Какъв крем за лице използвате? - тема IV

• 141 598
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Специално за слънцезащитния на Кларанс не мога да дам мнение, но от дерматоложката знам, че какъвто и грим да се сложи ВЪРХУ слънцезащитата.. все едно нямаш слънцезащита.

Защо? От години съм с ФДТ върху крем със слънцезащитен фактор newsm78 Наистина ли е така?

# 61
  • Canada
Искам за попитам за Clarins UV Plus HP Day Screen High Protection SPF 40

Коментирали сме го в друга тема, която обаче е стара, а и сега въпросите ми са по-конкретни:
1. Виждам, че това е оцветена (може би нова) версия. Достатъчно ли е светла? Защото това е желанието ми - да не е тъмна.
2. Наистина ли не омазнява като се сложи над крема?
3. Как се понася с грима? Може ли лицето след него спокойно да се гримира, включително и ако има нужда, да се сложи фон дьо тен? Или самият цвят на екрана е интензивен и не позволява фон дьо тен? Получава ли се "кир ефект"?
4. Подходящ ли е за плажа? Или се носи само в градски условия?

Дано се намери някой, който знае отговора на тези въпроси. Въпросният продукт много ме интересува.

Мога да бъда частично полезна, понеже имам и съм ползвала безцветната версия. Ползвах я миналото лято. Не ми омазняваше допълнително, добре се сработва с грима, включително фдт. Няма "кир" ефект. Това, което ме обърква е, че въпреки защитата се сдобих с няколко тъмни петна. Фдт-ът, който ползвах върху екрана също беше с предпазен фактор. Не мога да не отбележа, че тук слънцето е адски силно, буквално гори. Също така признавам, че през деня не съм подновявала/подсилвала защитата. Може и това да е спомогнало. Тази година мисля да заложа на ББ крем, пък да видим...

# 62
Foncé, много ти благодаря!
Аз се загледах в него, тъкмо защото е със силен фактор - 40. А ето, че все пак не е предпазил напълно.

# 63
  • Canada
Foncé, много ти благодаря!
Аз се загледах в него, тъкмо защото е със силен фактор - 40. А ето, че все пак не е предпазил напълно.

Hug Ако успееш да намериш тестер ще е най-добре. Имам още половин опаковка и смятам да си я измажа под ББ крема. Не че 40 плюс 35 фактор ще ме защитят със 75-ти Mr. Green Но ще съм по-спокойна. Или накрая просто ще си купя 110 Shocked

# 64
  • София
Факторът (доколкото знам) зависи от последния продукт, който е нанасен (ако си с крем и фдт - защитата е според фактора на фдт-а). Дали обаче ако фдт-а няма защита, пък кремът има, означава, че си без фактор?  Thinking

По темата - Години: 25. Кожа: комбинирана.
Нощен крем: Lancôme Hydra Zen Neurocalm Night Cream. Обожавам го! Успокоява и хидратира. Няма анти ейдж.

Дневен крем: Chanel Hydramax + Active Creme-Gel. Също хубав крем.

Chanel лансират нова серия Chanel Hydra Beauty, която, мисля, още не се предлага в България. Би трябвало да е подобрена Hydramax серия, но не съм сигурна, в сайта им варират и двете. Иска ми се да пробвам новото гел-кремче. Дано скоро го има и при нас.

# 65
Специално за слънцезащитния на Кларанс не мога да дам мнение, но от дерматоложката знам, че какъвто и грим да се сложи ВЪРХУ слънцезащитата.. все едно нямаш слънцезащита.

Защо? От години съм с ФДТ върху крем със слънцезащитен фактор newsm78 Наистина ли е така?

Спокойно,
това съвсем не е така Peace
Слънцезащитата се нанася преди ФДТ или пудрата без проблем. Просто изчакайте 10-15 мин, преди да нанесете ФДТ или пудра, като внимавате да не втривате твърде интензивно за да не свалите вече нанесената защита. Но запомнете че ако прекарвате дълго време навън и се потите интензивно, или плувате, то трябва да нанасяте слънцезащитното  средство на всеки 80 мин, следователно-и ФДТ след него.  Също така факторът не зависи от последното нанесено средство, а от това с най-висок фактор.
Надявам се да съм била полезна. Peace

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 18:35 от pixelmoxie

# 66
  • Варна
pixelmoxie, благодаря. Така си мислех и аз.

# 67
Моля ви, който знае, предложете ми някой крем с добра слънцезащита, но и с матиращ ефект. На мен ФДТ просто не ми отива (освен ако не съм била при проф. гримьор.

# 68
  • sofia
Клиник, Ести, Диор имат висок фактор

# 69
# 70
Спешно ми трябва някоя от вас за съвет относно: този крем с домати: http://sergieff.com/57/58/56.html
Ползвали ли сте го; марката дали си струва или е някаква измишльотина?

И въобще днес се зарибих да си купувам крем за лице точно с  домат. Не знам аз ли се бъркам или на Арома някъде съм мяркала с домат, от ония най-обикновените им кремове (с бадем, краставица, лимон и т.н.)... мисля, че съм виждала, но може да съм в грешка.

Въобще ако някоя от вас е ползвала какъвто и да е крем с домат спешно да ме светне за марка, сайт евентуално и цена. Благодаря предварително Simple Smile))

# 71
  • София
Моля ви, който знае, предложете ми някой крем с добра слънцезащита, но и с матиращ ефект.
И аз влизам с такова питане. Дневен крем за мазна кожа и слънцезащитен фактор, че много лесно ме хваща слънцето. Нещо от масовата козметика, нескъпо.

# 72
Аз имам отлични впечатления от Weleda

# 73
Дневния крем на Yoghurt of Bulgaria, той е със слънцезащита и не омазнява. А и цената е добра.

# 74
  • София
мерси, сега ще погледна.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт