing

# 604
Поизчетох ви!Ама такива теми сте хванали да разнищвате, особено за ученическите години.Мен от време на време ме гони една носталгия, а напоследък и сънувам някакви неща свързани с училището!
Май вече си имаме първото кръстено бебче.Крисанка честито ви кръщене!
Марсика това което ви се е случило е направо потресаващо!За пореден път се убеждавам че цялата ни болнична системе е тотално скапана.Добре че малката Ая е вече по-добре!
Зелда с две ръце съм за някое от твоите заглавиея за следващата темичка!То не е докато бяхме бременни не ги захранихме тия малки шушони с козунаци, особено покрай оная изтерия с Хасковските козунаци дето ни беше хванала! Joy Joy Joy
Съни, голяма си хитруша!Почти ти се хванах на лъжата, особено с тая подготовка дето ни спретна  преди това, как искате бебе и като прочетох ще си имаме бебе и  Shocked Shockedчак след малко загрях и видях датата, че нали ви чета със закъснение!
Тони честити ви 7 месеца!
 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
газовете-от както сме на пюрета наистина са много миризлива, а сутрешния памперс е извръх!
кои от пюретата на вашите мъници харесвате на вкус?Ние с Влади почнахме да си хапваме няои заедно!Ммммм така ми се усладиха тея Круши Уилямс!Много вкусни бе, а тия морковените направо си миришат на лютеница!хахахах аз още пъщарнак не съм давала!Онзи ден направих 20 бурканчета пюренца, сумати време ми отне, ама накрая като си ги видях готови и ми стана много гот от цялата работа дето съм свършила!Направих от:тиква, тиква с картоф, тиква с морков, картоф,ябълка, ябълка и тиква, тиквички с картоф, картоф със спанак, картоф с броколи!Дано да се харесат, днес ще дам от тиква с ябълка!Оф размрънкахме се!
май пак стана топличко време е за папкане и за разходка!Тоя сняг и студ вчера направо беше отврат!Хубав и слънчев ден ви желая!

# 605
последните странички не съм дочела,влизам само да ви се оплача-днес ММ се прибра освободен от длъжност smile3518 и сег незнам на къде сме-квартира,заем,бебе.... извинете ме Sad

# 606
Малеее, Ники и Кати, дано бързо се Ани. Миличката. Ако лекарката е на мнение, че е в болница ще е по-добре може би трябва да я послушаш.
Ия, ние кошарка няма да купуваме. Нашето легло е на две нива и като го свалим на долното си става чудесно за игра. За това, че си провира ръчичките и крачетата през пръчките не се притеснявай. Едва ли може сериозно да се нарани, а като се поудари няколко пъти и ще вдене как да се пази. Зори не е имала никакъв проблем с решетките. Иначе аз процедирах така - докато само се въртеше при мен на спалнята под мой надзор, а ако трябва да свърша нещо - в нейното си креватче. После там я учех и да седи - подпряна на ъгъла и с играчки около нея. И като стана на 7-8 месеца просто й постилах одеалце на пода и си я оставях там. Но беше топличко времето де. Тя си се търкаляше, седеше, накрая пролази и махнахме и одеалцето. Но си прекарваше и известно време в креватчето като си играеше все едно е в кошарка. Там се научи да се изправя и да ходи като се подпираше за самото креватче.
Лусин, честита половин годинка! Ама защо се притесняваш с бебе на палатки? Ние със Зори в началото започнахме с хижи и къщички и като стана лятото си я заведохме и на палатки. На нея й беше супер. А колко много нови и интересни неща извън познатото й ежедневие имаше - то тревички, то листенца, то клечици, камъчета....пълзи си по тревата, зяпа си, пипа си...вечерта я обличах малко по-топличко и айде в спалното чувалче. Никакъв проблем не е имала. Искрено се надявам и Грахчолан да е така. Ние имаме идея дори в Гърция на къмпинг да ходим, ама да видим дали ще ни огрее. Тя и досега като чуе за палатки и й светват очичките и още от зимата пита кога пак ще ходим.  Grinning
Ивета, браво на Плами. Ами любопитно й е, как така ще лежи като навън има толкова неща за гледкане.  Grinning
nnnnn, ами аз не ям. Грахчо реагира веднагически а ми се ще хубаво да се изчисти преди захранването и да не гадая този обрив или тази лимфа заради мен ли е или нещото дето е изял. Обаче не знам какво ще правя в края на април. Ако всичко е наред мислим да ходим на една битова къща с цялата ни тайфа където домакините сервират нещата направо в тави, казани и прочие сериозни съдове. И понеже готвят разни местни вкусотии просто не знам дали ще имам сили да стоя и да гледам отстрани.  Confused Още от сега го мисля щото си представи разни ароматни вкусотии, всички лапат и възклицават, а аз стоя и преглъщам. Направо не знам. Сигурно ще сгазя лука с нещо по-безобидно, ако има такова. От сега се чуствам гузна.  Embarassed
За училището - до 7-ми клас си бях класическия зубър.  Mr. Green В къщи много не учех защото имах прекрасна амет и запаметявах почти всичко още в час без да полагам усилия. И като си изградиш имидж на знаеща е лесно. Веднъж по биология на контролното "другарката" ми писа 6-ца явно без да чете, а аз бях писала само по единия въпрос, а по другия само 4-5 реда щото нищо не знаех. После учих в НПМГ в София, живях на общежите на Попа - сегашната пицария Привамера и бирария Бохеми...и беше суперско както казва Зори. Родителски контрол почти никакъв, "госпожите" вече по това време заключваха външните врати в 11 вечерта, но пък ние прескачахме през позорците за да ходим на дискотека или просто да скитосваме. В училище имахме право на 20 % отсъствия от всеки предмет без да се налага да мъкнем извинителни бележки или да дадаваме обяснения - за каквото решим да си ги ползваме. Над тях вече се ходеше на специален изпит. Ама беше много удобно защото си правехме сметка колко отсъствия можем да правим по съответния редмет за срока и си ги следяхме. Като не си чел или не ти се влиза ...хоп ... чупиш се само от съответния час, а не се налага да гърмиш целия ден. В следващия предмет си влизаш, ако е важно. Беше много удобно.  Mr. Green Студентските ми години бяха изпълнени с практики защото учих география и после втора специалност геология. И по двата предмета има полеви практики и юни и юли падаха едни пътешествия. Беше само малко зор с изпитите и все с индивидуални протоколи ходех, че едните като са в сесия другите бяха на практика и после обратното. Но пък добрата ми памет и умението ми да разтягам локуми пак бяха от помощ. Аз си знаех де защото си ги учех с кеф специалностите. После пък докато си напиша дисертацията пак падна едно обикаляне, че темата беше свързана все с природни процеси...абе голям съм пътешественик. Но някакви супер дивотии не съм правила.  Grinning

# 607
Картофа се прие много добре  Party
След първата лъжица се позачуди, а на третата вече беше успяла да ми грабне лъжицата от ръката, навря си я в устата и почна да я дъвче, обаче тоя път беше пълна и стана пълна омазвация  hahaha
Май трябва бързо да купя найлонови или гумени лигавници, че не искам лекета по памучните  Crazy

# 608
последните странички не съм дочела,влизам само да ви се оплача-днес ММ се прибра освободен от длъжност smile3518 и сег незнам на къде сме-квартира,заем,бебе.... извинете ме Sad
еее,какво става сега? много татковци освободиха от работа напоследък. вече почвам да си мисля, че както майките с деца до 3-годишна възраст за защитени от съкращения, така и татковците трябва да бъдат защитени Peace дано си намери нова работа бързичко Praynig

За Бронхиолита да споделя и аз опит,че това е единственото белодробно,което сме карали с Лили. тогава ни изписаха Вентолин и Вит. Ц. освен това ми направиха една таблица, по която да проследявам дишането и Т. помня,че се броят вдишванията по време на сън и не трябваше да надвишават 28-30 за 1 минута. Т също се мери около 3 пъти дневно. всички данни се нанасят и така се следи 3-4 дни. ако дишането се учести или Т се покачи, се търси лекар Peace Това са ми спомените. дано оздравявате бързо Ники и Кати Praynig

