Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - Приказката Свърши - Тема 100

• 37 570
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
# 106
# 107
# 108
Искам да поздравя всички фенове на ЛИН с юбилейната 100на тема  newsm51  love001 smile3501
Благодарности на кеии, че продължи да поддържа пламъка в това огнище, което ние запалихме преди време и с нокти и зъби бранихме  Laughing
Макар и да не пиша тук от доста време, винаги с умиление си спомням за времето когато гледахме новите серии онлайн с превод в ефир на БЗ, хубавите мигове, които имахме с дружките и закачките, които разменяхме.
Това клипче си го пазих дълго време в моята частна колекция, но по случай юбилейната тема искам да го споделя с вас. Правено е от един приятел от екипа. Главните герои мисля нямат нужда от представяне
 Heart Eyes  Simple Smile

# 109

Това клипче си го пазих дълго време в моята частна колекция, но по случай юбилейната тема искам да го споделя с вас. Правено е от един приятел от екипа. Главните герои мисля нямат нужда от представяне[/b]  Heart Eyes  Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=5WkFxgsWldg

Каква приятна изненада, сладурковците са засмени, весело подтичкват около баща си. Сладкишчета    smile3525 smile3525

# 110
Добро утро!
Кой още спи до Саваш

# 111

Добро утро!    bouquet

Хубав ден!  Лека и спорна тръстика!

# 112
# 113
# 114
Привет, момичета  Hug в пролетната юбилейна тема  Heart Eyes Grinning

keii  Hug  bouquet

Този сериал, както и темата си остават голяма тръпка за мен (видно е, че не съм си сменила 'назар бонджука'   Wink и то не е от мързел  Laughing).
Не пиша, понеже не обичам да се повтарям  Peace но често поглеждам тук, и с кеф си гледам сериала и по Диема  Heart Eyes
Като една от най-върлите му фенки  Crazy Grinning му се радвах дори и в 'скучните' за някои моменти  Peace , и намирах смисъл дори и в 'пълнежите'  Wink
 даже и финалът не успя да ме разочарова   Grinning

Беше истинско удоволствие да го гледаме и обсъждаме заедно  Hug Heart Eyes  с всички страсти и емоции  ooooh! Crazy
Благодаря на всички момичета, участвали в преводите, и сътворили красоти   bouquet Heart Eyes

иска ми се да припомня едно мнение на bz  Heart Eyes 

Цитат
1) ПО напред в епизодите , Фидан защити Чичек да следва мечатaтa си да стане учителка и да работи, като каза тази поговорка
"Bana bir harf/kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum"="На научилия ме на една буква/дума ще съм роб 40 години."
Това е в пряка връзка с програмата за подпомагане на образованието на момичетата в страната (BBOG=Baba beni okula gönder).
........

И това е едно от мнoгoто неща в този филм, к/о го правят уместен u много на място u BpeMe проект, к/о си позволява да разчEпка проблемните ситуации в днешна TR. Аз честно с/м направо yчудена как са го пуснали този филм ... като се има предвид и че се говори открито за наркотиоците, за Вaн(кюрдскияT проблем е изключително наболял и реален в днеshно време, още повече и именно сега след като AKP(Adalet ve Kalkınma Partisi=The Justice and Development Party=Партия на справедливостта и развитието) ръководи страната вече n- години и тяхната адженда и основна цел влизанеTo на TR в EU; което не е непременно лошо или добро, но средностатистическия турчин го е еня за EU, но както и да е.... .

Та с две думи, филмът е страхотен, НО трЕбе се знае инфо от извора и да се гледа на него като на социален проект, а не само като красивата или не либоф между cTpuH(k)a Жасмин(к)а и Мурат
.......

а ето и  целия постинг    Hug  bouquet Heart Eyes

На всички слънчево пролетно настроение  Grinning и любов Савашова  Heart Eyes
 Hug Hug

# 115
  • На юг от тук
Тъй като не успях да гледам клипчето сложено от Ани/дава ми съощение-частен клип/,правя опит за ново гледане.Дано се е получило.

# 116
  • На юг от тук

# 117
  • На юг от тук
И усмихната Нургюл

# 118
  • На юг от тук

# 119
Здравейте ЛиНки сладурки  Hug
Ани мерси за клипчето   bouquet
Кати  Hugточно в десятката си си с тоя момент.Малките сладури са много готини и явно са били голямо забавление за екипа.Обаче появата на екранния татко на мен лично най-ми хареса  smile3521.Сладкото захарно петленце изглежда много добре ,готин ,готин та се не трае  smile3521Ама съм притеснена за него ,защо ходи с тия къси якенца и блузки ,видя му се голото кръстче.Ще се простуди   какво ще прави тогава  newsm78 Joy Joy Joy
А Нургюл си е голяма сладурка много ми харесва как се носи в ежедневието -много семпло и хубаво облечена
пенда Hug радвам се да те видя със страхотния ти подпис.Благодаря ти ,че ни припомни за коментарите на БЗ.Тя беше изключително полезна не само с преводите които правеше по време на самия сериал ,но и с ето такива много полезни разяснения.
Аз често се лиготя и пиша коментсри свързани само със Саваш/Мурат.Колко страхотно му седял костюма ,дънките или ризата,как хубаво гледа ,как се усмихва,как прегръща с нежност Ясемин и Омерчо и други такива ох и ах.Но всъщност една от причините да гледам и харесвам толкова много ЛиН е в това ,че този сериал ни показа една по-различна Турция.Както и самия Мурат в това гръцкото интервю казва сериала показва тъмната страна на нашата съседка-наркотици ,остарели традиции ,как един баща може да убие дете си за да му покаже някои уроци на живота и да застреля друго свое дете защото не го слушало.Сериала  се опита да покаже как света може да стане едно по хубаво място.Вместо да се продават наркотици  и да се стрелят хора за някаква си глупава чест да се изучат и да работят.Ама това бедния човек не може сам да го направи трябва някой който има власт и пари да го направи.В сериала го направи Саваш -той промени порядъка от близо 1000 години.Направи нещо нечувано раздели се с част от така важната си земя  ,за да се разведе и за да не започне кръвна вражда.Сериала не е само приказка за любовта ,но и разглежда и много социални въпроси.Моето любимо Цвете колко зор видя ,за да се изучи и да стане учителка.Шахнур и АМ много спъваха Саваш и неговите новаторски виждания ама той успя да се пребори.Естествено това  е сериал и в действителност би било много по трудно и почти невъзможно сигурно той да успее да се откаже от пренасянето на наркотици .Надявам се ,че в Турция поне един баща след като е гледал сериала е решил да прати дъщеря си да учи вместо да я ожени .Или то тия бащи не гледат такива сериали а newsm78
Ох много се разприказвах ,та за компенсация ще ви пусна един много любим мой клип.
http://youtu.be/IBanZXVIRJw

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 13:01 от Eny87

Общи условия

Активация на акаунт