Хорица, моята идея за разтоварващ ден отиде на кино. много глад,много нещо. бях решила да дам около 60 гр. пюре на Юлия, и то след като я накърмих. излезнахме уж наспани и наядени,пък не изкарахме и 1 час. прибрахме се милисекунда, преди да е изтеричосала от глад и пак кърма, и пак пюре.......нещо май не ми се получават нещата Thinking с Лили се корках защо не яде, сега пък се тревожа,че много яде Юлия. нямам угаждане и приемам идеи Crazy  Hug

# 609
Леда, яде тиква! Толкова се вълнувам и не издържам да не се похваля! Много я хареса и си натика лъжицата в устата, едвам я удържах  Laughing Толкова и беше вкусно, че чак пусна усмивка.
Звездичкова и ние ще ходим на къмпинг в Гърция, но сме си взели бунгало. Пак ще ги има тревичките и тн., но аз няма да се притеснявам къде ще я храня и приспивам. Все още не съм пътувала с нея и незнам въобще как ще се приеме ново място. Сега на Великден ще видим.
Благодаря за честитките  Grinning

# 610
Оххх, Блекче, дано бързо да си намери нова работа. А проблем с шефа ли има или просто икономическата ситуация е наложила освобождаването? Ако шефът е читав може там по разни клаузи да взима до 10 месеца обезщетение на борсаката - 60% от осигурителната сума. На реални пари ли го осигуряваха или на минималното възможно? Но каквото и да е все са някакви пари. Пък и за здравната застраховка няма да мисли докато е на борсата.
Деси, няма угодия мила. Зори много трудно се захрани. Явно аз избързах и не искаше милата, и беше едно мазане...не мога да ти опиша. Правила съм дори простотия от типа да й предложа залъгалката и тя като отвори уста да я лапне...и аз прас - лъжицата в устата.  Embarassed Що съм го правила не знам, сигурно защото е трудно да се избяга от вградения стереотип. После пък като прояде към 9-тия месец...пак ужас. Ама много яде...на 10-11 месеца изяждаше по 200-250 гр, тогава пък защо яде толкова?  Grinning Та така, угодия няма, хич не се тормози. Колкото иска- толкова, стига да не е половин кило де.  Mr. Green
Лусин, всичко ще е наред, не се притеснявай.  Hug Повечето бебчета много обичат пътешествията и разнообразната обстановка и много често проспиват огромната част от пътя. Много малко са тези, на които излизането извън рутината не им понася, но се надявам вие да не сте от тях. Иначе ние гледахме и все още го правим при пътуване да тръгваме рано - към 5-6 часа. Багажът е готов от вечерта татито го сваля бързо в колата...и айдееее...докато се разбудеше Зори голяма част от пътя беше отметната. Сега с мънечкия само до Добринище сме ходили на по-сериозна дистанция, ама той си проспа огромната част от пътя. Браво за тиквата.
anbibian, пу-пу-пу, все така да продължавате.  Grinning

# 611
  • Нейде из лудите гори...
Блекче ,  Praynig Praynig Дано скоро да си намери работа мъжа ти. Много неприятно и изненадващо е това съкращение. Ужас направо. Стискам палци нещата да се развият пак така бързо , но към добро  Hug
Браво на всички ящни бебоци, Ая за сега се задоволява само с близането на лъжица.. но скоро и нейния ред ще дойде Simple Smile
Оня ден купих списание "Моето дете" продава се с подарък книга "101 въпроса за детското хранене" има рецепти за пюренца и интересна информация Simple Smile

# 612
  • Куциндрел
Честито на Леда.  bouquet

Ох, Блекче, лоша работа. Те пък за какво са го освободили?  Sad Дано скоро си намери нова и по-хубава работа. Praynig

Днес Йоан яде около 20-на грама пюре от тиква. Накрая му писна и започна да реве. Като усети, че в лъжицата има тиква и реве. Но си пийна порядъчно вода. Явно му се услажда, защото като види шишето и прави муцка, готова за засмукване.

# 613
  • София
Здравейте момичета!
Честити месечинки на
Стойо на николова31 - баткото и
Илиян на Евелина, Леда на lusine, Ивайло на _Пепи_, Магдалена на mishanka, Кирил на denden, Дениз на varol, Димитър на Poli Poli и на Стелиян на Ivelina georgieva   bouquet
не знам някоя от нас да има дете/деца, което само да спи и да яде, а когато е будно да се занимава само. Всички си отделяме от времето за да пишем тук на някаква цена, разбира се и за удоволствие, ама ако решим всички да воайорстваме няма да има какво. И на мен ми е по-лесно само да чета и да консумирам информация, въпрос на морал е според мен да се представиш и да се опиташ да си полезен и ти.
Тук малко ще се намеся  Twisted Evil моето дете е такова, но пусто аз като не намирам какво да ви споделям, че да съм полезна Embarassed Като реша нещо да пиша все ми изглежда че си пъхам носа в чуждите работи или че се правя на "на всяка манджа мерудия". Като ви чета вас не ми изглежда така  Thinking newsm78
Нели днес опита месце за пръв път и си изяде порцийката с удоволствие за моя радост. Аз първо си мислех на великден да дам месце домашно, но тъй като вече един месец яде зеленчуци реших, че е крайно време и за нещо по-така.
За сега май освен спанака всичко друго много й харесва.

Сега ще ви напиша три рецепти за неща, които правя и много харесвам - съответно горещо препоръчвам:
Ориз със зеленчуци (и кайма по желание)
Задушават се 2,3 моркова нарязани на кубчета, добавят се гъби (аз не добавям, защото не обичам), добавят се нарязани на кубчета 2, 3 тиквички, следва каймата (аз слагам около 500 гр. предварително разкашкана с вода). След като и каймата се задуши се сипва ориз- около 1 чаша - немит. Сипва се 1 чаша гореща вода. Бърка се непрекъснато. След като ориза поеме водата се сипва още една чаша  гореща вода и после още една. Тук по желание могат да се добавят грах и/или царевица от кутия ако някой иска. Слагат се подправки : понася къри, подправка за барбекю, копър и бульон. След като водата се поеме се маха от котлона и се захлупва за 10 минути. Консумира се както топло, така и студено.

И сега два сладкиша:
Сладкиш Лариса
3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сода, 2 с.л. пресято какао, 1 ванилия (аз слагам вместо ванилия от есенциите - ром няколко капки). Всичко това се обърква добре и се опича. След като се опече се изважда от фурната, набучква се с вилица да стане на дупки и се залива с 1 и 1/2 кофички кисело мляко разбити с 1 ч.ч. захар. Преди да се консумира трябва да престои в хладилник поне 1 или 2 часа (най-трудната ми част)

Плодова пита с ябълки
1 чаша захар се разбива с 3/4 чаша олио, прибавят се едно по едно 4 яйца, смесват се 2 чаши брашно със 1 ч.л. сода и се прибавят и те. В оригиналната рецепта се слагат настъргана кора от един лимон и 1 ванилия - аз отново слагам есенция ром  Laughing Обелват се и се нарязват на ситни кубчета (не настъргани) между 8 и 10 ябълки - зависи от големината им. Тестото и ябълките се смесват и се слагат в намазнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 200 0.

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 17:33 от lilly74

# 614
Здравейте ние сега се връщаме от разходка сменям памперс и пак паля маратонките  Mr. Green нещо ме е стегнала шапката и снощи му казвам на ММ а той ми вика „ и аз не знам скоро да те е отпускала “  hahaha hahaha hahaha

Звездичкова ,  абе и аз така си мислих ама и кръв ми взеха и студенти ме пипаха и лекари  newsm78 може да е имало нещо ама как да им кажа нали после ще има  Embarassed  Лусинче аз и сега съм си артистка мм ме бъзика , че съм завършила Балшой театър  Mr. Green

Марси  страхотно е на Беглика ММ е от Батак и понякога ходим там за боровинки с майка разкошно е имаме едни приятели където държат фурната и дават вила или стаи под наем постоянно ни канят ама още не сме ходили с преспиване лятото ако се качваш може да се видим ние всяка събота и неделя сме там

Блекче много неприятно направо ужас дано скоро си намери работа , а и да има кой да ви помогне финансово за известно време  Praynig Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт